Nogomet

VIDEO: Zahovič zagotovil zmago Mariboru, Krka presenetila Gorico

Maribor, 26. 07. 2014 18.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min
Avtor
T.Š./T.V./STA/M.J.
Komentarji
37

Nogometaši Maribora so v 2. krogu 1. slovenske nogometne lige gostili Radomlje in zmagali s 3:2. Radomlje so se dobro upirale do zaključka tekme, nato pa je padla odločitev o zmagovalcu, dva gola je dosegel Luka Zahovič. V Velenju je Zavrč slavil z 2:0. Krka je z 2:1 ugnala Gorico.

Mariborski trener Ante Šimundža je pred prvo tekmo tretjega kroga kvalifikacij za evropsko ligo prvakov z izraelskim Maccabijem iz Tel Aviva spočil nekatere nosilce igre, od prve minute pa so zaigrali Welle Ndiaye, Damjan Vuklišević, Dejan Trajkovski in Dino Hotić, medtem ko sta Goran Cvijanović in Matic Črnic zaradi kršenja klubskih pravil premeščena v ekipo B. "Eksperimentalna" mariborska zasedba je imela nekaj težav z novim članom elitne nogometne druščine, v končnici tekme pa je po navdihu Luke Zahovića na svoj račun vendarle vpisala vse tri točke.

Gosti iz osrednje Slovenije so po uvodnem tipanju že svojo prvo resnejšo akcijo kronali z golom, izkušeni Janez Zavrl pa je v 19. minuti na najboljši možni način izkoristil podajo Jureta Balkovca ter po strelu z glavo ukanil Jasmina Handanovića. A veselje gostov je bilo kratkotrajno, le dve minuti kasneje so gostitelji izenačili po nespretnem posredovanju Balkovca, ki je žogo - po ostrem predložku Dareta Vršiča - poslal za hrbet svojega vratarja Vjekoslava Andrića. Gostitelji so lepo priložnost zapravili v 63. minuti, ko je Nusmir Fajić zadel prečko. Mariborčani so še lepšo priložnost zapravili tri minute kasneje, ko je glavni sodnik Nejc Kajtazović po igranju z roko Gorana Vuka v kazenskem prostoru pokazal na 11-metrovko, Brazilec Marcos Tavares pa je znova zadel prečko. Gostitelji so v končnici tekme vendarle prišli do treh točk, zmagovita gola pa je prispeval "joker" Luka Zahović. "Rezervist" domače ekipe, ki je v igro vstopil v 78. minuti, je prvi gol dosegel po strelu z glavo in lepi podaji Mitje Vilerja z leve strani v 85. minuti, drugega pa tri minute kasneje po strelu po tleh. Zmagovalec je bil tako znan, v tretji minuti sodnikovega podaljška pa je Dušan Stoiljković dosegel častni gol za goste iz Radomelj

Trener Maribora Ante Šimundža
Trener Maribora Ante Šimundža FOTO: Damjan Žibert

Rudar brez točk proti Zavrču
Dvoboj na stadionu ob jezeru so bolj prepričljivo začeli gostje, ki so v prvem polčasu kar dobro ogrevali domačega vratarja Matjaža Rozmana. V okvir vrat so merili kar petkrat, a se je domači vratar dobro kosal z gostujočimi napadalci. Gostitelji so morali prvo menjavo opraviti že v 21. minuti, ko je igrišče predčasno zapustil poškodovani kapetan Sandi Čeh. V igro je vstopil Dejan Kurbus, kapetanski trak pa je prevzel Doris Kelenc. A menjava ni poživila velenjske igre, obe strani pa sta si privoščili kar nekaj napak ob oddajah žoge.

Pritisk Zavrčanov se je v drugem delu še stopnjeval. V 51. minuti je Matija Smrekar že preigral Rozmana, a je nekoliko preslabotno streljal, tako da je žogo prestregla velenjska obramba. Isti igralec pa se je pet minut kasneje le vpisal med strelce, v 56. minuti so gostje povedli. Najprej je streljal Karlo Težak, Rozman je njegov strel nekako še odbil, potem pa je nekoliko nespretno posredoval pri strelu Smrekarja, ki je zadel za vodstvo Zavrča. Zavrčani kljub vodstvu niso popuščali, v 79. minuti so vodili že z 2:0. Iz kota je podal Kelenc, v kazenskem prostoru je najvišje skočil Toni Datkovič in z glavo premagal Rozmana. Velenjčani so se nato le podali v dir za izenačenjem, a svojih akcij niso znali kronati z zadetkom priključka.

