Nogomet

VIDEO: Maribor po 'pokru' golov na derbiju proti Celju že hladi šampanjec

Maribor, 06. 05. 2015 18.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min

Nogometaši Maribora so na derbiju 32. kroga v Ljudskem vrtu s 3:1 odpravili Celje in naredili velik korak k ubranitvi naslova. Po godu vijoličastih je bil tudi razplet tekme v Novem mestu, ki so jo nogometaši Krke proti Domžalam dobili s 3:2.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Luka Koper - Zavrč
    02:38
    Vrhunci tekme Luka Koper - Zavrč
  • Vrhunci tekme Rudar - Olimpija
    02:11
    Vrhunci tekme Rudar - Olimpija
  • Vrhunci tekme Maribor - Celje
    03:13
    Vrhunci tekme Maribor - Celje
  • Vrhunci tekme Krka - Domžale
    02:03
    Vrhunci tekme Krka - Domžale
  • Vrhunci tekme Kalcer Radomlje - Gorica
    02:09
    Vrhunci tekme Kalcer Radomlje - Gorica
Agim Ibraimi (desno) je bil motor mariborskega stroja ob zmagi proti Celju.
Agim Ibraimi (desno) je bil motor mariborskega stroja ob zmagi proti Celju. FOTO: Damjan Žibert
Vijoličasti so, v zadnjih dneh velikokrat opevano 'bitko za Štajersko', začeli odločno in hitro pokazali, kdo je gospodar zelenice v Ljudskem vrtu. Varovanci Anteja Šimundže so povedli v 16. minuti. Iz kota je natančno podal Erik Janža, žogo pa je spretno v mrežo potisnil branilec Marko Šuler. Celjani, ki so na prvi tekmi polfinala slovenskega pokala v Mariboru slavili s 3:2, v prvem polčasu tokrat niso pokazali ničesar omembe vrednega. So pa zato še v prvem delu igre prednost povišali aktualni državni prvaki. Po ostri podaji Petra Stojanovića v kazenski prostor je vratarju Maticu Kotniku žogo uspelo odbiti le do Daliborja Volaša, ki mu ni bilo težko zatresti mreže.

Drugi polčas so gostje začeli precej bolje. Igro je poživil predvsem rezervist Ivan Lendić, ki je prvi ogrel dlani vratarja Jasmina Handanovića. V 50. minuti se je po natančni podaji Agima Ibraimija povsem sam v kazenskem prostoru znašel Damjan Bohar, a njegov poskus je na golovi črti odbil Tilen Klemenčič. V naslednji akciji pa enajstmetrovka za goste. Domnevno igranje Aleksandra Rajčevića z roko v kazenskem prostoru so videli le sodnik Damir Skomina in njegovi sodelavci, darilo pa je spretno izkoristil Lendrić. A gostiteljev prejeti gol ni vrgel s tira in zgolj tri minute pozneje so znova vodili z dvema goloma prednosti. Prosti strel z roba kazenskega prostora je mojstrsko izvedel zelo razigrani Ibraimi in poskrbel za eksplozijo navdušenja med približno 6000 navijači v Ljudskem vrtu. Piko na i visoki zmagi je z drugim golom na tekmi postavil Volaš, ki pa je, preden je žogo potisnil v mrežo, verjetno igral z roko.

Po porazu Domžal v Novem mestu ima zdaj Maribor pred Celjem štiri kroge pred koncem kar osem točk naskoka.

Luka Elsner z igro svojih varovancev v drugem polčasu ne more biti zadovoljen.
Luka Elsner z igro svojih varovancev v drugem polčasu ne more biti zadovoljen. FOTO: Damjan Žibert
Krka proti Domžalam do popolnega preobrata

Domžalčani so v prvem polčasu prišli do zanesljive prednosti. Že v deveti minuti so povedli, potem ko je Nejc Skubic s prostega strela z leve strani podal proti bližnji vratnici, kjer je žogo v mrežo preusmeril Matej Podlogar. Isti igralec je v 30. minuti meril točno v Krkinega vratarja, že nekaj trenutkov zatem pa je Darko Zec podvojil domžalsko prednost, ko je z glavo unovčil novo podajo Skubica. Do konca polčasa so Domžalčani sprožili še nekaj strelov, ki pa niso spremenili izida. V uvodu drugega polčasa so prvič resneje zagrozili domači, po strelu Josipa Fučka z desnega roba kazenskega prostora se je z izvrstno obrambo izkazal Nejc Vidmar in žogo odbil v kot. Sledilo je precej mirnejše obdobje, kar zadeva obetavne akcije, v 72. minuti pa so Novomeščani zmanjšali zaostanek, potem ko je rezervist Danijel Rašić z lepim strelom z roba kazenskega prostora zadel zgornji desni kot vrat gostov.

