Nogomet

Dvojček Bale 'ekspresa' premalo za Real, v Madridu po remiju v Vigu že -16, Barca premagala Levante in predstavila Coutinha

Barcelona, 07. 01. 2018 22.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Nogometaši Barcelone so v 18. krogu na domačem Camp Nouu premagali Levante s 3:0. Pod zadetke so se podpisali Lionel Messi, Luis Suarez in Paulinho. Prednost pred drugouvrščenim Atleticom tako ponovno znaša devet točk. Priložnost, da zmanjša zaostanek za vodilnim klubom, pa je zapravil madridski Real, ki je 'zgolj' remiziral (2:2) s Celto v Vigu. Gareth Bale z dvema goloma zasenčil Cristiana Ronalda.

Messi se je podpisal pod prvi zadetek Barcelone.
Messi se je podpisal pod prvi zadetek Barcelone. FOTO: AP

Argentinski zvezdnik Lionel Messi je v 12. minuti tekme popeljal Barcelono v vodstvo z 1:0, ko je kronal lepo akcijo blaugrane. Izkoristil je podajo Jordija Albe in s pomočjo vratnice z levico s kakšnih 12 metrov matiral vratarja Levanteja. Messi je bil blizu drugemu zadetku v 33. minuti, ko je poskusil s prostega strela. Barcelona je drugi zadetek le dočakala pet minut kasneje, ko je z desne strani podal Sergi Roberto, podajo pa je sprejel Luis Suarez, ki se je podpisal še pod 11 zadetek. Urugvajcu je uspel fantastičen strel z desnico naravnost pod prečko vratarja Oierja Olazabala.

V drugem polčasu je Levante hitro želel izničiti prednost Barcelone. Že v prvi minuti nadaljevanja je sprožil Ivan Lopez ’Ivi’, a se je z obrambo izkazal nemški vratar Marc-Andre ter Stegen. Suarez je imel priložnost za drugi zadetek na tekmi v 72. minuti, ko je lepo ubežal obrambi gostov in sprožil z bližine, a mu je veselje z dobro obrambo preprečil Oier. Končnih 3:0 v korist Barcelone je postavil Paulinho, ki je izkoristil podajo Lionela Messija.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.


Navijači Celte so v le nekaj dneh dočakali še drugi nogometni praznik na svojem stadionu Balaidos. Potem ko je med tednom v španskem kraljevem pokalu na omenjenem objektu gostovala Barcelona (1:1), se je sedaj v okviru 18. kroga La Lige 'oglasil' še drugi velikan španskega nogometa Real Madrid. Strateg kraljevega kluba Zinedine Zidane je pričakovano opravil kar nekaj menjav glede na četrtkovo pokalno tekmo, katero so beli proti Numancii dobili s 3:0. V kader so se tako vrnili praktično vsi 'težkokategorniki' s Cristianom Ronaldom, Luko Modrićem, Sergiom Ramosom, Tonijem Kroosom in Marcelom na čelu. Je pa mesto v začetni enajsterici pričakovano zadržal Gareth Bale, ki je na omenjeni tekmi z Numancio tudi dosegel vodilni gol Madridčanov. Tudi v Vigu so imeli veliko razlogov za optimizem, saj so med tednom proti Barci prikazali dobro predstavo in še nikakor niso rekli zadnje v pokalnem obračunu s Katalonci, jasno pa da so se želeli izkazati tudi proti aktualnim prvakom. Prva lepa priložnost na srečanju se je ponudila prav domačinom, ko je z neposredne bližine okvir vrat stresel Iago Aspas. Obramba gostov je povsem zaspal po predložku s strani in Keylor Navas je imel veliko sreče, da je žoga zadela vratnico, saj je bil povsem nemočen ob poskusu napadalca Celte, ki je v prvenstvu dosegel že 11 golov v letošnji sezoni. Na drugi strani je v 26. minuti nevarno z razdalje sprožil Casemiro, a je bil domači vratar Ruben Blanco dobro postavljen in je uspel močan strel zbiti v kot.

Dva gola Garetha Balea sta bila premalo, da bi Real Vigo zapustil s tremi točkami.
Dva gola Garetha Balea sta bila premalo, da bi Real Vigo zapustil s tremi točkami. FOTO: AP

Mojstrovina Wassa in takojšen odgovor Balea
Nogometaši Celte so pustili gostom, da držijo žogo v svoji posesti, sami pa so svoje priložnosti iskali iz protinapadov. In enega takšnih so v 33. minuti pretvorili v zadetek. Daniel Wass se ni ujel v ofsajd zanko, ki so jo branilci Reala postavljali skoraj na sredini igrišča, stekel proti gostujočemu golu in z imenitnim lobom premagal Navasa, ki je sicer zelo nerazumljivo hitro zapustil golovo črto, čeprav je Wass sprožil z velike razdalje. A vodstvo domačinov ni trajalo dolgo. Le tri minute kasneje je namreč 'udaril' Bale, ki se očitno vrača v staro formo. Kroos je z odlično globinsko podajo zaposlil hitrega Valižana, ki je ušel slabo postavljeni domači obrambi in s strani premagal sicer slabo postavljenega Blanca, ki je slabo zaprl svoj daljši kot. Le dve minuti je bil izid poravnan, ko je Real vodil z 2:1. Znova pa je bil strelec Bale, ki je tokrat izkoristil natančno podajo Isco in s kakšnih desetih metrov z zunanjim delom stopala prefinjeno še drugič premagal Blanca. 2:1 v korist Reala je bil tudi izid prvega polčasa. 

