Nogomet

Mariborčani 'pljunili' v roke

Maribor, 14. 06. 2011 16.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši NK Maribora so 15 dni po koncu tekmovalnega leta začeli s pripravami na novo sezono. Na zboru se je pojavilo 28 nogometašev.

"Odmor ni bil dolg, a sem prepričan, da so ga fantje dobro izkoristili in zdaj lahko začnemo z delom po predvidenem programu. Tisti glavni del bazičnih priprav smo opravili pozimi, poletni del ni namenjen temu. Ekipa je skoraj že sestavljena, vendar še nima popolne podobe. Prestopni rok se bo komaj razživel, najbrž se bo še kaj zgodilo, a trenutno o tem ne moremo govoriti. Zdaj so z nami kot novi igralci Volaš, Ibraimi in Jelić, veliko pomeni tudi vrnitev Mertlja in Pridigarja, ki sta manjkala skoraj ves spomladanski del sezone. V začetnem delu bodo zaradi lažjih poškodb po posebnem programu vadili Tavares, Potokar in Dodlek, sicer pa je ekipa v veliki večini že vajena našega načina dela, tako da bomo ustrezno pripravljeni dočakali prve uradne tekme," je po uvodnem treningu slovenskih državnih nogometnih prvakov dejal trener NK Maribora Darko Milanič.

Darko Milanič je že sklical zbor, njegovi varovanci pa so opravili prvi trening v novem tekmovalnem letu.
Darko Milanič je že sklical zbor, njegovi varovanci pa so opravili prvi trening v novem tekmovalnem letu. FOTO: Damjan Žibert

Vadba bo prvi in drugi dan potekala v Ljudskem vrtu ter v Rogozi, v sredo se vijoličasta odprava seli na Ptuj, kjer ostaja do sobote. Po vmesnih treningih v domačem okolju nato sledi še en odhod v pripravljalno bazo, od 27. 6. do 3. 7. bo moštvo v Moravskih Toplicah. Na zboru se je pojavilo 28 nogometašev. Opremo so prevzeli trije vratarji Radan, Pridigar, Topić in 25 igralcev Rajčević, Potokar, Vidović, Viler, Rešek, Kek, Mejač, Majer, Mertelj, Cvijanović, Filipović, Dodlek, Spahić, Mezga, Da Silva, Milec, Črnic, Rep, Ibraimi, Tavares, Velikonja, Berić, Volaš, Jelić ter Ploj. Kot popolni novinec je torej zraven le Agim Ibraimi, Dalibor Volaš je povratnik z novo pogodbo, Dragan Jelić pa je končal posojo pri ekipi Willem II iz Tilburga in se po pogodbeni obveznosti pridružil nekdanjim soigralcem. Med predvidenimi kandidati je zaradi bolezni manjkal Liridon Osmanaj, najboljši strelec mladinske lige v prejšnji sezoni (28 golov), od dosedanje zasedbe pa ni več zraven Tomislava Pavličića, ki zapušča naše vrste. Z njim je bil sklenjen dogovor o prekinitvi pogodbe. Opreme ni več prevzel niti Luka Krajnc, saj se mora julija javiti novim delodajalcem v Genovi.

Priprave stekle tudi v Murski Soboti in Domžalah

Nogometaši Mure 05, ki so dobili vabilo za nastopanje v 1. slovenski nogometni ligi, so danes začeli priprave na sezono 2011/12. Na pripravah so se zbrali vsi nogometaši z izjemo Damjana Ošlaja in okrepitve Fabijana Cipota, ki sta z dovoljenjem kluba "dopust" podaljšala do četrtka.

Sobočani bodo pod vodstvom novega trenerja Roberta Pevnika, ki mu bo pomagal Feri Cifer, vadili dvakrat na dan. Muraši so se sicer doslej okrepili s Simonom Pavlom, Maticem Maruškom, oba sta prišla iz Nafte, ter že omenjenim Cipotom, ki je prestopil iz velenjskega Rudarja. Pripravam članske ekipe se je pridružilo še šest nogometašev iz mladinskega pogona. Zaenkrat je klub zapustil le Žiga Kous, ki bo odslej igral za Domžale.

Domžalčani so letos osvojili prvi pokalni naslov v zgodovini kluba.
Domžalčani so letos osvojili prvi pokalni naslov v zgodovini kluba. FOTO: Damjan Žibert

Te so priprave začele v ponedeljek in predstavile tudi štiri novince v ekipi: Dejana Geriča, ki je prišel iz Interblocka, Miroslava Grbića, ki je lani branil barve drugoligaša Šmartnega, že omenjenega Kousa in Rudija Vancaša Požega, ki je nazadnje igral za Kolpo.

Slovenski pokalni prvaki so tudi podaljšali pogodbe z nekaterimi ključnimi nogometaši, med katerimi so Rok Hanžič, Dalibor Teinović, Darko Topić in Damir Pekič, blizu dogovora pa so tudi z Mitjo Zatkovičem. Kot so še sporočili iz Domžal, sta novi triletni pogodbi podpisala mladi vratar Izidor Balažič in napadalec Slobodan Vuk, ki je uredil vse potrebne dokumente za dokončno pridobitev slovenskega državljanstva.
 

SORODNI ČLANKI

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Eziderped.
15. 06. 2011 17.05
mimogrede, Olimpija ! ;)
Eziderped.
15. 06. 2011 17.05
Naslednja sezona bo noro huda !
Glavonja17
14. 06. 2011 17.49
Blkanac12! evidentno je da se u Mariboru dela odlično dela in majo prihodnost u europi bojo pa pomoje delč pršli ker je jasno da fantje hočjo igrt in so željni rezultatov jz bi se bl bal za prvo ligo ker se Olimpija krepi in tudi hočjo končno neki osvojit Domžale bojo hotle korak naprej narest(Pekić je podalšu pogodbo kar pomen da se neki tm tut dogaja ;Birjukov je napovedu okrepitve u Domžalah so pa znani da denarja ne mečejo kar tako stran) Lp
balkanac12
14. 06. 2011 17.25
mislim da je ekipa dobra... sam zakaksen viden uspeh v evropi se pa bojim da na zalost ne bo nic ..no upam da se motim..glede okrepitev pa eno ali dve izkuseni imeni pa je to to