Nogomet

Mladi slovenski nogometaši remizirali z Norvežani

Nova Gorica, 29. 02. 2012 17.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je v današnji prijateljski tekmi v Novi Gorici igrala neodločeno z Norveško 2:2 (1:0). Oba gola za Slovenijo je dosegel Dejan Lazarević, za Norvežane pa sta zadela Drage in Wangberg.

V prijateljski tekmi pred nadaljevanjem kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu leta 2013 sta se mladi reprezentanci Slovenije in Norveške razšli z neodločenim izidom.

Jan Oblak je branil v prvem polčasu tekme v Novi Gorici.
Jan Oblak je branil v prvem polčasu tekme v Novi Gorici. FOTO: Damjan Žibert

Prve pol ure srečanja sta ekipi v toplem vremenu večinoma igrali med obema kazenskima prostoroma, brez resnejših priložnosti. Varovanci Tomaža Kavčiča so sicer imeli rahlo pobudo, a so zelo agresivni Norvežani še pred zaključnim strelom zaustavljali vse njihove napade. Prvo pravo priložnost na tekmi so v 32. minuti zapravili mladi Skandinavci. Prosti strel je izvajal Joakim Vage Nilsen, slovenska obramba je preslabo pokrila Jonathana Tollasa Nationa, ki je s hrbtom obrnjen proti golu streljal z glavo, žoga pa je zletela tik mimo desne vratnice Jana Oblaka. Štiri minute kasneje so zapretili tudi mladi Slovenci. Po dolgi globinski podaji Aljaža Strune je z 12 metrov streljal Matej Podlogar, a meril previsoko. V 42. minuti se je norveška mreža zatresla. Dejan Lazarević je z izjemnim strelom z okrog 20 metrov z desne strani žogo poslal v zgornji in daljši kot nemočnega gostujočega vratarja Arlida Ostboa.

V nadaljevanju sta oba selektorja preizkusila še nekaj rezervnih igralcev, na prvo priložnost pa je bilo potrebno čakati kar 20 minut. Takoj po dvojni slovenski menjavi je Matija Širok zamudil pri pokrivanju, Thomas Drage pa se je na levi strani sam znašel pred Elvisom Džafićem in ga z desetih metrov z natančnim strelom v daljši kot tudi premagal. Tri minute pozneje se je strelcu izenačujočega gola ponudila še ena priložnost, a je meril v naročje Džafića.

V nadaljevanju so zapretili tudi Slovenci. Najprej je iz težkega položaja z leve strani nevaren strel sprožil Podlogar, dve minuti kasneje pa je po predložku Široka dlani rezervnega vratarje Norveške Eirika Holmena Johansena ogrel Kris Jogan. V 84. minuti sta si pred skandinavskimi vrati žogo izmenjala Kevin Kampl in Lazarević, slednji pa je iz bližine rutinirano premagal Johansena.

Ko je že kazalo, da se bodo Kavčičevi varovanci veselili zaslužene zmage, je v sodnikovem dodatku podajo Magnusa Wolffa Eikrema izkoristil Simen Wangberg, ki je iz bližine z glavo premagal Džafića in postavil končni izid.

Izid:

Slovenija - Norveška 2:2 (1:0)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Cule4ever
29. 02. 2012 20.09
+4
slovenija ima zlo dobro prihodnost v nogometu
ChelseaLove4Ever
29. 02. 2012 19.22
+5
Laza je car !!!
dodo5191
29. 02. 2012 17.44
+11
lazarevic? bodoci oce slovenskega nogometa
mucka3
29. 02. 2012 17.40
+13
lazooooo legenda ;) bi mogu že dons še proti škotski igrt.....