Nogomet

Messi vleče niti v Barci?

Barcelona, 24. 02. 2015 10.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po poročanju španskih medijev Lionel Messi niti enkrat ni prosil, da odpustijo trenerja Luisa Enriqueja ter ni zahteval, da v klub pripeljejo rojaka Sergia Agüera. Predsednik Barcelone Josep Maria Bartomeu poudarja, da je Argentinec vzoren nogometaš.

Messi ne bi imel nič proti družbi rojaka v Barceloni.
Messi ne bi imel nič proti družbi rojaka v Barceloni. FOTO: Reuters

Predsednik katalonskega ponosa Josep Maria Bartomeu zavrača namigovanja, da je Lionel Messi vodstvo kluba prosil, da podpišejo pogodbo z napadalcem Manchester Citya Sergia Agüera. Po poročanju španskih medijev, je Bartomeu v intervjuju za eno od radijskih postaj povedal tudi, da Argentinec niti enkrat ni zahteval, da odpustijo trenerja Luisa Enriqueja: "Messi me ni prosil, da pripeljemo Agüera in tudi navedbe o Luisu Enriqueju so napačne. Leo ni prosil mene, niti nobenega v upravnem odboru."

V Barceloni so hitro zgladili spor med Lionelom Messijem in trenerjem Luisom Enriquejem.
V Barceloni so hitro zgladili spor med Lionelom Messijem in trenerjem Luisom Enriquejem. FOTO: Reuters

Vodilni možje Barce se še vedno trudijo, da bi umirili strasti potem, ko je Jeremy Mathieu pred tedni razkril, da je na treningu prišlo do vroče krvi med Messijem in Enriquejem. Čeprav prvi mož Blaugrane priznava, da je prišlo do tega neljubega dogodka pa vseeno poudarja, da je vzdušje v ekipi zdaj odlično. "Dogodek v garderobi, o katerem so poročali mediji, se je zgodil. Z obema sem se pogovoril. Ekipa ima lahko težave s sprejemanjem novih članov, vendar ta odnos se izboljšuje," je še dodal Bartomeu, ki verjame, da so nedavne težave znotraj ekipe že za njimi. Čeprav naj bi bilo vzdušje znotraj moštva boljše pa se to vse lahko spremeni v trenutku. Zadnji prvenstveni poraz, po enajstih zaporednih zmagah, zagotovo lahko izniči trud vseh vpletenih. Za nameček Barcelono v osmini finala Lige prvakov čaka še tekma v Manchestru, kjer se bo Lionel Messi srečal z rojakom in zvezdnikom Citya, Segiom Agüerom.

Povratna tekmo pa bodo nogometaši Barce odigrali le štiri dni pred vedno pomembnim 'El Clasicom' z madridskim Realom, ki bo 18 marca.
 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (70)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bububu123
24. 02. 2015 18.26
+6
čudno da 24 ur še ni napisal da bosta Messi in Iniesta spet očka :)
Nina Melavc
24. 02. 2015 20.17
+3
rambek
24. 02. 2015 16.06
+4
Aguero bi ze moral priti pred leti. Sedaj je kar je potem ne bi bilo nekaterih drugih igralcev.
VENI-VIDI-VICI
24. 02. 2015 14.58
+5
kaj bi bilo, če mediji ne bi nekaj vedno našli za dvomiti ... kaj bi mediji pisali in kaj bi mi tudi potem kao komentirali. mediji sami sebi delajo delo in čakajo ali se bo kdo odzval na njihovo pisanje itd.
CURVANORD Zanetti
24. 02. 2015 15.06
+5
kovcasih so pisali dejstva sedaj pa trace,rumeni tabloidi so vzor 24h portalu,ne bi se cudil da bi pod rubriko kosarko bil clanek Murko z zeno igral igro raketa,ali pa pod zimski sporti Severina pozirala v novih pancarih
kim llsung
24. 02. 2015 14.35
-4
Kjer se smodi tam se kuha nekaj....
Felipao
24. 02. 2015 14.52
+5
V Realu bi potem moralo že zdavnaj vse zgoreti do tal.
geoid
24. 02. 2015 14.29
+9
ja no mess je le messi ... če on nima kakega privilegija več, kdo ga pa potem sploh ima? to je neizbežno, če si en najbolj vočih fusbalerjev na svetu ... seveda, ga je treba tudi kaj ujčkat. še nezvednike je treba, če jih danes želiš obdržat. če si odličen, imaš izbire koliko čš.