Le dve minuti pozneje so Domžalčani doživeli nov šok, saj je Fuček izid izenačil in tako kronal podjetnejšo igro Krke v tem delu igre. Gosti so na svoji polovici pozabili na Krkinega nogometaša, ki je s 25 metrov natančno meril v levi kot vrat gostov. Za popoln preobrat je poskrbel Marin Perić v 79. minuti. Po kotu z desne strani je v kazenskem prostoru žogo Alen Vučkić z glavo žogo usmeril na drugo vratnico, kjer jo je v mrežo potisnil Perić. Tik pred koncem tekme pa je malce zavrelo med Zecem in Damirjem Rašićem, posledica je bil rumeni karton za Domžalčana in neposredni rdeči za Novomeščana, ki je tekmeca pljunil.

Ivan Firer (levo) je proti Olimpiji dosegel oba gola.
Ivan Firer (levo) je proti Olimpiji dosegel oba gola. FOTO: Damjan Žibert
Firer pokopal Olimpijo

Rudar je tokrat igral brez enega ključnih igralcev Denisa Klinarja, ki bo zaradi kazni počival kar štiri srečanja, Olimpija pa je nastopila brez Ezekiela Hentyja, Antonia Delamee Mlinarja in Mihe Zajca. Olimpija tako izgublja boj za prva tri mesta, štiri kroge pred koncem za Domžalami zaostaja za štiri, za Celjani za šest, za Mariborčani pa 14 točk. Olimpija je v 12. minuti prvič streljala v okvir vrat, ko je poskus z glavo Kenana Bajrića vratar Matjaž Rozman z roko izbil v kot. Dvanajst minut pozneje so imeli domači po prekršku Bajrića lepo priložnost, Mario Babić je poskusil z leve strani, žoga pa je za nekaj centimetrov zgrešila cilj.

V precej bolj živahnem drugem delu je bilo veliko akcij in strelov na vrata obeh moštev, po žogo v mrežo pa je moral dvakrat vratar gostov Darko Brljak. Prvi gol je padel v 48. minuti, ko je Senad Jahić podal v kazenski prostor, Dalibor Radujko je žogo prepustil Ivanu Firerju, ki je z izjemnim strelom premagal Brljaka. Po podaji Dragana Jelića je trideset minut pozneje z diagonalnim strelom svoj drugi zadetek dosegel Firer. Le minuto pred tem je Marko Vukčević za nekaj centimetrov zgrešil gol. V četrtem medsebojnem srečanju v sezoni so Velenjčani prvič zmagali, enkrat so zmago slavili zmaji, dvakrat pa sta se ekipi razšli brez zmagovalca.

Nogometaši Radomelj so ugnali Gorico.
Nogometaši Radomelj so ugnali Gorico. FOTO: Damjan Žibert
Radomlje proti Gorici do pete zmage v sezoni

Novogorčani so bili v prvem polčasu praktično nenevarni (velja omeniti le strel Blessinga Elekeja v 21. minuti, ki je bil nenatančen), zato pa so všečno igro pokazali domači. Prvo priložnost je zapravil Luka Vrhunc v 19. minuti, ko je z leve strani meril malo mimo vrat. Osem minuti pozneje je Dalibor Teinović sprožil močan strel, a razpoloženi Grega Sorčan je žogo odbil. Novogoriški čuvaj mreže je bil glavni akter tudi v 29. in 36. minuti. Najprej je sam pred njega prišel Vrhunc, toda žoge mu ni uspelo poslati v mrežo, nato pa je dobro streljal še Enis Đurković, Sorčan pa se je še enkrat več izkazal.

Drugi polčas se je začel s priložnostjo Gorice, Eleke je prodrl po levi strani, a nikomur od njegovih soigralcev žoge ni uspelo potisniti v praktično prazna vrata. V 73. minuti so domačini zasluženo povedli, ko je po protinapadu z lepim strelom s 25 metrov zadel Anže Zorc. Žoga se je čez golovo črto odbila od prečke. To je bila tudi zadnja omembe vredna akcija na tekmi, saj Novogoričanom ni uspelo sestaviti pravega zaključnega strela.

Nogometaši Kopra so na Bonifiki klonili proti Zavrču.
Nogometaši Kopra so na Bonifiki klonili proti Zavrču. FOTO: Damjan Žibert

Zavrč do preobrata v Kopru

Dvoboj, ki ni odločal praktično o ničemer, se je začel z veliko priložnostjo za Mateja Palčiča. Ta je v drugi minuti z vsega treh metrov streljal v vratarja Nikolo Petrovića. Dober uvod tekme so domači kronali v osmi minuti, ko je Jaka Štromajer z desne strani poslal lepo povratno žogo do Denisa Halilovića, ki je z desetih metrov z močnim strelom povedel ekipo v vodstvo z 1:0. Tudi uvodne minute drugega polčasa so minevale pretežno ob premoči domačega moštva. Potem pa je prišla ključna minuta, ko se je tekma obrnila na drugo stran. Leo Štulac je v 58. minuti povsem po nepotrebnem izgubil žogo na sredini igrišča, gosti so stekli v polprotinapad, Rok Zorko je sam pritekel pred Vasjo Simčiča in ga zanesljivo premagal.

