Nogomet

Matavžev PSV do remija in napredovanja

Ljubljana, 03. 11. 2011 21.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Poleg nogometašev Maribora so na evropske zelenice stopili še štirje slovenski reprezentanti. Andraž Kirm je za Wislo dosegel gol, ki pa ni zadostoval za uspeh proti Fulhamu, ki je doma zmagal s 4:1.

Tim Matavž
Tim Matavž FOTO: Reuters

Samir Handanović je v Madridu dobil štiri gole, njegov Udinese je z 0:4 izgubil proti Atleticu, Branko Ilić je za moskovsko Lokomotivo odigral vseh 90 minut na gostovanju pri atenskem Aeku iz Aten, kjer so Rusi zmagali s 3:1, najbolj zadovoljen pa je lahko Tim Matavž. Čeprav se ni vpisal med strelce, je s svojim PSV Eindhovnom doma remiziral s Hapoelom iz Tel Aviva (3:3), kar je bilo dovolj, da si je njegova ekipa zagotovila napredovanje iz skupine.

Napredovanje so si poleg PSV Eindhovna in Legie že zagotovili tudi Athletic Bilbao, Twente Enschede in Anderlecht.

Nogometaši PSV Eindhovna proti Hapoelu niso upravičili vloge favorita. Čeprav so do te tekme v treh tekmah trikrat zmagali, Izraelci pa trikrat izgubili, Nizozemci očitno niso imeli pravega pristopa in so se morali zadovoljiti s točko. Po prvem polčasu so zaostajali z 1:3, v drugem pa tudi po zaslugi igralca več prišli do izenačenja. Matavž je odigral vseh 90 minut, a vidnejše vloge ni odigral. PSV-ju je remi že zadostoval za uvrstitev v nadaljnje tekmovanje, o tem, ali bo prvi ali drugi v skupini C, bosta odločala zadnja kroga. Legia iz Varšave, ki si je z drugo zaporedno zmago proti Rapidu iz Bukarešte prav tako zagotovila naslednji krog tekmovanja, se mu je približala na vsega točko.

Handanović je v Madridu stopal po stopinjah starejšega bratranca, ki brani za Maribor. Že v prvem polčasu je prejel tri gole in hitro izgubil vse upe, da bi proti madridskemu klubu še drugič zapored ostal nepremagan. Udinese je s porazom 0:4 tako zapravil prvo zaključno žogo za zagotovitev napredovanja, Atleticu je moral celo prepustiti vodilni položaj v skupini I. Kljub zmagi s 3:1 proti Rennesu na tretjem mestu ostaja Celtic.

Wisla je 20. oktobra doma premagala Fulham z 1:0, tokrat pa so Angleži povedli že v peti minuti. Kirm, igral je celo tekmo, je z natančnim strelom štiri minute pozneje izenačil, a domači so znali hitro odgovoriti. Prednost so nato še povečali in storili velik korak k enemu od prvih mest, medtem ko Poljakom ostajajo zgolj teoretične možnosti, da bi tudi spomladi videvali evropske zelenice.

Zato pa je vse bližje spomladanskim evropskim nastopom nogometaši moskovske Lokomotive in njihov Slovenec Branko Ilić. Rusi, ki sicer zaostajajo za belgijskim Anderlechtom, imajo že šest točk prednosti pred tretjeuvrščenim graškim Sturmom, kar pomeni, da lahko izpadejo le po čudnem scenariju.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

leonidas15
04. 11. 2011 09.07
Upam da Matavž postane to kar je Džeko!! Vsekakor ima potencial!
kadet94
03. 11. 2011 22.32
škoda da niso zmagali.. pa še na stavah so me zafrknili :/ :D
Jaka Pregelj 1
03. 11. 2011 22.14
Sedaj se pa dokaž Matavž v Izločilnih bojih. Čimveč golov. !