Četa Luigija Apollonija je klonila v Novem mestu.
Četa Luigija Apollonija je klonila v Novem mestu. FOTO: Damjan Žibert
Krka presenetila Gorico
Novomeščani in Novogoričani so v uvodnem krogu ostali praznih rok na tekmah proti Ljubljančanom oziroma Domžalčanom, v tekmi v dolenjski prestolnici pa so vse tri točke osvojili izbranci domačega trenerja Miloša Rusa. Uvod v tekmo je minil v obojestransko dinamični in izenačeni predstavi, največ dela pa sta imela oba vratarja. Domači čuvaj mreže Matko Obradović je v prvi polovici prvega polčasa moral kar trikrat posredovati po dveh poskusih Amela Džuzdanovića in Marca Modela, medtem ko je novogoriški Vasja Simčič že v osmi minuti s pravočasnim posredovanjem preprečil 100-odstotno priložnost Jake Ihbeisheha. V nadaljevanju sta obe ekipi vzdrževali dokaj visok ritem, najlepšo priložnost pa so zapravili nogometaši iz mesta vrtnic, po strelu Amedeja Vetriha se je znova izkazal Obradović.

Na začetku drugega polčasa so bili aktivnejši domači nogometaši, vodilni gol pa so dosegli gosti, po izjemno lepi podaji Džuzdanovića je v 51. minuti zadel Sandi Arčon. A Primorci niso dolgo časa uživali v vodstvu, le dve minuti kasneje je bil v gostujočem kazenskem prostoru najbolj spreten in iznajdljiv Ihbeisheh in po strelu iz neposredne bližine izenačil na 1:1.

V nadaljevanju je močan naliv nekoliko otežil predstavo obeh ekip, ki sta se do konca trudili po najboljših močeh, v izdihljajih tekme pa je bilo več sreče na strani domače zasedbe, ki je v 89. minuti - po grobi napaki Simčiča - prek Martina Kramariča dosegla zadetek za končno zmago z 2:1.

Domžalčani so minimalno ugnali Celje.
Domžalčani so minimalno ugnali Celje. FOTO: Miro Majcen

Domžale minimalno ugnale Celje
Nogometaši Domžal so na začetku novega prvenstva še drugič zapored zmagali. Potem ko so v prvem krogu v gosteh z 1:0 ugnali Gorico, so bili v drugem na domačem igrišču z istim izidom boljši še od Celja, ki je tako zabeležil še drugi poraz. Tekma na za igro težkem igrišču ni navdušila, Domžalčani pa so zmagali zasluženo, saj so bili konkretnejši, proti vratom tekmecev so sprožili veliko več strelov. Celjani so nekaj več pokazali le na začetku in ob koncu tekme. Začetek dvoboja na razmočenem terenu je obetal veliko. Gosti iz Celja so tekmo začeli napadalno in si že v prvi minuti priigrali priložnost, a je bil Miha Zajc, potem ko je po desni strani kazenskega prostora prodrl pred vratarja Nejca Vidmarja, premalo odločen, žogo je sicer poslal prek vratarja, toda premalo natančno, da bi se zatresla mreža. Ta se je sicer tresla le nekaj trenutkov pozneje, toda Benjamin Verbič je gol dosegel iz nedovoljenega položaja.

Po uvodnem pritisku Celjanov so se stvari hitro umirile, igra je v glavnem potekala med obema prostoroma. Domači so počasi prevzemali pobudo, od daleč sprožili kar nekaj strelov, najbližje zadetku pa sta bila Uroš Korun, ki je v 18. minuti iz prostega strela natančno meril, a je vratar Matic Kotnik žogo odbil v kot, ter Saša Živec, tudi njemu je veselje preprečil Kotnik. Do spremembe izida je prišlo v 57. minuti. Živec je po levi strani ušel gostujoči obrambi, z nekaj težavami zaradi poplavnega igrišča in sreče podal žogo v sredino, pritekel je Rudi Vancaš Požeg in žogo plasiral mimo vratarja v mrežo. Čeprav je bilo do konca tekme še nekaj poskusov, najnevarnejši so bili streli Erika Janže na domžalski in novinca v celjski vrsti Nigerijca Sunnyja Omoregia ter Marka Jakolića, je bil to tudi edini gol na tekmi. Celjani so ob koncu tekme sicer pritisnili, toda Domžalčani so rešili vse nevarnejše položaje pred svojim golom.

