Nogomet

Megalomanski posel: Televizijske pravice vredne skoraj tri milijarde evrov

Barcelona, 04. 12. 2015 13.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Španska nogometna liga je sklenila nov donosen televizijski posel, ki bo prinesel rekordne dobičke. Triletni dogovor za ekskluzivne domače televizijske pravice je vreden skoraj tri milijarde evrov.

Nogomet je velik biznis. Ne le v Angliji, temveč tudi v Španiji.
Nogomet je velik biznis. Ne le v Angliji, temveč tudi v Španiji. FOTO: Reuters

Vodstvo španske 'Primere Division' je tako že v sredo razglasilo zmagovalce, ki bodo imeli ekskluzivne pravice za trženje domačih televizijskih pravic za obdobje med letoma 2016 in 2019. Telekomunikacijski velikan Telefonica bo s svojo televizijsko storitvijo Movistar dobil priložnost v vsakem prvenstvenem krogu prenašati izbrano tekmo za vrednost posla 250 milijonov evrov na sezono oziroma skupno 750 milijonov evrov. Medijsko-komunikacijska skupina Mediapro bo imela pravico do osmih neposrednih prenosov ob koncih tedna za 633 milijonov evrov na sezono, vključno z eno od tekem Reala Madrida ali Barcelone ter vključno s prenosom enega el clasica, večnega derbija med tema moštvoma na sezono. Celotna vrednost tega paketa znaša 1,9 milijarde evrov. Omenjeni paket vključuje tudi storitev "pay per view" za izločilne boje španskega pokala.

Preostale domače pakete za prenose španskega nogometnega prvenstva po barih, lokalih in ostalih javnih prostorih v Španiji pa sta zakupila Orange-Vodafone, ki sta združila moči ter bosta za prenose v naslednjih treh sezonah odštela 300 milijonov evrov. Španska la liga sicer še ni dosegla ravni angleške premier league, ki bo v istem obdobju na račun prodaje televizijskih pravic zaslužila sedem milijard evrov.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hurikane
04. 12. 2015 16.16
+0
mar to pomeni da imajo boljši posel kot angleška liga ali angleži še prevladujejo?
JuST_ReaL
04. 12. 2015 17.23
Anlgeži so sklenili nov posel, ki je težek okoli 6 milijard.
GuzutiHrzantes
04. 12. 2015 15.30
+1
trend bo postregel z točnimi podatki...izvoli trend.