AntiCule01
24. 02. 2015 14.08
-16
lesi ke jdruzga vleče
glej ovega
24. 02. 2015 14.45
+10
MaunelNeuer
24. 02. 2015 20.45
-1
Trend01
24. 02. 2015 12.03
-6
Sam osebno želim, da Barca močna ostane, a vseeno za Realom ostane. JBG. Sem le pristaš Reala. A dejansko ima Barca, med drugim, problem v navezi Messi - trener (trenutno je to pač Enrique. Pep-a ne bo več nazaj in vprašanje kako bi se sedaj obnesla ta naveza). In nato naslednji problemi: starost Xavija (35) Inieste (proti 31), Mascherano (proti 31), Alves (proti 32), Adriano (30), nekonstantnega Piqueja, počasnega Mathieuja (31), poškodovanega Vermaelna, vse slabšega Albe, Douglasa, Montoya, solerskega in domišljavega, ki misli, da je boljši od Lea, Neymarja (čeprav je top igralec), P3dra... Torej ostane 5-6 igralcev na katere se lahko Enrique zanese in cel kup mladeničev, ki so se že nekoliko v A ekipi dokazali, a jih je nazaj v B poslal. Tam pa katastofalno igrajo (kakšno tekmo si oglejte). Glede na vse, mi sploh ni jasno, kako toliko sploh naredijo. Oz, vem. Messi-Ney-Suarez. In to je to. Roberto in Rafinha ne bosta nikoli vsaj do kolen prišla svojim predhodnikom. Dejansko ima Barca v sredini le Busquetsa, ki tudi pada in si želi v PL ter Rakitića. Ter Stegen si tudi želi več igre.... Ogrodje, ki lahko še leto, dve zdrži je torej: Bravo, Mascherano (?), Bartra, Busquets (? in nezanesljiv), Rakitić, Neymar, Messi, Suarez. Je to dovolj za apetite, ki jih Barca in/ali Messi nedvomno ima(ta)? Zdaj, kdo bo te "niti" potegnil, Messi, Enrique, Bartomeu, je nepomembno, a nekdo jih mora.
Ka pa mislis
24. 02. 2015 12.11
-18
Messi je za vse. Ne rabijo nobenga. Vse bo sam, trener, golman, sodnik, napadalec...
I_LOVE_FOOTBALL
24. 02. 2015 12.11
+7
Jaz pa mislim, da Sergi Roberto in Rafinha lahko nekam prideta, a treba z njima tudi kaj več igrati. Ko se vidi, da npr. Iniesta ni v formi, se ga eno 3 tekme da na hladno in ga postavi za jokerja s klopi, v igro pa Rafinho ali Roberta. Ker onada sta vzgojena v Barcinem sistemu in ga relativno obvladata in lahko nadomestita Xavija in Iniesto. Medtem je iskanje izjemnih okrepitev na sredini igrišča kot loto- pač, redki se znajdejo v tiki-taki in lahko si Reus, David Silva, Modrič, ni rečeno, da boš v Barceloni dober, žal...
Trend01
24. 02. 2015 12.22
-5
Ja, se strinjam. Vendar, Rafinha je bil sprva zelo forsiran z Enriquejeve strani, a se ni obneslo. SIcer je takrat Barca rušila vse, a ne ravno po njegovi zaslugi. Za Roberta pa, kaj vem. Kot sedaj kaže bo igral le, če se poškodujejo vsi, od Xavija, Ineste ter Rafinhe. Šele takrat bo na vrsto prišel. Enrique za spremembo od jesenskega dela, nima več časa za eksperimente. Pa tudi predrznosti, kot jo ima Simeone, ne premore.
mmickica
24. 02. 2015 13.25
+10
Eno leto bo potrebno še vzdržati, ali si koga izposoditi (to je očitno dovoljeno), vendar jaz ne vidim toliko lukenj, kot ti. Bartra in Pique sta po moje lahko še nekaj let odličen branilski par, če bo Pique seveda v svoji glavi pospravil, ALba ni slab, ima le trenutno slabo formo, problem je v desnem bočnem - torej Alves, Montoya, Douglas! Buskets in Mascherano sta vrhunska, s tem da Mascherano lahko igra še v obrambi! Manjka še vsaj eden na sredini zraven Messija (ja prav sem napisala!) in Rakitiča, ki bo po moje naslednje leto top. Kar se tiče napada, se po moje ni bati, ker je vrhunski (vedno pač ne gre kot po maslu)! Aja še to - oba vratarja sta top in leta pri vratarju (Bravo) še niso kritična! Odkrito povedano, jaz pri Realu ne vidim bistveno boljše situacije - Ronaldu se bodo 30. začela poznati, Bale se nekako ne ujame, Benzemajeva forma močno niha, so se pa na sredini močno ojačali zadnji dve leti (Isco, Modrič), obramba je po moje ena slabših od vrhunskih ekip..., tako da, no ja..., vsaj kupujejo lahko!
