Nogomet

Olimpija tudi po 24 letih ni premagala uroka Bonifike

Ljubljana, 26. 11. 2011 17.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min

Nogometaši Domžal so v 20. krogu 1. slovenske nogometne lige izgubili proti CM Celju z 0:2. Maribor je brez težav ugnal Lendavo (3:0). Rudar je bil s 3:0 boljši od Triglava. Mura je bila uspešna na gostovanju pri Gorici (2:1). Koper je doma porazil Olimpijo (2:0).

Tretji medsebojni dvoboj v sezoni so bolje začeli domači, hitri Matej Pučko je v sedmi in 17. minuti pobegnil po levi strani, vendar se pred vratarjem zeleno-belih Elvisom Džafićem ni najbolje znašel. V 31. minuti so imeli Koprčani na voljo kot, po katerem je Džafić stekel v prazno, Davor Bubanja pa z nekaj metrov z glavo žoge ni zmogel poslati v mrežo. V 38. minuti so imeli priložnost za zadetek tudi gosti. Valenčič je dobro streljal s 16 metrov, vendar se je z obrambo izkazal koprski vratar Igor Nenezić. Tik pred iztekom prvega polčasa pa je bil blizu zadetku še Dare Vršič, ki pa je s strelom iz kota neposredno zadel vratnico gola domače ekipe.

Milan Osterc
Milan Osterc FOTO: Damjan Žibert

V drugem polčasu so imeli gosti rahlo terensko premoč na sredini, domači pa so v polprotinapadih prežali na svoje priložnosti. Eno takšnih so dočakali v 63. minuti, ko je Davor Bagarič z natančnim predložkom zaposlil Adnana Aganovića, slednji pa je bil hitrejši od gostujočih branilcev in žogo mimo Džafića poslal v mrežo.

Nogometaši Olimpije so nato poskušali predvsem iz prekinitev, vendar Vršič s prostih strelov danes ni bil najbolj učinkovit. Koprčani pa so bili vseskozi nevarni v protinapadih, a v 87. minuti Bubanja in v 88. minuti Miran Osterc – ta je tik pred tem vstopil v igro – nista premagala dobro razpoloženega vratarja Ljubljančanov.

Osterc pa je nato v 91. minuti na rutiniran način pokazal mlajšim soigralcem, kako se izkorišča protinapade ter je še drugič na tekmi premagal Džafića za zasluženo zmago Koprčanov.

Celjani dvignjenih glav z gostovanja v Domžalah

Celjani so bolje začeli tekmo in v sedmi minuti povedli. Zoran Pavlović je izvedel prosti strel z desne strani, podal na prvo vratnico, kjer pa so vsi nogometaši zgrešili žogo. Ta je tako končala pri drugi vratnici, kjer je z glavo zadel Marko Krajcer. Po golu so Domžalčani prevzeli pobudo, napadali, imeli tudi nekaj priložnosti, eno lepših pa je v 28. minuti zapravil Damir Pekič, ki je s 15 metrov nekoliko z desne strani le za malce zgrešil cilj.

Zoran Pavlović
Zoran Pavlović FOTO: Damjan Žibert

Uvod drugega polčasa je minil v znamenju nekaj celjskih poskusov, ki pa niso bili dovolj natančni za povišanje vodstva, na drugi strani niti Domžalčani niso znali konkretno ogroziti gostujočega vratarja Amela Mujčinovića. V 74. minuti pa je le padel drugi gol na tekmi, na žalost maloštevilnih domačih navijačev so se drugič veselili gosti.

Pavlović je poslal predložek v kazenski prostor, domača obramba je žogo slabo odbila spet do Pavlovića, ki je z levega roba kazenskega prostora s strelom v daljši kot in pomočjo vratnice ukanil šele 16-letnega domžalskega vratarja Gregorja Zabreta. Domači trener Darko Birjukov je nato v napad poslal svoja visoka branilca Ivana Knezovića in Darka Zeca ter s tem skušal rešiti vsaj točko, a se mu načrt ni obrestoval, tako da je ostalo pri zmagi Celjanov.

Maribor s tremi točkami iz Lendave

V sedmi minuti so gledalci videli prvi neposredni strel v okvir vrat. Z 18 metrov je sprožil Volaš, a je bil to lahek plen za domačega vratarja Darka Pršo. Po slabem posredovanju vratarja Jasmina Handanovića je imel Da Silva na voljo prazna vrata, vendar je njegov poskus z velike razdalje končal daleč od cilja.

Domači so zapretili tudi v 15. minuti, ko je nekdo od Mariborčanov ob udarcu Dejana Sreša spremenil smer žogi, toda gosti so jo srečno odnesli. Iz prve prave priložnosti pa so v 34. minuti "vijoličasti" povedli. Po globinski podaji se je lepo znašel Volaš, potegnil še nekaj korakov in z dobrih desetih metrov zadel desni spodnji kot Naftinih vrat. Tri minute pozneje je Sreš izvedel prosti strel za domače z dobrih 20 metrov, toda žoga je zapustila igrišče tik nad okvirjem vrat, tako da je ostalo pri tesnem vodstvu gostov.