V drugem polčasu je večino časa Celta držala žogo in napadala, Real pa je poskušal do tretjega gola preko protinapadov. Vseeno je bila Celta konkretnejša in imela v 72. minuti imenitno priložnost za izenačenje, potem ko je Navas v kazenskem prostoru podrl Aspasa in glavni sodnik ni imel izbire in je brez oklevanja pokazal na belo točko. K žogi je pristopil Aspas sam, a je Navas njegovo namero prebral, strel ubranil in se odkupil za neumnost, ko je zakrivil enajstmetrovko. Kljub zapravljeni enajstmetrovki pritisk Celte ni pojenjal in v 82. minuti tudi obrodil sadove. Z glavo je namreč izenačil Maxi Gomez, potem ko je gostujoča obramba povsem pozabila nanj. Do konca srečanja se rezultat ni več spremenil in Real je s petim remijem v sezoni še povečal zaostanek za Barcelono, ki ima že 16 točk prednosti. Celta pa je v zgolj nekaj dneh na svojem stadionu remizirala z obema velikanoma španskega nogometa.

Izidi:
Barcelona - Levante 3:0 (2:0)
Messi 12., Suarez 38., Paulinho 90+3. 

Celta Vigo - Real Madrid 2:2 (1:2)
Wass 33., Gomez 82.; Bale 36., 38. 
Navas je v 72. minuti ubranil enajstmetrovko Aspasu

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (266)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mmmmmmmnnnnnnmmm
08. 01. 2018 21.09
te fifine ocenitve igralcev so tud vic od vica,,mesec dni nazaj zlata žoga najboljši vezni najboljši obranbni drugi najboljši golman na svetu in seveda najboljši trener na svetu vse večina iz madrida ki so še v španiji komaj 4 ki pa še v svetu hahhah..se vidi da vse podkupljeno
Bravo7
08. 01. 2018 17.00
+7
Matr kok smo slabi,še Arsenal je trenutno bolši od nas
Bravo7
08. 01. 2018 17.04
+2
Cr more it al pa ga na klop dat ker je najslabši u enajsterici že dolgo časa,zmer mi je biu vzornik sam ko je konc je konc
kameltrajbar
08. 01. 2018 20.11
to pa ne.....vsi ste boiši od arsa...:(....trpimo....:/
alien8potnik
08. 01. 2018 15.07
+4
bravo bale. a, kaj, ni nujno, da te zidane ne bo prodal. kot vidimo, rad razprodaja super igralce.
mmickica
08. 01. 2018 15.44
+2
Ne vem kaj imata ta2, ampak to, da Zidane ne mara Balea je postalo ze vec kot ocitno.
RdečiKarton
09. 01. 2018 09.18
+1
ddolores
08. 01. 2018 14.19
+3
Jaz sem vam že večkrat napisal, da bo Real prvak Primere, takoj, ko Ronaldo spakira od tam! Oni pri Realu so tolk glupi, da tega ne vejo, pa upajo si tud tega ne nardit! Kdo pri Realu ukazuje; a je to predsednik, trener ali kar sam Ronaldo! Če bi Real prodal Ronalda in obdržal Morato in Jamesa, bi zaslužili, imeli bi mir v hiši, imeli bi igro, kot se spodobi, pa še najmanj 10 pik bi imeli več! Sicer pa, meni je ful všeč tko kot je zdaj! WOW!
grozjak
08. 01. 2018 14.40
-6
Real je osvojil la ligo, LP in svetovno prvenstvo....z Ronaldom in Zidanom itd...Ne vem kam ciljaš. Trenutno jim pač ne gre, to pa je tudi vse....
grozjak
08. 01. 2018 14.44
+1
lotmerzanec
08. 01. 2018 14.54
+1
berglander Cilja na to,da je Real mnogo boljši brez Ronalda!! Sedaj bo ga Bell zopet slišal zato,ker ni podal Ronaldu,da bi ta z 5. metrov zgrešil!!
mmickica
08. 01. 2018 14.07
+8
Barca po pričakovanjih, rutinsko. Zadovoljna sem s predstavo predvsem v prvem polčasu, v drugem so malenkost zadremali... Messi, Alba, Roberto odlično, tudi Vermaelen se je nekako vklopil, zgleda, se mi pa dozdeva, da Mascherano močno peša. Po moje bi bilo potrebno prodati Ardo, Gomesa, Delofeuja, Rafinha, ki je nonstop poškodovan in Mascherana. Denisa Suareza in Vidala bi jaz zadržala, ker se mi zdita dovolj dobra rezervista, prav tako Alcaserja. Kaj se pa to dogaja z Realom? In kaj se je le Bale tako zameril Zidanu?
