Nogomet

Marca: Za Mourinhov odhod je kriv – Mourinho

Madrid, 21. 05. 2013 14.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Čeprav je bila pričakovana, je novica, da bo portugalski trener Jose Mourinho po koncu sezone zapustil Real iz Madrida, glavna športna tema v Španiji.

Slikovita torkova naslovnica madridskega športnega časnika Marca
Slikovita torkova naslovnica madridskega športnega časnika Marca FOTO: Reuters

Portugalec Jose Mourinho je pred tremi sezonami prišel v Real kot velik odrešitelj. Tisti, ki bo končal vladavino najhujšega tekmeca FC Barcelona in klub popeljal do tako želenega desetega naslova prvaka Evrope. Obrnilo se je precej drugače; Barcelona je še naprej vladar Španije, trije pokali, od katerih je med navijači nekaj vreden le naslov španskega prvaka 2011, pa so veliko premalo za apetite kraljevskega kluba.

Najdlje pri (kritičnem) pisanju o Mourinhu je šla madridska Marca, ki je pripravila kar nekaj anket. V prvi bralce sprašuje, kakšno oceno bi dali Mourinhu za delo v preteklih letih. Skoraj 40 odstotkov od 80.000 sodelujočih mu je prisodilo nezadostno, 21 odstotkov komaj zadostno, 12 odstotkov pogojno, odlično ali izvrstno pa komaj deset odstotkov. Nato je Marca bralce vprašala, kdo je krivec za predčasen odhod Mourinha, ki ima pogodbo z Realom do 2016; 75 odstotkov od 30.000 anketirancev je označilo prav Mourinha, 19 odstotkov igralce Real Madrida, 4 odstotki slabe rezultate, dober odstotek pa predsednika Fiorentina Pereza, ki bo sredi junija kandidiral za nov štiriletni mandat.
 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (146)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CallMeFOOL
22. 05. 2013 14.15
-3
že 2 leti ni nič od nič od barce pa reala
CallMeFOOL
22. 05. 2013 14.15
-2
LocoBlanco
22. 05. 2013 11.56
-5
In spet navijači Barcelone najbolj pametni...pa kk se vam lubi? Lahko pljujete proti Mouja ampak dejstvo je da ima verjetno že njegov sin bolj uspešen kot pa vi ki pljuvate od prihoda Mouja po njemu! Nwm zakaj vam gre Mou toliko v nos!? Nikoli ne bomo, ne boste vedeli kaj se je v resnici dogajalo v klubu ker: 1. Niste zaposleni v klubu RM 2. Vaša predvidevanja se vam v glavi oz. v pogovorih z prijatelji na kofetih prikazujejo kot resnična zgodba. (ceprav resnice ne poznate si od vseh predvidevanj in nenehnega slepljenja mislite da jo poznate) Isti komentarji vsak dan tukaj. Mou je hinavec, njegov karakter je zrel za psihiatrijo, vse kar je osvojil je bilo naštimano itd. A ste vi resni? (gloryhunterji) Mmickica, mammurabi, symbolic in njim podobni...Brigajte se za svojo Barcelono, njeno igro v naslednji sezoni in da ne bo spet kake sramote v prvenstvu oz. LP...članke o Madridu pa rajši ne komentirajte ker komentirate iz oči navijača Barcelone in ne morete normalno komentirati! Da ne bo pomote oba kluba imata težave samo nevem zakaj se navijači Barcelone morajo vmešavati se v naše probleme oz. članke ko pa jih že sami imajo dovolj za reševati in komentirati!? HALA MADRID pa \'\'pjevajte borbene\'\'!