Marcos Tavares
Marcos Tavares FOTO: Damjan Žibert

Nadaljevanje je v 50. minuti prineslo izjemno priložnost domačim, a se mreža ni zatresla. Po kotu in gneči v kazenskem prostoru gostov je Boštjan Zelko s treh metrov dobesedno podal žogo v naročje vratarja Handanovića. Že v naslednji minuti je bil Marcos Tavares sam pred vratarjem Pršo, potem ko se je spretno izognil prepovedanemu položaju, toda Naftin vratar je z odličnim posredovanjem rešil domače pred drugim zadetkom. A ne za dolgo, saj je v 54. minuti na semaforju pisalo 0:2.

Zadetek je bil pravo "božično darilo" naftašev. Aleksander Jerebic je brez potrebe vrnil žogo svojemu vratarju, ki se je spotaknil, tako da je Tavares žogo le še potisnil v prazno mrežo. Gosti so zatem zagospodarili na igrišču in v 62. minuti so razglašeni domačini zaostajali že za tri zadetke. Dejan Mezga je izvedel prosti strel z desne strani, Arghus pa je z glavo zabil žogo v Naftino mrežo. Slabih 15 minut pred koncem bi Da Silva lahko ublažil poraz domačih, vendar se ni izšlo, tako da so gostje z visoko zmago le potrdili, da so najboljša ekipa jeseni.

Velenjčani so se utrdili na četrtem mestu lestvice
 
V 36. in 37. minuti pa so Velenjčani na hitro zabili dva gola. Najprej je po podaji Luke Žinka lastno mrežo zatresel Danijel Stanarević, nekaj trenutkov zatem pa se je med strelce vpisal sam Žinko, ko je zadel z roba kazenskega prostora.

V nadaljevanju so gosti v 58. minuti izpeljali lepo akcijo prek Dragana Ovčine, Roberta Najdenova in Alena Krcića, vendar slednji ob zaključku ni bil najbolj zbran in je zgrešil cilj. Tudi v naslednjih minutah so pričakovano več želje po napadu kazali gosti, v 69. minuti je nevarno meril David Bunderla, vendar se je izkazal Gregor Fink.

V 79. in 80. minuti je na drugi strani do strelov prišel Luka Majcen, obakrat meril v okvir, toda Žan Pelko ni imel težkega dela, po poskusu Rajka Rotmana od daleč v 85. minuti je kranjski vratar žogo odbil v prečko, ostalo pa je pri 2:0. Toda ne za dolgo, Bratanović je namreč v zadnji minuti rednega dela unovčil napako kranjske obrambe in postavil končni izid.

Novogoričani še drugič zapored izgubili z 1:2

Novogoričani so izvrstno začeli tekmo, saj je Vito Plut že v drugi minuti iz bližine gostitelje povedel v vodstvo. Tudi po golu so bili gostitelji boljši, posebej veliko sta poskušala Goran Galešić in William Franklin Vicente, ki pa sta zapravila kar nekaj lepih priložnosti. V 18. minuti je tako malce mimo gola meril Galešić, v 37. in 43. pa je bil Vicente prav tako malce premalo natančen.

Pri gostih je že v 27. minuti moral gostujoči trener Ante Šimundža iz igre povleči poškodovanega vratarja Aleša Luka, namesto njega je zaigral Filip Drakovič, sicer pa so bili v napadu Sobočani redko nevarni, eno lepših priložnost je v 40. minuti zapravil Nusmir Fajić, ko je z leve strani žogo poslal mimo daljše vratnice.

Vito Plut je dosegel svoj deseti prevenstveni gol.
Vito Plut je dosegel svoj deseti prevenstveni gol. FOTO: Miro Majcen

V drugem polčasu je prvi zapretil Galešić s strelom s 25 metrov, s katerim je imel Drakovič nekaj težav, a je vseeno žogo ukrotil. V nadaljevanju so domači še naprej veliko napadali, imeli priložnosti prek Pluta, Galešića, Vicenteja, Mihe Gregoriča in Dejana Žigona, toda v 67. minuti so gosti izenačili. Rajko Rep je izvedel prosti strel, Fabijan Cipot pa je z glavo iz bližine premagal Vasjo Simčiča.

V končnici tekme so bili Novogoričani znova boljši, bili več pri žogi, skušali izvesti uspešno akcijo, toda Sobočani so jim vsakokrat pravočasno prekinili namero. Za nameček so imeli gosti v 90. minuti imeli na voljo enajstmetrovko, saj je Simčič v kazenskem prostoru podrl Mitjo Lotriča in prejel rdeči karton. Mate Eterović je močno sprožil in žogo poslal po sredini gola mimo Mihe Gregoriča (ta je stopil med vratnici, ker domači niso imeli več na voljo menjav) za dragoceno zmago.

