Nogomet

Manchester City napolnil mrežo Chelseaja

Manchester, 16. 08. 2015 19.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Manchester Cityja so na derbiju drugega kroga angleške nogometne lige povsem razbili zasedbo Chelseaja (3:0) in vknjižili še drugo zmago v letošnji sezoni. Prve letošnje točke pa je z zmago pri Crystal Palaceu vpisal Arsenal.

Agüero je blestel v prvem polčasu.
Agüero je blestel v prvem polčasu. FOTO: Reuters

Manchester City je na krilih napadalca Sergia Agüera v prvem polčasu deloval precej bolje kot nasprotniki iz Londona. Po vsega pol minute igre je Argentinec preizkusil reflekse gostujočega vratarja Asmirja Begovića, ko se je iz oči v oči znašel pred reprezentantom Bosne in Hercegovine, a se je slednji izkazal in z levo nogo ubranil Agüerov strel. Ofenziva sinjemodrih na Etihadu se je nadaljevala, Begović pa se je znova izkazal v 16. in 17. minuti, ko je ubranil novi dve priložnosti Agüera. Slednji je le našel recept za gostujočega čuvaja mreže, ko je v 32. minuti izkoristil lepo podajo Yaye Toureja in se spretno otresel Garyja Cahilla in Johna Terryja ter pospravil žogo za hrbet Begovića.

Tudi v drugem polčasu je bil City še naprej nevarnejši, Chelsea pa si je edino pravo priložnost za izenačenje priigral v 70. minuti, ko je streljal Belgijec Eden Hazard, a se je izkazal vratar Joe Hart. Manchester City je vodstvo povišal dobrih deset minut pred koncem rednega dela, ko je po podaji Davida Silve iz kota z glavo zadel branilec Vincent Kompany. Končni izid je z močnim diagonalnim strelom z roba kazenskega prostora v 85. minuti postavil Fernandinho. Chelsea po dveh kolih tako ostaja brez zmage v letošnji sezoni angleškega prvenstva, medtem ko je to bila še druga zmaga za sinjemodre.

Begović je skrbel, da poraz gostov ni bil še višji.
Begović je skrbel, da poraz gostov ni bil še višji. FOTO: Reuters

Na prvi nedeljski tekmi je Arsenal vknjižil prve letošnje točke, potem ko so varovanci Arsena Wengerja slavili na gostovanju pri Crystal Palaceu (2:1).

Izidi 2. kroga:

Manchester City – Chelsea 3:0 (1:0)
Agüero (32.), Kompany (79.), Fernandinho (85.)

Crystal Palace – Arsenal 1:2 (1:1)
Ward (28.); Giroud (16.), Delaney (55./ag)

Že odigrano:
Aston Villa – Manchester United 0:1 (0:1)

Southampton – Everton 0:3 (0:2)

Sunderland – Norwich 1:3 (0:2)

Swansea – Newcastle 2:0 (1:0)

Tottenham – Stoke City 2:2 (2:0)

Watford – West Bromwich 0:0 (0:0)

