Nogomet

VIDEO: Primorski derbi Koprčanom, Maribor generalko za Viktorio opravil z odliko

Maribor, 16. 08. 2013 20.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 8 min
Avtor
M.J./M.F./STA
Komentarji
90

V 6. krogu prve lige sta se na Bonifiki pomerila Koper in Gorica. Izjemno živčno tekmo so dobili gostitelji z 2:1. Aktualni prvaki iz Maribora so ekipi, ki v dosedanjem delu sezone še ni dosegla zmage, zabili pet zadetkov in visoko slavili ter tako dobro opravili generalko pred tekmo na Češkem.

Ivica Guberac
Ivica Guberac FOTO: Damjan Žibert
Primorski derbi ekip dveh italijanskih trenerjev je pred skromnim številom gledalcev pripadel domačinom. Gosti iz Nove Gorice so tokrat razočarali, Koprčanom pa je bil za uspeh dovolj že soliden prvi polčas. Prvi nevaren poskus so gledalci videli že v 2. minuti, ko je domači branilec Perica Ivetić streljal z 18 metrov za las mimo vrat Alexa Cordaza. Isti igralec je v 19. minuti podal pred vrata gostov, kjer se je ob pravem trenutku ob pravem mestu znašel Matej Palčič in z bližine dosegel prvi gol za domače. Pritisk domačih nogometašev se je nadaljeval in po kotu Ivice Guberca je Miroslav Čovilo s petih metrov žogo z glavo poslal v gostujočo mrežo za vodstvo 2:0. Gosti so izid znižali v 31. minuti, Massimo Coda je s pravim evrogolom z 22 metrov izvabil aplavz gledalcev. V drugem polčasu so gledalci videli nekakovostno tekmo, ki so jo bolj kot kaj drugega obeležile živčne prekinitve. Gledalci so videli dva rdeča kartona, glavni sodnik Dragoslav Perić pa je zaradi protestov na tribuno poslal tako glavnega trenerja Kopra Rudolfa Vanolija kot njegovega pomočnika Alena Ščulca.

Derbi lanskoletnih drugoligašev pripadel Zavrču

Nogometaši Zavrča so se veselili gostujoče zmage v Novem mestu.
Nogometaši Zavrča so se veselili gostujoče zmage v Novem mestu. FOTO: Damjan Žibert

Začetek je pripadel gostom, ki so že v prvem pravem napadu povedli. Zadel je Dino Kresinger, potem ko so gostje izigrali obrambo domačih. Krka je po začetni premoči Zavrča vzpostavila ravnotežje, izenačila pa v 26. minuti. Pred tem je Miha Kokol v kazenskem prostoru zrušil Amerja Krciča, z bele točke pa je bil natančen Josip Marošević. A Zavrč je v drugi polovici prvega polčasa spet stopil na plin in najprej po hitrem prodoru Jureta Matjašiča spet povedel že tri minute pozneje, že v sodnikovem dodatku prvega dela pa je bil isti igralec po podaji Josipa Golubarja na pravem mestu pred vrati in je poskrbel za 3:1. Komaj so nogometaši spet dobro stopili na igrišče, je bilo v drugem polčasu že 4:1 za goste. Miha Kokol je v 48. minuti z volejem premagal vratarja Luko Bešeniča in zdelo se je, da je tekma odločena. Toda Krka je strnila svoje vrste, predvsem pa so imeli domači tokrat izjemno razpoloženega Maroševića. Gostje so, zadovoljni z visokim vodstvom, omilili pritisk v napadu, Krka pa je prek Maroševića v 12 minutah znižala, najprej po gneči pred vrati v 59. minuti, za 3:4 pa je zadel še v 71. po podaji Krcića. A čeprav so domači nogometaši do konca tekme imeli premoč in kazali željo po izenačenju, je nazadnje le ostalo pri tesni zmagi Zavrča.

