Nogomet

Vratar Barcelone Ter Stegen s komedijo zmešnjav pustil soigralce na cedilu, Enrique v svojem slogu: 'Prevzemam odgovornost!'

Vigo, Barcelona, 03. 10. 2016 15.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Luis Enrique je po porazu Barcelone na ligaški tekmi v Vigu (4:3), ne prvič v svoji karieri, prevzel krivdo na svoja pleča, čeprav se navijači ne morejo znebiti občutka, da so to le floskule, njihov trener pa da se iz napak ne nauči ničesar. Tokrat je trenerja in soigralce na cedilu pustil vratar Marc-Andre ter Stegen.

Veliki osmoljenec tekme v Vigu je bil brez dvoma Ter Stegen.
Veliki osmoljenec tekme v Vigu je bil brez dvoma Ter Stegen. FOTO: AP

Nemški reprezentant Marc-Andre ter Stegen je v Barcelono pred dvema letoma prišel kot eden največjih evropskih talentov, nekdanji član Borussie Mönchengladbach pa je po sezonah v senci Čilenca Claudia Brava dobil priložnost, da zasije v vsem sijaju. A vsaj zaenkrat mu to ne uspeva ravno najbolj, Ter Stegen, ki slovi po svojih tveganih podajah in prejemanju zadetkov z velike razdalje, je ob nedeljskem gostovanju Barcelone v Vigu prikazal še eno predstavo za pozabo. Soigralci mu ob porazu s 3:4 sicer niso najbolj pomagali, Katalonci so na stadionu Balaidos sicer že zaostajali z 0:3, a se vrnili v igro, nato pa je Ter Stegen ob poskusu podaje zadel Pabla Hernandeza, od čigar glave se je žoga odbila v mrežo in Barceloni kljub popolni prevladi na zelenici v drugem polčasu ni uspelo vsaj do točke. Čeprav se je gostom že večkrat zalomilo v Vigu, je nekdanji trener sinje modrih Enrique na klopi pustil standardna Andresa Iniesto in Ivana Rakitića, Barcelona pa je sredi prvega polčasa v enajstih minutah dobila tri zadetke in močno zaostala, na koncu pa izgubila prvo tekmo po poškodbi prvega zvezdnika Lionela Messija

"Jaz sem prvi, ki je odgovoren za ta poraz," je po drugi ničli v tej ligaški sezoni, Alaves je Barcelono uspel premagati na Camp Nouu, dejal Enrique. "Ter Stegen? Zmagujemo in izgubljamo skupaj, toda ko izgubimo, sem jaz prvi, ki je kriv, prvi, ki se mora izboljšati. Odgovoren sem za rotacije in jaz sem tisti, ki mora prevzeti odgovornost," je dodal Asturijec. Barcelona bi se lahko ob remiju Reala na domači tekmi z Eibarjem (1:1) prebila pred velikega rivala na prvo mesto, tako pa jo je s tretjega uspela izriniti celo Sevilla. Gerard Pique, ki je prispeval dva zadetka in bil v lovu na izenačenje celo blizu hat-tricku, je odkrito povedal, da bi lahko Ter Stegen kdaj tudi "malce manj tvegal". Mediji v Kataloniji so se ostro lotili mladega Nemca, ki ga po že številnih komično prejetih zadetkih (tudi s sredine igrišča) čaka težka borba za dres s številko ena z novincem Jasperjem Cillessenom. Enrique je v analizi dvoboja še povedal: "Stopili smo v negativno dinamiko in začeli izgubljati posamične dvoboje, v katerih je bila Celta boljša. Nismo napadali v prostor, nismo bili dobro postavljeni, nismo nadzirali igre in nismo igrali niti malo tekoče. Jasno pa je, da nas je četrti zadetek pokopal. Glede na to, kako se je tekma odvijala, pa me niti ni presenetil. Vratar Barcelone mora tvegati. Ne bom govoril o napakah posameznikov, vratar pa je za nas ključen. On služi temu, da ustvarjamo številčno premoč pri ohranjanju žoge v naši posesti in pri pretoku žoge iz zadnje vrste. Zdaj je lahko kritizirati in reči, da bi morda lahko tvegal malce manj, a ko gledaš nazaj, se zdi vse lažje, kot je sicer."

