Nogomet

Martial odločil veliki derbi kroga v prid rdečih vragov, Liverpool s trojčkom do novih treh točk

Manchester, 28. 10. 2017 14.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

V velikem derbiju 10. kroga angleške Premier League sta se pomerila kluba, ki se nahajata tik pod vrhom lestvice na kateri kraljuje Manchester City. Rdeči vragi so na Old Traffordu gostili Tottenham in si po številnih zapravljenih priložnostih v zadnjih minutah po zaslugi Anthonyja Martiala le zagotovili nove tri točke (1:0). Liverpool je opravil z Huddersfieldom (3:0), Manchester City pa z West Bromom (2:3). Arsenal je po preobratu prišel do zmage nad Swansea (2:1).

Nogometaši Liverpoola so se porazu proti spursem na domačem Anfieldu znesli nad sicer neugodnim Huddersfieldom, ki je v prejšnjem krogu z zmago nad Manchester Unitedom poskrbel za veliko presenečenje kroga.

Drugi zadetek za redse je vpisal Roberto Firmino, ki je zadel tudi pred dnevi v Ljudskem vrtu.
Drugi zadetek za redse je vpisal Roberto Firmino, ki je zadel tudi pred dnevi v Ljudskem vrtu. FOTO: Damjan Žibert
Čeprav je v prvem polčasu že kazalo, da bodo varovanci Jurgena Kloppa vnovič ostali praznih rok, najlepšo priložnost je namreč iz enajstmetrovke po prekršku gostov zapravil Mohamed Salah, pa so v drugem polčasu redsi vendar vzeli vajeti v svoje roke in kar trikrat zatresli mrežo Huddersfielda. Kot prvi je domače navijače razveselil Daniel Sturridge, ki je žogo poslal preko gostujočega vratarja, drugi zadetek pa jez glavo po podaji s kota  vknjižil Roberto Firmino. Za konec se je za zapravljeno enajstmerovko opravičil še 'Momo' Salah, ki je lepo podal pred vrata nasprotnika,  za hrbet nemočnega vratarja pa je žogo poslal Georginio Wijnaldum.

West Brom namučil nogometaše Cityja, Arsenal v drugem polčasu do preobrata

Prvouvrščeni Manchester City tudi na gostovanju pri West Bromu ni dovolil presenečenja, kot prvi je žogo v mrežo gostov poslal Leroy Sane, vendar pa veselje sijnjemodrih ni trajalo dolgo. V 13. minuti je za izenačenje poskrbel Jay Rodriguez, varovanci Pepeja Guardiole pa se odzvali z zadetkom Fernandinha. Vse do konca prvega polčasa se nato rezultat ni spremenil, v 64. minuti pa je City prednost še povišal na 1:3 po zadetku Raheema Sterlinga, ki je v igro vstopil namesto Bernarda Silve, sinjemodri pa so si proti koncu zagotovil še nekaj dobrih priložnosti. Zato pa so tik pred koncem zadeli domači nogometaši, ki so izkoristili napako gostujoče obrambe. 

Varovanci Pepa Guardiole so pri West Bromu iztržili nove tri točke in ohranili visoko prednost na lestvici.
Varovanci Pepa Guardiole so pri West Bromu iztržili nove tri točke in ohranili visoko prednost na lestvici. FOTO: AP

Nogometaši Arsenala so na domačem Emirates stadionu v drugem polčasu stkali preobrat in po začetnem minimalnem vodstvu Swansea vendarle iztržili nove tri točke. Pod zadetka topničarjev sta se v razmiku sedmih minut podpisala Sead Kolašinac in Aaron Ramsey.

Rdeči vragi do treh točk proti Tottenhamu

V Manchestru sta se pomerili ekipi, ki se bosta poleg sinjemodrih z Etihada borili za najvišja mesta v angleškem prvenstvu. Varovanci Joseja Mourinha so na zadnji tekmi razočarali navijače s porazom proti Huddersfield, medtem ko so spursi s sijajnim Harryjem Kaneom na čelu podaljšali agonijo Liverpoola.

