Nogomet

Mlade Angležinje na zgodovinski ponovljeni tekmi do EP

Belfast, 10. 04. 2015 08.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ena bolj nenavadnih nogometnih tekem se je razpletla v Belfastu. Tekma med ženskima ekipama Anglije in Norveške do 19 let je trajala samo štiri minute, začela pa se je z enajstmetrovko za Angležinje. Šlo je za ponovitev zadnjih minut zaradi sodniške napake, kar je prvi takšen primer v zgodovini Uefe.

Uefa je ugodila pritožbi angleške nogometne zveze in ponovila kvalifikacijsko tekmo za žensko evropsko prvenstvo do 19 let med Anglijo in Norveško izpred tedna dni. Do ponovitve je prišlo zaradi napake nemške sodnice, a sta ekipi igrali le štiri minute.

Leah Williamson je tako uspešno izvedla enajstmetrovko in Angležinje popeljala na evropsko prvenstvo.
Leah Williamson je tako uspešno izvedla enajstmetrovko in Angležinje popeljala na evropsko prvenstvo. FOTO: Reuters

Minulo soboto so na kvalifikacijski tekmi za uvrstitev na žensko evropsko prvenstvo U19 Norvežanke z 2:1 premagale Angležinje, vendar je domača ekipa po tekmi vložila pritožbo. V 96. minuti je Leah Williamson dosegla gol iz enajstmetrovke, ki ga je nemška sodnica zaradi prehitrega vtekanja soigralk v kazenski prostor razveljavila in dosodila neposredni prosti strel za gostje iz Norveške. Po pravilih bi sicer morala Angležinja najstrožjo kazen ponoviti.

V domačem taboru so bili nezadovoljni z njeno odločitvijo, zato so vložili pritožbo, saj bi se Anglija v primeru neodločenega rezultata uvrstila na evropsko prvenstvo. Disciplinska komisija Uefe je pritožbi ugodila, izid razveljavila ter se odločila, da se bosta ekipi v Belfastu spet srečali. Tekmo so ponovili, vendar le od 90. minute naprej in z enajstmetrovko Angležinj.

Ponovitev se je za Anglijo začela z uspešno izvedeno najstrožjo kaznijo Williamsonove, v naslednjih treh minutah pa gola ni bilo in tekma se je končala z izidom 2:2. S tem so Angležinje napredovale, izid pa je ustrezal tudi Norveški. Sinočnjih zadnjih nekaj minut tekme pa po odločitvi Uefe ni več sodila nemška sodnica ...

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Razumnež
10. 04. 2015 10.26
Je bila že dobra kvota :)))
Burt
10. 04. 2015 09.40
+11
ANGLIJA! Če bi se to primerilo Albanijii povratne tekme nebi bilo!
Symbolic
10. 04. 2015 09.35
+6
In nekateri pravite, da je nogomet "moški" (?) šport... A sploh obstajaja kakšen "moški" šport? Boks, borilni športi, dviganje uteži, skok s palico, smučarski skoki, vse igre z žogo itd (lahko bi še našteval): za vse velja: športniki tekmujejo v moški in tudi v ženski konkurenci! Gledano v nasprotno smer ugotovimo, da so ženske privilegirane v tem pogledu: one pa imajo svoje, prav ženske športe... Recimo, si predstavljate: v ritmični gimnastiki moškega z lento?