Nogomet

Maradona: Messi, si Argentinec ali Šved?!

Buenos Aires, 14. 07. 2015 15.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Po porazu Argentine v finalu južnoameriškega prvenstva Copa America proti Čilu, je nekdanji nogometni as Diego Armando Maradona ostro napadel prvega nogometaša Argentine Lionela Messija.

Legendarni argentinski nogometaš Messiju očita, da v reprezentančnem dresu ni tako uspešen kot z Barcelono.
Legendarni argentinski nogometaš Messiju očita, da v reprezentančnem dresu ni tako uspešen kot z Barcelono. FOTO: STA

Nekdanji strateg Argentine Diego Armando Maradona ni skoparil z besedami. "Čas je, da Lionela Messija začnemo obravnavati kot vse druge naše nogometaše. Imamo najboljšega nogometaša na svetu, ki proti Realu Sociedadu doseže štiri gole, pri nas pa v finalu žogo le podaja. Človek se vpraša, je Argentinec ali Šved? Čas je, da se Messiju odvzame privilegije in se ga postavi na realna tla. Hkrati bi rad, da se iz mojih besed ne dela drame!" je na pol v šali zaključil kontroverzni Maradona, sicer svetovni prvak iz leta 1986.

28-letni igralec Barcelone je sicer v sanjski minuli klubski sezoni osvojil trojno krono. Skupno je za blaugrano zabil že 286 golov v 315 nastopih.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (80)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

geoid
16. 07. 2015 11.55
ja, ker finale SP in finale COPE, to je kr samoumeven rezultat. sploh ne vem, zakaj je argentina igrala tekme do finala, saj imajo messija. drugič jih kr dajmo direkt v finale! ... Saj bo Maradona oz. Argentina padla na realna tla, ko bo messi šel v penzijo in bodo že po skupinskem delu pakirali, ali pa fasali kako petardo ali več, kot brazilci na zadnjem SP ... ali pa Španci ... Argentina brez messija ni noven bavbav, tudi drugi imajo imena, tudi drugi ambicije in tradicijo in predvsem tudi drugi znajo špilat še kako dober in taktično dovršen fusbal ...
Rmadrid 1
15. 07. 2015 12.34
+8
"...in se ga postavi na realna tla." Kaksna pa so ta realna tla? Messiju pac bolj lezi klub kot reprezentanca. Mediji zadeve napihujejo, mi pa nasedamo na te fore vedno znova in znova:)
geoid
16. 07. 2015 12.02
zakaj mu bolj leži? za argentino je vseeno igral oba zadnja velika finala!!!!!! zakaj je to kr samoumevno???? in kaj, z barco pa ni še nikoli nič popušil???? in s kom ima več treningov, več tekem in je že po statistiki več možnosti za uspeh. SP je samo na vsaka 4 leta, LP, DP VSAKOOOOO leto!!!!!! veliko več prostora za kikse! nemci so rabili kr nekaj SPjev, ko so bili blizu, da so ga končno osvojili! težko je to. sicer pa za poraze v ključnih tekmah ni kriv messi. Zelo opevani Dimaria je vedno fasal poškodbo, Higuain je pa itak fuler prve vrste ... bi lahko dobil že kako nagrado za to ... fulal že super šanso v finalu SP, finalu COPE (fulal smrtno šanso in 11m), in tudi Napoli je zahebal za LP, ko je fulal 11m v kavlifikacijah ... baletke ga pa tudi nimajo glih v najboljšem spominu ali pač, in je zato pakiral od tam? in da se pride do finala, je treba pokurit že veliko energije. messi je tam že fajn utrujen, saj nosi največje breme in največji pritisk. vedno se od njega pričakuje, da bo vse rešil sam! enostavno ne gre. čeprav je čarovnik na igrišču, je na koncu še vedno samo človek. ampak še vedno v finalu naredi 2,3 ... poteze, ki bi jo soigralci morali znat izkoristit. 10 takih šans pa v finalu ne gre, ki bi jih zgleda higuani&CO rabili, da bi kaj več sčarali, saj te v finalu ne čaka nek amaterski nasprotnik.
