Nogomet

Mladi slovenski nogometaši z 'ničlo' na Irskem iz rok izpustili prvo veliko priložnost

Waterford, 02. 09. 2016 22.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Po treh zaporednih zmagah, ki so slovensko reprezentanco do 21 let v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo močno približale zaključnim bojem oziroma celo neposredni uvrstitvi, so varovanci Primoža Glihe s porazom na Irskem precej poslabšali svoje izhodišče pred zadnjima obračunoma (2:0).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Slovenija ima po porazu z Irsko točko in tekmo več od tretje Srbije in bo do konca kvalifikacij igrala še v gosteh s predzadnjo Litvo ter odšla na noge Srbom, ko se bo očitno tudi odločalo o drugem in tretjem mestu v skupini 2. Varovanci selektorja Primoža Glihe so imeli po remiju Italijanov in Srbov na prvi petkovi tekmi (1:1) lepo priložnost, da se približajo vodilnim "azzurrom" na vsega dve točki zaostanka, a so Irci z dvema zadetkoma v zadnjih minutah močno zapletli položaj v skupini. Po zadetkih Harryja Charsleyja in Seana Maguireja so se Irci z 12 točkami utrdili na četrtem mestu, medtem ko lahko Srbi na zaostali tekmi skočijo pred Slovenijo. Mlada reprezentanca je bila tako blizu uvrstitvi na veliko tekmovanje nazadnje leta 2012, ko je pod vodstvom Tomaža Kavčiča turnir v Izraelu (osvojila ga je Španija) iz rok izpustila na obračunu predzadnjega kroga v Ukrajini (0:2), nato pa za slovo v Ljudskem vrtu premagala Švedsko (2:1), ki je sicer osvojila prvo mesto. Osma tekma letošnjih kvalifikacij za EP se torej ni končala v skladu s pričakovanji slovenskih ljubiteljev nogometa. Še po 80 minutah obračuna je kazalo, da bo slovenska reprezentanca iztržila remi in ohranila mrežo nedotaknjeno. A domači fantje so na stadionu Regional Sports Centre v Waterfordu v izdihljajih tekme pripravili preobrat ter se Sloveniji oddolžili za tekmo v Kopru, ko so mladi Slovenci Irce premagali s 3:1.

Irci so povedli v 89. minuti z golom Charsleyja, nato pa je prišlo do spodrsljaja v slovenskem kazenskem prostoru, Denis Šme je v 91. minuti naredil prekršek, sodnik je pokazal rumeni karton, že drugega slovenskemu branilcu ter ga poslal z igrišča, Maguire, ki so ga na igrišče poslali le nekaj sekund prej, pa ni zapravil prekrasne priložnosti in Irci so tekmo končali z dvema zadetkoma. V nadaljevanje tekmovanja se sicer uvrstijo zmagovalci devetih skupin in štiri najboljše drugouvrščene reprezentance. Naslednji tekmi za slovenske fante bodo v gosteh. Sedmega oktobra bo Slovenija igrala z Litvo v Kaunasu, 11. oktobra pa še s Srbijo v Gornjem Milanovcu.

Izid:

Irska U-21 ‒ Slovenija U-21 2:0 (0:0)
Charsley 87., Maguire 90./11-m
RK: Šme 90./Slovenija U-21

Postavi:

Irska U-21: Rogers; O'Connell, O'Connor, Hoban, Browne (od 93. Dimaio), Rea, Cullen, Duffus (od 89. Maguire), J. Byrne, Charsley, Shodipo.

Slovenija U-21: Sorčan; Krefl, Bajrić, Krajnc, Pihler, Hotić (od 71. Ožbolt), Bajde (od 81. Stanković), Črnigoj, Šme, Štulac (od 6. Balkovec), Kavčič.

Lestvica: 1. Italija U-21 20 točk, 2. Slovenija U-21 15, 3. Srbija U-21 14 (-1), 4. Irska U-21 12, 5. Litva U-21 6, 6. Andora U-21 3 (+1).

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cokli
03. 09. 2016 11.30
+2
Škoda ,da te fante ne vodijo pravi trenerji ampak navadni bleferji.
Shyni
03. 09. 2016 08.45
Škoda, res ste zapravili odlično priložnost, očitno imate enake problem kot članska reprezentanca-ni golov...no upam da bo šlo v nedeljo članski bolje