JohnsonJohnson
08. 01. 2018 14.11
+6
Mascherano je po moje največji garač v Barceloni, za zelo malo požete slave.
Trend01
08. 01. 2018 14.33
+2
Takoj, ko pride Mina (menda še ta teden; v sredo), gre Mascherano na Kitajsko. Gomes je "zahteval", da ga prodajo v Anglijo. Deulofeu gre menda v Inter, če se zmenijo za prave cifre (a verjetno le posoja). Turana nihče ne želi (pa tudi plačo ima v Barceloni več kot preveč dobro - 100.000 evrčkov na teden. Menda se je zdaj pojavil istanbulski Basaksehir (vodeči v ligi). Vidal je tudi dobil "komando", da se najde nov klub. Napoli se zanima za Denisa, a ga klub ne želi prodati itd., itd.
mmickica
08. 01. 2018 14.42
+5
ja Trend01, saj tako se govori že nekaj časa. Še Paulinho ga skuša prepričat, da je na Kitajskem ok. Mascheranu pa vsa čast za njegov prispevek v Barci, ampak zadnje leto ni več niti približno tisti pravi. Sicer bi nekateri verjetno raje videli Piqueja na odhodu, ampak kar se mene tiče, je Pique zakon, še posebej v velikih tekmah. je pa res, da se pri njem čuti pomanjkanje motivacije proti raznim Getafejem, ipd.
Trend01
08. 01. 2018 14.49
+2
Mmickica; kot zanimivost ti lahko povem, da je Messi izrazil željo, da Coutinho igra na mestu Dembélé-ja. Torej kot LW. Kot kaže bo v polni formaciji sledeče: Coutinho (ko sanira poškodbo) - Suárez - Messi /// Za Suárez-om pa Dembélé. Zraven verjetno še Paulinho ter seveda še en vezist. Ali bo to Rakitić ali Iniesta, Denis. Zanimiva postavitev bo to. Ker je Dembélé "all rounder" - RW, AM, LW - vseeno kje je, bi se lahko res dobro menjala z Messijem. Messi na klasično 10ko, Dembélé na RW-ja in/ali obratno.
mmickica
08. 01. 2018 15.42
+2
Trend, drzi. Daj je menda tudi Coutinho lahko na razlicnih "delovnih mestih" in ima obe nogi prakticno enakovredni, tako da bo imel Valverde odslej sladke skrbi. Ko le ne bi bilo prevec poskodb!
mojcd
08. 01. 2018 13.43
+5
Nova Barca se gradi, Dembele, Cutinho, Roberto, pogojno Paulinho, Vermaelen....Real pa špara za penzije svojih
alien8potnik
08. 01. 2018 15.08
+2
mojcd
08. 01. 2018 13.38
+6
Čas je da Ronaldo pobere vse zlate žoge in se spakira iz Madrida, enako Benzema in Zidane!
nikajzadodat
08. 01. 2018 13.16
+7
Real zmaga LP, malo na tak malo na drugacen nacin in spet imamo najboljsega igralca in trenerja vseh casov ;)
resnicaosvobaja
08. 01. 2018 13.07
+13
Na zadnjih dveh podelitvah zlate žoge bi tudi morali biti vsi OBLEČENI V ČRNO
Aleš N.
08. 01. 2018 12.26
+8
Vse dokler sodijo barbalan,fernandez-fernandez, maljenko in še par starih sodnikov, real bo v prvem delu tabele,Ko jih ne bo več, ko bodo sodniki sodili pošteno, se bo real boril za preživetje v la ligi.Brez očitne pomoči sodnikov ne bi real osvojil ne lige prvakov ne la lige. Žalostno vendar resnično.
Trend01
08. 01. 2018 12.37
-7
S takšnimi izjavami si ti bolj Rodney kot pa Derek Trotter.
Anticripstoned
08. 01. 2018 13.00
+10
@Trend čeprav sem navijač Barce z veseljem priznam preberem tvoje komenrarje ki so zelo realni še posebej za navijača belega baleta. Ampak nisi priznal (še) da so lansko prvenstvo odličili sodniki. Tudi letos bi imela Barca že večjo prednost ko jo ima če bi sodniki sodili pošeno
Trend01
08. 01. 2018 13.05
+3
Sem priznal. Že na koncu sezone. Letos je bila Barcelona oškodovana 2x (4 točke), Real pa 8-9 točk. Lahko pogledaš vse tekme za nazaj in mi boš potrdil. Dejstvo je, da bi Barcelona še vedno krepko vodila. Letos najbolj naprej Valencijo silijo. Proti Realu, Barceloni in včerajšnji tekmi. Morda še kakšni, a ne vem, ker nisem gledal vseh.
Kollerik
08. 01. 2018 13.23
+2
kameltrajbar
08. 01. 2018 12.23
+3
..real mora v močno pomlajevanje in zelo drage nakupe......
