Nogomet

VIDEO: Maribor slavil v Kranju in se po porazu Kopra oddaljil od zasledovalcev

Kranj, 05. 04. 2014 17.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Državni prvaki iz Maribora so v Kranju upravičili vlogo favorita in dosegli svojo 15. zmago v sezoni, s katero so se utrdili na prvem mestu na lestvici. Celjani so z igralcem manj premagali Novomeščane. V Novi Gorici gledalci niso videli zadetkov.

Jean Philippe Mendy
Jean Philippe Mendy FOTO: Damjan Žibert

Uvod tekme v Kranju je minil v terenski pobudi Maribora, ki pa ob zgoščeni obrambi domačinov ni prišel do priložnosti. V 20. minuti so gosti prvič nevarneje zagrozili, ko je Damjan Bohar po podaji Jean-Philippa Mendyja žogo poslal mimo vratnice. Tri minute zatem so nase prvič opozorili domači, a Luki Majcnu ob koncu obetavne akcije ni uspelo priti do pravega zaključka, žoga je zletel čez gol. V 39. minuti so gosti zasluženo povedli. Učinkovito akcijo sta izpeljala Goran Cvijanović z natančno podajo v kazenski prostor, Mendy pa je spretno usmeril žogo v mrežo in dosegel svoj 11. gol v prvenstvu. Tik pred koncem polčasa se je po novem udarcu Boharja izkazal Darjan Curanović. V drugem polčasu so bili prav tako podjetnejši državni prvaki, ki so v 58. minuti prek Mendyja, Aleša Mertlja in Boharja izpeljali lepo akcijo, Bohar pa ob koncu žoge ni spravil mimo domačega čuvaja mreže. Zato pa jo je v 61. minuti Cvijanović. Lamin Diallo je v kazenskem prostoru igral z roko po Boharjevi podaji, sledila je enajstmetrovka, ki jo je učinkovito izvedel mariborski vezist in tudi postavil končnih 2:0 za prvake.

Krkaši vodili, a izgubili

Celjani, ki so več kot uro igrali z igralcem manj, so v štirih minutah preobrnili rezultat v svojo korist.
Celjani, ki so več kot uro igrali z igralcem manj, so v štirih minutah preobrnili rezultat v svojo korist. FOTO: Damjan Žibert

Začetek je pripadel gostom, najprej je vratarja Amela Mujčinovića preizkusil Mario Carević, Marin Perić pa je v deseti minuti zadel prečko. Krka je pobudo še povečala v 25. minuti, potem ko je Sebastjan Gobec v dveh minutah dobil dva rumena kartona in moral z igrišča. Številčno prednost so Novomeščani kmalu spremenili tudi v zadetek, po prostem strelu v 33. minuti je bil Perić najbolj zbran v kazenskem prostoru in je žogo iz bližine poslal v mrežo. Danijel Rašić bi lahko prednost še utrdil, a je njegov strel v 40. minuti ustavila vratnica. Potem ko so bili v prvem delu podrejeni, so se Celjani v drugem le prebudili. Kljub igralcu manj na terenu so bili boljši, Miha Zajc in Gregor Bajde pa sta prva resno zapretila vratarju Krke Matku Obradoviću, v 74. minuti pa so domači nogometaši izenačili. Tadej Žagar-Knez je podal, Benjamin Verbič pa je z glavo meril natančno in poskrbel za 1:1. Že čez nekaj minut pa so se domači navijači razveselili popolnega preobrata: gostje so naredili napako in izgubili žogo pred svojim golom, ukradel jo je Zajc in podal Bajdetu, ta pa je zatresel mrežo za 2:1. Celjani so nato prednost znali zadržati do konca in se veselili pomembnih treh točk.

Domžalčani v finišu do popolnega preobrata

Domžalčani so vzeli skalp Koprčanom.
Domžalčani so vzeli skalp Koprčanom. FOTO: Aljoša Kravanja

Po uvodnih nekaj polpriložnostih na obeh straneh so domači prvič resneje ogrozili vrata gostov v 15. minuti, ko je Erik Janža podal z desne strani na drugo vratnico, Uroš Korun je žogo vrnil pred gol, kjer jo je Darko Zec iz neposredne bližine z glavo poslal čez gol. V 24. minuti so gosti povedli. Čeprav s domači zahtevali prekršek nad Rudijem Požegom Vancašem je sodnik pustil nadaljevanje koprske akcije po levi strani. Žoga je tam prišla do Gorana Galešića, ki je sprožil močan strel, domači vratar Nejc Vidmar je žogo odbil v prečko, nato pa je bil prvi pri njej Matej Palčič, ki je z glavo zadel za 1:0. V 30. minuti je Vasjo Simčiča s 30 metrov preizkusil Požeg Vancaš, šest minut zatem pa je domžalska ekipa izid izenačila. Požeg Vancaš je pred kazenskim prostorom podal do Žana Majerja, ki je iz igre vrgel dva gostujoča branilca, nato se je do žoge dokopal Saša Aleksander Živec, ki je v kazenskem prostoru spretno prišel do strela in s pomočjo leve vratnice zadel za 1:1. V 77. minuti pa je Janža le poskrbel za veselje na domžalskih tribunah. Galešić je dobrih 20 metrov od gola storil prekršek nad Živcem, prosti strel pa je mojstrsko izvedel Janža, ki je žogo tik ob vratnici poslal v mrežo. Končni izid je v 89. minuti postavil Sasha Aneff, potem ko je prišel do žoge po strelu Anžeta Jelarja in jo spretno dvignil čez Simčiča.

