Nogomet

Messi se navdušen nad sprejemom opravičuje: 'Želel sem biti tukaj zaradi kaosa, ki sem ga povzročil'

Mendoza, 02. 09. 2016 17.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Lionel Messi je (p)ostal junak za navijače argentinske reprezentance, sploh po tem, ko se je zvezdnik Barcelone "vrnil" kljub napovedanemu slovesu od dresa z državnim grbom in odločil četrtkovo kvalifikacijsko tekmo z Urugvajem (1:0). Vseeno se mora kapetan zdaj braniti očitkov, da z odločitvijo nikoli ni mislil resno.

Messi je v prvem polčasu zadel z močnim strelom z roba kazenskega prostora, ki je v mrežo Urugvaja poletel po odboju od Joseja Marie Gimeneza.
Messi je v prvem polčasu zadel z močnim strelom z roba kazenskega prostora, ki je v mrežo Urugvaja poletel po odboju od Joseja Marie Gimeneza. FOTO: AP
Selektor Argentine Bauza je že potrdil, da se Messi pred tekmo z Venezuelo vrača v Barcelono, ki mu je že pred obračunom z Urugvajem svetovala, da naj raje počiva. Zdaj si je očitno še dodatno načel prepono, podrobnejše informacije o zdravstvenem stanju kapetana Argentine pa bodo znane ob njegovem povratku v Katalonijo.

Lionel Messi kljub hitro preklicani odločitvi o slovesu od argentinske reprezentance vztraja, da s svojimi odmevnimi izjavami po porazu na finalni tekmi junijske Cope Americe s Čilom ni želel preslepiti nikogar. 29-letni zvezdnik španske prvakinje Barcelone je po še enem bolečem porazu z Argentino, tretjem zaporednem v kakšnem finalu velikega tekmovanja, presenetljivo oznanil, da za izbrano vrsto ne bo več igral. Argentinska nogometna zveza (AFA) je bila in je še vedno v hudi krizi, s pomočjo Mednarodne nogometne zveze (Fifa) pa je nastavila novega selektorja Edgarda Bauzo. Ta je ob čustvenih izlivih navijačev hitro prepričal Messija, da se pridruži tokratnemu zboru pred nadaljevanjem kvalifikacij za SP 2018 v Rusiji in eden najboljših nogometašev vseh časov ni razočaral. Kljub manjši poškodbi je s kapetanskim trakom okoli roke odločil derbi z Urugvajem v Mendozi (1:0), a moral vseeno odgovarjati na nekaj neprijetnih vprašanj.

"Zelo sem hvaležen. Toda nikogar nisem preslepil, ko sem se upokojil, to sem zares čutil," je za TV Publica povedal Messi, ki je bil večkrat tarča nezadovoljnih rojakov, ti pa so ga v Mendozi vseeno "nosili po rokah", nekateri so se mu na zelenici celo klanjali. "Zelo smo bili razočarani po tistem, kar se je zgodilo, a kasneje sem o vsem skupaj bolje razmislil. Pogovoril sem se s Patonom (Bauzo, op. a.) in ljudje so mi prav tako stali ob strani," je nadaljeval Messi, ki naj bi se reprezentanci pridružil kljub drugačnim priporočilom svojega kluba. Ta se je bal hujše poškodbe in Messi je priznal, da ga prepona še vedno muči, zato je vprašljiv za gostovanje v Venezueli. "Precej me boli, toda želel sem si biti tukaj zaradi vsega kaosa, ki sem ga povzročil, ko sem dejal, da se ne bom vrnil, nato pa sem se," je še dodal Messi. "Ta poškodba je za**bana in lahko bi se še poslabšala. Vedno si želim igrati, toda res je tudi, da se sezona šele začenja in veliko pomembnih tekem je še pred nami. Bomo videli, kaj bo rekel zdravnik in kako se bom počutil."

Messi je pristavil, da so ga navijači ganili z izkazovanjem podpore med četrtkovim sosedskim obračunom z Urugvajci, ko je lahko toplo pozdravil tudi velikega prijatelja in klubskega soigralca Luisa Suareza. Med transparenti argentinskih navijačev so bile tudi besede "Nikoli več nas ne zapusti" in prvi zvezdnik reprezentanca navdušenja ni skrival. "Nikoli si nisem predstavljal, kako se bodo (na slovo od reprezentance, op. a.) odzvali navijači. Od samega začetka sem prejemal vse vrste sporočil podpore in ljubezni. Vse od trenutka, ko smo prispeli v Mendozo, so bili navijači neverjetni. Vse je bilo nekaj posebnega od trenutka, ko sem pristal v Argentini. Vračal sem se po velikem razočaranju, toda reči so se spremenile in zelo sem vesel, da sem lahko spet tukaj," je sklenil Messi. "Vsi vedo, skozi kakšne trenutke gre argentinski nogomet. Korak za korakom se bo vse rešilo. Moramo pomagati kakorkoli pač lahko."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

šumar
03. 09. 2016 13.04
+1
messi bo na naslednjem SP. peljal kristinco scat haha
VaSi4658
02. 09. 2016 22.10
+4
Pojejte se hejteri
idiu3krasne
02. 09. 2016 20.31
+8
Messi bo osvojil 2018 naslov SP...dejstvo.
Trend2
02. 09. 2016 21.37
+1
Trend01
02. 09. 2016 22.03
-2
Potem pa nič čakat. Kvota je 8. Najbolj enostavno in zanesljivo naložen denar..... dejstvo.