West Ham – Leicester 1:2 (0:2)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (118)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Rmadrid 1
17. 08. 2015 15.33
+2
Lahko recem le, da je City zasluzeno odnesel 3 tocke domov. Prevladovali so v vseh temperamentih, rezultatsko pa se toliko bolj.
elbonito
17. 08. 2015 15.11
+3
prodali shurleja, mato, de bruyna, ceha, ampak glavno je da ostanejo mikel, ramires, ivanovic, cahill, je sploh kaj za dodati? pametnjakovic od murinja je dejal da prepozna mladinca ce je dovolj dober v eni minuti, za ove nastete invalide zgoraj pa rabi 3 leta pa se zdaj ni opazil kaki drvarji so, zalost samo lahko recem
AntiCule01
17. 08. 2015 11.26
+4
el plastico bravo city še premal ste jh
ledr
17. 08. 2015 11.15
+9
Muri je taki negativec, da sem vedno vesel ko njegova ekipa zgubi. Bravo MC in gospod Pelegrini o katerem je imel Muri vedno za povedat kaj slabega. (kakor tudi o vseh ostalih trenerjih...)
Symbolic
17. 08. 2015 21.03
+2
Jasno, če si je zabil v glavo, da je "special one"... samo ne vem po čemu, verjetno po aroganci... Smilijo se mi igralci, ki mu verjamejo in ga slepo ubogajo...
big247
17. 08. 2015 09.53
+5
Sem navijač Chelsea pa morem priznat da City bil v vseh pogledih igre boljši včeraj in so si zaslužili te tri točke, Nevem kaj je z Chelseom letos pa dejmo se presenetit slab začetek dober konec a ne.
TvojPrijatelj
17. 08. 2015 10.54
-7
Očitno nogometa ne razumeš najboljše a ne??? Chelsea je bil v DRUGEM polčasu veliko boljši nasprotnik od Cityja. Število zadetkov je zgolj eden izmed mnogih parametrov nogometne igre. Če bi gledal tekmo, pa je nisi če praviš da je bil City boljši na tekmi od Chelse-ja, bi opazil, da je bil City primoran igrati pressing izredno visoko. Prav tako ojačat obrambo
TvojPrijatelj
17. 08. 2015 11.13
-2
z vstopom Demichelisa ker Cityjeva DM, niti ne CM linija ni več delovala kot bi morala in je imel Chelsea konstanten napad. Seveda ni nikakršna sramota Cityja zamenjat CF igralca (Sterling) s CB. Nisem se na to nanašal ampak kar ti hočem dopovedat je to, da konstanten napad pomeni prevlado na igrišču. Kako visoko je imel City pressing najbrž tudi nekaj pove! Ni razloga, da tisti ki so Chelsejevi navijači ne bi bili zadovoljni z drugim polčasom.
Preboldcan
17. 08. 2015 12.52
+1
Težko si lahko zadovoljen z drugim polčasom ko dobiš 2 gola, četudi imaš prevlado na igrišču.
big247
17. 08. 2015 13.26
+2
Js nevem ka se tak užigas na koncu je zmagovalec tisti ki da več golov in City je dal 3 Chelsea 0 pa zej ti govor ka češ! Polek tega bi City lahko vodil že po prvem polčasu 3 proti 0 tak da smo lahko veseli da jih niso 5 fasal!
Los Galacticos
17. 08. 2015 13.46
+2
A ti to resno TvojPrijatelj ??? Mislim da je vsem jasno da bi tak rezultat moral City imet že v prvem polčasu na koncu mogoče še večji rezultat... V drugem polčasu je Chelsea bil samo za odtenek boljši, a vrjetno po zaslugi drugega gola Cityja ko so se ti po že kar lepem vodstvu povlekli malo nazaj... Če bi City še zmeraj igral svojo igro bi bolj težko videli boljši Chelsea... In še enkrat, a si resen ? Od kdaj pa lahko ekipo primoraš/prisiliš da igra visok pressing ??? In tudi če bi bilo izvedljivo, katera ekipa sploh želi nasprotnika prisliti v visok pressing, saj to pomeni težje razvijanje igre in se prakično že od samega začetka organiziranja napada mučiš... Res mi ni jasno da lahko nekdo reče da je bila boljša ekipa ki je prejala 3 dala pa ni nobenega... Chelsea ima probleme in ne vem zakaj bi navijači morali bit zadovoljni ker so za odtenek bili boljši v drugem polčasu v katerem niso niti zabili gola... Boljša igra brez zadetka je isto kot slaba igra...
TvojPrijatelj
17. 08. 2015 14.12
+0