Zavrč do prve spomladanske točke

Ekipi sta v uvodnih minutah imeli po eno polpriložnost, v 22. minuti pa so gosti zapravili dotlej najlepši priložnosti za zadetek. In to v istem napadu. Po lepi podaji Nemanje Stjepanovića se je sam pred Gregorjem Finkom znašel Mate Eterović, a je Zavrčev vratar žogo odbil, do strela je nato prišel še Ivan Firer, a je bil domači čuvaj mreže spet na mestu. V 27. minuti so prvič resno zagrozili tudi domači, natančneje Miha Kokol, ki pa je iz ugodnega položaja žogo poslal čez gol. Zato pa so bili domači natančnejši v 33. minuti. Žogo po neugodni Kelenčevi podaji je vratar Rudarja Matjaž Rozman odbil, Matija Smrekar pa jo je iz bližine pospravil v mrežo. V izdihljajih polčasa pa so gosti prišli do želenega zadetka. Po dolgi podaji Senada Jahića je do žoge prišel Eterović in učinkovito končal akcijo.

V drugem polčasu gledalci kljub želji po zadetku na obeh straneh dolgo niso videli obetavnejše akcije, v 63. minuti je sicer žoga za malo zgrešila vrata po Kelenčevem strelu in posredovanju Ivana Knezovića, v 66. minuti pa je Josip Golubar streljal preveč po sredini. Slabih deset minut pozneje se je v priložnosti znašel še Smrekar, a zelo slabo streljal. Smrekar se ni proslavil niti v 85. minuti, ko je po podaji Josipa Fučka znova meril nenatančno. Gosti so priložnost za zmago imeli v sodniškem dodatku, ko je Jahić dobro izvedel prosti strel, a žogo poslal le malo mimo želenega cilja. Tik pred koncem tekme je zaradi prekrška nad Rozman rdeč karton dobil Kokol.

V Športnem parku brez golov

Luigi Apolloni
Luigi Apolloni FOTO: Damjan Žibert

Prvi polčas tekme v Novi Gorici ni navdušil. Ne ena ne druga ekipa si ni priigrala prave priložnosti. Malce konkretnejši pri strelih so bili domači, ki so v četrti zgrešili prek Gianluce Lapadule in v 30. od daleč prek Massima Code. Še največ pozornosti je bilo namenjene sodniški odločitvi v 18. minuti, ko so domači v kazenskem prostoru storili prekršek nad Markom Vukčevićem, a se sodnik ni odločil za najstrožjo kazen. Na drugi strani je podobno ravnal tudi ob padcu Lapadule.

Tudi uvod drugega polčasa ni bil ravno živahen, dvakrat je neuspešno poizkusil Coda. Gosti so prvič resneje zagrozili v 62. minuti, ko je Nik Omladič malce z desne strani z 20 metrov za nekaj centimetrov zgrešil cilj. V precej taktični tekmi je enega nevarnejših strelov v 68. minuti znova sprožil Coda, s 25 metrov je namučil Aleksandra Šeligo. Eno lepših priložnosti so domači zapravili v 88. minuti, ko je do neoviranega strela z glavo znova prišel Coda, Šeliga pa je dobro posredoval.

Izidi:
Celje - Krka 2:1 (0:1)
Verbič 74., Bajde 78.; Perić 33.
Triglav - Maribor 0:2 (0:1)
Mendy 39., Cvijanović 61./11 m.
Domžale - Luka Koper 3:1 (1:1)
Živec 35., Janža 76., Aneff 90.; Palčič 23.
Zavrč - Rudar 1:1 (1:1)
Smrekar 33., Eterović 45.
Gorica - Olimpija 0:0

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mungos2
06. 04. 2014 12.43
-1
Dajmo Domžale!!!!!
vozilo1234
06. 04. 2014 12.02
+3
en klub ena čast Maribor šampion
vozilo1234
06. 04. 2014 12.02
+3
maribor šampion
jazbe?arska kuna
06. 04. 2014 01.56
-5
whatever girl mb 1
05. 04. 2014 23.21
+7
Bravo Maribor, igra napreduje, kar se pozna tudi na rezultatu! Samo EN klub, samo ENA cast!
ANTIŽABAR89
05. 04. 2014 21.56
+8
Upam da Zaho spremlja kaj igralce Gorice. Massimo Coda bi bil izvrstna okrepitev in zamenjava za recimo Fajiča.
KOdOvce
07. 04. 2014 09.09
rambek
05. 04. 2014 21.19
-25
katastrofa evropskega maribor treba je to bolje
texranger
05. 04. 2014 23.27
+14
vozilo1234
06. 04. 2014 12.04
+1
Anniittaa
05. 04. 2014 19.56
+23
MARIBOR ŠAMPION!BRAVO,SLOVENSKA LIGA,LE TAKO NAPREJ!Samo tribune bi morale bit bolj polne,tako da igre nogometašev so solidne,borbene,obisk pa sramota.....Velik del krivde da so tribune prazne pa so krivi tudi novinarji..........
DravaPtujFTW
05. 04. 2014 18.40
+16
en še ne reče da naše prvenstvo ni zanimivo takšnega jaz pravim rajši gledam našo prvo ligo kot kero drugo Forza Drava Ptuj