Trend01
08. 01. 2018 12.36
-1
To je klub že lani napovedal. In kaj se je zgodilo? Benz, Modrić, Ramos so leto starejši in to se vidno opazi. Enako Modrić in Marcelo. Mladi; Morata, Mariano, James so pa odšli. Pepe, ki ima kondicijo in koordinacijo za tam zadaj, je tudi odšel. Vse bolj se govori, da naj bi moral Real kupiti Kane-a. Na komando Adidasa. Adidas in Real sta namreč podpisala noro pogodbo in zaradi dodatkov, ki bi jih lahko še dobili, morajo Nemce poslušati. Še bo zanimivo. No, saj so kupili nekaj mladcev, a kaj, ko jim ne pustijo igrati.
resnicaosvobaja
08. 01. 2018 12.15
+10
Če pa je Real ponudil 200 mio za Coutinha si je samo pljunil v skledo pri nadaljnih potencialnih prestopih igralcev v Real
kameltrajbar
08. 01. 2018 12.23
+6
Trend01
08. 01. 2018 12.24
-5
Real ni nič ponudil v smislu, da ga želi. Bodi no resen. To je pisal le Mundo Deportivo, in po njem so drugi povzemali. Real ima Isca, Asensia na teh igralnih položajih. Pa še Hazard je v opciji. A zdaj naj bi pa še četrtega želeli? Saj so se že Jamesa morali znebiti. Coutinho je po profesiji na levi strani. Mundo spet nebuloze piše.
Trend01
08. 01. 2018 12.50
+0
Kot zanimivost. PSG je pa dal prošnjo na L'pool in Coutinha, če lahko s prestopom počaka do poleti, ker bi ga predsednik rad videl igrati v pariškem klubu. In še to; L'pool je prosil Barcelono, če lahko odigra kot posojen igralec do konca sezone v L'poolu. (in bili oboji zavrnjeni)
Jules12
08. 01. 2018 13.00
+1
Marca pa ne pise nebuloz? Ce ne bi bilo drugih polcasov, bi Real sedaj bil prvi na lestvici... svasta.
resnicaosvobaja
08. 01. 2018 13.06
+2
Kakšne veze ima, da je Coutinho na levi strani po profesiji
Trend01
08. 01. 2018 13.10
-1
Bjž no bjž. Kako so pristaši Barcelone vriskali od veselja, ko so vMarci napisali, da je bil ne gol iz prepovedanega položaja. Ali, da je bil upravičeno razveljaven gol... Da je dala Messija na prvo mesto za 2017... Ti si, kot kaže, nov navijač. Na tem forumu je v zadnjem času vse več spoštovanja do časnika Marce. Tudi As jim sledi. Nato Sport. Mundo je čisti katalonski PR. Žal. Objektivnost ti ne bo škodila. Ali pač. Pri klapi katere član si.
Trend01
08. 01. 2018 13.13
+1
@resnica - Resno? Na levi strani ima Real že Isca, Asensia, in tudi James tja paše. Tudi Hazard. A zdaj naj bi šli po še enega igralca, ki najboljše partije tam pokaže? Si morda kdaj videl Iniesto na levi strani? Redko, a občasno ga malenkost da na LW. Si kdaj videl Messija kot LW? Je pa res, da načelo Coutinho lahko na desni odigra, a daleč od tega kar kaže na levi. Primer: reprezentanca Brazilije. Tam je na desni in ne naredi nič pametnega. A tekme nekateri sploh gledate ali le "navijate"? Morda se bo zdelo čudno, da naj bi bil pripeljan kot menjava Iniesti. Bo pač malo drugačen sistem. Bolj je zanimivo, da igrata z Dembéléjem na podobnih mestih. S tem, da Dembélé še raje igra na RW, oz. tudi AM in nato LW. Valverde pa je dejal, da bo igral kot "Secundary Striker". Tistih začetnih dveh S-jev skupaj ne smem napisati, ker je sovražni govor.
Jules12
08. 01. 2018 18.09
Kdo je vriskal od veselja? Jaz ne. Ti dejansko ne znas brat. Pisal si, da Mundo pise nebuloze, tudi Marca jih. Meni objektivnosti ne manjka, tebi morda kdaj. Se nedolgo nazaj si pisal, da je Benzema v formi, da je Ronaldo nasel formo in da je cutiti strah na forumu. Pa ob koncu lanske sezone si pripisoval Realu cez 100 tock in ne vem kaj vse ne. Nebuloze kot jih imenujes pisejo vsi, zgoraj omenjena je tocno to, ali se ti zdi, da ne? Da je kak smisel v njej? Samo to je bila poanta. Po El Classicu so vsi popljuvali Real, vsi mediji, navijaci, meni osebno se tekma ni zdela tak totalni polom.. Ce bi Real zadel v prvem polcasu, bi bilo zelo napeto, tudi v drugem polcasu so bile sanse, ce le Ronaldo ne bi zelel po vsej sili zadeti. Ce bi Real zmagal, bi bili najboljsi, in vsi bi jih kovali v zvezde. Pa je pac bilo kot je bilo. Kljub vsemu upam, da se Real cimprej pobere, da bo vsaj zanimivo. Tako pa se zna zgodit, da bodo tocke spet zgubili cez vikend. Sicer pa ne sodim v nobeno klapo, imamo debate z bratom in ocetom, vsi trije za Barco in vsi trije se ne strinjamo. Tako da tvoj komentar o moji objektivnosti zal ni na mestu. Pa lep vecer se naprej.