Totenham je pred dnevi v Carabao pokalu izgubil proti West Hamu.

Že pred tekmo je bilo jasno, da se obeta težak obračun za obe moštvi, ki bi s pomočjo novih treh točk nadaljevali lov na letos sijajni Manchester City. V prvem polčasu so si tako prvi kot drugi zagotovili nekaj atraktivnih priložnosti, najlepšo pa je v 12. minuti ubranil Hugo Lloris, ki je ubranil močan strel z razdalje Marcusa Rashforda. Na drugi strani se je pred odhodom v slačilnico izkazal tudi David de Gea, ki je preprečil poskus Erica Deierja.

Rashford je večkrat nevarno zapretil vratom Huga Llorisa.
Rashford je večkrat nevarno zapretil vratom Huga Llorisa. FOTO: AP

V drugem delu tekme so bili bližje zadetku domači nogometaši, ki so prvič nevarno zapretili s pomočjo Rashforda, vendar pa je njegov poskus pravočasno zaustavila gostujoča obramba. Manchester ni popuščal in deset minut kasneje si je lepo priložnost z volejem priboril tudi Antonio Valencia, čigar strel pa je romal mimo vrat Llorisa.

Gostujoči čuvaj mreže pa se je izkazal v 73. minuti, ko je ubranil strel Romela Lukakuja. V zadnjih minutah se je tekma na zelenici Old Trafforda le razživela, gostje so se le prebudili in po zmedi v domači obrambi je bil nevaren Dele Ali, ki pa je poslal žogo mimo leve vratnice. Rdeči vragi so se odzvali z strelom Lukakuja, ki je neuspešno poskušal z glavo, zato pa je v 82. minuti lepo podal Anthonyju Martialu, ki je prehitel gostujočo obrambo in poslal žogo z hrbet Llorisa ter odločil derbi v prid Uniteda (1:0). 

Izidi 10. kroga Premier League:  

Bournemouth - Chelsea 0:1 (0:0)
Hazard 51.

Arsenal – Swansea 2:1 (0:1)
Kolašinac 51., Ramsey 58.; Clucas 22.

Livepool – Huddersfield 3:0 (0:0)
Sturridge 50., Firmino 58., Wijnaldum 75.

West Brom - Manchester City 2:3 (1:2)
Rodriguez 13., Phillips 92.; Sane 10., Fernandinho 15., Sterling 64.

Manchester United - Tottenham 1:0 (0:0)
Martial 82.

 

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iniesta
28. 10. 2017 18.28
+0
Pep se je koncno prilagodil na premier league ... za naslov se bo udaril z murijem in poketinom. Drugi po moje nimajo moznosti ...
TvojPrijatelj
28. 10. 2017 21.03
-6
A ti to resno? Man United ima s takšno ekipo in takšnim trenerjem minimalno možnosti za OBSTANEK v ligi ! Daleč najslabši nabor igralcev po imenih gledano v celi ligi. Edini igralec na katerega se človek lahko zanese je tisti, ki sem ga še lani najbolj kritiziral - tisti za katerega sem vedno govoril da sramoti klub, pa da ni sposoben ene točne podaje dati na več kot 10m - Phil Jones. Ko ga letos gledam je Jones neprepoznaven. Jaz na takšnega Jonesa (še) nisem navajen. To je zame druga oseba in upam da Jones nadaljuje s takšnimi predstavami.
the kop
29. 10. 2017 08.50
-2
slabši je samo liverpool z nesposobnim trenerjem!!
BayernGomez
29. 10. 2017 12.31
+3
the kop-navijač Uniteda TvojPrijatelj-navijač Liverpoola
mejacrnikal
28. 10. 2017 15.51
-6
brez veliki derbi...samo derbi je tole