Hammurabi
22. 05. 2013 13.31
+3
Ne bi se oglasi, če me ne bi TI po nepotrebnem omenjal. Gre za to, da imaš popolnoma sprevrženo logiko, ki je logika zaslepljenega cabrona (navijača royala). Spoštujem nekatere madridiste, ki znajo biti samokritični (alien, do neke mer tudi ostali - milka, madridista, celo klemen) ampak takih fanatkiov kot si ti, pa ne morem. Kar se tiče odnosa navijačev FCB in Mourinha je ta še iz časov tekme z Interjem. Prej nam je bilo vseeno zanj, še ko je bil prevajalec v Barceloni, ga nihče ni porajtal. Zadeva se je zaostrila z njegovim prihodom v royal. Predvsem s tem, ko je igralce royala napumpal, da je treba katalonce tepsti za vsako ceno. Pepe, Coentrao, Ramos in Xabi Alonso so zadevo vzeli resno in začeli mesariti vsepoprek. Ko je murči izgubil, so bili krivi vsi, predvsem Barsa, ne pa on sam. Ta psihoza se je začela s prvim dnem, ko je prišel v royal, še posebej pa ga je prizadela manita. Tisti prst v oko Vilanovi je bila samo pika na i. V angleški ligi bi dobil dosmrtno prepoved, v skorumpirani španski pa je dobil dve tekmi in še to veljavno samo za Superkopo. Skratka, Muri si je sam nakopa jezo nas culejev. Kar pa se tiče dejstva, ali smo ali nismo zaposleni v Real Madrid C.F. je ta argument otročji. Tudi v vladi nismo zaposleni pa kdaj šimfamo čeznjo. Pa tudi noben izmed nas ni vrhunski kuhar, pa vemo, kdaj je jed preslana. Royalovi problemi se me ne tičejo, dokler ne vplivajo na Barcelono. Ko se pa to zgodi, rade volje povem, kot vi cabroni v obratni smeri.
ZyzzMirin
22. 05. 2013 13.37
-1
neumni ste s tem ko želite užaliti koga z besedo Royal... Real pomeni Royal po špansko. To je ime ki nam ga je dal kralj in razlog zakaj ima grb klub krono. To je kompliment -_-....Barcelona enostavno nikoli ne bo večji klub, žav te moram tukaj razočarati. Tudi sam klub je boljši od Barce ampak na žalost mu je na začetku parkrat spodletelo.
Hammurabi
22. 05. 2013 13.50
+2
Žav te moram razočarati. Royal=Real=Reial (katalonsko), to je vse isto. Nič žaljivega. To je pač vzdevek, tako kot Pepeja kličemo mesar in Mourinha Muri. pa Ikerja San Iker, Iniesto Doktor, Xavija Čarovnik in Messija EL D10S
Raumdeckung
22. 05. 2013 14.08
+0
Kako ti veš kdo so navijači Barce? Jaz recimo navijam za nemški klub in ne daj bože, da se Mou pojavu v BUndesligi. Največji antipatik med trenerji.
CallMeFOOL
22. 05. 2013 14.13
-1
Hammurabi
22. 05. 2013 14.48
+3
Gloryhunter si ti. Odštej obdobje Di Stefana (ki ga je Barsi ukradel in royalu podaril prijatelj in somišljenik Franco) in ima royal enako število prvenstev in Lig Prvakov (čeprav so tiste iz petdesetih let veliko manj vredne od današnjih, ker danes nastopa več kvalitetnih ekip in ne igra se v celoti na izpadanje). Skratka - cabroni živite v preteklosti - starejši v času Di Stefana, mlajši pa v času Zidana. sedanjost vas je pa povozila, od leta 2002 je royal povprečen klub.
abeceda1987
22. 05. 2013 14.57
+4
Edini glumac tukaj si ti Osvajalec, čeprav ne vem osvajalec česa si že. Glumiš nekega poslovneža, ki hodi po Dubai-u in postavlje neke šotore. Kaj se tebe sploh tiče koliko časa kdo navija za nek klub? Tudi ti navijaš za Real Madrid iz razloga, ker so bili v preteklosti izjemno dobri, verjetno nisi začel za njih navijati, ko si videl, da jih je nekdo razbil na igrišču. In preden me boš obtožil za nekega "lovorikolovca" naj ti takoj povem da ne navijam za Barcelono, daleč od tega. So pa bolj simpatičen klub kot Real Madrid, katerega niti videti ne moreš, če imaš kaj pojma o nogometu. Odličen pripovedovalec zgodbic za lahko noč bi bil, itak se vedno ponavljaš. Edina sramota je to, da je Real Madrid letos naslov prepustil Barceloni že decembra, ker pač niste sposobni držati koraka z konkurenco.
LocoBlanco
22. 05. 2013 15.04
-3
Abeceda: Če je zate poslovnež nekdo ki postavlja šotore po svetu 12-16ur na dan potem tud prav...in trenutno nisem v Dubai-u pač pa sem pred tednom prispel iz New Jerseya na Kitajsko (pa dost da ne bo kdo mislil da hvalim) Glede držanja koraka s konkurenco ...mojster nimaš pojma...mi smo izgubili prvenstvo v prvem delu sezone prav zaradi nesoglasij in sporov v slačilnici...konkurenca? Mislim da je nimamo že 2 leto zapored v španskem prvensvtu...edina konkurenca RM v Španiji je RM sam sebi!