darko.j
08. 01. 2018 12.07
+8
Ronaldo zlata žoga 2018
resnicaosvobaja
08. 01. 2018 12.02
+6
Real je s >>s Coutinhom<< še enkrat več dokazal, da mu je v prvi vrsti oslabiti nasprotnika, kakor pripeljati igralca, ki bo doprinesel k igri.........Kar se pa tiče veličine največjega kluba Real Madrid pa pove že samo dejstvo, da igralcem, ki so na posojo v La ligi ni dovoljeno igrati proti Realu ...toliko o superiornosti
Trend01
08. 01. 2018 11.36
-5
No, bom pa še nekrat napisal, ker mi nekateri oporekajo, da se ne javim (pa sem se že včeraj ob 22:41; kot info za nepismene). Nekaj forumašev me »obsoja«, da sem neomajen pristaš Ronalda. To nisem nikoli bil, a je pač član Reala. Ronaldo je fantastično vstopil v sezono, a jo tudi sam zamočil, ko je naespametno slekel majico na tekmi Superpokala ter potem neupravičeno dobil karton za simuliranje (kazen za predhodna simuliranja skozi kariero). Nato je naredil strašansko traparijo, ko je odrinil sodnika in dobil pošteno kazen 5ih tekem neigranja. In takrat se je začelo. Ko se je vrnil, je želel na vsaki tekmi zadevati in zadevati. Ko ne gre, pač ne gre in zadeva se začne sesuvati. Da bi bila zadeva še bolj zanimiva, je doživel nov padec forme in še poškodbo njegov »najboljši« prijatelj Benzema. Odsotnost Ronalda je sicer fantastično unovčil Asensio s pomočjo Isca. Sistem 4-3-1-2 ni narejen za Ronalda (zanj morajo biti 3 v napadu in sam na levi strani, ko lahko vtekava v 16m prostor in desni winger raztegne obrambo), ustreza pa igralcem, ki večino časa preživijo na klopi (Lucas, Asensio...) in že kažejo prve znake preležnin. Mojster Podrgajev Tone me obsoja, da sem zamenjal ploščo. Že pred tremi leti sem pisal, da počasi prihaja trenutek, ko se bo treba Ronaldu, Benzemaju zahvaliti in pustiti Bale-u več svobode. Prav tako sem že lani pisal, da se bo potrebno počasi posloviti tudi od Bale-a, saj je preveč poškodovan in stane klub dober 1 milijon evrov na tekmo. Prav tako sem se že lani ter sploh letos na začetku sezone spraševal zakaj mladci tipa Vallejo, Theo, Ceballos, Asesnio (zakaj so jih torej kupili?)... ne dobijo več priložnosti, ko se pa že iz ladje vidi, da je Ramos (in še nekateri) le še za na tribune. Saj je dober; a nikoli ne veš za katero ekipo bo boljši – svojo ali nasprotno. Še lansko leto je Lucas blestel v povezavi ali Ronaldom ali Morato. Super je bil. Kroos je sicer še vedno zanesljiv, a ima tisti sistem zanesljivosti, ko žogo podaja na 5-6 metrov. Modrić ima vsaj »cojones« in kdaj poskuša (in uspe) podati na daljše razdalje. Nacho je pač igralec, ki lahko igra na vseh obrambnih pozicijah in je zato v kategoriji »hvaležnih« igralcev (s klopi). A zato na klopi čaka in čaka odlični Vallejo. Za Isca že ves čas trdim, da ne sodi v sistem te ekipe. Zadrževanje žoge do onemoglosti in driblanje. Še en tip igralca ala Kroos, ki žogo poda na 5-6, morda 10m. Na tekmo ima 3 poskuse dolgih podaj. Uspešnost je 50%. Lani sem tu pisal, da se naj vodstvo končno zahvali nekaterim igralcem: Ronaldo, Benzema, Bale, Ramos, delno Modrić. Slednji naj ostane ter igra tistih 60 minut. Več itak ne zdrži. Enako kot Isco. Najbolj mi je žal, da niso zadržali (v zadnjih dveh letih umirjenega) Pepe-ja ter Jamesa, ki je imel za sabo zelo solidno sezono, a ga je Isco miniral. Prav tako ne bi smeli prodati Mariana. Morato pač, ker je igralec za »s klopi«; a noče sedeti. Ga razumem. To dokazuje že v tretjem klubu zdaj.