Zadetek je očitno dvignil gostujoče moštvo, ki je slabih deset minut zatem doseglo še drugi zadetek. Zorko je poslal lepo globinsko podajo v kazenski prostor domačih, rezervist Tomislav Kiš pa je rutinirano premagal koprskega vratarja. Domači bi lahko izenačili v 75. minuti, Štulac je poskusil popraviti napako iz 58. minute, vendar je lep in močan strel z roba kazenskega prostora zgrešil cilj. Sledile so zelo živčne minute, saj je glavni sodnik Matej Jug od 77. do 90. minute pokazal kar tri rdeče kartone - Domnu Črnigoju, Goranu Galešiću in Toniju Datkoviću. Vsi trije so bili posledica brezobzirne igre in drugega rumenega kartona.

Izidi:

Maribor - Celje 4:1 (2:0)
Šuler (16.), Volaš (29., 90.), Ibraimi (56.); Lendrić (53./11-m)

Krka - Domžale 3:2 (0:2)
Rašić (72.), Fuček (74.), Perić (79.); Podlogar (9.), Zec (30.)
RK: Rašić (94./Krka)

Luka Koper - Zavrč 1:2 (1:0)
Halilović (9.); Zorko (59.), Kiš (68.)

Rudar - Olimpija 2:0 (0:0)
Firer (49., 79.)

Kalcer Radomlje - Gorica 1:0 (0:0)
Zorc (74.)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (25)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Green Bee
07. 05. 2015 11.04
+4
skomina pa sojenje katastrofalno
dule100
07. 05. 2015 09.58
-1
Neverjeten uspeh !
askralj
07. 05. 2015 06.52
+8
Novinar je kr pri 3:1 šel na pir od razočaranja da bo prvak spet mb.
MaunelNeuer
07. 05. 2015 00.50
+4
bravo Maribor, aki se je pa skril od žalosti ahahahahah
rambek
06. 05. 2015 23.13
+7
batom@pinkponk.com
06. 05. 2015 22.25
+10
Popovci, odlocite se ze, ali je bilo 3:1 ali 4:1 za MB???
Mariborrrrrrrrr
06. 05. 2015 21.57
+19
Ki ste celaneri muca jezik papapala maribor je in bo se dolgo sampion niste pa slabi lp
Mungos2
06. 05. 2015 21.14
+13
Joj, Domžale !! Za igro v Evrropi je potrebno premagati tudi Krko !! S takšnim nihanjem letite ven že v prvem krogu !! Dajmo Domžale !!!
glej ovega
06. 05. 2015 20.45
+29
prvenstvo je odločeno..kot sem lani v jesenskem delu napovedal bo MB do poletja "10" pik spredaj pa so se delali vsi norca iz mene..in glej ga zlomka kak prav sem imel. ***MARIBOR***
THE ONLY ONE
06. 05. 2015 21.23
+8
Marjan 777
06. 05. 2015 20.43
+12
OLIMPIJA-NČ NOVEGA
pennywajz
06. 05. 2015 20.41
-17
kdo se sploh gleda to zalost
PVSK
06. 05. 2015 20.46
+24
Edina žalost si ti ko nimaš pojma o nogometu. Ta derbi danes je bil tako kvaliteten da se ga marsikatera liga nebi sramovala. Iz leta v leto je več gledalcev liga postaja konkurenčna vse več tujcev prihaja v slovensko ligo in mladih upov odhaja v tuje večje klube.
walter2
07. 05. 2015 07.45
-1
Liga postaja konkurenčna,daj ti nimaš pojma,če ne vidiš kakšni rezultati so iz kola v kolo(stavnice)in kakšno sojenje imamo.V prešnjem kolu Je Bosanec delil kartone Koperčanom in očitno pomagal Celju,danes Skomina(na vsaki tekmi,ki jo sodi Mariboru je penal ali rdeč karton proti Mb) vidi igranje z roko,ki ga ni bilo itd.Katastrofa
pennywajz
07. 05. 2015 13.06
-2
šmajser1
06. 05. 2015 19.56
+24
LAHKO DANES POHVALIM IGRO MARIBORA!REZULTAT,VISOJA ZMAGA JE PLOD DOBRE IGRE....MARIBOR SAMPION!!!
štajerc55
06. 05. 2015 19.27
+19
to šampijoni tak s ešpila te ko je treba
nwmzakaj
06. 05. 2015 19.09
+8
Žoga je okrogla jbg
AscencxC69
06. 05. 2015 19.21
+1
Še dobro, sem mislil da je v obliki ploščka!
texranger
06. 05. 2015 21.15
+4
Chelsea1991
06. 05. 2015 19.08
+8
Pa s katerega stoletja imate te grbe klubov?? Celje že 3 leta ne uporablja besede "CM", pa tudi v grbu več nimajo CMC Publikum 100 let, pa grb Kopra je tudi že 2 leti nov...
superfly7
06. 05. 2015 19.29
+12
THE ONLY ONE
06. 05. 2015 19.07
+20
Skomina in druscina pod nivojem..sramota
rofl2
06. 05. 2015 19.05
+24
bravo maribor na zdravje! sam da naše violce cveto.
PVSK
06. 05. 2015 19.02
+40
Hvala Krka za popoln preobrat. Danes smo dokazali da znamo igrati ko je to najbolj potrebno. En klub ena čast!