Izidi:
Maribor - Kalcer Radomlje 3:2 (1:1)
Rudar Velenje - Zavrč 0:2 (0:0)
Krka - Gorica 2:1 (0:0)
Domžale - Celje 1:0 (0:0)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (37)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

štajerc55
28. 07. 2014 11.35
+1
štajerc55
28. 07. 2014 11.35
+1
štajerc55
28. 07. 2014 11.34
+1
Tukaj nekateri pišete take ,da ti je slabo !! MB je za Slo.ligo zakon ,in ,ko bo kateri klub v Slo.dosegel take rezultate v Eu potem se pa javit ein pišit ekar vam je volja
štajerc55
28. 07. 2014 11.32
+0
Pišete tule neke nebuloze MB je zakon za tole našo ligo in ,ko bo kateri klub tako uspešen v EU potem se repenčite !!
askralj
28. 07. 2014 08.24
+5
Normalno da se nebo zdaj pred kvalifikacijami za ligo prvakov igralo na polno proti nekim Radomljam...
ubogislovenci
28. 07. 2014 07.07
+2
V Velenju je Zavrč slavil z 2:0... ali 0:2...
DravaPtujFTW
27. 07. 2014 22.06
+13
za mene je naša liga najboljša spoštujem Slovensko ligo za razliko od drugih pač to mam v krvi meni ostale lige sploh ne privlačijo Forza Drava Ptuj
Gostilnaiscekuharja
27. 07. 2014 22.31
+5
šmajser1
27. 07. 2014 19.38
+9
VSAKO LETO FAUSERJI GOVORITE KAK SPILA MB.PA RES,VCASIH BI JIH NAJRAJSI NALOMO,SAMO TAK TO JE S TAKIM KADROM!TO VAM NAJ BO JASNO.JE PA MB DALEC,AMPAK RES DALEC NAJUSPESNEJSI KLUB V SLO. NE POZABIT,DA SMO BLI V LIGI PRVAKOV,SEDAJ TRIKRAT ZAPORED IGRALI V LIGI EUROPA!KAJ BI SE RADI?TO JE NEKJE NA MEJI ZMOGLJIVOSTI,CE VAM SE NI JASNO.
ANTIŽABAR89
27. 07. 2014 13.27
+11
Vse lepo in prav edino ne razumem menjave N'Diaye - Hotič. Pa ta grispapek od Hotiča nima pojma kaj je nogomet. Lahko bi igral za C ekipo če jo bo Maribor kdaj ustvaril. N'Diaye je igral dobro sam nisem zasledil niti ene napake razen kartona pa sem njega še posebaj spremljal. Tako da če je bil vzrok za menjavo karkoli drugega kot karton potem Šimundža nima pojma kaj dela.
Juzni
27. 07. 2014 13.10
-3
Nekaj sepa ta Maribor. OK recimo,da so izcrpani zaradi nastopov v Evropi.
Mariborrrrrrrrr
27. 07. 2014 10.40
+7
Kaj te bluzite vsi ,pocakajmo macabi potem pa kritiziranje ,handanović pa toplo ,ladno sicer pa le viler pa luka ,cestitke res , pa na tekmo vsi ,keri ste pravi navijaci gooooo maribor
Gostilnaiscekuharja
27. 07. 2014 20.20
+0
Pravih je teh 1500....ostali so pozerji...pa seveda en klub ena cast;)
rambek
27. 07. 2014 10.17
-21
Radomlje.... Jih skoraj napoka.. ...kam gre nas nogomet!
neverjetni1965
27. 07. 2014 09.48
+6
Kaka rupa je Handanović. Žoga pade 3 metre vstran od njega pri predložku, on pa še vedno na gol črti
dajno
27. 07. 2014 09.56
+2
Etienko
27. 07. 2014 09.06
+13
Reklamo ya OldSpice sem 3x videl,golov Maribora pa niti 1x,ker se pokaze konec samo....super,kot ponavadi
mafija leva drogeraška
27. 07. 2014 09.03
-4
rotschildi vas bojo v sredo gor odprli ko konzervo, če se ne mislite malo zresnit pri realizaciji! o obrambi pa raje sploh ne bi tokrat.
mafija leva drogeraška
27. 07. 2014 09.00
-6
zakaj je te ovi tak očitno z roko špilo, da ni blo to ki zmenjeno spet, presnete balkanske lige pa nadzor nad njimi še bolj.
Klavdij Volk
27. 07. 2014 08.51
-15
S TAKO IGRO NE BOSTE PRIŠLI DALEČ V EVROPI..NE SE ZANAŠAT NA SREČO...
Uporabnik487511
27. 07. 2014 11.37
+8
To vsako leto govorite pa smo 3 leta zapored že igrali v skupinskem delu, letos bo 4.
šmajser1
27. 07. 2014 00.15
+15
Luc00 TAVARES JE ZAKON V MB. IN JE NAREDO TOLKO ZA KLUB DA MUBLAHKO SPOMENIK POSTAVIJO!TI PA SE RAJE PODAJ V BALINANJE,CE NIMAS POJMA. FROC!
mafija leva drogeraška
27. 07. 2014 09.01
-7
luc22
26. 07. 2014 23.16
-8
Tavares nič od nič! Mamič bi ga že poslal na kak dopust!!!!!!
User513426
26. 07. 2014 23.11
-8
mariborski srečkoti. če boste tako igral proti izraelcem ste gotovi
grega_mb
27. 07. 2014 23.45
+2
Mi vsaj bomo igrali z njimi za raliko od enih,,khmm,,,