ZlonamerniGeneralFranco
15. 07. 2015 11.30
+3
Pravida se mora messija obravnavati kot druge ... Ko je bil on selektor je bil en igralec hudo priviligeran, le kateri ...
bimboooo
15. 07. 2015 00.15
+7
nc od tega ni res... sam napihujejo mediji spet.. CR7 fan.
Nejc Krizman
15. 07. 2015 00.11
+5
naj gre rajsi kej belega posnifat :D aja ga je ocitno ze preveč :D
Robert Flisar
14. 07. 2015 22.51
-9
Messi je kriv,da Tata Martino,sedi na klopi Argentine,Messi in Tevez se ne preneseta,zakaj Teveza ni bilo,nekaj časa,v repki,ker to ni bilo všeč Messiju,a sedaj je ga Tata moral pozvati,ker tako ali tako niso osvojili Cope,a če teveza ne bi bilo zraven,bi Tata bil linčan,in verjetno bi mogel odstopit tudi predsednik nogometne zveze Argentine,ker bi ljudje šli na ulice,saj dokazano,da je Tevez v Argentini po priljubljenost,daleč pred Messijem,Messi vleče vse niti v repki,kaj mislite,da ne brani kakšen drug golman kot Romero,saj veste,kdo je tisti,golman,če ga Messi ne bi sovražil,bi stal v golu...Še dobro,da ostali igralci,se sploh odzovejo,na vabilo...Ni vse,tako,kot vidimo,moramo biti nepristranski,ne pa zaljubljeni v Messija,verjemite,Messi je preveč samovhičen,samo to dobro skriva...
Felipao
14. 07. 2015 23.10
+9
Na tvoj "roman" ti lahko odgovorim samo z enim stavkom - da Argentina brez Messija finala lani in letos ne bi niti povohala, tako zanič so ostali. Čas je, da se neha za vse kriviti Messija in da nekdo začne vprašanja usmerjati tudi proti trenerju in ostalim igralcem. Igralca, ki je naredil še največ od vseh pač ne moreš in ne smeš kriviti za neuspeh, še posebej glede na to, da so oba finala izgubili za mišjo dlako, dobesedno.
Cules5
14. 07. 2015 23.28
+7
Seveda je Messi za vse kriv, pomojem da tudi za vse lacne in revne v Argentini. Ko Argentina zmaga so vsi drugi zaslužni za zmago, ko izgubi je pa Messi kriv za vse. Ce pa ze pametujete vsi da mora igralec nekaj osvojiti z reprezentanco, me čudi zakaj se smatra Cruyfa za enega izmed najboljših vseh časov, ko pa ni nič osvojiu z repko.
Bigbadjohn
16. 09. 2015 22.40
Ste pa napadli Messija, kot da je kak stric iz ozadja. Saj ni iz Murgel...!