Belaj to ni res da je boljša igra brez zadetka isto kot slaba igra. Število zadetkov je zgolj eden izmed tisočih parametrov nogometne igre, res pa je da je najpomembnejši kar je tudi razlog da se strinjam z big247 zgoraj. Za navijače Chelsea so žal, igralci, naredili več napak kot City in to je štelo. Kar se tiče visokega (šteto po površini igrišča) pressing? CM pozicije, skupaj z DM, (City) se pomaknejo višje v linijo nasprotnikove obrambe (CB) in že tu poskusijo sekat podaje iz CB do CM - cilj je verjetno bil da predvsem Fabregas ne bodi žoge, posledično City omejuje oziroma bi omejeval (jim itak ni uspelo) površino igrišče po kateri Chelsea prevladuje v posesti. Pa ne gre za PRISILJEVANJE v visok pressing, v sladnjem primeru bi to veljalo če bi City nujno potreboval čim prej žogo. Gre se za ustavitev konstantnih napadov Chelseja. Neuspeh Cityja se je videl na Chelsejevih wingerjih - v večji meri v DRUGEM polčasu je napadal bolj ali manj Chelsea. Napake in vso breme na Diegu Costi (podoben problem ima NAŠ Man United z Rooneyem) pa je bilo zgolj voda na mlin Cityju. No pustmo to, glavna stvar ki jo hočem dopovedat je da je število zadetkov zgolj EN parameter nogometa!
bohinj je zakon
17. 08. 2015 08.27
+2
naši so bili boljši.
fihner
17. 08. 2015 06.04
+6
Čestitke City, tako se igra!!
CFC1
17. 08. 2015 02.48
-5
Še bolj kot sredina šepa katastrofalno slaba forma obrambnih igralcev ter tudi zdaj se vidi kako dober je Chelsea, če kot so bili lani v zelo dobri formi Costa, Fabregas in seveda Hazard, preveč je napad odvisen od slednjih, ker ostali ofenzivci niti občasno ne znajo narediti razlike . Pač vidi se, kot sem že lani večkrat omenil, da so ostali ofenzivci milo rečeno slabi, predvsem pa za kakega evropskega velikana. Preveč je bilo v zadnjih dveh sezonah odvisno predvsem od Hazarda, ki nas je reševal z nevrjetnimi predstavami ter Costa in Fabregas (asistent oz. strelec). V obrambi pa sta bila lani tako Terry, ki je sicer po mojem mnenju med najboljšimi branilci zadnjih 20 let na svetu, a se že stara ter Caihill zelo zanesliva. Caihill pa je tudi povsem iz forme tako kot Ivanović. Potrebno bi bilo dobiti, dejansko dobrega ofenzivca, ki bi znal kaj narediti poleg Hazarda ter katerega branilca. Dobro pa bi bilo dobiti tudi katerega centralnega kreativnega vezista več. Tu se namreč vidi velika pomankljivost, ker ni menjave za Fabregasa in v primeru, da kot sedaj ni v formi ali pa se poškoduje, pride do velikih problemov v organizaciji igre. Ne delim pa mnenja mnogih, ki pravite, da Hazard ne da tistega kar bi moral. Res je, da je manj nevaren kot lani za enkrat, a vseeno ni toliko v slabi formi, bolj je problem v tem, kot sem že povedal, da so nasprotniki ugotovili, da se rabijo skoncentrirati res samo na Hazarda v napadu ter ga najmanj kaj potrojijo vsakič ko prejme žogo, ostali pa ne izkoristijo prostora (ofenzivci) oz. preprosto rečeno nimajo te kvalitete. Vsakem primeru treba bo popraviti nesporazume v ekipi ter drastično spremeniti postavo, pripeljati po kakega igrlcav na omenjenih treh igralnih mestih ter kake kot je na primer Ramires vreči ven, ker jaz že lani nisem najbolj vedel, kaj naj bi sploh dal ekipi. Takoj, ko prejme žogo jo podari praktično nasprotniku ter še dela nepotrebne, neumne prekrške, da njegovega poizkusa soliranja ter slabega pregleda nad igro sploh ne omenjam, res ga je mučno gledati in upam, da ne bo več dolgo v Chelseaju. Tu so pa seveda tudi še nekateri drugi ... Skratka imel sem določene pomisleke pred začetkom sezone, ko je Muo omenjal, da nebo kaj dosti kupoval, saj kot sem že rekel, če ne kje drugje potrebujemo menjavo za Fabregasa in kakšnega nevarnega ofenzivca (ki zna vsaj na trenutke natrediti razliko. Ker kot kaže situacija trenutno, se rabijo ekipe skoncentrirati v popolnosti na Hazarda (zato tudi ne more dovolj narediti oz. delati čudežev) in so se (če izovzamem Costo praktično uspešno obranili. Slednji pa se tudi preveč obada s sodniki, na mesto, da bi igral. Upam in verjamem, da bo Muo znal zgladiti nesoglasja in povezati ekipo ter da bomo spet dobro igrali in zmagovali, a vseekakor bodo morali s tem pohiteti, ker je naslednji vikend že tretji krog in po morebitnem tretjem neuspehu zapored, lahko pride do resnega raspada sistema. .