LocoBlanco
22. 05. 2013 15.07
-2
mammurabi: Vse lepo in prav...ampak če že omenjaš neko pomoč Franca potem si pozabil omeniti pomoč Plattinija...drugače se pa strinjam da je RM od leta 2002 povprečen klub ampak je še vedno najbolj uspešen v evropskih temovanjih in najbolj prestiižen klub odkar obstaja nogomet!
alien8potnik
22. 05. 2013 15.56
-1
hammurabi, ja, kdo pa si ti, da boš tu razsojal, kdo ima in kdo ne sprevrženo logiko?!? morda jo imaš pa prav ti. eh, brez veze. nima sploh smisla diskutirati. to je tako, kot da se jaz (ateist) pogovarjam z verskim fundamentalistom, da boga ni. ni šanse, da pridem skozi.
abeceda1987
22. 05. 2013 16.56
+2
Zgodbice o nesoglasjih prodajaj svojim otrokom, ne pa nekomu, ki je spremljal večino tekem tako Reala kot Barcelone. Medtem, ko se je Real mučil z ekipami iz nižjega dela lestvice je Barcelona tam lepo pobirala točke, obrnjena lanska sezona. Torej lahko rečemo, da je v lanski sezoni prišlo do nesoglasij tudi v ekipi Barcelone?
Putler
22. 05. 2013 22.33
-1
Jezdec-Osva, menjaj si sliko, ker realčič ni več campeones, ampak je to po novem FC Barcelona :D:D:D
mmickica
22. 05. 2013 11.39
+10
Moje mnenje je, da Mourinho ni pogorel zaradi (ne)usppehov, temveč zaradi svoje osebnosti! Če bi bil človek nekoliko bolj strpen in ne bi delal razdora celo med svojimi igralci, kaj šele drugimi, če ne bi nonstop napadal sodnikov, medijev, drugih trenerjev in klubov, rezultati, ki jih je (ali ni) z Realom dosegel, ne bi bili odločujoči! Poblem je torej predvsem njegov bonton in posledično slab image, ki si ga je v njegovem času pridobil Real! Tak klub si česa takšnega pač ne more in ne sme privoščiti! Še tako so ga dolgo prenašali!
LocoBlanco
22. 05. 2013 12.07
-8
In ti veš vso resnico o trenerju in igralcih RM!? Ali imaš dokaz, da je on naredil razdor v slačilnici!? Daj drugič zapri te Barcelonske lape in lapaj v člankih svoje Barcelone...tukaj pa, če nimaš kaj pametnega za napisat daj minus (kot ti je navadi) in \'\'razguli\'\' naprej! Po cele dneve bleješ tu in vse kar poveš je to, da si klub kot je RM ne bi smel privoščit trenerja, ki velja za BOGA poleg SAFA! a si resna ti? To kar je Mou naredil za RM v 3letih ne vem, če bi še komu uspelo tako hitro dvigniti klub na boljši nivo kot pa je bil pred njegovih prihodom!
mmickica
22. 05. 2013 12.26
+8
Jalec, s takšnimi primitivci, kot si ti se ne pogovarjam, kar sem ti enkrat že napisla! Zato te prosim, da pod mojimi komentarji ne smetiš več! Za kaj več je škoda besed...
LocoBlanco
22. 05. 2013 12.34
-5
Hahahahaha...zakaj potem odpisuješ? Ne držiš se svojih načel, je tako tudi v privat življenju? Primitvec te je spravil na svoj nivo...kaj te dela drugačno? Si le še ena punca, ki sedi po cele dneve doma in čaka 15. datum v mesecu ko ji bo mož dal kaj za v šoping. Zadnjič ti je alien postavil vprašanje- nisi odgovorila jaz sem ti postavil že 100 uprašanje odkar sem tu- nisi odgovorila (preden napišeš da mi nočeš odgovoriti ti raje povem da ne znaš odgovoriti ker nimaš pojma) Sicer je pa ta portal itak portal navijačev Barcelone kar me ne čudi saj ste vi tisti % ki dela temu portalu porast v zadnjih 7letih! (haha) Naj povem da si dober retorik...če si brezposelna si probaj najti siht v politiki...mislim da imaš z njimi veliko skupnega!
mmickica
22. 05. 2013 12.38
+7
Jalec, ti si en psihopat res! Po svoje se mi celo smiliš. To je zares zadnje od mene, ker če nisi opazil, TI NE ODGOVARJAM, KER PIŠEM PO SVOJ KOMENTAR IN NE POD TVOJEGA, ampak...
