Nogomet

Mehmedi izničil romunsko vodstvo za izenačenje Švice na Parku princev

Pariz, 15. 06. 2016 19.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Romunije in Švice so se na tekmi drugega kroga Eura 2016 v skupini A razšli z remijem (1:1). Romune je v prvem polčasu na Parku princev v Parizu iz 11-metrovke v vodstvo popeljal Bogdan Stancu, za izenačenje Švice pa je v 57. minuti poskrbel nogometaš albanskih korenin Admir Mehmedi.

Mehmedi je s krasnim volejem 's prve' poskrbel za izenačenje v Parizu.
Mehmedi je s krasnim volejem 's prve' poskrbel za izenačenje v Parizu. FOTO: AP

Potem ko so Švicarji v prvem krogu premagali debitantko Albanijo, Romuni pa izgubili z gostitelji Francozi, sta ekipi danes začeli drugi krog z eno željo - ne izgubiti, saj bi predvsem za Romune poraz pomenil slovo od možnosti za nadaljevanje. S končno točko za vsakega sta bili na koncu lahko zadovoljni obe ekipi, za odtenek bolj pa Švica, ki ostaja neporažena in ima zdaj štiri točke.

Prvo pravo priložnost na tekmi so imeli Švicarji, toda vratar Ciprian Tatarusanu je strel Harisa Seferovića po prodoru ustavil, prav tako še en poskus istega igralca v 16. minuti. Zato pa je bilo zelo živahno že nekaj minut zatem v kazenskem prostoru Švice. Kapetan Švicarjev Stephan Lichtsteiner je ustavljal Alexandruja Chipciuja z držanjem za dres, sodnik pa je takoj pokazal na belo točko. Zanesljivi strelec, pri golu vratar Yann Sommer ni imel možnosti za obrambo, je bil Bogdan Stancu, ki je tako postal prvi igralec na tem EP z dvema zadetkoma, oba je dosegel z bele točke. Zadetek je dal krila Romuniji, ki je bila v nadaljevanju prvega polčasa nekoliko aktivnejša in bližje še enemu golu kot Švica izenačenju. Tudi Švicarji niso bili povsem brez možnosti, žogo je vratar Romunije po močnem strelu Fabiana Schära v 25. minuti komajda pospravil čez prečko v kot, pri Romuniji pa je Cristian Sapunaru po strelu iz obrata v 28. minuti zadel le vratnico. Ob koncu prvega dela bi lahko za izenačenje poskrbel Admir Mehmedi, a je bil nenatančen.

Stancu je zabil iz 11-metrovke.
Stancu je zabil iz 11-metrovke. FOTO: AP

V nadaljevanju so se Romuni že pomaknili v obrambo in predvsem branili minimalno prednost, Švica pa je prevzela pobudo in iskala vsaj izenačenje. Dobila ga je v 57. minuti, v glavni vlogi pa je bil Mehmnedi, ki je bil bolj natančen kot ob koncu prvega dela. Po kotu se je žoga v kazenskem prostoru odbila prav na nogo Švicarja makedonskih korenin, ki jo je z volejem "iz prve" z neubranljivim strelom poslal v gol. Pritisk Švice pa nato ni več obrodil sadov. Blizu še kakšnemu golu je bil sicer predvsem Xherdan Shaqiri, a po dveh prostih strelih žoga ni našla poti v mrežo, romunska obramba pa je zdržala do konca in do končnega izida 1:1.

Euro 2016, skupina A, 2. krog:

Romunija - Švica 1:1 (0:1)
Stancu 18./11-m; Mehmedi 57.

Lestvica skupine A:
1. Švica 2 1 1 0 2:1 4
2. Francija 1 1 0 0 2:1 3
3. Romunija 2 0 1 1 2:3 1
4. Albanija 1 0 0 1 0:1 0

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CURVANORD Zanetti
15. 06. 2016 20.29
+3
A gredo avti tako slabo v prodajo da jih nenehno silite v ospredje z vsakim klikom
.jest
15. 06. 2016 19.56
+3
Romunija ni uspela premagati druge ekipe Albanije.
CURVANORD Zanetti
15. 06. 2016 20.30
+1
Saj romuni so tidi neke vrste njihovi " bratranke":-) hahaha