V Ljudskem vrtu odjeknila 'petarda'

Mariborčani so tekmo 6. kroga odigrali že v petek, in sicer zaradi priprav na veliko pomembnejši evropski obračun, ki jih čaka v torek. Čeprav so bili izbranci Anteja Čačića z mislimi bržkone bolj v Plznu kot pa na Ljudskem vrtu, so nalogo vseeno opravili brez napak in že v uvodnih minutah odločili zmagovalca. O tem, kdo bo mariborsko generalko pred obračunom v Viktorii zapustil kot zmagovalec, ni bilo veliko dvomov že pred tekmo. Dvoboj prve in predzadnje ekipe, še neporaženega Maribora in Celjanov, ki še nimajo zmage, se je iz teorije prelevil v prakso že v peti minuti. Takrat so namreč domači dosegli prvi gol, potem ko je Matic Črnic dobro podal do Mitje Vilerja, ta pa je zaposlil Marcosa Tavaresa pred golom, po strelu pod prečko pa je moral vratar Matic Kotnik že prvič po žogo v mrežo. Hitro vodstvo je domače še dodatno spodbudilo in nadaljevali so v začetnem ritmu, takšna igra pa je prinesla še dva zadetka že v prvem delu. Le dobro minuto pozneje je bilo 2:0, spet pa je bil strelec Tavares, ki je ob svojem drugem golu izkoristil podajo Damjana Boharja.

Marcos Tavares je v Ljudskem vrtu že v petih minutah "podpisal" dva gola proti Celjanom.
Marcos Tavares je v Ljudskem vrtu že v petih minutah "podpisal" dva gola proti Celjanom. FOTO: Miro Majcen

Do sape so nato le prišli tudi Celjani in zapretili v 13. minuti, a je po strelu Benjamina Verbiča žogo izpred gola odbil Aleksander Rajčevič. Na drugi strani so bili Mariborčani, ki so tudi veliko več napadali in bili bolj učinkoviti. Martin Milec je podal v sredino do Aleša Mertlja, ta pa je z natančnim strelom poskrbel za izid polčasa, čeprav bi lahko vijoličasti dosegli še kakšen gol. Nadaljevanje je nato poskrbelo tudi za nove zadetke. Maribor je začeli silovito in že v 48. minuti je četrti gol dosegel Bohar po kombinaciji Jeana-Philippa Mendyja in Tavaresa. A so nato tudi Celjani prišli vsaj do častnega gola, izvedli so hiter protinapad, Dragan Čadikovski pa je premagal domačega vratarja Jasmina Handanoviča. Vendar znižanje izida ni prineslo bistvene razlike v igro, Maribor je poskušal doseči še kakšen gol, napadalno naravnanost pa je kronal deset minut pozneje, za končnih 5:1 ima zasluge tudi Nusmir Fajić, ki je že premagal Kotnika, a je celjska obramba žogo še izbila, vendar je do nje prišel Mendy in jo potisnil v mrežo.

Rudar po zmagi nad Domžalami skočil na drugo mesto


Velenjčani so povedli praktično ob začetku tekme. Rudar si je v 2. minuti priigral prvi kot na tekmi. Z leve strani je na drugo vratnico podal Aleš Jeseničnik, David Kašnik je žogo vrnil pred vrata, kjer je bil povsem sam Mate Eterović, ki je iz neposredne bližine žogo poslal v mrežo gostov. Izid se do konca prvega dela igre ni spremenil, čeprav so imeli na obeh straneh nekaj priložnosti. Za domače, ki so bili boljši v tem delu igre, je bil blizu Leon Črnčič, v okvir vrat je dvakrat meril Eterović, Senad Jahić, Aleš Jeseničnik, tik pred koncem prvega dela tudi Ivan Firer, tako da se je v prvem polčasu vratar gostov Nejc Vidmar kar nekajkrat odlično izkazal.

Velenjčani so po zmagi nad Domžalami zavzeli drugo mesto na prvenstveni razpredelnici.
Velenjčani so po zmagi nad Domžalami zavzeli drugo mesto na prvenstveni razpredelnici. FOTO: Miro Majcen

Nogometaši Rudarja so v drugem delu tudi s pomočjo gostov hitro povedli z 2:0, ko je v 47. minuti Elvis Bratanović odlično podal do Rajka Rotmana, ta je poslal oster predložek z desne strani, Nejc Skubic pa je ob posredovanju nesrečno zatresel lastno mrežo. Kljub temu se gosti niso predali; v 54. minuti je kapetan Darko Zec prišel do žoge na sredini igrišča, potegnil proti kazenskemu prostoru in se 30 metrov od vrat odločil za močan strel. Meril je pod prečko, toda domači vratar Matjaž Rozman je žogo uspešno zadržal. Tri minute pozneje pa ni imel nobenih možnosti, ko je Erik Janža na levi strani polovice Rudarja priboril prosti strel. Po podaji Draška Božovića v kazenski prostor je gol z glavo dosegel Slobodan Vuk, ki je bil povsem sam pet metrov od vrat.