LocoBlanco
22. 05. 2013 12.52
-5
Hahahahaha...A ti veš kaj pomeni beseda psihopat? (klemen,minotauro,messiniesta, mammurabi, seljako, luka itd)... oni imajo še najbolj ''psihopatske'' komentarje ampak ti se z njimi pogovarjaš in jim daješ + (hahahaah) Jaz ki pa napišem realen komentar in povem resnico sem pa psihopat!? (mislim da si v tem primeru ti psihopatka)... Rajši povej da te boli ker vedno znova trofim tist kar napišem za tebe! No če boš pa ignorirala mene potem te prosim da ignoriraj še članke o RM ....če ne boš pod svojimi komentarji primorana gledati še moje ''psihopatske'' komentarje! Pišeš pod svojimi komentarji a daješ mi minuse iz računalnika, mobitela in tablice za katere plačuje tvoj mož...ane? P.S najdi si nekoga za družbo oz. si najdi šiht! Teb se že blede od celoletnega vsakodnevnega komentiranja na 24ur po 24ur!
Mungos2
22. 05. 2013 11.17
+0
Za Real navijam že 30let. Tudi takrat ko jim ne gre, vendar pa vem, da je vse samo denar. Prav, vendar pa ne pljuvajte po Murinhu kajti on je odličen trener, čeprav karizmatičen, vendar je človek. Vem da se je trudil, vendar mu ni uspelo, čeprav z malo sreče.... Želim mu veliko sreče!! In dobrodošel novi trener, pa naj bo kdorkoli!!
LocoBlanco
22. 05. 2013 12.03
-3
Tako je noben nima razloga da bi pljuval po njemu! Pljuvajo tisti, ki nogomet spremljajo že dobrih 7 let! (gloryhunterji)
Bhawk4
22. 05. 2013 11.09
+0
Bomo vidli ker bo drugo leto kriv ko real nebo osvojil čisto nič...
le?o
22. 05. 2013 10.46
-1
Folk je itak neumn sploh pa farca fani...Muriju bi mogli pustiti čas in v klubu se mora vedeti kdo je glavni...primer man.utd. SAF je glavni 30 let ne glede na rezultate in koga je odpikal(becks,RVN,ronaldo itd),pa čeprav ikono kluba in ne glede koga je pripeljal...Arsenal- Wenger ista pooblastila. V realu je pa tko da ima Perez vedno nos zraven in to ni prav. barca fani pa pozabljate da se Pepu ni nihče mešal v posel in je pač tudi odpikal tiste, ki mu n iso bili podrejeni(R10...Ibra...deco...eto...itd)...pa primer slovenske zlate pravljice...na čigavi strani ste bili( starejši navijači ki se spomnete te zlate generacije) Srečo nacionale ali ZZ ???
bleem
22. 05. 2013 10.54
+3
stari niso tako veliki klubi za murinha ... on je kot neki otrok ... on lahko gre v kaki chealsi, inter ... real,barca,manU,liverpool ... to so preveliki klubi za njega ... :)
guchy
22. 05. 2013 10.00
+1
folk je neumn. sej razumem da ljudje ne marajo mourinha sam se vseeno bi se lahko zavedal da je on razlog da se je o realu zacelo govorit o najresnejsem kandidatu za zmago v ligi prvakov.pred tem je real vedno izpadal v osmini finala in nihce ni pomislu da bi bli lahko prvaki. pa tud mourinho je lansko leto koncal nadvlado barce kar so usi pozabl in to z rekordnim stevilom tock. morurinho je med najboljsimi pa ce vam je to usec al pa ne.krivi so pa igralci ker ne sprejmejo tega da morjo sedet na klopi.namest da bi garal da bi prsli nazaj v prvo postavo rajs jokajo
alien8potnik
22. 05. 2013 10.22
+0
seveda. mah, to tu govorijo v glavnem nestrpneži, taki, ki itak ne navijajo za real madrid. taki, ki mu ne privoščijo uspehov. navijači barcelone so pa sploh srečni, da odhaja tisti, ki je uspel rm spraviti na noge do te mere, da njihove zmage v la ligi ali kjerkoli, ko naletiji na rivala iz madrida, niso več samoumevne. celo vse manj jih je. zato pač pišejo grde stvari. navijači rm smo na tem forumu v manjšini.
situation
22. 05. 2013 08.42
+2
Kaj pa pravi 24ur na odhod mourinha? Ozirima bralci 24 ur hahahah
alien8potnik
22. 05. 2013 08.30
-2
pa imajo navijači barcelone svojo kost .. in glodajo ... glodajo.