Robert Flisar
14. 07. 2015 22.41
-5
Vsi,ki omenjate Maradonino roko,bodite pravični,in obenem tudi povejte,da je tudi Messi,dosegel gol z roko,in bil tiho,in se veselil gola..In Maradona ima prav...In,da je leta 1986 Maradona imel boljše soigralce,ob sebi,kot jo ima Messi,je tudi za lase privlečena,današnja Argentinska,je po imenih najboljša v zgodovini Argentinske reprenentance,zanjim,je Kempesova Argentina,nato šele,Maradonina Argentina...In to je realnost,omenjali ste Tata Martina,da ni dober trener,da je on kriv,a Maradona tudi ni imel leta 1986,boljšega trenerja,saj Argentinci v zgodovini niso imeli,kakšnega bolj kvalitetnega selektorja...Razlika med Maradonino Argentino in Messijevo je to,da je Maradona bil dober motivator,če soigralcem ni šlo,jih je vzdignil iz pepela in so igrali 150 procentno,če to ni bilo dovolj,si je vse vzel na lastna pleča,in letel po igrišču,ni treba razlagat,samo poglejmo SP 1986,ker večina vas tu gor ni starih več kot 14,15,let,ne morete vedet,vprašajte dedke,ker so vam očetje tudi verjetno premladi,da bi se spomnili leta 1986,kaj vse je na tem SP,počel Maradona..Kot drugo Maradona,je dal vse za reprezentanco,ob zmagah veselil,kot mali otrok,ob porazih jokal kot mali otrok,ki je izgubil starše,igral je z srcem za Argentinsko reprezentanco,če ne verjamete,poglejte finale SP 1990,kjer je Maradonina Argentina izgubila v finalu..Ali smo,kdaj Messija videli jokat,recimo SP 2014,Copa America 2015,ne,in tu je že razlika med njima,Maradona je igral z ljubeznijo za svojo državo,kar pa ne moremo rečt,za Messija...Kot četrto,ne glede na vse,kar je Messi dosegel do zdaj,in kar bo še dosegel,nikoli ne bo dosegel veličine,bar ne v očeh Argentincev,kot Maradona,in za Argentince je bil Maradona bog in ostaja bog,verjetno je od njega v Argentini,bolj popularen le trenutni papaž,in kar je resnica,preverjeno,trenutno,je še par igralcev argentinskih,ki so bolj v Argentini,bolj priljubljeni,kot Messi,eden od teh je Carlos Tevez,in mislite,da to Messija ne boli,pa še kako boli,samo se spomnimo,glasovanje za naj športnika vseh časov na švedskem,ko to ni postal Ibrahimovič,in kaj vse ni izjavljal v medijih...Boli,pa še kako boli.....Maradona je bog v očeh Argentincev,ki jim je dal največje veselje,ki jim je nekdo lahko,dal v tistih časih,in vemo,kaj se je pred tem dogajalo v Argentini
fihner
15. 07. 2015 05.53
+5
Ka pa mislis
15. 07. 2015 09.20
+0
Chamberlain
14. 07. 2015 21.26
+5
Po mojem mnenju se razlika pozna predvsem zaradi soigralcev
+0
MESSIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIMESSIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIMESSIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIMESSIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
sdkms
14. 07. 2015 22.02
-3
Dogo Argentino
14. 07. 2015 20.37
+1
To pa ima Maradona čisto prav... pa naj bo Maradona kakršenkoli že, mu tu dam popolnoma prav!
+2
NE nima prav MESSI,če želi lahko mirne duše se sprehaja po igrišču kolikor mu je volja.....kar se tiče finale proti čile so odigrali glavno vlogo sodniki ter domači teren čila
brutal9999
14. 07. 2015 20.12
-1
zdej je kr drogeraš ko pove resnico..ampak dejansko ima prav..ko gre za kritiko na messijev račun pa si vsi zatiskajo oči. Tako plačani nogometaši bi mogli na mesto novih tatujev v finalu pokazati zakaj zaslužijo 2x ali 3x visjo plačo od povprečja ekipe v kateri igra..
mmickica
14. 07. 2015 20.22
+9
Tam kjer zasluži ta denar, to tudi pokaže
brutal9999
14. 07. 2015 20.29
-5
Ja sej piše Real Sociedad..dober se zna prodat da na malih ribah bogato služi.
mmickica
14. 07. 2015 20.46
+8
Messi igra zelo dobro tudi na velikih tekmah, dosega pomembne gole in da pomembne asistence. Mogoče res ne pokaže toliko v reprezentanci, vendar za moje pojme še vedno veliko - če bi imel boljše soigralce, bi pa lahko še več.
