Nogomet

Mehičani bi radi gostili še tretji mundial

Ciudad de Mexico, 05. 03. 2016 10.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Mehika bi rada gostila svetovno prvenstvo v nogometu leta 2026. Če se bodo zamisli tamkajšnje nogometne zveze uresničile, bi lahko ta država tretjič gostila največje tekmovanje v tem športu v zgodovini. Prvič so bili nogometaši na SP zbrani v Mehiki leta 1970, drugič pa 1986.

Bodo imeli mehiški nogometaši še tretjič v zgodovini priložnost nastopiti pred domačimi navijači?
Bodo imeli mehiški nogometaši še tretjič v zgodovini priložnost nastopiti pred domačimi navijači? FOTO: Reuters

Predsednik mehiške nogometne zveze Decio De Maria je zamisel predstavil v petek, uradno pa bodo v Mehiki kandidaturo vložili do junija. "Ko bodo vlagali kandidature za SP 2026, bo zraven tudi Mehika. Za veliko večino ljudi na svetu je to najpomembnejši športni dogodek, prepričan sem, da bodo Mehičani ponosni, če bomo še tretjič gostitelji," je dejal De Maria.

Ko je Mehika mundial gostila prvič, je prvenstvo zaznamoval brazilski mojster Pele, ki je s svojo reprezentanco osvojil naslov prvakov, na drugi izvedbi 16 let pozneje pa je bil prvo ime argentinski zvezdnik Diego Maradona, ki je svojo ekipo prav tako popeljal do prvega mesta. Mehika pri kandidaturi lahko računa tudi na nekaj sodobnih in velikih objektov. Največji je stadion Azteca v prestolnici, ki sprejme 105.000 gledalcev, trije prvoligaški klubi pa so v bližnji preteklosti zgradili nove stadione ali obnovili stare: Santos de Torreon, Chivas de Guadalajara in Rayados Monterrey.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.