Nogomet

Mladi slovenski nogometaši izgubili z Estonijo

Velenje, 14. 08. 2013 21.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
5

Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je odigrala prvo kvalifikacijsko tekmo za nastop na EP leta 2105. Mladi slovenski nogometaši so v Velenju z 0:1 izgubili proti izbrani vrsti Estonije, gol odločitve je padel že v prvem polčasu.

Mlada slovenska nogometna reprezentanca je na prvi tekmi kvalifikacij za EP 2015 v skupini 2 v Velenju izgubila proti Estoniji. Edini gol na tekmi je v 22. minuti dosegel Artur Rättel. Slovenci so že takoj po prvem sodnikovem žvižgu krenili v napad. Strela Eneja Jeleniča in Mihe Blažiča nista resneje ogrozila estonskega gola, bolj nevaren pa je bil v 13. minuti Andraž Šporar, ko se je z obrambo moral izkazati vratar Estonije.V 20. minuti so do prvega resnejšega strela prišli Estonci, dve minuti pozneje pa se je prvič zatresla mreža. Andreas Raudsepp je žogo spravil do Arturja Rättela, ta pa se je prvič kot estonski reprezentant vpisal med strelce. Gosti so po zadetku prevzeli pobudo, dvakrat sprožili prek Maksima Lipina, v zaključku polčasa sta streljala še Ilja Antonov in Hannes Anier, a rezultat se v prvem delu ni več spremenil.

Selektor Tomaž Kavčič
Selektor Tomaž Kavčič FOTO:

V drugem delu so gostitelji v 47. minuti prišli do nove priložnosti, akcijo je zaključil Šporar, estonski vratar Marko Meerits pa se je izkazal z obrambo. Po uri igre je Slovenija prišla do prostega strela s kakšnih 18 metrov, Amir Dervišević pa je streljal prek gola. Izbranci selektorja Tomaža Kavčiča so iskali izenačujoči zadetek, toda strela Dejana Trajkovskega ter Mateja Pučka nista bila dovolj natančna. Do nove lepe priložnosti so v 82. minuti prišli Slovenci, ko je meril Šporar, a je bil Meertis na mestu.

"Seveda nisem zadovoljen. V prvi polčas smo šli premehko. Drugega smo odigrali, kot je treba. Imeli smo priložnosti, nismo pa zabili. Gosti so se dobro branili. Tu v Evropi enostavno moraš dati gol iz dveh, treh priložnosti. Prvi polčas je bil pod kritiko. A to je prva tekma, gremo dalje, treba je analizirati, kaj je šlo narobe," je po tekmi razočarano povedal Kavčič. V "slovenski" kvalifikacijski skupini je na prvem mestu Bolgarija z dvema zmagama, Rusi in Danci imajo po eno zmago, Estonija zmago in remi, Andora je zabeležila en remi, Slovenija pa po eni odigrani tekmi en poraz.

Izid:
Slovenija (U-21) - Estonija (U-21) 0:1 (0:1)
 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Rolo956
15. 08. 2013 13.25
+4
pa bi reko da ce bi se znebili tistih 75% vseh "talentov", ki majo starše z vezami (ala luka zahovic) in dali noter tiste fuzbalere ki so dejansko talenti bi slovenska reprezentanca lahko trgala ne pa da jih je 50% mest ze rezerviranih. na primer ce pogledamo tiste mlade nogometase iz domzal dvomim da je vecina njih v reprezentanci. pol pa se zgodi da so taki rezultati kot so. ker vlka vecina jih je iz maribora, ki pa zau nima nekih dobrih mladincev vsaj ne tolko da zapounijo celo zacetno enajsterico
Rolo956
15. 08. 2013 13.26
pa da nebo pomote tut jas navijam za maribor
BobbyP
15. 08. 2013 08.56
+2
Pa so se končno kaj naučili od članske reprezentance. Čez par let bodo tudi oni želi enake "uspehe".
Aljaž Ben?in
14. 08. 2013 22.35
+14
za EP 2105 hahaha, takrat bodo že mal stari
favnizzzo
15. 08. 2013 12.57
+1
se vidi da nespremljaš nogometa in nimaš pojma o njem