V 72. minuti je bil Rudar spet nevaren. Po akciji na levi strani kazenskega prostora je žoga prišla do Eterovića, ki je sprožil proti praznim vratom. Na golovi črti je z roko žogo odbil Darko Zec, ki je zaradi igranja z roko v svojem kazenskem prostoru dobil neposredni rdeč karton. Sodnik je pokazal na belo točko, z enajstih metrov pa je bil v 73. minuti zanesljiv Eterović, ki je žogo z močnim strelom poslal v levi kot gola gostov. Velenjski nogometaši so prikazali privlačno igro in zasluženo prišli do novih treh točk.

Zmaji že v prvem polčasu do odločilne prednosti

Že na začetku tekme so igralci Olimpije varovancem nekdanjega Olimpijinega trenerja Dušana Kosića, ki še vztraja na trenerski klopi Triglava - njegov odstop po ničli s Koprom je vodstvo kluba zavrnilo -, pokazali, kdo je gospodar Stožic. Ljubljančani so povedli že v drugi minuti tekme, ko je zaspano obrambo presenetil nekdanji Kranjčan Enis Đurković s podajo z leve strani pred kranjska vrata, žogo pa je nato v gol pospravil Filip Valenčič. Vratar Kranjčanov Žan Pelko je do konca prvega polčasa moral še dvakrat po žogo v mrežo. V 13. minuti so Ljubljančani znova presenetili obrambo Triglava. Nik Omladič je ob prostem strelu s 30 metrov žogo lepo poslal proti kranjskemu vratarju Pelku, ki je žogo sicer izbil, a le do Bobana Jovića, ki ni izpustil ponujene priložnosti iz rok oziroma nog ter je z močnim strelom "odbitek" pospravil v mrežo pod prečko za ljubljansko vodstvo 2:0.

Olimpija si je že v prvem polčasu zagotovila tri točke.
Olimpija si je že v prvem polčasu zagotovila tri točke. FOTO: Damjan Žibert

Ljubljančani so imeli do konca polčasa še nekaj priložnosti za spremembo izida, medtem ko Triglav ni imel pravih priložnosti ter se je znašel v povsem podrejenem položaju proti premočni Olimpiji. V 30. minuti je povsem nemočnega Pelka matiral še Aris Zarifović, ki je z glavo žogo natančno usmeril v mrežo, potem ko je visoko iz kota podal Zajko Zeba, ki se je poškodoval na tekmi proti Celju.

Po tretjem zadetku je Olimpija popustila ter se očitno zadovoljila z vodstvom, tako da so triglavani v drugem polčasu lahko zaigrali odločneje ter vendarle prišli do prvega strela v okvir vrat, ko je v 49. minuti proti ljubljanskim vratom streljal Mustafa Nukič. Po strelu iz kota je domačega vratarja Aleksandra Šeligo v 59. minuti z glavo matiral Kamerunec Dinnyuy Kongnyuy za prvi zadetek Triglava po dveh ničlah na zadnjih dveh tekmah.