Trend01
08. 01. 2018 11.36
+0
Največja napaka je letos pri – Zidanu. Vztraja v sistemu, ki ga Real ni nikoli igral. Vztraja pri »svojih« igralcih in menja prepozno ali takrat, ko ne bi smel. Povsem kontra kot lani, ko je z veseljem in lepo rotiral. Ja, Zidane, če ne zamenja sistema, se bi moral posloviti. Takoj, nemudoma podpisati pogodbo z Icardijem (110m €) ter prodati Benza (imajo dva kupca; pa čeprav »le« za 40m – še to je preveč). Ideja Nasser Al-Khelaifija, da bi poleti kupil Ronalda in v kontra smer poslal Cavanija + denar, se mi s takšnimi predstavami in obnašanjem »CR7«, zdi vse bolj utopična. A nikoli se ne vem. Dejstvo je, da se mora igra Reala spremeniti. Če treba zato zamenjati nosilce igre, trenerja in počakati leto dni – »so be it«. Kroos ima ponudbe iz Uniteda. OK. Modrić naj pomaga. A znebiti se je treba prej omenjene četvorice in verjetno tudi Navasa. Če tega ne bodo naredili, bodo Asensio, Ceballos, Vallejo in ostali sedeči fantje kmalu zahtevali izpisnico! In ne bi jim zameril. Zanimivo je kako vpliva Ronaldova igra na igro Marcela (in obratno). Ni enega in ni drugega. P.s. – Hudič pri Ronaldu je le to, da se zna spomladi prebuditi in bo v zaključku sezone spet »raztural«. Upam, da bo to res. Da ga bo PSG res želel kupiti. Ali Abramovich. Vseeno. Le da gre. No, zdaj si pa tisti, ki pravijo, da spreminjam odnos do kluba in, da sem »hard core« pristaš Ronalda to zapomnijo. Bom tole skopiral in naslednjič prvemu, ki bo nabijal kako menjam mnenja, prilepil k postu. P.p.s. – škoda, ker včeraj ni veter strehe odnesel... he, he. No, tako je bolje. Se bo vsaj vodstvo končno zamislilo!
bobrock46
08. 01. 2018 11.47
-2
Real je igral, ko je bil na sistemu 433. S sedanjim komaj pridejo do šans. Ali sistem ali igralci. Marcelo in Ronaldo sta pač največ kombinirala med sabo na levi strani. Ko je Ronalda potegnil v špico, ni več ne enega ne drugega
Trend01
08. 01. 2018 11.49
-2
Točno to! Tole z Iscom se ne obnese. 2-3 dobre tekme in 10 povprečnih. Ne gre. Zaradi njega je šel v ta sistem in zaradi njega je moral oditi James. In zaradi njega je moral Ronaldo na CF pozicijo in zaradi njega se zdaj tudi Marcelo ne znajde več. Krivda je na Zidanu in strahu pred navijači, če bi Isco odšel. A to bi bilo najbolje.
Kollerik
08. 01. 2018 12.07
+4
Ne verjamem, da takšen mojster, kot je Zidane, ne bi vedel za ta dejstva o katerih, ti Trend... tu pišeš. Nemogoče. Ostaja torej kar velika verjetnost , da gre pri sestavi moštva za velik pritisk uprave kluba na Zidana. Zaradi biznisa! Zato uprava najbrž bolj odloča, kot pa sam trener.... o igralcih, kateri naj bodo glavni na igrišču.
CURVANORD Zanetti
08. 01. 2018 12.08
+1
Trend kaj lahko Real ponudi Icardiju, oziroma v tej druzini hlace nosi Wanda Nara, sicer sam ves da je mesto Mode Milano. Poleti bo cena se visja.
Kollerik
08. 01. 2018 12.10
+3
Toda dogodki so jih postavili na realna tla. In vsaka negativna informacija je prav tako informacija...včasih še bolj pomembna, kot kakšna pozitivna. Če drugega ne, sedaj skozi vse te podpovprečne rezultate vsi prihajajjo do spoznanj, da je res potrebno nekaj spremeniti. In tudi to šteje....bolj kot spanje na lovorikah.
Trend01
08. 01. 2018 12.18
-1
@Zanetti - pred dvemi ali tremi dnevi je ravno Wanda zapisala na nekom družbenem omrežju, da se veseli obiska Španije. Da bosta menda v Madridu preživela nekaj čudovitih dni.