mmickica
24. 02. 2015 13.57
+3
Izposoditi si ne morejo ne, imaš prav Trend01. Lahko kupijo in posodijo. Zamešala.
Trend01
24. 02. 2015 13.58
+0
Ja, tudi Real mora kar nekaj postoriti. A za spremembo od Barce, predvsem v napadu. Ne, ker bi bili slabi, ampak, ker imajo probeme med sabo. Benz pa žal res dobro igra, takrat, ko so težke tekme, osatlo pa odvisno na katero nogo vstane. Obramba, oz. obrambni igralci sploh niso slabi, le z glavo so prevečkrat v napadu.---- Ja, Bartra se dokazuje, Pique odvisno od obdobja (žal se napaka v obrambi hitro maščuje - dokaz: Ramos), saj veš kako so že vse Busquetsa poimenovali nekateri - bizgec; predvsem Barcini pristaši, zaradi nekaterih čudnih predstav - sicer dober igralec, a si je menda počasi zaželel v PL zaigrati), Mascherano je pa edini, ki lahko na dveh različnih mestih igra. Z Messijem najbolj pomemben človek ekipe. Konstanten. Ne vem kaj toliko čaka s Sergijem Samperjem. Res, da je mlad. A vseeno. Obeta.P.s. - igralcev si ne morejo izposoditi. Lahko le nazaj svoje izposojene igralce pokličejo.
Trend01
24. 02. 2015 14.00
-2
*Lahko kupijo in posodijo*. Tudi to ne gre (se mi zdi) Posodiš lahko le igralca, ki je tvoj, torej registriran. Registrirati jih pa ne smejo. Lahko jih le "kupijo" v predpogodbi kot mačka v žaklju in jih pustijo v trenutnem klubu. In po koncu kazni registrirajo.
geoid
24. 02. 2015 14.24
+2
lahko mi pametujemo ... ampak fusbal je taka čudna stvar ... pred novim letom je real redno zmagoval z visoko razliko, januarja je še zmagal komaj ... barca je začela mlet, potem pa pride malaga?! zagotovil ni, pa je lahko še ne vem kako obetajoče ... kakor koli, barca je dokazala, da lahko, če je le odnos in koncept pravi in to velja pri vseh. še posebaj če je veliko zvezdnikov na kupu. to sicer pomeni dobro kvaliteto, hkrati pa bombo. tiktak .... kdo bi vedel, kaj bo prinesla prihodnost?
Trend01
24. 02. 2015 14.37
+2
Če je kemija v ekipi, se da vse narediti. Pa so lahko starostne ali kakšne druge razlike. Če kemije ni, je lahko ekipa vredna milijarde, pa nič ne pomaga.
rambek
24. 02. 2015 16.07
-1
mmickica
24. 02. 2015 16.39
+3
Trend01, a se nismo ravno zadnjič enkrat o tem pogovarjali, da lahko kupujejo igralce, ne morejo jih pa registrirat. Menda jih pa smejo posodit. Šlo se je za M.Reusa, ali bi ga naj Barca kupila poleti in potem posodila nazaj BVBju za pol leta, dokler ga poleti 2016 ne bi smeli registrirati.
