Nogomet

VIDEO: Koprčani so Mariborčane prikrajšali za predčasno slavje

Celje, 10. 05. 2014 18.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min

V 33. krogu prve lige sta se na celjski Areni pomerila Celje in Maribor. Aktualni slovenski prvaki so slavili z visokih 4:0. Olimpija je doživela novo sramoto. Na gostovanju v Kranju je izgubila proti Triglavu z 2:5. Koprčani so zmago proti Gorici (1:0) preložili "promocijo" prvaka.

Do prve priložnosti so v tretji minuti prišli Celjani, ko je mariborska obramba napravila napako, pred gol Jasmina Handanovića je sam utekel Andraž Žurej, a je bil premalo natančen, le nekaj sekund zatem pa je mariborskega čuvaja mreže rešila še prečka. V šesti minuti je Maribor povedel. Kapetan Marcos Tavares je na robu kazenskega prostora Celjanov lepo našel Jean-Philippa Mendyja, ki je v šesti minuti matiral Amela Mujčinovića. V 27. minuti je Martin Milec povišal na 2:0. Zmedeno celjsko obrambo je dodatno preslepil Mendy, ki je poslal žogo izven kazenskega prostora, kjer pa se je znašel neovirani Milec in z močnim strelom po tleh dosegel drugi gol za goste. Minuto pred koncem prvega polčasa so spet zapretili Mariborčani, najprej je poskusil Milec, a je Mujčinović žogo uspešno prestregel, odbito je na nogo prejel Nusmir Fajić in streljal mimo gola.

Jean Philippe Mendy
Jean Philippe Mendy FOTO: Damjan Žibert

V drugem polčasu so spet na plin pritisnili gostje, medtem ko se je neučinkovitost Celjanov nadaljevala. To je najprej kaznoval Fajić v 50. minuti. Mendy je prodrl po desni strani, podal visoko žogo na desno celjsko vratnico, Fajić pa je z glavo premagal Mujčinovića. Mendy je v 67. minuti zapravil priložnost za še višje vodstvo Mariborčanov. Sam je bil pred vratarjem Mujčinovićem, ki je stekel precej iz vrat, a je poskus loba končal za golom. A gostje niso dolgo čakali na nov zadetek. Mitja Viler je v 76. minuti poslal dolg predložek v kazenski prostor, Fajić ga je sprejel na prsi in z levico žogo poslal v gol. V 81. so zapretili Celjani, a Sebastijan Gobec ni uspel presenetiti Handanovića. Amir Dervišević je v sodnikovem podaljšku meril le nekaj centimetrov mimo vratnice celjskega gola.

Sramota Olimpije v Kranju

Vsebinsko bogat prvi polčas se je začel po okusu domačih nogometašev, ki so se že v sedmi minuti veselili vodilnega zadetka. Akcijo je začel Luka Majcen, ki je z globinsko podajo lepo zaposlil Uroša Palibrka, ta pa je ukanil gostujočega vratarja Aleksandra Šeligo. Po vodilnem golu so dvakrat zapretili Ljubljančani. V 11. minuti je bil Nik Omladič za malenkost prepočasen po lepi podaji Nika Kapuna, v 31. minuti pa je Filip Valenčič le za las streljal mimo vrat. Le štiri minute kasneje pa je Valenčič izkoristil napako domačega vratarja Darjana Curanovića in izenačil na 1:1, a je bila končnica prvega polčasa domena izbrancev domačega trenerja Siniše Brkića. Ti so med 41. in 45. minuto dosegli kar dva gola: najprej je v polno v gneči pred vrati gostov zadel Gašper Udovič, šest minut kasneje pa se je v kazenskem prostoru sijajno znašel Ajdin Redžić in "odpadek" - Šeliga je pred tem zaustavil strel Majcna - pospravil na pravo mesto za 3:1.