mmickica
14. 07. 2015 18.59
+26
Naj še sebe vpraša nehvaležneš, zakaj je on le statiral v Ligi prvakov (drugače se je imenovala takrat), ki pa jo je Messi 3x osvojil!
petervodeb
15. 07. 2015 11.45
Guilermo
14. 07. 2015 18.56
+7
kako je argentina izgubila finale? če pustimo ob strani, da je bila igra argentine obupna in messijeva tud, so v finalu odločale 11m. loterija al pa ne, ampak zadel je samo eden, ostali niso. ali če prevedem maradono - messi bi očitno moral streljati vse 11 m al kaj? z eno zadeto 11m težko zmagaš še na šolskem dvorišču, kaj šele v finalu cope. čile je bil pač boljši, ne samo pri 11m in ne samo v finalu, na sploh je igral bolje kot argentina. messi je bil slab, mogoče bi igrali brez njega celo bolje, tko se pa vsi zanašajo na njega. bi moral tata kdaj to probat, kakšna je igra brez mesija.
whysoserious5
14. 07. 2015 18.43
+10
Še vedno se obtožuje Messi-ja... Seveda Messi ne more pokazati svoje igre, še posebaj je ni mogel pokazati v finalu Cope. Kdor je gledal tekme, še posebej finale, je lahko videl, da Messi v takšnem sistemu enostavno ne more igrati. V ekipi imajo najboljšega igralca nogometa vseh časov, ko se nogomet igra na tleh, a ne oni dajajo samo dolge in visoke podaje, kjer Messi enostavno ni mogel pokazati svojih sposobnosti. Za to je predvsem kriva zelo slaba vezna linija Argentine, ki ne zna prenesti žoge lepo v napad. Argentina bi potrebovala kakšnega Busquets-a, čeprav je velikokrat kritiziran, je prav on eden tistih ki zelo varno pripeljejo žogo čez sredino in zaposlijo igralce, da se odvije napad. Ne moreš pa pričakovati da bo na Copi Americi, Messi sam vzel žogo v svojem kazenskem in preigral celo igrišče, ter dal gol. Že tako še posebej v finalu zmeraj ko je Messi prišel mimo kakšnega igralca so se obesili nanj in naredili prekršek, oz. kdaj še piskal niso prekrška ker se v južni ameriki igra bolj čvrst nogomet...
mmickica
14. 07. 2015 19.01
+8
Patrik Vuji?i?
14. 07. 2015 18.12
+8
Maradona na žalost tvojo Messi je boljši kot si bil ti v tvojih časih samo pač ima smolo v reprezentanci,s takimi besedami se samo tolažiš :)
Avio7
14. 07. 2015 18.08
+18
Ta maradona pa naj raje gofljo zapre, on pa neki nogometas, navaden prevarant ki je z roko gole zabijal
Trend01
14. 07. 2015 18.48
-8
mmickica
14. 07. 2015 19.02
+18
Trend01
14. 07. 2015 19.35
-5
Nima veza kaj je prinesla roka. Gol z roko je gol z roko. Ne maram sprenevedanja. Bilo je namenoma. Vseeno kje je bilo. Ima pa Leo v dobrem, ker je bil takrat še mulc. Naj mu bo. A vseeno... P.s. - me zanima kateri genialec je dal dislike na trditev, da je dal gol z roko.... Neverjetno
mmickica
14. 07. 2015 19.54
+5
Trend, nisem bila jaz! Kar se tiče tega gola, sem pa želela povedati le to, da brez te roke tudi Maradona ne bi osvojil SP.
Trend01
14. 07. 2015 20.10
-6
Mici - ne mislim tebe. Vem, da nisi bila ti. Odgovor je bolj na splošen, ker ljudje vidijo le tisto kar želijo. Kar ne želijo pa hitro pozabijo ali stran pogledajo.
