Nogomet

Mariborski tekmec Schalke še verjame v preboj

Gelsenkirchen, 16. 11. 2014 12.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometno moštvo nemške bundeslige Schalke iz Gelsenkirchna kljub slabši sezoni še naprej računa na preboj v drugi del lige prvakov. Trener di Matteo rezerve vidi predvsem v fizični pripravi moštva.

Tekmec Maribora v skupini G je trenutno na drugem mestu skupine, na roko pa mu ne gredo domači rezultati, saj je v nemškem prvenstvu šele na enajstem mestu. Kljub temu trener Roberto di Matteo ne meče puške v koruzo. Štiriinštiridesetletni Di Matteo je v začetku oktobra na trenerskem mestu zamenjal domačega strokovnjaka Jensa Kellerja, ki je moral Schalke zapustiti zavoljo slabih izidov v domačem prvenstvu. Italijan je takoj zavihal rokave, danes pa za Bild am Sonntag dejal, da mora ekipo še bolje pripraviti s kondicijskega vidika. To ima namen narediti v zimskem premoru, po katerem napoveduje pravo ofenzivo v bundesligi.

"Videti moram, kako daleč bomo prišli do zimskega premora. Seveda imaš kot novi trener na klopi nove ideje, katere želiš v ekipi uveljaviti. Sprva bi rad videl, kaj bo dosegel zdajšnji kader in šele potem se bom odločal o morebitnih okrepitvah," je za nemški časnik povedal Di Matteo. "Zaenkrat je najbolj pomembno, da se okrepimo s kondicijskega vidika. Zame je vedno najbolj pomembno, da imam najbolj telesno pripravljeno ekipo v ligi, to je moj prvotni cilj. Še posebej bomo na tem delali pozimi, ko bomo imeli za takšen trening odlične pogoje," je dejal Di Matteo.

Schalke in Maribor sta na prvi tekmi remizirala.
Schalke in Maribor sta na prvi tekmi remizirala. FOTO: Reuters

Njegov največji cilj za prihodnjo sezono je vnovična uvrstitev v ligo prvakov, Schalke je po mnenju trenerja 12. ali 13. klub na svetu. V skupini G lige prvakov v tej sezoni vodi nekdanji Di Matteov klub Chelsea z osmimi točkami, Schalke na drugem mestu ima pet točk, tretji Sporting štiri, zadnji Maribor pa tri. Vsi trije slednji klubi imajo dva kroga pred koncem skupinskega dela najmočnejšega klubskega tekmovanja v Evropi še vedno možnosti za preboj v drugi del.
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mariborrrrrrrrr
16. 11. 2014 20.29
+2
maribor sampionnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
Stajerci007
16. 11. 2014 17.14
+27
Govorili so da nebomo prišli v LP... govorili so da bomo kanon futer.... da nimamo šans... po 4h kolih smo pa še vedno v igri za drugo mesto in 1/8 LP.... V Lizbono ne gremo z belo zastavo... bilo kak bo bo.. Upam samo da Šalke ne preseneti Chelsea kr pol se lahko zgodi da bo zadnje kolo revialno če nam spodrsne v Lizboni... Že zdaj podpišem 3je mesto in ligo Evropa spomladi.... sanjamo pa drugo mesto... Svoje smo že pokazali... vlki so si že zlomli zobe pri nas... LV je ne osvojiva trdnjava letos v Evropi!!! Gremo na Portugalsko na pivo dva tri in navijat.. bo kaj bo!!! EN KLUB ENA ČAST!!! Lep pozdrav
Slava_Rusiji
16. 11. 2014 16.16
-22
Čuj ti moj Maribor, ode liga prvaka,
glej ovega
16. 11. 2014 21.57
+7
nos si zlomi..ker če ti ga bom jaz ti ga nebo znal noben dohtar skup spravit
Stajerci007
17. 11. 2014 10.47
+3
laškoo ... pusti jih.. boli boli... Maribor blesti....
texranger
17. 11. 2014 16.02
+1
CFC1
16. 11. 2014 15.58
+31
Zej so tak tri ekipe (razen z odstopanjem Chelseaja), ki majo enakovredne možnosti za napredovanje. Držimo pesti za naš Maribor, da bo on tisti, ki bo drugi. Gremo Maribor!