Darko Karapetrović je doživel drugi zaporedni poraz na klopi Olimpije.
Darko Karapetrović je doživel drugi zaporedni poraz na klopi Olimpije. FOTO: Damjan Žibert

Drugi polčas se je začel z nerodnostjo gostujočih nogometašev, njihovo zmedo pa je na najlepši možen način izkoristil Palibrk in dosegel svoj drugi gol na tekmi za visoko vodstvo s 4:1. Ljubljančani se po prejetem golu niso več pobrali, v 75. minuti pa jim je vendarle uspelo znižati na 2:4. Strelec je bil "rezervist" Jaka Corn, ki je s 30 metrov presenetil Curanovića. Zadnji žebelj v krsto povsem razglašene ljubljanske zasedbe, ki je potrebna temeljitega remonta, je v izdihljajih tekme dosegel Redžić.

Zavrč v končnici do tesne zmage

Domačo premoč v prvem polčasu, Zavrč je imel večji del prvih 45 minut pobudo na igrišču, so igralci Željka Orehovca kronali šele v sodnikovem dodatku. V ugodnem položaju na robu kazenskega prostora se je pred vrati Krke nenadoma znašel Matija Smrekar, pred njim je bil le Matko Obradović. Smrekar je svoj deveti gol dosegel s strelom v levi spodnji kot.

Zavrčani so zdaj trdno zasidrani v zgornji polovici prvenstvene razpredelnice.
Zavrčani so zdaj trdno zasidrani v zgornji polovici prvenstvene razpredelnice. FOTO: Damjan Žibert

Tudi v drugem polčasu so domači narekovali visok ritem igre. Ta se je sicer odvijala na sredini igrišča, domača ekipa pa kljub temu ni prihajala do izrazitih priložnosti. A dvoboj se je proti koncu le razvnel. Najprej so izenačili gostje. Kot za goste je v 82. minuti izvajal Mario Carević, najvišji v skoku je bil Danijel Dežmar, ki je Gregorja Finka premagal z udarcem z glavo. Le pet minut kasneje so domačini spet povišali. "Rezervist" Jure Matjašič je bil prav tako uspešen z glavo. Doris Kelenc je prodor zaključil z natančno podajo, Matjašič, ki je sicer nižje rasti, pa se je izkazal z izjemnim udarcem z glavo. Žoga je preletela Obradovića in zadela desni zgornji kot. Do konca tekme so Krkaši še skušali izenačiti in osvojiti vsaj točko, a niso bili uspešni.

V Domžalah brez golov

Po uvodnem otipavanju so se strasti v Športnem parku v Domžalah razvnele že dokaj zgodaj. V prvih dvajsetih minutah je osrednjo pozornost pritegnil sodnik Matej Jug. Najprej je na noge dvignil domačo klop, saj je po njenem mnenju spregledal igranje vratarja Rudarja Matjaža Rozmana z roko izven kazenskega prostora, le nekaj minut za tem pa so se za glave držali gostje. Sodnik Jug je zaradi prekrška od zadaj - Vancaš Rudi Požeg je sam krenil proti vratarju - neposredni rdeč karton pokazal Ivanu Knezoviću.

Ivan Firer in Mate Eterović
Ivan Firer in Mate Eterović FOTO: Damjan Žibert

Rudar je tako že po dvajsetih minutah ostal z desetimi nogometaši v polju, izostanek napadalca pa je obramba nadoknadila z bolj zaprto postavitvijo, v kateri so Domžalčani le stežka našli luknje. Čeprav so imeli terensko premoč, se to na rezultatu ni odrazilo, saj si pravih priložnosti za zadetek niso uspeli priigrati.

Tudi v nadaljevanju tekme so bili Domžalčani brez pravih idej v napadu in skoraj povsem nenevarni. Sicer po poskušali s predložki in občasnimi streli od daleč, vendar obramba Rudarja ni popustila. Tekma je bila tako vse do konca trda in nervozna, zato je moral sodnik Jug pokazati deset rumenih kartonov in tistega rdečega v 19. minuti, ki je zagotovo vplival na končni razplet.