Robert Flisar
14. 07. 2015 20.38
+3
ni bila roka,ker ni bila dosojena,isto kot nisi kriv,dokler ti ne dokažejo krivde..Kaj bi bilo,če bi bilo,nikoli ne bomo izvedeli,je pa dejstvo,in velja,da pa čeprav,je dal gol z roko,je postal svetovni prvak..Verjetno,bi Messi,tudi rad z roko in še z marčičem,sčim,ne bi smel,dal gol,da bi postal svetovni prvak...
mmickica
14. 07. 2015 20.47
+2
Haha...oćitno se nekdo fajn zabava z minusi...
Trend01
14. 07. 2015 20.54
-1
Trend01
14. 07. 2015 21.38
-4
Zanimivo in fascinantno je koliko ljudi ne ve, da je Messi z roko (namerno) zadel gol proti Espanyolu 6. sept. 2007. Dejansko zelo žalostno od "navijačev", da tega ne vedo.
Robert Flisar
14. 07. 2015 22.22
-4
Trend,resnično nekateri ne vejo,tisti pa ki vejo,tega sami pri sebi nočejo priznat,da je njihov ljubljenec,tudi dal gol z roko,ki tudi,tako kot Maradonin,je bil priznan.Če,bi bil Messi tako svetovljanski in pravičen,in vse kar še spada zraven,bi pritekel k sodniku in mu rekel,oprostite gospod sodnik,gol ne bi smel biti priznan,ker sem ga dosegel z roko.Isto,je pri Maradoni,kot drugo,polfinale SP,in in tekma španskega prvenstva,to tudi ni isto,najvažneje,sodnik ni dosodil nič...
mmickica
14. 07. 2015 22.28
+1
Jaz se spomnim tega Messijevega gola, tako da nimam problema s tem! Vendar Maradonina božja roka glede na končni izplen seveda nima konkurence!
Trend01
14. 07. 2015 23.04
+0
Škoda, ker tudi ostali tega ne vedo ali ne želijo vedeti. Meni je "cool", če kritizirajo moštvo, igralce za katere navijam. Če je upravičeno in, če imajo enake poglede ("objektivne") tudi do svojih. Zakaj ne? Bodimo pošteni. A žal si "mmickica" ena izmed redkih s katerimi se da racionalno debatirat. Bo treba počasi z lupo iskati, da se še kakšnega najde... Ajd mmickica, uživaj in lahko noč do naslednjič. P.s. - končni izplen je bil res večji. Tudi sam je več reskiral, ker bi na SP-ju rdečega fasal in uničil Argentino (od junaka do bedaka). Messi tega meča ni imel nad glavo.
GuzutiHrzantes
14. 07. 2015 17.49
+8
egoizem Higuaina (higuain trpi tudi za neozdravljivo boleznijo imenovano Lesenitis) in Di marije se očitno ne obnese ...Messi pa sam sebi nemora podajat.
galluspetelin
14. 07. 2015 17.35
+4
Mal prevec koke, pol pa bedarije govori.....
JbmTiMt
14. 07. 2015 17.26
-2
clovk zivi za barco dokler bo dobro placan
grug
14. 07. 2015 17.19
+28
ha maradona ljubosumen ker ga je messi že davno prehitel na lestvici best ever
spacepan
14. 07. 2015 18.25
+1
daj povej kaka lestvica je to? kje je javno objavljena? a na FIFIni strani ali od UEFA? Pravi nogometas bi se moral pozvizga na osebne statistike in neke take finete kot so x golov na sezono x podaj...... Messi je objektivno gledano najboljsi nogometas sveta, a Maradona ima v roka Sveti Gral in to je WC pokal, ne le da ga ima on je dobesedno sam popeljal Argentino do tega naslova, takrat je bilo v tisti argentini precej vec povprecnezov kot jih je v danasnji in Maradona je bil njihov lidier in veckrat sam odlocal tekme vkljucno s finalom! Messi pac v tega segmenta nima v sebni ni leader ni karakter se pa vidno dosti zre zaradi tega.