LocoBlanco
22. 05. 2013 12.10
+1
Hammurabi
22. 05. 2013 13.31
+0
in vi nikoli ne komentirate pod članki o Barsi ?
alien8potnik
22. 05. 2013 15.59
+2
zelo zelo redko, hammurabi. še to v glavnem LP in el clasico. kar pejd pogledat, kdaj sem nazadnje debatiral pod člankom o barci. pa še, ko sem, sem bil v zadnjem obdobju zelo spoštljiv do vas. ne rečem, da nisem kdaj v preteklosti tudi jaz kdaj najedal. vendar tega že dolgo ne počnem več.
barca176
22. 05. 2013 01.23
+0
hihihi ti šaljivec ti
mormnekipisat
22. 05. 2013 00.44
+2
Hammubarbika a ves da obstaja svet izven 24ur in interneta ? A ti dam link
Hammurabi
22. 05. 2013 13.32
Poglej fantek, ura je bila 00:44 ko si to napisal. Razumeš poanto ?
Klemenqwsqq
21. 05. 2013 23.42
-12
Leta 2014: V madridu se je zgodilo neverjetno. Trener Iker je zamenjal Ikerja z Ikerjem. Iz igrišča je odšel zmatran Iker in na igrišče prišel spočit Iker. Po prihodu spočitega Ikerja v gol se je igra razživela. Marsikdo se sprašuje če je to sploh menjava, če zamenjaš samega sebe :)
A MAŠ MASKO SN TE FPRAŠO
22. 05. 2013 06.58
+9
12king12
22. 05. 2013 10.40
+3
klemengwsqq z vsakim komentarjem ki ga ti napišeš izpadeš bol neumn/a
Klemenqwsqq
21. 05. 2013 23.27
+1
Leto 2014: V Realu ponovno po starem. Real izpadel v osmini finala. Barca pa zmagala na Santiago Bernabeu
Felipao
21. 05. 2013 23.14
+5
Če imajo člani kluba še kaj poguma, naj naženejo še tega kljukca Pereza skupaj z Mourinhom. On ga je pripeljal, torej je za vse Murijeve izpade posredno odgovoren on.
Hammurabi
21. 05. 2013 23.27
+7
16. junija bo dobil tajkun Florentino nov mandat Stavim kar hočeš
Klemenqwsqq
21. 05. 2013 23.35
-12
Predlagam da Pereza nasledi Iker. Tako bo slednji: 1. trener 2. nezamenjljivi golman 3. predsednik kluba
Putler
21. 05. 2013 23.41
+3
Felipao
22. 05. 2013 09.55
+2
Podpore starih realovcev Perez več nima, tako da bo zanimivo, najbrž pa bo na koncu res spet zmagal. Natrosil bo zgodbice o velikih okrepitvah, milijonskih zneskih in spet mu bodo vsi jedli iz roke. Do naslednjega razočaranja.
mto1995
21. 05. 2013 23.06
+0
najbols desno spodi v reviji: SEXO ES VIDA :D
bimboooo
22. 05. 2013 00.02
Ledo44
21. 05. 2013 23.05
+1
Zaradi tega kljukca, ki ni sposoben premagati Atletica bomo takoj na začetku sezone prikrajšani za superpokalni El clasico...
Hammurabi
21. 05. 2013 23.28
+0
Ledo, od letos naprej bo El Clasico med Barço in Atleticom
ilovemilka
22. 05. 2013 13.11
tako ATM vs. Barca.............hala Madrid
Kmet 122
21. 05. 2013 22.48
-1
Za moje pojme je Marca rumeni tisk...
Messiniesta
21. 05. 2013 22.43
+1
Edino škoda je, ker bo sedaj realčič dobil boljšega trenerja. Pa kogarkoli pripeljejo, tudi, če so brez. Muri je pač dno dna, poden podna. Fotr vseh norčkov.
12king12
22. 05. 2013 10.42
+1
trener je dobr vendar njegova trma in dejstvo da se more vse vrtet okoli njega ga je v realu pokopala... si ga pa želi marsikateri evropski velikan
memike
21. 05. 2013 22.39
+7
Muri ni trener za ljudi ki hocejo nogomet. On je za neko taktiko in izpostavlanje sebe. Real pa mora igrat vsecno igro.
testosteron
21. 05. 2013 22.11
+7
..Real bi rabil človeka tipa sir ALEX FERGUSON - da tem razvajenčkom postriže peruti in jim pokaže kaj je red in disciplina !!! ...nov trener in nova sezona bo hitri pokazalnik kaj se obeta v La ligi - upam , da ne bo spet Barca rušila vse pred seboj - ker bo spet dolgčas gledat te španske kvazi manekene v ligi,...