Nogomet

Mbappejeva prihodnost ostaja neznanka, čeprav o njem sanjajo velika trenerska imena

Lozana, 14. 07. 2017 18.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Medtem ko so številni nogometaši že poiskali nove delodajalce, pa je usoda mladega nogometnega virtuoza Kyliana Mbappeja še neznana. To je nedavno priznal tudi mladenič sam, čeprav bi ga v svoji ekipi želela videti številna zveneča nogometna imena.

Bo tudi v novi sezoni navduševal v dresu Monaca?
Bo tudi v novi sezoni navduševal v dresu Monaca? FOTO: AP

Poletni prestopni rok je v polnem zagonu. Ob rekordnem 'branilskem' prestopu Kylea Walkerja v Manchester City in Leonardu Bonucciju, ki je dres stare dame zamenjal za rossonere, pa svetovna javnost še vedno največ pozornosti posveča mlademu Kylianu Mbappeju. Pred kratkim se je od Monaca poslovil tudi njegov nogometni kolega Tiemoue Bakayoko, ki je kneževino zamenjal za aktualnega angleškega prvaka, kaj kmalu pa bi lahko rdeče bele zapustil tudi 18-letni Francoz. Slednji se v bližini švicarske Lozane v družbi soigralcev že pripravlja na novo sezono, med treningom pa so ga obiskali tudi španski mediji, ki so na vsak način želeli izvedeti, kjer bo mladi nogometni virtuoz nadaljeval kariero.

Po odlični sezoni v kateri je z ekipo osvojil naslov francoskega prvaka in se uvrstil v polfinale elitnega evropskega tekmovanja Lige prvakov se zanj namreč zanimajo številni evropski nogometni velikani, med drugim Arsene Wenger, Unai Emery in Zinedine Zidane, kot zadnji naj bi se lovu na nogometaša pridružil tudi Pep Guardiola. Kljub temu pa Mbappe ostaja hladen in negotov o svoji prihodnosti. Na vprašanje novinarjev ali bo tudi v novi sezoni nosil dres Monaca je odgovoril s preprostim: "Ne vem!", s tem pa le še prilil olja na ogenj namigovanj o njegovem prestopu.  

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Trend01
14. 07. 2017 19.48
+8
Ja, pri tem fantu gre pa čez vse meje normalnega. In to le zato, ker je imel eno dobro (res dobro) sezono. ENO samo. Ker je hladnokrven pred vratarjem pri teh letih. 18 let. Arsenal bojda ponuja €130m. Ta znesek bi/bo PSG z lahkoto izenačil in mu zraven še ponuja norih € 12m neto plače!!! Pri 18ih letih, Podpredsednik AC Monaca, Vadim Vasilyev, trdi, da ga ne bodo spustil k edinemu konkurentu v Franciji. Pametno. A zraven se je seveda priključil tudi Guardiola, ki je ugotovil kako enostavno je, če imaš pri sebi denarnico brez dna. Tudi ta bo z lahkoto izenačil to ponudbo (če že za enega skromnega RBja - Walkerja - plača €57m). A kam za vraga ga misli "vtakniti", če na CFju špila brazilski super talent - Gabriel Jesus? Real sicer denar za nakup ima, a ga ne želi plačati več kot €6m na leto (neto). Pametno. Sicer oa želi Zidane zadržati Morato. Mbappé-ju pogodba poteče 2019. To pomeni, da bo ostal v Monaku še leto in potem gre za nore denarje. Če bo zadržal formo. Podaljšati namreč ne želi. Zaenkrat.
JbmTiMt
14. 07. 2017 22.56
-3
Trend01
15. 07. 2017 08.40
+3
LaFerrari
15. 07. 2017 11.56
-4
RdečiKarton
15. 07. 2017 12.06
+3
Zidane pametno razmišlja. Nikar brezglavo v nakup.