Nogomet

Milito o Mourinhovih prijemih: 'Včasih si namenoma izmišljuje nasprotnike - kar vprašajte Pepa!'

Manchester, 10. 07. 2016 07.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Za boljšo motivacijo ali obrambo svojih varovancev je portugalski trener Jose Mourinho kdaj pripravljen tudi umetno ustvarjati konflikte, meni nekdanji napadalec milanskega Interja Diego Milito. Na Otoku mediji že nestrpno čakajo na odprtje "fronte" s Josepom Guardiolo, ki je od letos Mourinhov mestni tekmec.

Eden izmed mnogih hladnih pozdravov portugalskega in katalonskega stratega pred tekmami Barcelone in Real Madrida.
Eden izmed mnogih hladnih pozdravov portugalskega in katalonskega stratega pred tekmami Barcelone in Real Madrida. FOTO: AP

Jose Mourinho si sovražnike kar izmišlja, konflikti pa so tisto, kar portugalskega trenerja Manchester Uniteda poganja, meni njegov nekdanji varovanec Diego Milito. Argentinski napadalec je bil eden ključnih členov Mourinhovega Interja, ki je na odmevnih dveh tekmah polfinala Lige prvakov leta 2010 ustavil Barcelono s Josepom Guardiolo na klopi. Takrat se je začelo veliko rivalstvo Katalonca in Portugalca, ki je povsem nove obrise dobilo s prihodom slednjega v Real Madrid, kjer sta v dveh sezonah spisala številne zgodbe. Guardiola je nato odšel iz španske lige, ki jo je hitro zapustil tudi Mourinho, nekdanja sodelavca (še iz časov, ko je bil Mourinho pomočnik Louisu van Gaalu pri Barceloni, Guardiola pa njen vezist) pa se bosta zdaj srečevala še veliko bolj pogosto. Od prvega julija namreč delujeta vsak na svoji strani Manchestra, Guardiola kot trener Man. Cityja, Mourinho pa kot trener slovitejšega Man. Uniteda in njegov nekdanji varovanec Milito je o bivšemu strategu spregovoril v italijanskem dnevniku La Gazzetta dello Sport.

"Včasih si namenoma izmišljuje. Vključno z Guardiolo. Kar pojdite vprašat Pepa. Ve, kako zaščititi svoje moštvo in vedno potrebuje nasprotnika, s katerim lahko napade ali brani svojo ekipo," je izjavil Argentinec, ki je poleg zmage nad Barcelono v sezoni 2009/10 proslavil še zgodovinski dvig italijanskega državnega in pokalnega naslova - to je bil prvi "trojček" kakšnega italijanskega kluba v zgodovini, Milito pa je bil strelec obeh zadetkov v finalu Lige prvakov na stadionu Santiaga Bernabeua, kjer je padel Van Gaalov Bayern (2:0). Zdaj 37-letni nogometaš je v tisti sezoni zabil kar 30 zadetkov na 52 tekmah v vseh tekmovanjih, nedavno upokojeni nogometaš Racinga, ki so ga navijači v pokoj pospremili kot legendo, pa ob začetku Mourinhovega službovanja v Manchestru hvali njegove motivacijske sposobnosti.

"Mourinho je izjemen voditelj skupin. Govorimo o trenerju najvišje ravni na svetu. Zagotovi, da vsak igralec da sto odstotkov, v pravem trenutku najde prave besede in lahko tudi kaznuje, ko je to potrebno," še pravi Milito. Pozornost se zdaj že obrača proti 10. septembru, ko se bosta manchestrska rivala z obema slovitima trenerjema na klopi prvič pomerila na derbiju Premier League. Dejstvo, da bo v postavi Uniteda tudi Zlatan Ibrahimović, ki je imel po eni skupni sezoni z Guardiolo veliko pripomb na račun Katalonca, bo dvoboj še dodatno začinilo. Mourinho in Guardiola sicer mirita strasti - že na prvih novinarskih konferencah sta bila zelo spravljiva, predvsem Guardiola, ki je priznal, da so ga trenerji, kakršen je Mourinho, v njegovi kratki karieri "izboljšali".

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.