Koprčani teoretično še v igri za prvaka

Po začetnem ogrevanju brez pravih priložnosti so pobudo prevzeli domači, a prave nevarnosti za vratarja gostov Vasjo Simčiča ni bilo. Šele v 20. minuti so Goričani prvič prišli do zrele priložnosti, pa še ta je bila bolj plod napake Simčiča, ki je skušal ujeti žogo na robu kazenskega prostora, vendar je bil Gianluca Lapadula hitrejši in jo je udaril z glavo, žoga pa je za las končala ob vratnici. Zadeli pa so nato gostje. V 27. minuti so izvedli šolsko akcijo natančnih kratkih podaj, po dotikih Domna Črnigoja in Jake Štromajerja, ki je učinkovito in tudi natančno podal s peto, pa je do žoge na robu kazenskega prostora prišel Mitja Lotrič in s strelom "iz prve" matiral domačega vratarja Alexa Cordaza.

Rodolfo Vanoli
Rodolfo Vanoli FOTO: Damjan Žibert

V drugem polčasu sta ekipi začeli živahno, nadaljevanje pa nato ni bilo več tako zanimivo. Najbližje cilju je bil Francesco Finocchio, a ni bil najbolj natančen; na drugi strani je Črnigoj v 56. minuti pretekel skorajda celo igrišče, na koncu pa ni imel več moči za nevaren strel. V 71. minuti je Borges Mastriani poskušal z močim strelom z leve strani, a je bil vratar Koprčanov Simčič na mestu in je žogo odbil. Domači pa so zapretili v 81. minuti, toda žoga je po močnem strelu Matije Široka končala prek vrat. Goričani so skušali na vsak način v izdihljajih tekme priti vsaj do izenačenja, gnečo v kazenskem prostoru tekmecev je delal tudi vratar Cordaz, gostje so zaradi zavlačevanja dobili dva rumena kartona, vseeno pa obračun končali z minimalno zmago.

Izidi:
Celje - Maribor 0:4 (0:2)
Triglav - Olimpija 5:2 (4:1)
Gorica - Koper 0:1 (0:1)
Zavrč - Krka 2:1 (1:0)
Domžale - Rudar 0:0

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (41)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

