Nogomet

Nekaj dni pred tekmo v Stožicah se je na sramotno slovo angleškega selektorja odzval še predsednik Fife

Zürich, 06. 10. 2016 10.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Odhod angleškega selektorja Sama Allardyca je v nogometnih krogih glasno odmeval. Na "žalostno" slovo osramočenega selektorja se je zdaj odzval še predsednik Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Gianni Infantino.

Allardyce je na čelu članske reprezentance zdržal vsega dva meseca.
Allardyce je na čelu članske reprezentance zdržal vsega dva meseca. FOTO: AP

Predsednik Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Gianni Infantino je izjavil, da je "skrajno presenečen" in "zelo žalosten" ob aferi, ki je Sama Allardyca stala službe na čelu angleške nogometne reprezentance. Allardyce je po vsega 67 dneh dobil odpoved, ko so ga ujeli pri dogovarjanju prestopov igralcev z lažnim konzorcijem z Daljnega vzhoda. "Seveda sem skrajno presenečen. Ob tem sem tudi zelo, zelo žalosten zaradi vsega, kar se je zgodilo, še posebej, ker lahko beremo, da gre le za vrh ledene gore in da bi lahko bilo še več podobnih primerov," je dejal Infantino v pogovoru za AFP"To je žalostno, žalostno za nogomet, a zavedam se, da bo angleška zveza raziskala zadevo in opravila podrobno preiskavo, ki bo prinesla zaključke. Moramo ji pustiti, da opravi svoje delo, ne smemo komentirati in ocenjevati, dokler preiskava ni končana," še meni prvi mož svetovnega nogometa.

Enainšestdesetletnega Allardyca je odnesla afera, ko so ga ujeli pri dogovarjanju prestopov igralcev, skrivoma pa so posneli tudi njegove izjave, v katerih sramoti svojega predhodnika Roya Hodgsona. Allardyca, ki je imel z Angleško nogometno zvezo (FA) pogodbo za tri milijone funtov na leto (3,4 milijona evrov), so ujeli, ko daje nasvete, kako obiti prestopna pravila, kritiziral je tudi odločitev FA o obnovi Wembleyja. S konzorcijem se je dogovoril tudi, da bo za 400.000 funtov (454.000 evrov) prišel v Singapur in Hongkong kot ambasador. Očitno pa Allardyce ni edini, ki so ga ujeli pri dogovarjanju prestopov nogometnih igralcev, podobno naj bi počelo tudi osem zdajšnjih ali nekdanjih trenerjev iz premier lige, je poročal časnik Daily Telegraph. Trije novinarji-agenti so posneli korupcijska dogovarjanja in uporabo nezakonitih plačil za prestope igralcev. Angleška nogometna reprezentanca bo 11. oktobra gostovala v ljubljanskih Stožicah, kjer jo čaka kvalifikacijska tekma za svetovno prvenstvo 2018 proti Sloveniji. Angleže bo na tekmi vodil začasni selektor Gareth Southgate.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.