Nogomet

Mathieu zaradi poškodbe sklenil kariero

Pariz, 25. 06. 2020 16.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, J.B.
Komentarji
2

Nekdanji osrednji branilec Barcelone in Valencie Jeremy Mathieu se poslavlja od profesionalnega nogometa. Šestintridesetletnik se je odločil kariero končati po tem, ko si je v preteklih dneh na treningu težje poškodoval koleno.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nekdanjemu francoskemu reprezentantu bi se pogodba s trenutnim klubom Sportingom iz Lizbone, za katerega igra tudi slovenski reprezentant Andraž Šporar, morala končati konec junija, a španski Mundo Deportivo poroča, da je portugalski klub pristal na sporazumno prekinitev pogodbe."Kakorkoli že, 19 let sem živel od svoje velike strasti, ki mi je prinesla vzpone in padce, smeh in solze, zmage in poraze in neverjetne pokale," je ob tem po poročanju L'Equipe dejal Francoz.

Jeremy Mathieu je v svoji dolgi karieri zbral 582 članskih nastopov. V Franciji je igral za Sochaux in Toulouse, leta 2009 pa je prestopil v Španijo, kjer je najprej igral za Valencio, leta 2014 pa se je preselil na Camp Nou in se že v prvi sezoni pri Barceloni razveselil trojčka naslovov - v ligi prvakov, državnem prvenstvu in kraljevem pokalu. V portugalsko prestolnico se je kot prosti igralec preselil pred tremi leti.

Nekdanjemu soigralcu pri Sportingu se je na Instagramu priklonil tudi trenutni vezist Manchester Uniteda Bruno Fernandes, ki je Francoza označil za najboljšega centralnega branilca, s katerim je kadarkoli igral, ob tem pa je dodal: "Dve leti in pol sem bil priča, kako tvoji nogometni čevlji ustvarjajo magične poteze. Si branilec s tehničnimi sposobnostmi "desetke" in hitrostjo "wingerja"."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

meskic
25. 06. 2020 17.17
-5
Mathieu je v sezoni, ko je Barca leta 2015 osvojila trojcek, prispeval vec tock, ce stejemo samo gole, (4 tocke) k osvojitvi La lige kot opevani Iniesta (0 tock).
samomojemnenje
25. 06. 2020 18.33
-1
No ja, spet eden, ki v nogometu vidi samo gole.