Trend01
08. 01. 2018 12.21
+0
@kollerik - Saj, ravno to razlagam. Okoli Isca namreč. Tu je pritisk na Zidana. A, da se je odločil za to postavitev, ki ne ustreza ne Modriću, ne Ronaldu, ne Marcelu, je njegova odločitev.
apodgra
08. 01. 2018 12.21
+4
Govorimo o raznih sistemih in da ti odločilno vplivajo na igro posameznika na katerem položaju igra . Danes igra vsak igralec na vseh položajih in ko se tekma začne ne veš več kdo je napadalec, kdo igra v vezni vrsti in kdo je branilec . Ronaldo igra v napadu na vseh položajih in tudi v obrambi se ga večkrat vidi. Njegove menjave mest so posledica iskanja tiste pozicije , na kateri bo najlažje pokazal svojo igro . Če mu to ne uspe na levem krilu se seli sredino ali na desno stran
Trend01
08. 01. 2018 12.44
+2
Ronaldo je do tega, do česar je prišel, ustvaril na levi strani igrišča in to v glavnem s kombiniranjem z Marcelom ter vezisti s "cross" podajami. To, da se pojavlja povsod, je seveda razumljivo in nujno. Ta, tvoja, izjava je podobno kot bi dejal, da je Bale enako uspešen kot RW, LW in FC. Pa ni tako. Ronaldo si mora na levi strani narediti prostor, ko vteka v 16m prostor. Ronaldno ni nikoli bil in nikoli ne bi klasični CF, ki igra s hrbtom proti vratarju. Je tebi to enako? Si kdaj videl Kane-a na krilni poziciji. Ali Lewandowskega itd?
bobrock46
08. 01. 2018 13.56
pa smo pri postavitvi 433. Najbolj je tekla z Asensiem, Ronaldom in Vasquezom ali Baleom. Seveda pa tu ni prostora za Isca, mogoče namesto Modrića, če bi popravil igro v obrambi. Je pa itak trenutno problem tudi v obrambi, če kasiraš take gole in to vsako tekmo
Symbolic
08. 01. 2018 14.00
+1
Trend01
08. 01. 2018 14.07
+2
Vallejo bi z lahkoto igral in Nacho bi šel na RB-ja, Na sredini bi brez problema vstopil Ceballos. Tudi Kovačić bi več igral. Poba ima pregled nad igro, moč in hitrost. Za spredaj si pa že sam napisal. @Simbolični - Saj ti ni treba brati. Pišem za pismene ljudi. Čete moti ne beri in ne komentiraj. Itak ne znaš nič povedati. Moraš pa nekaj blekniti, kajne? Ti podoficirska duša ne da miru. Človek lahko zapusti Balkan, a "balkan" iz njega ne more.
Symbolic
08. 01. 2018 14.48
+0
Pa ja ne misliš, da sem bral tvoje nebuloze! Zato, pošiljam apel glavnemu uredniku: omejiti komentarje na največ 100 znakov!
Symbolic
08. 01. 2018 14.55
-1
O osebni kulturi in izobrazbi si lahko samo tih, ker sploh ne veš kaj je to! MJAAAAUUU...
Trend01
08. 01. 2018 14.56
+2
Ker vsak post daljši od 100 znakov je tebi verjetno preveč. Je potrebno že malo razmisliti. Razumem. Težko je to. Si kdaj razmislil, da se preseliš na Twitter? Tam te bodo veseli. Tako kratkih in "kratkih" komentarjev kot jih imaš, boš ravno tja pasal. Skupaj s Trumpom.
Symbolic
08. 01. 2018 15.47
Ma neeee Trendek... spet si falil! Skrbi me zate, ker si svojčas nakladal, da je dejavnost tvoje firme vezana na računalništvo... Če pa toliko časa porabiš za pisanje svojih "super idej" (beri: bedarij), potem je tvoja firma ogrožena... Pa še to-extra zate: streho v Vigu si pa fajn zrihtal, ni kaj... Čestitam!
Symbolic
08. 01. 2018 16.11
Kar zadeva tvojega poskusa podtikanja (Balkan) samo tole: po podatkih SURS je bilo na dan 31. decembra 2007 v Sloveniji število moških oseb z imenom Ciril 2.255 ter število moških oseb z imenom Metodpa 902. Izvor obeh imen: Grčija... Vprašanje zate: kje je Grčija? Plehek poskus zaničevanja... Srami se!
Trend01
08. 01. 2018 17.07
+2
A, tako. Lepo od tebe. A pa ti veš, da je: "Človek lahko zapusti Balkan, a "balkan" iz njega ne more." prispodoba? Ne? Se mi je zdelo. Veš, če bi to letelo direktno na na ex "južne brate", bi to napisal v originalnem jeziku. Podoficirji tega ne dojamejo vedno. Škoda. "Kratek" si. In, da moraš na moj post po 2x odgovarjati? No, to je miselna hitrost. Predlagam, da za naslednjič počakaš uro ali dve. Si pribeleiž vse skupaj in nato napišeš. Da ne boš 2x, 3x ali še večkrat pisal. Imam občutek, da si tistega kova človeka, ki gre vic razlagati, ko ga pove.
Symbolic
08. 01. 2018 18.19
-1
Blabla... če nima kaj pametnega napisat pol pa "lupeta"... MJAUUUU ...
JanezBos.