mmickica
24. 02. 2015 16.39
Trend01
24. 02. 2015 17.17
+2
Ja, smo. A kot sem seznanjen, ne moreš igralca, ki dejansko ni tvoj, ker ni registriran, kar naprej posoditi - v končni fazi klubi niso v osnovi trgovci. (Po tem načelu delajo športni agentje). V tem primeru bi sicer bil v lasti Barce in hkrati ne bi bil. Recimo, da želiš ti postati članica kluba. Plačaš članarino. Dobiš izkaznico in si registrirana članica kluba. Če samo plačaš (doniraš - kot gasilcem na koncu leta kot primer), si pa podpornica (donatorka) kluba, a ne članica. Moje mnenje je, da bo vse skupaj (če bo) takole potekalo. Barcelona bo podpisala predpogodbo s klubom za določenega igralca. Ta bo tako še naprej registriran v obstoječem klubu in tudi plačo bo seveda tam dobival. Verjetno bo pa nato ta del (nastali strošek med poletjem 2015 - januarjem 2016) morala nekako pri pravi pogodbi plačati. Zakaj? Npr. Reus je zdaj vreden kot primer 50 M eur. Barca se zmeni z BVB-jem za ta znesek in je OK (čeprav ima Real predkupno pravico hehe). Do januarja lahko Reus naredi nore poteze na igrišču in se mu vrednost podvoji. Kaj zdaj narediti? Naj BVB izgubi 50 M? Ali obratno. Kaj, če se decembra poškoduje (primer Strootman). Kaj nato? Tu verjetno odvetniki na polno delajo kako in kaj, Počakajmo na poletje. P.s. - predpogodba ni zavezujoč dokument. Kaj, če v tem času nekdo drug ponudi za Reusa 120 M? Ali ga mora BVB prodati Barci za 50M ali mora Barca plačati zdaj 120 M (predkupna pravica - ki jo ima sicer že Real)
bodirealen
25. 02. 2015 10.06
sorry trend 01 jaz te občudujem in mi ni jasno kako imaš sploh še voljo komentirat,ko ti pa na tako dobre in pametne komentarje mularija šiba minuse.
Trend01
25. 02. 2015 12.16
@bodirealen - to sploh ni problem. Vedo, da je res, a si težko priznajo. Čez čas bo že v glavi ostalo. Dokler bom imel dobre živce in bom znal normalno odgovarjat, ne bo problema. Ko mi bo odihnilo pokrov, bom odšel. A k serči so tu tudi normali forumaši, ki mi znižujejo pritisk. Pa se da. hehe
Ka pa mislis
24. 02. 2015 11.56
-8
Kantalonija bo kmalu messalonija
krnekilojz
24. 02. 2015 12.27
+7
I_LOVE_FOOTBALL
24. 02. 2015 11.52
+11
Mediji spet delate iz miši slona... Pa kaj če sta se sprla? nebi bilo prvič in ne zadnjič, da se nogometaš in trener povesta kaj krepkih. Dokler si potem sežeta v roke, se drug drugemu opravičita in njun odnos ostane enaki kot prej, ne vidim problema v tem. Drugače pa ja, za hejterje vejajo teorije, da je messi trener, športni direktor, direktor, predstavnik za odnose z javnostjo v Barceloni, namestnik kralja Španije, verjetno je še pri Patrii sodeloval...
Goooooooool!!!
24. 02. 2015 11.49
+7
vse prepišete iz GOALa... imate kako novo novico mogoče?
Felipao
24. 02. 2015 11.46
+8
Spet berem velepametne komentarje navijačev ve se katerega kluba. Nič ne pomaga, da so vsi že stokrat zanikali, da bi Messi vplival na vodenje ekipe in to vsi od trenerja do predsednika in celo Messija samega, ampak ne, nekateri tukaj so očitno vsak dan na treningu Barce in vedo bolje od zgoraj omenjenih kako stvari potekajo. Vsa čast kaj naj rečem, za vaše telepatske sposobnosti :)
Ka pa mislis
24. 02. 2015 11.54
-4
Pa kdo bi mel jajca to povedat razn ibre? In je moral iti
Felipao
24. 02. 2015 11.56
+7
Hahaha in ravno Ibro si našel za zgled… Ima jajca povedati "svoje" samo takrat, ko ga od nekje brcnejo čez vrata, drugače je tiho kot miška.
