Nogomet

Manchester City predstavil drago okrepitev, vratarja Edersona: Sanjal sem, da bi kdaj zaigral v angleškem nogometu

Manchester, 08. 06. 2017 13.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Manchester City je uradno predstavil novega čuvaja mreže, Brazilca Edersona Moraesa, ki je k sinjemodrim iz Benfice prestopil za vrtoglavih 40 milijonov evrov. "S Pepom Guardiolo City vse bolj raste. Mlade igralce usmerja v prihodnost. To je pretehtalo pri moji odločitvi za selitev v Manchester," je povedal brazilski vratar ob predstavitvi.

"Vedno sem sanjal, da bi enkrat zaigral v angleškem nogometu, in zdaj so se te moje otroške sanje uresničile. Manchester City je velik klub, angleška liga je fantastična, tukaj so čudoviti navijači in seveda igrajo v Angliji izjemen nogomet," je še dodal vzhičen Ederson.

Odškodnina za prestop iz Benfice, kjer bil Brazilec zadnji dve sezoni, bo znašala 40 milijonov evrov, pogodbo pa bodo predstavniki Cityja z novim prvim vratarjem uradno podpisali 1. julija z začetkom poletnega prestopnega roka. Odškodnina za 23-letnega Edersona bo druga najvišja v zgodovini nogometa izplačana za usluge vratarja. Doslej je za vratarja največjo odškodnino plačal Juventus, ki je za transfer Gianluigija Buffona iz Parme leta 2001 plačal 50 milijonov evrov. Ederson bo po poročanju angleških medijev podpisal šestletno pogodbo.

Odškodnina za Edersona pa ne bo največja, ki jo bo City izplačal letos. Za portugalskega vezista Bernarda Silvo bo City aktualnemu francoskemu prvaku Monacu izplačal 49 milijonov evrov. Na izhodnih vratih Cityja, ki je sezono premier league končal na tretjem mestu, s 15 točkami manj od prvaka Chelsea, pa so Willy Caballero, Pablo Zabaleta, Bacary Sagna, Gael Clichy in Jesus Navas.

Prestop Edersona v Manchester City se je sicer nekoliko zavlekel zaradi dogovarjanja z vsemi lastniki njegovih oglaševalskih pravic. V skladu z dogovorom bo njegov prvi portugalski klub Rio Ave prejel 30 odstotkov, agencija Gestifute, ki jo vodi superagent Jorge Mendes, pa bo pobrala 20 odstotkov od vrednosti posla. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

idiu3krasne
08. 06. 2017 15.28
+2
Se pravi bRAVO PAKIRA KUFRE...PA V ČILE NA LEPINJO.
Barbarezo
08. 06. 2017 20.18
edina golmana ki bi jih jaz imel v svoji ekipi je Kasper Schmaichela al pa Donnarummu ... ega od teh dveh .. ostalo je vse zgodovina itd...