Izidi:
Domžale – CM Celje 0:2 (0:1)
Nafta Lendava – Maribor 0:3 (0:1)
Rudar Velenje – Triglav 3:0 (2:0)
Hit Gorica – Mura 05 1:2 (1:0)
Luka Koper - Olimpija Ljubljana 2:0 (0:0)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (27)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

badi 27
27. 11. 2011 22.04
+1
skampare VSAKA TI ČAST, sem par krat prebral res dobra.
+2
no kosić al kaj si že ko ste mb premagli v lj ste bli newem kak v formi in mal prveč si hvalo zai pa zaostajate 12 pik nimaš ke odlična forma upam da si si jezik speko neoš tolk govoro več
SUTA
27. 11. 2011 19.38
+6
bravo koper!!!
burman
27. 11. 2011 18.50
+3
askirok
27. 11. 2011 18.21
+9
uu maribor bravo,,,,, drgacp pa v lj je pa kr -12 :=)
meglic91
27. 11. 2011 17.46
+11
pa ne da je slovenska barcelona zgubila :) tko jo je poimenoval njihov trener pa čeprav so za 2 razreda slabši od maribora
skampare
27. 11. 2011 17.41
+19
U Ljubljani kažu zima, minus dvanajst tamo ima. Grad prestiža, leže pare, glavni igrać Vršić Dare. Još ne sviče rujna zora, plače Dare zbog Maribora. Kraj Stožica plače tužan, očajan Kosić Dušan. Nemoj Dule suze liti, Prvak če MARIBOR biti.
aanton
27. 11. 2011 17.39
+8
Maribor ma boljšo gol razliko koz naslednje 3 ekipe skupaj : )
sultanovi?
27. 11. 2011 11.06
+8
maribor in mura!!!
mungl
27. 11. 2011 09.21
-11
Mislim da je Čuferin najboljši sodnik v Sloveniji .
London?an
27. 11. 2011 08.17
+17
Mura višje od Domžal *.*
Uwish
27. 11. 2011 01.06
+7
maribor največji
pbx
26. 11. 2011 21.39
-1
Domžale so bile zgleda da okradene.
Matic Sorn
26. 11. 2011 20.13
+26
lepo vidt da mura tkole dobr igra, rabmo olimpijo maribor in muro v evropi ker majo edini prave navijače in publiko, brez tega pa nimaš v evropi kej delat :) tko da supr use skupi, upam sam da mura na konc med prve tri pride, maribor pa olimpija pa tut ostaneta na 1. in 2. mestu.
YaMaaN
26. 11. 2011 20.10
+26
Tooooo Mura05!
jazzz231
26. 11. 2011 19.27
+6
Ko da bi šel Tavares u nebesa, ajd bok
david982
26. 11. 2011 19.05
+18
MI SMO MARIBOR!
rawr..
26. 11. 2011 19.03
-32
prvaki jesenskega dela ja. O koncnem prvaku bo odlocal prestopni rok in pomlad. pa tudi povsem zasluzeno niste na prvem mestu. Dosti je bilo ze sranja letos na vaši strani... Bolj realno bi bilo ce bi bila Maribor in Olimpija izenacena na prvem mestu...
Dj Gray
26. 11. 2011 22.44
+13
dusan61
27. 11. 2011 06.48
+13
ki te bote spomladi ko nebote meli več vršiča
Stajerci007
27. 11. 2011 11.35
+8
pusti računalnik pa alkohol pri miru!! vidiš da ti to ne gre skupaj kr norije govoriš!! pa sej ni 2 pike razlike da bi govoro o izenačenosti!! 4 kola smo lahko na dopustu-to je celi mesec pa bomo še vedno prvi!!
dajno
27. 11. 2011 18.11
+3
Spomladi pride Vršičv MB, ker le tako bo lahko napredoval in videl Evropo! :-)
VJokPaNaDrevoMB
27. 11. 2011 18.24
+4
Olimpija je prevzela pufe od Stožic in zaj bo konec! :-)
botjabotja
27. 11. 2011 18.38
+2
počasi bo treba nabirat točke- vsaj za obstanek
meglic91
26. 11. 2011 18.51
+23
mislim da se že ve kdo bo tudi letos prvak o tem ni več dvoma.....bravo Maribor
ArsenalForEver <3
26. 11. 2011 17.41
+32
Državniii prvaki :) Maribor ŠAMPION! Povsem zasluženo... Ni konkurence :D
dajno
27. 11. 2011 18.12
+3
Ja, bo treba misliti o podobni ligi kot jo imajo hokejisti, bi pomagalo za igre v Evropi.