08. 01. 2018 11.34
-10
Koliko je neznanja tukaj:))) Pa Ronaldo se lahko tam nekje v kotu zelenice igra z avtomobilčki in bo še vedno imel tako ceno,da vam ni nič jasno.Pa on je že brez nogometa ena velika znamka...kako vam nekaterim ni jasno?? Vsak klub,ki ga kupi dobi dobrega igralca in še zaslužek .Ne bi o tem ali je dober...saj moraš biti de..il,da rečeš kako ni dober....jaz kot navijač reala občudujem Messija in ostale virtuoze ampak tudi Messi ima slabe čase in smo ga včasih komaj videli na terenu.Drugače je večji mojster od Ronalda..samo Ronaldo je bolj popoln nogometaš (v nogometnem smislu) Tako,da primerjati dva različna igralca,ki igrata tudi na različnih položajih je samo dokaz neznanja in hejtanja enega ali drugega.
resnicaosvobaja
08. 01. 2018 11.52
+6
Messi je večji mojster, a Ronaldo je bolj popoln nogometaš v nogometnem smislu Kdo je zdaj tu kreten?
JanezBos.
08. 01. 2018 12.17
-4
Ti,ker ne zastopiš in ne razumeš razlike.:) ..samo nekaj..igra z glavo? Moč udarca? Brzina...itd..ampak itak nisem pričakoval,da boste vsi razumeli:) Je pa messi veliko boljši v igri 1na1.
apodgra
08. 01. 2018 12.36
+4
TutinKamon - Mislim , da je pa tvoje neznanje tisto , kar te dela smešnega in bolj neumnega . Preden napišeš tak komentar se vprašaj komu hočeš prodati tvoje bedarije in kdo jih bo sprejel . Prebereš in se vprašaš od kod ljudem takšno razmišljanje, ki nima nič skupnega z realnostjo .
JanezBos.
08. 01. 2018 16.49
+2
Ja saj sem že prej napisal...nogomet ni samo to kar vidite na TVju....že to je za nekatere preveč:)
cripstoned
08. 01. 2018 11.33
-11
hejteri hvala za vso pozornost....se tipkamo ob naslednji priliki....pa ne pozabite na mene in ostale madridiste ki smo vam v zadnjih letih unicili zivljenja skupaj z ekipo reala....heeejterrooos addiiiioooooos...
Štanjkol
08. 01. 2018 11.36
+7
Kollerik
08. 01. 2018 12.12
+5
cripsi..saj boš preživel...ni problema...do naslednjih Barsinih zmag... :)))
apodgra
08. 01. 2018 12.41
+5
cripstoned - Ne domišljaj si , da si meni zagrenil življenje Nasprotno od vsakem tvojem komentarju se iz srca nasmejem .Pravijo ,da je smeh pol zdravja ,.Piši še naprej bedarije in užival bom ob tvojem bujnem humorju - veliko burlesk
Kollerik
08. 01. 2018 12.50
+1
StarDeluxe
08. 01. 2018 13.11
+2
Symbolic
08. 01. 2018 11.20
+6
Wow... zgleda, da so streho v Vigu mojstri dobro zrihtali... Drugi gol Bale-a offside (tako kaže na YT-u)?
cripstoned
08. 01. 2018 11.29
-7
ahahaahhaha poglej ga hejterja....ofsajda ni bilo ...ne laži ...
Symbolic
08. 01. 2018 11.51
+5
Bogi praznoglavec, vprašanje izraža dvom in ne trditev! Dvom pa nastane v nejasnih situacijah... Sicer, poglej si na YT-u: kje je leva rama Bale-a preden je Isco poslal predložek... Za takšne kot si ti, je podana tudi razmejitvena črta... pa ti bo vse jasno! (upam, pa ne garantiram!)
resnicaosvobaja
08. 01. 2018 11.10
+18
Zakaj je na youtubu Ronaldo highlights match vedno povprečno 10 minut krajši od Messijevih ?
cripstoned
08. 01. 2018 10.58
-19
glede na komentarje hejterjev reala ki se imajo za navijace barce bi razumel ce bi taksne pisali na koncu sezone....tako pa imata real in barca letos 0 lovorik in sezona se lahko se konca slabo za barco....se en dokaz kako lacni so hejteri kiksov reala da lahko potem sproscajo svoje frustracije proti najboljsemu .....hvala vam ampak raje se osredotocite nato da boste prisli do polfinala lige prvakov ce vam ze chelsea prej ne razstela nacrtov ahahahaha...
Štanjkol
08. 01. 2018 11.01
+13
LOL mulc, danes je stanje tako da je 4 ekipa v španski ligi in 16 točk za BARCELONO
cripstoned
08. 01. 2018 11.28
-9
se strinjam..ampak je tudi danes stanje taksno da je real aktualni spanski in dvakrat zapored evropski ter svetovni prvak....pa tudi real in barca imata trenutno 0 lovorik v tem letu... mulc?!
265004
08. 01. 2018 11.29
+6
0-3,0-3,0-3,0-3,0-3,0-3,0-3,0-3,0-3,0-3,.................................
cripstoned
08. 01. 2018 11.30
-7
paulista
08. 01. 2018 11.33
+7
65> 62 doma, 19 >18 v Evropi zgodovina nas uči da je Barcelona najuspešnejši španski klub z 65 pokali doma do zdaj
Campeones34
08. 01. 2018 12.51
-4