Drugi športi

Polona Hercog: nazaj v top 30

Ljubljana, 20. 12. 2012 14.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Teniška igralka Polona Hercog je obrnila novo poglavje v svojem življenju. Po slabi sezoni 2012, v kateri je zaradi poškodbe hrbta izgubila skoraj 50 mest na lestvici WTA, bo v novo krenila z novim trenerjem, novo podobo, novo ekipo in z drugačno miselnostjo in željami.

V teniškem svetu Polona Hercog že nekaj let velja za izjemno talentirano, vendar pa še ni pokazala vse svoje kakovosti. Sicer se je leta 2011 že prebila med 35 najboljših igralka na svetu, vendar pa preskoka v najboljšo dvajseterico ni naredila. V težkem času odraščanja in iskanja rezultatov je 22-letna Hercogova zamenjala kar nekaj trenerjev, predvsem pa jo je na poti na svetovni vrh ustavila zahrbtna poškodba na križnici.

Polona Hercog
Polona Hercog FOTO: Damjan Žibert

"Glede na vse, kar se je dogajalo letos, sem lahko zadovoljna, da sem ostala med prvih sto igralk na svetu. Ne morete si niti predstavljati, kaj za športnika pomeni takšna poškodba. Ostaneš brez vsega, za kar si garal celo življenje. V tem času sem zato veliko razmišljala in prišla do spoznanja, da potrebujem določene spremembe. Tako sem se odločila, da okoli sebe oblikujem ekipo, ki ji zaupam. S tem bom razbremenila starše, hkrati pa se preboja v svetovni vrh lotila, tako kot je treba. Večina najboljših igralk na svetu ima svojo ekipo, ki skrbi za vse zadeve, tako da se lahko igralka stoodstotno osredotoči na igranje tenisa," pravi Hercogova.

V ekipi HercogP so fizioterapevt, kondicijski trener, oseba, ki kot podaljšana roka svetovno znane menedžerske agencije skrbi za lokalno tržišče ter trener. Njena ekipa je v teh dneh zagnala tudi spletno stran www.polonahercog.com, na katero bo igralka tedensko zapisovala občutke in videnja s turnirjev po svetu. "Tudi to sodi k vrhunskemu športniku. Aktivna sem na večini socialnih omrežji, tako da vse ljubitelje tenisa in moje navijače vabim, da se mi pridružijo na novi spletni strani," dodaja Hercogova.

Vzrok bolečin, zaradi katerih ima za seboj najslabše leto v karieri (76. mesto), je zdaj odpravljen – Hercogova pravi, da se ta ni pojavila že vsaj nekaj mesecev, novi trener Šved Mattias Arvidsson pa ji je dal dodaten zagon za nove zmage. "Polona je brez dvoma material za top 20 na svetu," pravi Arvidsson. On bo tudi določil njen program na začetku sezone; verjetno prvi turnir v Aucklandu, nato grand slam v Melbournu in v začetku februarja nastop za slovensko reprezentanco v pokalu Fed. "Vedno sem bila pripravljena igrati za Slovenijo in tudi v letu 2013 ne vidim ovir," pravi Mariborčanka.

Mariborčanka želi čim prej nazaj med najboljše teniške igralke sveta.
Mariborčanka želi čim prej nazaj med najboljše teniške igralke sveta. FOTO: Reuters

O željah in pričakovanjih za 2013 pa Hercogova pravi: "Sem sicer oseba, ki nikoli ni popolnoma zadovoljna. No, če bi bila številka ena na svetu in imela za seboj recimo 50 zaporednih zmag, bi seveda bila zadovoljna, a tako pa ... Rada bi napredovala tako na profesionalni kot osebnostni ravni in se vrnila v top 30, tako da bi znova dihala z najboljšimi igralkami."

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.