Izidi:
Maribor
– Celje 5:1 (3:0)
Krka - Zavrč 3:4 (1:2)
Luka Koper - Gorica 2:1 (2:1)
Rudar - Domžale 3:1 (1:0)
Olimpija - Triglav 3:1 (3:0)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (90)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Saso Jovanov
19. 08. 2013 10.41
+1
bravo OLIMPIJA !!
Juzni
18. 08. 2013 11.51
-6
Maribor – Celje 5:1 PRODANA TEKMA 100%.
george phoenix
18. 08. 2013 13.29
+5
Toxix
18. 08. 2013 23.05
+2
racka11gvg .
18. 08. 2013 09.46
+20
Ko takole prebiram objavljene poste, sploh več ne vem kaj si naj človek ob vsem tem misli. Sem najvijač Maribora, ker sem pač tam odrasel. V evropskih tekmah, pa sem navijač vseh slovenskih klubov. Vsak naš klub, ki iz evrope prinese točko, daje Sloveniji določen koeficient in to je dobro za vse klube. Maribor rabi močno ligo, kakor to isto močno ligo potrebujejo vsi ostali klubi v njej. Žaliti nekega nasprotnika zaradi tega, ker tvojim ljubljencem ne gre, pa je žalosten primitivizem. Ko je Celje PL v rokometu osvajalo evropo, mi na kraj pameti ni padlo, da bi navijal za Kiel ali Barcelono. Prav tako sem držal pesti za Olimpijo v košarki. Če bo Maribor uspel priti v LP, super. Tako za klub, kot za Slovenski nogomet. Na začetku prvenstva imaju vsi klubi enako možnost. Vsi startajo iz 0. Žal je danes v globalnem smislu tako, da vse kroji denar. Ni več dovolj samo srce, kot je bilo to v času, ko sem sam igral. Maribor se bo v tem smislu okrepil, ostali klubi pa bodo srečo iskali v prihodnje.
carli17
18. 08. 2013 11.54
+5
ja se strinjam s tvojim komentarjem ! Samo je pa en problem,ker žabari teh uspehov MB ne morejo prebolet in to je to maribor je zakon
racka11gvg .
18. 08. 2013 15.48
+6
Ja, nekateri imajo s tem res težave. Na srečo pa jih velika večina misli drugače. Se pa spomnim, ko se je Maribor uvrstil v LP' da je zmanjkalo vstopnic za najzvestejše navijače saj so jih pokupili v predprodaji, jih dobili preko vez.. Tako so bili na tekmi Ljubljančani, Celjani in vsi oostali z šali Maribora krog vratu.
drimtim
18. 08. 2013 09.39
-6
plzen:mb 4:0,pa še dokaj lepa kvota 100%dobitek
carli17
18. 08. 2013 11.53
+4
Daj ti to špilaj to kvoto vem,pa ,d aje ziher neboš ,ker maš preveč rad gnar ,da bi ga zgubo !!!! haaaaaaa
V89
18. 08. 2013 09.16
+6
Danes bi lahko na stavnicah bila kvota glede obiska navijačev v Stožicah. Več kot 200 ali manj kot 200. Jaz bi stavil na manj.
Saso Jovanov
18. 08. 2013 10.29
-6
V 89.....Prid na hokej al pa košarko pogledat, vedno polne tribune....aja sej res vi mate samo nogomet !!
NuTe
18. 08. 2013 11.53
+7
V ljubljani so tribune polne samo če igra katera od bivših republik...
Maribor?anPikaSem
18. 08. 2013 11.55
+7
samo mi v nogometu vsaj nekam pridemo vi pa niti v hokeju niti v košrki kaj šele v nogometu nikam nea pridete
glej ovega
18. 08. 2013 00.59
+13
celje in domžale je še treba po konci postavit pa je prva liga štajerska liga :D..če pogledaš klube je več kot polovica štajerskih...se ve kje se igra nogomet v sloveniji ;)
V89
18. 08. 2013 08.30
+12
Saso Jovanov
18. 08. 2013 10.35
-7
V89.....po brezposelnosti in revščini je Propadla vas totibor
Dante18
18. 08. 2013 11.28
+4
Ja sej rudar je že drugi, sam cele pa domžale še greta mal višje pa bo
NuTe
18. 08. 2013 11.59
+3