Svoje mnenje o kolegu med vratnicama katalonskega velikana je podal tudi čuvaj mreže zmagovite Celte, Sergio Alvarez, ki pravi, da po njegovem mnenju Nemec nepotrebno tvega s svojim načinom branjenja. "Gre za vratarja, ki rad igra z nogami in vedno tvega. Moraš varirati med igranjem z nogami in pošiljanjem žoge visoko v zrak," meni Alvarez. Dnevnik MARCA iz Madrida se je Ter Stegna, ki do zadnjih reprezentančnih zborov ni bil reden član nemške izbrane vrste, lotil z vsemi topovi. "Šov Celte ... in Ter Stegna!" so na naslovnici sporočili iz prestolnice. Pri dnevniku AS so šli še korak dlje: "Ter Stegen je potolažil Real Madrid." Pripisali mu niso le zadnjega, temveč tudi prvi zadetek Celte, ki ga je zakuhal s slabo podajo Sergiu Busquetsu, Celtin Pino Sisto pa je ponujeno z veseljem vzel in natančno zadel. "Kakšna darila!" so menili pri barcelonskem dnevniku Sport.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (36)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Symbolic
04. 10. 2016 18.37
+3
In kaj se bo spremenilo glede odgovornosti? A boš prispeval točke nazaj? To "prevzemanje odgovornosti" (beri: znucana fraza) obesi mačku na rep! Točke so, če uporabim priljubljeni izraz naših TV komentatorjev, splavale po vodi!
Merkava4
04. 10. 2016 15.03
+3
Brez menjave trenerja niti slučajno ne bo šlo!! Teh usodnih napak je že daleč preveč s Ter Štegnom ali brez njega! V La Ligi ne igraš z rezervno postavo - stavek, ki ga Enrique ne razume, ne kapira, ne more osvojiti...Če na klopi (pred rep premorom!!!!) ostanejo Rakitič, Mascherano in Inesta, ekipa pa dobi 4 GOLE, se ve čigava napaka je to...In da se ne upa zamenjati podpovprečnega Suareza tudi....
S.O.S 1
04. 10. 2016 14.24
+1
Če bi bilo po moje v primeru, da se trener in ta golman še kdaj poslužujeta take rotacije in nepremišljene igre golmana sta oba zrela za zamenjavo. Barcelona tako ali tako ne rabi trenerja, ker vse samo poteka, razen ko trener naredi takšne nelogične rotacije. " NE RAZUMEM TEGA, DA NA ZAČETKU TEKME DA V IGRO IGRALCE, KI SO DRUGAČE REZERVA. ZAKAJ NE DA V IGRO PRVE EKIPE IN ČE PRVA EKIPA DOSEŽE PREDNOST TREH ALI VEČ GOLOV, PA POTEM NAREDIŠ MENJAVO Z REZEVNIMI IGRALCI" ......... 2 X JE ŽE NAREDIL NELOGIČNE POSKUSE PA SE ŠE VEDNO NI IZUČIL, ŠE POSEBEJ, DA JE OD CELTE ŽE DOBIL PORCIJO LANI !!!!
FAUSTOS1
04. 10. 2016 13.58
+1
vsak klub na svetu bi menjal trenerja-ta pa vratarja in vse nove igralce,ki jih je pripeljal enrike,kajti vsi so podpovprečni
grozjak
04. 10. 2016 11.40
+5
Barcelona je imela zadnja leta samo kratek čas vratarja, ki se mu je dalo zaupati in je tudi reševal situacije. Ob ter Stegnu pa se cel stadion trese, ko gre žoga proti njemu in samo on ve, zakaj čisto enostavne stvari vedno zakomplicira. Trener prevzema odgovornost, soigralci ga ne napadejo in v tem se vidi, kako je Barcelona homogena ekipa in kakšen je način njihovega funkcioniranja. Ravno zato navijam zanje, pa čeprav bi dal v nedeljo najraje vrečko na glavo.........k sreči so letos vsi pričeli grešiti, zato bo, če ne drugega, vsaj zanimivo prvenstvo. Ampak golmana, bo pa vseeno treba zamenjati, pod nujno!
