Nogomet

Mariborčani prek žilavih Sežancev v četrtfinale domačega pokala

Sežana, 05. 09. 2017 19.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nogometaši Maribora so bili znova na delu. Tokrat v okviru osmine finala slovenskega pokala, kjer so se dolgo časa kar precej mučili z žilavimi Sežanci, a na koncu so aktualni državni prvaki le slavili s 3:0 in se uvrstili v četrtfinale omenjenega tekmovanja. Zadetke za vijoličaste sta dosegla Aleksandar Rajčević in Jasmin Mešanović, ki je bil natančen dvakrat.

Pred več kot 1000 gledalci so se nogometaši  Cherrybox 24 Tabor Sežane večji del srečanja odlično upirali favoriziranim Mariborčanom, ki so se že začeli pripravljati na prvega nasprotnika v elitni Ligi prvakov, v okviru katere bodo prihodnjo sredo ob 20.45 v razprodanem Ljudskem vrtu gostili moskovski Spartak.

Mariborčani so se z zmago s 3:0 proti Sežani uvrstili v četrtfinale domačega pokala.
Mariborčani so se z zmago s 3:0 proti Sežani uvrstili v četrtfinale domačega pokala. FOTO: Aljoša Kravanja

Vijoličasti so povedli v 34. minuti, ko je po odbitku žogo iz neposredne bližine v domačo mrežo pospravil osrednji branilec Aleksander Rajčević. Po vrnitvi pod Kalvarijo je prve minute v vijoličastem dresu v novi sezoni dobil tudi Dare Vršič, ki je začel akcijo za drugi mariborski zadetek, vse skupaj pa je uspešno zaključil Jasmin Mešanović. Slednji je bil uspešen še v 89. minuti, ko je zadel z glavo in tako postavil končnih 3:0 za uvrstitev svojega moštva v četrtfinale domačega pokala.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BETONSKI
06. 09. 2017 12.44
+0
Pa še to, vso srečo Mariboru v ligi prvakov,zaslužili ste si jo z zrelo taktično igro.SREČNO!
BETONSKI
06. 09. 2017 11.38
+1
Sedaj pa vidim ,kako bluzite,mislil sem si da ste bolj korektni in da ne v nedogled hvalite Maribor,kar je napisano je zelo korektno napisano,ja res se je mučil.Dejstvo je da je Maribor na tej tekmi nastopil brez treh štirih igralcev standardnega moštva predvsem obramba brez Šulerja je šepala,Viler bi verjetno pokazal svoje,prav tako Ahmedi,Kabha verjetno tudi.Ko govorite ,da Sežana ni imela prilik,takoj na začetku je zadela prečko,vratar je bil premagan ,če bi bil strel malenkost nižji bi bil brez moči,kasneje so bile še tri žoge prestrežene na sredini in le nezbranosti napadalca se gre zahvaliti ,da so streli končali za las mimo vrat.Mariborčani so nato spretno zadeli in tako se je končal prvi polčas. V drugem je bila slika ista Maribor je panično žoge iz obrambe pošiljal v avt,zato je tudi Darko Milanič velikokrat vstal iz klopi in kričal na igralce.V končnici tekme je v igro stopil Vršič in Bajde,na smolo domačih pa se je poškodoval še domači igralec in je domača ekipa igrala z igralcem manj (opravljene so bile vse menjave,ena takoj na začetku tekme zaradi poškodbe standardnega igralca domače ekipe). Šele takrat je Maribor zabil še dva gola,pri obeh sta bila soudeležena igralca ,ki sem jih prej omenil. Nisem nikoli gledal Sežanske ekipe,prišel sem gledat Maribor,ker si je zaslužil s tem ,kar je letos naredil v Evropi,a videl eno zelo solidno ekipo iz Sežane in res ja Maribor se je namučil.
zeleleni
06. 09. 2017 11.55
-1
zeleleni
06. 09. 2017 11.55
-1
Hostar14
05. 09. 2017 21.31
+8
bravo maribor zdej pa CELE u petek!
revolution17
05. 09. 2017 21.24
+13
Precej mučili? Če vaša gnila televizija ne prenaša tekme to ne pomeni da je noben drug kanal ne. In ja gledal sem tekmo in Tabor je v celi tekmi dvakrat prišel pred gol in enkrat samkrat nevarno streljal pa še to ni šlo v okvir vrat. Maribor je zraven treh zadetkov zapravil še vsaj 4 smrtne priložnosti... Toliko o profesionalizmu med novinarji.
CURVANORD Zanetti
05. 09. 2017 22.48
+7
Lej ta portal je prirocen zgolj za izmenjavo informacij med nami formurasi,clanke pa niso na nivoju,se vedno je ja najbolje brat kak casopis ala Vecer
Nevzdrzni
05. 09. 2017 20.26
+20
So se maribircani precej mucili! A rezultat je 3-0 lepo vas prosim... MARIBOOOOR SAMPIOOOOON