Nogomet

Messi podpisal novo pogodbo, a ne z Barcelono, temveč z Adidasom

Barcelona, 10. 02. 2017 21.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Lionel Messi še vedno ni podaljšal pogodbe z Barcelono in to že nekaj časa skrbi najzvestejše navijače katalonskega ponosa, ki nikakor ne morejo verjeti, da klub ne stori vsega, kar je v njegovi moči, da v svojih vrstah zadrži argentinskega zvezdnika. Argentinec je sicer naznanil, da je podaljšal sodelovanje s pokroviteljem.

Lionel Messi je pri 29 letih že sedaj legenda Barcelone in najverjetneje tudi njen najboljši igralec vseh časov.
Lionel Messi je pri 29 letih že sedaj legenda Barcelone in najverjetneje tudi njen najboljši igralec vseh časov. FOTO: AP
Lionelu Messiju se pogodba z Barcelono izteče leta 2018 in kljub namigovanjem, da naj bi v kratkem le podpisal, se zaenkrat stvari odvijajo zelo počasi. Prepočasi za igralca Messijevega kova, menijo največji kritiki, ki ne morejo verjeti, da si je velikan s Camp Noua dovolil zaplesti do te mere, da obstaja celo možnost Argentinčevega odhoda iz kluba, ki mu je zvest celotno profesionalno kariero. Javno sicer iz vrst španske prvakinje vedno znova prihajajo prepričljive izjave v slogu "Messi bo gotovo podaljšal" oziroma "v Barceloni bo preživel celotno kariero". Športni direktor Robert Fernandez je nedavno dejal, da pogajanja potekajo v pravi smeri, medtem ko je predsednik Josep Maria Bartomeu navijače skušal pomiriti z besedami, da bo sam na čelu pogajanj z najboljšim strelcem kluba. A pogodba zaenkrat še vedno ni podpisana, čeprav so se pred nekaj dnevi pojavila namigovanja, da naj bi Katalonci Messiju ponudili takšno pogodbo, s katero bi postal najbolje plačani igralec na svetu. Ta naziv zaenkrat v svojih rokah drži njegov rojak Carlos Tevez, ki se je pred kratkim preselil na Kitajsko, kjer klubi na veliko vlagajo v nogomet in v svoje vrste vabijo vse možne evropske zvezdnike nogometne žoge. 
Messija in soigralce v torek čaka eden iz med obračunov sezone. V osmini finala Lige prvakov se bodo namreč na prvi tekmi pomerili s PSG-jem. Tekmo na Parku Princev si boste lahko ogledali tudi v živo na Kanalu A in VOYO. S prenosom začnemo ob 20.30. Ne zamudite novega nogometnega spektakla v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju.

Je pa argentinski zvezdnik vseeno podaljšal vsaj eno pogodbo. Messi bo namreč še naprej sodeloval z enim največjih proizvajalcev športne opreme - Adidasom. Da bo še naprej obraz nemške blagovne znamke, je petkratni dobitnik prestižne Zlate žoge naznanil preko svoje uradne Facebook strani. Finančnih podrobnosti in dolžine pogodbe Leo sicer ni delil s svojimi sledilci na Facebooku, a zagotovo številke, vsaj kar se tiče denarja, niso majhne. To pa seveda ni podpis pogodbe, na katero še vedno nestrpno čakajo katalonski navijači. Messijevo (ne)podaljšanje pogodbe pozorno spremljajo številni klubi po Evropi, ki bi seveda z veseljem v svojih vrstah imeli igralca Messijevega kova. Pep Guardiola, ki je z Argentincem sodeloval pri Barceloni je sicer že večkrat zatrdil, da bo igralec kariero v Evropi končal v katalonski prestolnici, čeprav ga otoški mediji ves čas povezujejo s prestopom v Manchester City. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Prijateljski superclasico v Avstraliji
Nogometni reprezentanci Brazilije in Argentine se bosta sicer 9. junija pomerili na prijateljski tekmi v Melbournu, je danes potrdil minister za šport v zvezni državi Victoria John Eren. "V nogometu ni večjega obračuna od dvoboja med Argentino in Brazilijo in ta dvoboj prihaja v Melbourne," je dejal Eren, ki je prepričan, da bo melbournski stadion, največji stadion za kriket na svetu, ki sprejme 100.000 gledalcev, poln.

Nekateri od avstralskih medijev poročajo, da si za prijateljsko tekmo z reprezentancama prizadeva tudi avstralska zveza, ki jo v juniju nato čaka nastop na pokalu konfederacij v Rusiji. Nazadnje so Argentinci z Messijem v Avstraliji gostovali pred desetletjem, ekipa iz Južne Amerike pa je takrat slavila z 1:0. V dvoboju med Argentino in Brazilijo za favorita veljajo slednji, saj Brazilci proti Argentini niso izgubili vse od leta 2012.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.