Ka pa mislis
24. 02. 2015 11.57
-7
Ka pa mislis
24. 02. 2015 11.59
-4
Ibro pa nikol ni bil tiho. Lej pac mate vse podrejeno enmu nogometasu kar se vam ze pocas pozna in se bo sigurno se 5 let.
krnekilojz
24. 02. 2015 13.18
+3
Jao kristina skos joka ce da kdo drug gol in on je glavni v realu in on diktira realovo poslovanje in vse diktira on. Kot messi v barci. Loleki polpismen realovi.
ferguson1
24. 02. 2015 11.36
-25
Messi je slab in nikoli ne bo beč kaj je bil.Sam si je kriv zakaj pa je utajil davke
krnekilojz
24. 02. 2015 13.18
+5
MaunelNeuer
24. 02. 2015 20.46
janezdollar
24. 02. 2015 11.34
-13
edino kar lahko letos dobijo je kakšen katalonski pokal ali kaj podobnega...dokler bodo palčka poslušali prave lovorike ziher ne bo...
krnekilojz
24. 02. 2015 13.19
+5
Jao on milan sam razbije. Aja kdaj ste nazadnje kaj osvojili da si lahko tok pameten?
janezdollar
24. 02. 2015 15.08
-3
mi se vsaj tako ven ne mečemo kot ti minimalci...
User513426
24. 02. 2015 16.06
+1
če si na minimalcu sploh ni čuden tvoj komentar
MaunelNeuer
24. 02. 2015 20.54
krnekilojz ja milan je pa sehr gut zadnje cajte ja
JLA01
24. 02. 2015 11.32
+4
messi je barca, brez messija je barcelona polomija
Ka pa mislis
24. 02. 2015 11.43
-1
krnekilojz
24. 02. 2015 13.21
+3
Messi tut in kaj zdaj? On ko bo star 150 bo se vedno boljši od vase jokice.
MaunelNeuer
24. 02. 2015 20.48
krnekilojz ti kr neki šprehaš. že zdaj ni boljši ne pa ko bo imel 150 let ;) kje pa bo takrat špilal? 2 m pod zemljo?
Ka pa mislis
24. 02. 2015 10.53
-12
Se kako leto pa bo klub fc messalona.
Goooooooool!!!
24. 02. 2015 11.50
+9
kdo pa real gor drži s svojimi izmišljenimi penali?
Ka pa mislis
24. 02. 2015 11.55
-8
A je franko kriv da vam jadna malaga uzame 4 pike letos?
krnekilojz
24. 02. 2015 13.22
+1
Ne vam je senkal vsaj 10 naslovov in se 6 naslovov v evropi
Goooooooool!!!
24. 02. 2015 15.10
+1
že samo to,da si frančeka omenil pove dosti o tebi...
265004
24. 02. 2015 10.53
-11
messi čim prej zaropotaj in se znebi enriqueja če hočeš letos kakšno lovoriko
Trend01
24. 02. 2015 11.03
+4
Nekaj, oz. nekdo bo moral nekaj narediti. Po nekaterih španskih časnikih namreč Messi in Enrique po Anoeti sploh še nista spregovorila. Tudi po porazu z Malago niso popolnoma nič govorili, analizirali. Ne Enrique - Messi, ne Enrique - ekipa. Nič. Češ, da so igralci razumeli kako in kaj (Enriquejeve besede).
el_salvador
24. 02. 2015 11.18
+6
messi je fenomenalen igralec vendar trener je trener in bi moral imeti glavno besedo kar se pa ne bo nikoli v barceloni zgodilo..razen ce se vrne pep.
alien8potnik
24. 02. 2015 11.28
+1
bolj kot bo leo nitksal, slabše bo. trener je trener. pika.
Hachi
24. 02. 2015 11.29
-4
ce letos Barca ne osvojil spanske lige ali lige prvakov, sem 99% preprican, da messi odhaja, Barca pa bo ekipo gradila na Neymarju in Suarezu. Problem je edino to, da se ne smejo kupovati oz. registrirati novih igralcev.
Trend01
24. 02. 2015 10.33
+17
Jeremy Mathieu stvari ni razkril, ampak le potrdil.
alien8potnik
24. 02. 2015 10.36
-6
itak. kjer je dim, je tudi ogenj. jasno, da messi postavlja svoje pogoje. ibra je nekoč odletel. nič novega.
+8
Cules5
24. 02. 2015 10.45
+15
Ibra je odletel zaradi Guardiole, ne Messija.
alien8potnik
24. 02. 2015 11.29
+3
nak. pep se je usral zaradi lea in odpikal ibro. žal.
Cules5
24. 02. 2015 11.51
+1
+11
MESSIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIMESSIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIMESSIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIMESSIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
Nature
24. 02. 2015 11.06
-8
alien8potnik
24. 02. 2015 11.30
-3
aki10
24. 02. 2015 11.44
-3
Ne rabš usakič izkazovat svojega orgazma na tega hobita
MaunelNeuer
24. 02. 2015 20.56
+1