dajno
04. 10. 2016 11.42
+1
ledr
04. 10. 2016 10.29
+2
Trener je naredil že toliko istih napak ki ga očitno še vedno niso izučile, da je lahko njegova odgovornost samo še odstop.
grozjak
04. 10. 2016 11.45
+3
kar se dela trenerja tiče, se ne strinjam popolnoma. Dali so tri gole, kar je dosti za zmago na vsakem gostovanju, če ti ga golman tako hudo ne svira. Pa še tri bi lahko dodali, če bi vse tiste lepe akcije malo bolj srečno zaključili.......
Symbolic
04. 10. 2016 21.31
Tekmo je zgubila obramba! Prejeti 4 zadetke, kar tako, na lepe oči, nezaslišano... Po drugi strani pa je bil najuspešnejši "napadalec" igralec ožje obrambe... Eto, kaj se vse lahko zgodi v nogometu!
CURVANORD Zanetti
03. 10. 2016 21.13
+7
Barca se iz tega poraza lahko kaj nauci,vi navijaci pa se morate zavedat da ni kluba ki bi imel same zmage,
Felipao
03. 10. 2016 21.24
+6
Trener je edini, ki bi se moral česa naučiti. Denimo pravilo, ki velja v vseh športih - da ne moreš med sezono poslati v igro postavo, ki še nikdar ni igrala skupaj v dani sestavi. Lahko narediš dve, morda tri menjave, vse ostale pa pelje v poraz v gosteh tudi proti povprečni Celti.
mmickica
03. 10. 2016 21.26
+8
Že res, ampak je žalostno če sam sebe premagaš, kot je Barca to storila včeraj. Pravzaprav je ta tekma včeraj bila prav tragikomična, če mene vprašaš.
apodgraj
04. 10. 2016 08.32
+4
Tragikomična predstava Barce s srečni izidom , brez posledic za " ekperimentarnega " trenerja Enriqueja . Karavana kljub pasjemu laježu gre naprej ., vodja karavane ostaja isti .
grozjak
04. 10. 2016 11.47
+4
Zanetti, tu se popolnoma strinjam, a taki porazi, ko si sam zabiješ tri gole..............temu bi prej rekel zmaga.....zmaga nad samim sabo
Felipao
03. 10. 2016 20.31
+7
LE samo prevzema odgovornost po vsaki katastrofi, ne nauči se pa očitno popolnoma nič!!! Katastrofa od trenerja, še bolj pa človeka. Aroganca in trma sta njegov zaščitni znak. Letos bo dokončno zamočil še ligo in pokal, da Barca po dolgem času ne bo osvojila ničesar. Se bomo pa vsaj znebili tega tepca.
apodgraj
04. 10. 2016 08.17
+3
To da je aroganten in trmast je tudi močno samozavesten v prepričanju , da vse kar dela , dela pravilno . Najlažje je reči , počutim se krivega in nase prevzati fiktivno vso ogovornost. To je tako , kot da bi nekdo , ki je storil cestni prekršek in se opravičil policistu in se izognil plačilo denarne kazni . Tudi v prihodnosti se bodo njemu dogajale iste stvari , zgodilo se pa njemu ne bo nič . Izgubila pa bo veliko samo ekipa Barce.
dajno
03. 10. 2016 18.59
+15
Valdes je profesor za Stegna!
Paštašutar
03. 10. 2016 18.39
-1
Tekme ni zacel samo Injesta,Mascerano precej pociva!!!!! Ostali so poskodovani,z Rakiticem na celu!!!!! Tko al tko pa sem tule prebiral komentarje,kako je Injesta slab,star,kdaj je dosegel zadnji gol........................vglavnem samo sodniku in nerazumljivo slabi igri Celte v drugem polcasu se lahko zahvalite,da ste prisli v polozaj za osvojit tocko!!!! Kar se pa Andrea tice,kljub ze nesteto napakam on se zmeraj vztraja in bo se naprej,ne bo brcnil zoge na pamet,zmeraj bo poskusil podat!!!