A4`
11. 05. 2014 14.15
+13
Meni pa je škoda olimpije pa čeprav sem iz Maribora...pogrešam tiste prave derbije pred polnimi tribunami v LJ in v MB...
Vijolicasti
11. 05. 2014 22.17
+4
točno tako! ta derbi popestri našo ligo,.. škoda da je tako kot je trenutno glede derbijev
Die einemaister
11. 05. 2014 11.50
+19
konc koncu kaj se pa sploh omenja olimpijo sej itak nikoli niso nč dosegli, drugi najuspešnješi klub u samostojni Sloveniji je Gorica, olimpija je nula, daleč za Gorico po dosežkih, kaj šele za Mariborom
pridnaov?ka
11. 05. 2014 19.08
-8
svet je obstajal že pred samostojno slovenijo
pridnaov?ka
11. 05. 2014 06.36
-22
krasna slika tipičnega štajarca na kolenih...
Alexey-x
11. 05. 2014 08.01
+15
carli17
11. 05. 2014 10.23
+16
A je to tvoja tolažba ,da pišeš nesmisle !! Na kolenih ste vi v Lj in še bolj bote !!
glej ovega
11. 05. 2014 18.26
+5
krasni posnetek tipične olimpije ki gre naslednje leto v drugo ligo ;)
JožaZportoroža
11. 05. 2014 02.15
+24
drugo leto bo olimpija kadidat za izpad zgleda...
I_LOVE_FOOTBALL
10. 05. 2014 23.20
+31
hahaha, petarda od zadnjeuvrščene ekipe. Res, vsa čast, glede na to, kako se nekateri navijači nosite in že 5 let napovedujete naslov, vam kar dobro gre od rok...
ponosen_na_24ur
11. 05. 2014 23.41
sej sam te 100 let potem drugih bo boljš :D
Rolo956
10. 05. 2014 22.28
+38
sramota olimpije v kranju? Jas bi prej reko se en rutiniran poraz olimpije
Die einemaister
10. 05. 2014 22.23
+35
phaaaaa, petarda OD ZADNJE UVRŠČENEGA, phaaaaa sej sm napisu 3 liga zahod je vaša prihodnost
ticapas
10. 05. 2014 22.08
-32
Viole boste ispušile.
spletni_nepridiprav
10. 05. 2014 21.58
+14
olimpijo je potrebno RESETIRAT
ponosen_na_24ur
11. 05. 2014 23.41
+1
vozilo1234
10. 05. 2014 21.43
+39
saj se ve kdo je najloboljši MARIBOR ŠAMPION
Barbara92
10. 05. 2014 21.19
+23
MARTIN milec* ne mitja
najram
10. 05. 2014 21.18
+31
Ja kaj te češ,Maribor je Maribor,v fuzbalu je prvo mesto rezervirano za vijolice,potem pa dougo dougo nič........! Olimpija......,škoda sploh kaj komentirat haha kaj jim je Triglav naredo....
rambek
10. 05. 2014 21.08
-14
maribor za lp rabi nekaj več\"!
ANTIŽABAR89
10. 05. 2014 20.33
+58
ko pa dobiš petardo od zadnjeuvrščenega kluba ki je praktično na robu izpada... hahahahaha
yokerxdinterfan
10. 05. 2014 22.59
+4
sej to....hmmm zanima me ali bojo kaj napisali
Žan Klan?ar
10. 05. 2014 20.32
+20
blamaža olimpije z velikim B-jem............pa še nogometna šola zelo slaba....maribor ima vsaj nogometno šolo na kar visoki ravni,v ljubljani ima za moj okus najboljšo šolo še vedno interblock (čeprav nima članov), v sloveniji nasploh pa domžale....tako da olimpija..tjooj...samo poglejte člansko ekipo....fink-interblock, šporar-interblock, delamea-interblock, bajrić-interblock, božič interblock, kapun-interblock, valenčič-interblock.......................sedaj pa v olimpija prihaja za moje pojme res izjemni luka gajič iz interblocka, ki naj bi biv mladinec v prihodnji sezoni, ampak bo po mojem mnenju igral kar za člane.... komentar je dobrodošel!!:D
Žan Klan?ar
10. 05. 2014 20.33
+15
poleg tega.....upam da bo interblocku steklo in da bo spet dobil člane....!!!
petervodeb
11. 05. 2014 00.46
-2
spoki je igral v olimpiji in sel v interblock
Die einemaister
11. 05. 2014 11.48
+5
kakšna blamaža, to je realno stanje olimpije druga liga, pardon 3. zahod
mikeTHEbike
10. 05. 2014 20.32
+13
Hehehe...24 ur! Dober naslov!
ANTIŽABAR89
10. 05. 2014 20.27
+24
En klub ena čast!
Bravo1312
10. 05. 2014 20.04
+11
upam da se triglavu uspe izvlect in ostat v 1. ligi, veliko bolk bi bilo gledati triglav kot pa krko
glej ovega
10. 05. 2014 19.34
+58
triglav oz "drugoligaš" premaga 5:2 olimpijo...če bi olimpija lani kakšna 2 kiksa več nardila bi še znala izpast iz prve lige.. glede MB-ja pa..prvak je bil..prvak je in prvak bo vedno v slovenjski ligi.. treba bo nardit Yugo-ligo najboljših da ima mb vsaj poštene naspotnike..lp
wampl
10. 05. 2014 21.03
+16
jadranska liga tut za fuzbal definitivno. če v basketo lavfa, lahk fuzbal tut
Rolo956
10. 05. 2014 22.38
+8
blo bi fajn da bi Maribor imeu se kako tako ligo al pa vsaj turnir ob koncu leta da bi lahko drzali evropski nivo
JLA01
10. 05. 2014 19.17
+34
Olimpiija RIP.