Nogomet

Manchester United z najdražjo ekipo v zgodovini nogometa le stežka zmaguje v Ligi Evropa

Ljubljana, 04. 10. 2016 15.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Poročilo nogometnega observatorija CIES razkriva, da ima Manchester United (upoštevajoč zgolj zneske odškodnin) najdražjo ekipo v zgodovini nogometa. A zaenkrat se rdeči vragi v aktualni sezoni niso izkazali. V domačem prvenstvu so vknjižili že dva poraza in remi, v Ligi Evropa pa so sprva izgubili na gostovanju pri Feyenoordu, nato pa doma le stežka ugnali Zorjo Lugansk.

Najdražja ekipa v zgodovini nogometa zaenkrat tega na igrišču ne upravičuje.
Najdražja ekipa v zgodovini nogometa zaenkrat tega na igrišču ne upravičuje. FOTO: AP

Vrednost vsote plačanih odškodnin za trenutno zasedbo Manchester Uniteda znaša vrtoglavih 718 milijonov evrov in to kljub temu, da rdečim vragom za prvega zvezdnika ekipe Zlatana Ibrahimovića ni bilo treba plačati odškodnine. Največji krivec za rekorden znesek v zgodovini nogometa sicer ni zdajšnji trener Jose Mourinho, temveč prejšnji Louis Van Gaal, ki je za nakupe porabil slabih 300 milijonov evrov. Tudi Portugalec sicer ni 'nedolžen', saj je v klub pripeljal Eirca Baillyja, Henrikha Mkhitaryana in Paula Pogbaja. Prav Francoz je postal najdražji nogometaš v zgodovini nogometnih prestopov, potem ko je Manchester United Juventusu plačal 101,5 milijonov evrov.

Drugo mesto najdražjih klubov v letošnji sezoni zaseda madridski Real, čigar vrednost observatorij CIES označuje na 634 milijonov evrov. Na tretje mesto so uvrstili še en klub iz Manchestera, in sicer Guardiolin City. Sledita četrta Barcelona (485 milijonov evrov) in peti Chelsea (481 milijonov evrov). V observatoriju so sicer pod lupo vzeli pet najmočnejših evropskih lig (Anglija, Španija, Nemčija, Italija, Francija).

"Praviloma je korelacija med vloženim denarjem in mestom na domači prvenstveni lestvici zelo visoka, toda kakorkoli že v lanski sezoni je Leicester City osvojil naslov prvaka s šele 17. najdražjo ekipo izmed 20 premierligaških moštev," so zapisali pri omenjenemu observatoriju.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TvojPrijatelj
05. 10. 2016 15.48
-1
Kakšno najdražjo ekipo nekaj. Med letošnjim poletnim prestopnim rokom s(m)o dobesedno spali. Vsaj 10 igralcev, ki bi MORALI priti v klub, niso. Namesto da bi se znebili 5 sramotno slabih igralcev, so ti igralci samo posojeni. Ob vpogledu na spisek igralcev iz tega vidika ni nikakršne koristi ker so posojeni igralci žal še vedno člani Man Uniteda. Na splošno gledano je spisek oziroma nabor igralcev katastrofalno slab in ni čudno da posledično tudi zmag ni. Dokler bodo v ekipi igralci kot so Borthwick-Jackson (v uradnem seznamu igralcev je zaenkrat še vedno član), Tuanzebe, De Gea in podobni zmag pač ne bo. Poleg urgentnega nakupa novih igralcev, ki niso leto poleti prišli, pa je seveda obvezna tudi menjava trenerja.
ddolores
05. 10. 2016 12.46
+2
Če pomislim, da je Mourinho s Portom leta 2004 osvoji Ligo prvakov, ko so premagali ravno Man. Utd, in nisem poznal niti enega igralca. Če bi takrat Porto imel v postavi igralce vredne 105 mio, pa 80 mio pa 70 mio....sigurno ne bi bli prvaki!
Baletka
04. 10. 2016 22.40
+4
Klub, s temi kvalitetami,. če bi mel dejansko dobrega trenerja.. bi moral letos osvojit, kar bi se osvojit dalo. In to je drugorazredno tekmovanje LigaEuropa, ter prioritetno - prvenstvo.. Če ne drugega, bi to človek pričakoval glede na vložek, ki so ga namenili okrepitvam,. ter definitivno precenjenemu trenerju.. le kaj je človek dosegel, razen par svetlih trenutkov v karieri, ki jih zamegli itak to, da kadar ON izgubi - ni nikol kriv ne ON sam, ne ekipa.. ampak sodniki, teren.. karkoli,. pogba že res da stran vržen denar, ampak če bi se vključil v sistem igre, bi vseeno igral na dost boljšem nivoju,. videno tako v reprezentanci (nekoliko manj) kot v bivšem klubu. ibra pa tut videno, da v tem sistemu skoraj za pozabo na igrišču.. čeprou je znal rešit kakšno tekmo.. (kar zapomnite, da bo po končani ibra zgodbi, slednji vse povedal brez dlake na jeziku - sploh v primeru - da ibra v tem klubu ne odnese nobene lovorike)
Baletka
04. 10. 2016 22.41
+3
mam pa občutek, da se bo murinjo kar obdržal,. vsaj za celo sezono.. po občutku pa za sezono pa POL.
Mister-no
04. 10. 2016 21.09
-1
nekateri nogometaši so bili free oziroma prišli iz mladinske šole in tukaj je cena šteta kot NIČ. Tako da je vprašanje koliko je kateri klub resnično vreden.
TvojPrijatelj
05. 10. 2016 15.53
-1
zaenkrat je vreden max en cent, pa še to v eur in ne gbp
SAF1
04. 10. 2016 18.37
-2
No vsaj ena svetla točka je od tega. MUFC je kupil te igralce s svojim denarjem, za razliko od naštetih. Drugače pa, sej so zadnjič odigrali kar dobro, samo so predaleč streljali na gol, zaradi tega toliko poskusov, pa nobene koristi.
Le vkup uboga gmajna
04. 10. 2016 18.45
-1
Prodali ste se muslimanom in zdaj je to vaš denar!?
hurikane
04. 10. 2016 20.39
+2
Kolikor vem ste še vedno v dolgovih, nevem a je v dolgovih klub ali njegovi lastniki...
manchesterisblue
05. 10. 2016 20.17
+1
hahahha "odigrali kar dobro", proti stoke cityu so igrali izenačeno, stoke city pa je pomoje se najmanj pokazala v tej sezoni
selecao
04. 10. 2016 18.23
+5
Meni da lahko NASA najdražjo raketo, pa kaj mi koristi, če jo ne znam vozit, na podnu bo ostala parkirana!
Le vkup uboga gmajna
04. 10. 2016 18.14
+3
Eh revčki! In v naslednjem krogu jim bo Liverpool nabil petardo, za sladico bodo pa spet izgubli s Cityem v pokalu! In Muri bo spet lajal v Italiji, ManU se bo pa zadovoljil z nekim prvičslišim trenerjem, ki jih bo povlekel iz brezna, a bo uprava poleti spet pripeljala nekega "strokovnjaka" ala Giggs in začaran krog se bo ponovil!
NisteResni
04. 10. 2016 19.05
+3
Giggs je pa edini dobro vodil United, po odhodu SAF-a
Baletka
04. 10. 2016 22.34
+3