Kollerik
03. 10. 2016 18.25
+6
Prvi krivec za izgubljeno tekmo je vsekakor Enrique! Pa kdo je še videl takšne bedaste, tvegane rotacije, kot jih ima on in to že kar v prvem polčasu???! Kar OBA, povdarjam..OBA je imel na klopi, rakitića in iniesto... in zato prerešetano sredino, ki je puščala kot za šalo po dolgem in počez! Pa kaj sploh še dela v Barsi oni bedasti francoz Mathieu??! In kje je bil Suarez, na Marsu? Če trener ne bo nagnal Ter Stegna na rezervno klop, francozu Mathieu pokazal vrata in če ne bo spametoval Suareza, pa magari ga čimprej zamenjal s sicer še poškodovanim Umtitijem... potem ne bo nič z lovorikami.
apodgraj
04. 10. 2016 08.20
+2
To kar počenja Enrique , temu se pravi oslovostvo . Osel gre enkrat samo na led . Ne da trener nažene Ter Stegna , tudi nekdo, bo moral najprej zamenjati njega .
Chaparral M
03. 10. 2016 17.08
+3
Valdes bi bil verjetno boljši, hehe
kameltrajbar
03. 10. 2016 17.27
+3
mmickica
03. 10. 2016 21.32
+8
Valdes je bil zakon in tu ni niti najmanjše primerjave. On je naredil 3 butaste napake v karieri, ki pa se še vedno pomnijo, sicer je pa branil nemogoče in Barco velikokrat rešil iz brezna! Ta klovn pa naredi po 3 napake na tekmo, tako da to zares ni več za nikamor!
apodgraj
04. 10. 2016 08.43
+4
Drugače je Ter Stegen odličen vratar ,edino , kar je pri njem slabega , je to, da se želi pokazati , kako obvlada tudi igro z nogo .v polju . To njegovo nevarno dokazovanje , pa bi moral brez pogojno prepovedati trener . Trener je tisti , ki spremlja igro in vidi , kje se delajo napake in te napake bi moral kot odgvorna oseba , tudi odpraviti , ozioroma jih poskušati vsaj omejiti . Izgleda , da trener Barce ali ne vidi dobro ali pa ni preveč skoncentriiran na igro svoje ekipe .
gongash
03. 10. 2016 17.05
+9
ter stegen nikoli ni bil zanesljiv na golu, že ob najbolj banalen strelu lahko faše gol, tudi če ubrani potem zaserje s svojo nerodnostjo. ne morem verjeti da je lahko tako zanič golman v taki ekipi.
kadabra
03. 10. 2016 16.41
+9
a obrez si je že opomogel?
Ka pa mislis
03. 10. 2016 16.44
+4
kameltrajbar
03. 10. 2016 17.27
+2
grozjak
04. 10. 2016 11.32
+1
Shyni
03. 10. 2016 16.32
+13
Najšibkejši član Barcelone- krivec za poraz= ter stegen...
dajno
03. 10. 2016 16.42
+4
apodgraj
04. 10. 2016 08.26
+2
Glavni krivec za poraz je nedvomno trener Enrique , ki dovoli , da se Ter Stegen na vseh tekmah preveč poigrava pred svojimi vrati .
Godyr
03. 10. 2016 16.24
+18
prodaja brava ena najslabsih kadrovskih potez barcelone zadnjih let.
VaSi4658
03. 10. 2016 17.11
-4
Godyr
03. 10. 2016 17.40
+11
bravo je hotel oditi, ker mu je dala uprava barce jasno vedeti, da nebo več številka 1.
grozjak
04. 10. 2016 11.32
a vsi vemo, da bi bil.......................ob tej konkurenci zagotovo.....