Nogomet

Matavž po minute v 'Katančevo mesto', toda prihaja konkurenca

Genova, 30. 01. 2016 10.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski reprezentančni napadalec Tim Matavž se iz Augsburga seli v vrste italijanskega prvoligaša Genoe, poročajo italijanski mediji. Šempetrčan v tej sezoni še ni zadel, v obmorsko mesto pa bo k najstarejšemu klubu v državi odšel iskat formo in minute.

Matavž je v letošnji sezoni s klopi ali od prve minute zaigral na enajstih tekmah in ni zadel.
Matavž je v letošnji sezoni s klopi ali od prve minute zaigral na enajstih tekmah in ni zadel. FOTO: Reuters

Mestna tekmica Sampdoria, za katero je v 90. letih prejšnjega stoletja igral slovenski selektor Srečko Katanec, je prodala pomembnega člana Ederja v Inter, medtem pa so se pri Genoi odločili pripeljati slovenskega reprezentančnega napadalca Tima Matavža, za katerim je neuspešna epizoda pri Augsburgu. Nemški prvoligaš je za nekdanjega člana PSV Eindhovna predlani plačal štiri milijone evrov, a se 27-letnik iz Šempetra pri Gorici v 1. Bundesligi ni znašel, italijanski mediji pa poročajo, da je njegova posoja v obalno mesto zdaj dogovorjena. Nemci so se dogovorili za takojšnje plačilo 500.000 evrov za izposojo do konca sezone, ko lahko Matavž postane polnopravni član nekdanjega kluba Valterja Birse, Dejana Lazarevića in Luke Krajnca ob plačilu štirih milijonov evrov.

Matavž si je po odhodu iz Gorice kariero v tujini leta 2007 začel graditi pri Groningenu na Nizozemskem, kjer si je tudi ustvaril ime in nato nastopal še za Emmnen in tovarniškega velikana PSV. Genoo vodi nekdanji trener Interja Gian Piero Gasperini, trenutno pa je klub v primerjavi z uspehi iz lanske sezone na skromnem 16. mestu, v globokem boju za obstanek. Proti vrhu želi klub, v čigar uradnem imenu je tudi kriket, tudi s pomočjo zadetkov Matavža, a konkurenca v napadu očitno tudi v Genovi zanj ne bo nič manjša. Genoa se sicer zanima še za branilce Guillerma Varelo iz Manchester Uniteda, Riccarda Fiamozzija (Pescara) in Gabriela Silvo (Carpi), vse pa naj bi bilo že dogovorjeno tudi za prihod izkušenega napadalca Antonia Flora Floresa iz Sassuola, če bo klub zapustil Diego Perotti. Matavž se bo za prvo postavo boril tudi z Leonardom Pavolettijem.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.