seveda je revščina če vi termiti v lj vse poberete...
procesoid
17. 08. 2013 23.35
-13
škoda, da ni na dinamo zg naletu, da vidim vaše šopirjenje....
Ciko88
17. 08. 2013 22.24
+21
Sedaj pa vse moči preusmerit v torek...Imeli boste sijajno podporo iz tribun! 850 Navijačev bo odpotovalo na Češko...
pridnaov?ka
18. 08. 2013 05.06
-7
jasno_61
17. 08. 2013 20.32
+41
Kaj ste pozabili,da ZAVRČ TUDI IGRA V PRVI LIGI IN TO DOKAJ USPEŠNO.BILO BI LEPO,ČE BI NJIH TUDI KDAJ PA KDAJ OMENILI IN DALI KAKŠEN POSNETEK-MISLIM DA SAMO NEKATERE EKIPE FORSIRATE-VESTE ZAVRČ JE V HALOZAH,ČE NE VESTE KJE TO JE ,SI POGLEJTE NA ZEMLJEVID.MISLIM,DA SI ZASLUŽI VEČJO POZORNOST-S STRANI MEDIJEV.
jasno_61
17. 08. 2013 21.25
+2
PoNoSeN šttajerc ;)
17. 08. 2013 20.20
+15
V MARIBORU BREZ TEH LEGEND SE NEBI DALO ŽIVET !!! JAZ LJUBIM MARIBOR JAZ LJUBIM POHORJEEEEEEEEEEEEE JAZ LJUBIM LJUDSKI VRT PONOS SLOVENIJEEEEEEEEEEEEEE ALEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE ALEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
PoNoSeN šttajerc ;)
17. 08. 2013 20.20
+13
EVO NAS EVROPA TI BOŠ NAŠA VSAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Saso Jovanov
18. 08. 2013 10.30
-2
carli17
18. 08. 2013 11.59
-1
tako ko ste vi v močvirju smešni ga pa res ne najdeš na tem planetu haaaaaaaaaaaaaaaa ja edino v preverah ste prvaki
bigdick19
17. 08. 2013 20.07
-14
nk pavlin miran:celje 5:1...
carli17
18. 08. 2013 11.57
-2
ti se grizeš ,da noče pavlin v bežigrad 05
carli17
18. 08. 2013 11.58
-1
ti se grizeš,d anoče pavlin v bežigrad 05
starakadilka
17. 08. 2013 17.04
+22
Tekme postajajo prava zanimivost. Pubeci se trudijo tudi za gledalce. Ni vse v rezultatu, še več je v trudu, zagnanosti, volji ... Pridite na tekme, ki jih igrajo vijolice, ne bo vam žal. Toliko energije je na stadionu, da gre človek domov zadovoljen. Gremo Maribor!
malimax
17. 08. 2013 14.59
+7
GospodZaVas
17. 08. 2013 14.59
+14
En klub ena čast! Gremo Maribor!!!
drimtim
17. 08. 2013 14.34
-16
celje ni plzen ki je za mb dve številki prevelik
ladovan
17. 08. 2013 14.56
+10
Slovenska_košarka
17. 08. 2013 12.13
+37
To kar dela Maribor več ni "slučaj" ... Maribor bo kmalu postal znan tudi širše in ne samo po balkanu! Večkrat sem povedal, ko so se kregali ... Maribor ima nogometaše, Ljubljana košarkaše in odbojkaše (ACH) ter Celje rokometaše!
pridnaov?ka
17. 08. 2013 18.52
-3
Urban Žagar
18. 08. 2013 07.26
+4
čak čak ljubljna košrkaše???? ahahahahhaha, krka vedno zmaga!
Saso Jovanov
18. 08. 2013 10.32
+0
pozabu si da ma ljubljana tudi hokejiste !
Juzni
18. 08. 2013 11.49
+1
Slovenska_košarka Mogoce imas prav oz. ne bi bilo slabo vendar podobno smo ze slisali in prebirali leta 1999. Takrat je Maribor igral v ligi prvakov potem so zaceli spet padati in prvenstvo so zaceli zmagovati Gorica,Domzale in Koper.
Stajerci007
17. 08. 2013 12.10
+93
