Nogomet

Messi žrtev nove neslane šale, javnost razburil intervju z Argentincem

Barcelona, 19. 01. 2017 16.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pred dnevi so se številni športni navdušenci potopili v spletni časopis Coach, ki je objavil intervju z enim izmed najboljših nogometašev ta hip Lionelom Messijem, v katerem se je le ta dotaknil tudi svoje prihodnosti v Barceloni in odnosov z enim izmed največjih tekmecev, Ronaldom.

Številni svetovni mediji so z navdušenjem povzeli vsebino intervjuja, ki pa se je kasneje izkazala za lažno. Messi svojega odziva na objavljeno besedilo še ni podal.
Številni svetovni mediji so z navdušenjem povzeli vsebino intervjuja, ki pa se je kasneje izkazala za lažno. Messi svojega odziva na objavljeno besedilo še ni podal. FOTO: AP

Nogometni navdušenci se sprašujejo, kaj si argentinski zvezdnik Lionel Messi misli o svoji prihodnosti v Barceloni, kakšen pogled ima na svoje soigralce in kako bi ocenil svojega velikega tekmeca Cristiana Ronalda, spletni časopis Coach pa je v zadnjem intervjuju odgovoril prav na vsa prej našteta vprašanja. Vse lepo in prav, če se ne bi izkazalo, da je intervju v resnici izmišljen. Po poročanju španskih medijev, naj bi prav Argentinčev oče Jorge Messi sprožil dvome o avtentičnosti besedila, saj je intervju obsodil kot laž, nekaj kar v resnici sploh ne obstaja, zaradi česar naj bi Barcelona že pričela z preiskavo primera. Oglasili so se tudi odgovorni pri Coach-u, ki prav tako ne vedo, kako naj bi se članek znašel na njihovi spletni strani, oglasil pa se je tudi domnevni avtor, ki pravi, da to vendarle ni njegovo delo: "Naj bo jasno. Nikoli nisem sodeloval z Coach spletnim časopisom in napisal intervjuja z Messijem, ki so mi ga na nek način naprtili," se je na spletnem omrežju ubranil Diego Jokas, ki prav tako kot Messi pričakuje epilog preiskave, ki naj bi pokazala čigavo maslo je objavljeno besedilo, tega so po obtožbah že umaknili s spletnega mesta. 

Izsek iz 'lažnivega' intervjuja:

Katerega nogometaša ste kot otrok želeli posnemati?

Seveda sem občudoval Maradono, ki je bil pravi vir inspiracije. Pa tudi Pabla Aimarja, ko se je prebil v ospredje, saj sem užival ob njegovih predstavah na zelenici.

Kakšen je vaš pogled na Ronalda? Ali vas na zelenici misel na prav tako enega izmed najboljših nogometašev sveta še dodatno motivira?

Mislim, da nama je spoštovanje skupno. Nanj gledam kot na odličnega igralca, ki je dosegel velike dosežke, prav zaradi tega kar je. Moja motivacija pa že od nekdaj izvira iz misli na čim boljše dosežke v dresu Barcelone in argentinske reprezentance, pa tudi navijačev.

Kateri trener je imel največji vpliv na razvoj vaše kariere?

Prav od vseh trenerjev sem se nečesa naučil, vendar pa si prav zagotovo vedno najbolj zapomniš tistega, ki ti je dal prvo priložnost. V mojem primeru je to Frank Rikjaard. Pokazal je zaupanje vame in me sprejel v prvo ekipo, me poslala na zelenico na prvi tekmi,..

Bi si morda nekoč zaželeli igrati v Premier League?

Vedno sem trdil, da mi je Barcelona dala vse kar potrebujem.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CURVANORD Zanetti
19. 01. 2017 22.06
+1
Zeeeh dolgocasna tekma
KiNgKoNg
19. 01. 2017 19.26
+17
In kaj je v tem izseku tako spornega da je sploh pomembno, če je lažen ali pa resničen intervju?
CURVANORD Zanetti
19. 01. 2017 19.29
+5
To so si na 24ur namislili ,pac da bo odprta tema in da bodo padali komentarji med dansnjo tekmo
KiNgKoNg
19. 01. 2017 19.55
+7
Hec je, ker je te stvari iz izseka Messi že povedal v prejšnjih intervjujih, praktično do besede enako. O svojih vzornikih, ljubezni do Barce in spoštovanju do Ronalda.
xxman.y
19. 01. 2017 18.56
+10
Z Coach :)) Slovnica je očitno prevelik zalogaj za FDV.
CURVANORD Zanetti
19. 01. 2017 19.09
+5
Ja tako je ko sportne clanke ne pise solan novinar,ampak nek zavarovalniski cefizelj,ki si je moral poiskati novo sluzbo:-D
malizeleni666
20. 01. 2017 13.47
Oprosti, ker te popravljam Curvanord Zanetti, ampak: "sportnih clankov ne pise..." in ne: "sportne clanke..". Saj nisi edini, toda prav usesa (oci) me bolijo, ker se vedno manj uporablja rodilnik tam, kjer bi se moral. Ni nas veliko, Slovencev namrec, zato bi morali se bolj paziti in varovati nas jezik. Tako pa se vedno vec ravno takih napak pojavlja celo na radiih in televiziji. Brez zamere;)