Kaj te nekaj bluzite Plzn-MB 4-0 pa take... pa če je 17-0 na koncu še vedno ostaja dejstvo da bo Maribor v Evropi letos odigral najmajn 12 tekm ( 2 Pilzn, 2 Apoel, 2 Birkikiriki, 6 v skupinskem delu LP al pa lige Evropa ) . 2 krat več kot vsi ostali slovenski klubi skupaj to sezono!! Celje 2, Olimpija 2, Domžale 2... skupaj 6!!!! Edini slovenski udeleženec LP , 3 krat ZAPOREDOMA!!!(letos je to tolažilna nagrada ) v Ligi Evropa!! Prvo leto ste lahko pravli sreča.... lani ste lahko rekli ajd ok.. .še enkrat se jim je speznilo!!! 3tjič... Za nas veselje... vsi ki nimate radi Maribora... Maribor postaja evropska stalnica!!! Svetlobna leta pred ostalimi klubi v Sloveniji in daleč največji klub v vseh športih v Sloveniji!!! Številke pač ne lažejo... proračun, gledalci, TV prenosi, sponzori..... Žal mi je samo da zgleda da bomo letos spet radirali ligo. To ni dobro ne za Maribor ( za nadaljni razvoj potrebujemo tudi močne domače tekme ) kot tudi ne za druge klube!!! Prevelik prepad ne koristi nobenemu!! 5 tekm... gol diferenca 19-3. Škoda.... Upamo na LP... zadovojni tudi z Liga Evropa!! Pa bomo spet potovali po evropskih prestolnicah in gledali Maribor na stadionih... stvari o katerih lahko v tem trenutku ostali klubi in njihovi navijači le sanjajo!! Lani obiskal Rim in London, .... letos ciljam na Barcelono, Madrid, Manchester, Munchen!!!!! EN KLUB ENA ČAST Lep pozdrav
mkmorfius
17. 08. 2013 14.51
+42
čeprav sem ljubljančan in navijam za OLIMPIJO si lepo povedal...
Stajerci007
17. 08. 2013 18.04
+33
Vedno poskušam povedat svoje mnenje... drugim ga ne vsiljevat ampak debatirat. Navijat za svoje in ne žalit nasprotnike!! Maribor rabi močno Olimpijo... pa če se sliši smešno al ne.... tak je!!! Lep pozdrav
pridnaov?ka
17. 08. 2013 18.53
-22
Rolo956
17. 08. 2013 19.56
-4
PoNoSeN šttajerc ;)
17. 08. 2013 20.17
+8
bravo MARIBOR JE SVETI KLUB MARIBOR ALEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
carli17
18. 08. 2013 12.03
-1
MARIBOR JE ZAKON IN TAKO BO ŠE LEP CAJT !! čeprav vas to v Lj peče je to to haaaaaaaaaaa
Juzni
17. 08. 2013 11.57
+29
Maribor je v nenormalni formi in bi bilo skoda da to formo ne iskoristi.
askralj
17. 08. 2013 11.23
+47
Lahko vzamete Reprezentanco lahko vzamete košarko... Kluba pa ne morete prenest stadijon je kljub slabem stanju poln ko pa je evropa je vse razprodano. Kje so stožice in gledalci ki smo vam jih zgradili štajerci tudi vzdrževat vam moremo mi ta spomenik norosti...
User513426
17. 08. 2013 12.04
+22
se strinjam s tabo predvsem v delu o norosti spomenika za velezvezdnika Jankovića
autmigec
17. 08. 2013 15.42
+6
Tudi ti si boš v kratkem zobe polamal na kruti Slovenski realnosti. Vsi skup delamo kot živali,da lahko 2% barab nosila denar v žakljih v tujino. In zato Štajerci s vsemi štirimi drukamo ,da nam vlado EU sesuje in nastavi svoje. Pol pa ne bo nič več kot je bilo ,marsikdo se bo 40 let pekel na vročini na 2×2m2
ladovan
17. 08. 2013 10.38
+29
ka pa maribor letos dela na zacetku.....sam s sabo se igra lej .gol razlika 19:3 in še pristejem 3-0 z bezigradom ter 2-0 z birkirkaro in 1-1 z apoelom dobim neverjetno gol razliko 25:4....do zdaj je maribor imel maribor edino z apoelom resno tekmo proti drugim so se samo malo hecali
User513426
17. 08. 2013 12.05
+1
bodi realen in priznaj da ste imel z apoelom velik sreče ampak tud to je sestavni del športa
Rolo956
17. 08. 2013 19.58
+4
sreco smo meli ampak kaj ni bla tisto vsaj napram drugim tekmam resna tekma?
myycika
17. 08. 2013 21.59
+3
carli17
18. 08. 2013 12.05
+0
čuj ti zaspanec malo s eozri okoli sebe kako srečo je pa imel čelzi pa je osvojo LP !!!!!! samifušljivci v tel državi ,če bi blo to v LJ bi blo pa OK