Symbolic
17. 08. 2015 07.16
+8
A si ti prebral vse kar si napisal? Nisem ziher...
krnekilojz
17. 08. 2015 08.04
+3
Trend01
17. 08. 2015 09.48
+0
@cfc - Glej, lahko se zgodi, da sta dva igralca izven forme. To je povsem možno. Ampak, da jih je več? Čigava je to krivda? Absolutno trenerjeva. Lani je bil Chelsea z lahkoto prvak domače lige. Z enako postavo. Preko PSG-ja bi morali "z levo roko". Ve se kaj se je zgodilo.... Ne torej kriviti igralcev, ampak vodstvo. Manager je v Angliji tisti, ki določa ali je z ekipo zadovoljen ali potrebuje kaj novega. Važno, da je De Bruyna prodal pa Lukakuja, Schurrleja. Za velike denarje Luiza pa Mato prej. Oscar je postal povsem srednje kakovosten nogometaš. Srečo ima, da je Di Matteo pripeljal Hazarda. Človek je v zadnjih letih prodal nogometaše s katerimi bi naredil odlično ekipo! In nenazadnje - zopet ustvarja negativno energijo (Benitez, Wenger, Pellegrini, zdaj njihova zdravnica). To žal ne gre. Naj gre človek na podaljšan kurs "angry managementa". Morda bo to bolje kot, da se z vsakih spiči. Kako naj potem kontrolira obnašanje svojih igralce? Predsevm Coste? Saj sta enaka. Žal. Z negativno energijo so pač ne da igrati. Tako je bilo tudi z Realom, lani z Barco (tudi letos se podobno dogaja). Ne da se igrati. Lahko bi še nekaj stvari naštel, a upam, da vidiš kam "pes taco moli". Lp dan!
I_LOVE_FOOTBALL
16. 08. 2015 23.42
+18
Kaj avtobus ni zdržal? Kdo pa je danes kriv, Joža? Jaz, Wenger, računovodja, trgovec v Apple trgovini na Oxford street?
JbmTiMt
17. 08. 2015 06.59
-8
krnekilojz
17. 08. 2015 08.05
+2
s kolegom sva ugotavljala, da je najbrž kriv bidon, ker je bil premalo poln, ali pa preveč, se nisva mogla odločiti
rambek
16. 08. 2015 23.03
+3
City bo najverjetneje prvak.
krnekilojz
17. 08. 2015 08.06
-6
i141
17. 08. 2015 08.56
+1
HAHA prvenstvo se je komaj začelo. Eni mate pa res otročje.
265004
16. 08. 2015 22.40
+14
gledal tekmo do prvega gola.Mislim pa to res ne more biti res.Taka ekipa kot jo ima bunkeraš!!!Kaj so jim delal 20 minut.Me pa veseli da imam prav glede kvazi trenerja.Vidim kako Chelsea 1991 pljuva po Mourinju spodaj.Rajš ne napišem kaj je pisal in kako ga zagovarjal pred sezono.To ti je poznavalec.Fabregas,Hazard,Costa-popolnoma izgubljeni na igrišču.Neprepoznavni.Jao ,kaj lahko en trener naredi iz igralcev?!!Po mojem za naslednjo tekmo EVO na sredino,da bo talala žoge,pa glavnega dohtarja v napad,pa pomočnika trenerja v obrambo,da bo bunkeraš lahko koga okrivil za morebitni poraz.Sramota za tako ekipo kot jo ima Chelsea.
LaDecima
17. 08. 2015 03.00
-13
proti takemu city-ju ni sramota izgubiti. Kvecjemu je vecja sramota izgubiti v finalu proti Bilbau, tako da nevem kaj se oglasas..
fihner
17. 08. 2015 06.15
+6
Kaj realček dela tu, verjetno ve samo on..........svašta
Trollka
17. 08. 2015 07.24
+7
Sej pa to so plastični navijači Chelsea. Pljuvajo, ko jim ne gre. Ne navijajo za klub v dobrem in v slabem kot navijajo navijači Liverpoola, Uniteda ali pa Arsenala. Pred 10 leti za Chelsea noben ni navijal oz. redki, čim pa so prišli ruski miljoni od nafte, pa so vsi začeli navijat za njih. Umetni klub brez dolgoletne tradicije osvajanja lovorik z umetnimi navijači.
taft01
17. 08. 2015 07.33
+5
la decima sramota je ko izjavis da si boljsi od atletico madrida potem pa te ATM nabije 4:0
Erik432
17. 08. 2015 08.32
+4
@Trollka .. FYI, Chelsea JE klub z dolgoletno tradicijo in ves čas je imel ob Liverpoolu najbolj zveste in zagrete navijače, ampak seveda samo v Angliji. Se pa strinjam, da pred obdobjem Abramoviča za ta klub ni navijalo več kot pet ljudi v Sloveniji. Seveda se bo podobno zgodilo z Cityjem, če bo nadaljeval s takimi igrami ... naenkrat bo imel strašno "podporo" iz Slovenije s strani najstnikov, ki bodo pljuvali po drugih klubih.
313representin
17. 08. 2015 09.01
+2
Jst sm bil eden od tistih 5ih navijačev. Kdo ne pozna vratarja Eda De Goeya ? Obramba, Desailly, Leabouf, Babayaro. Veza Di Matteo, Poyet, Mario Stanic, Dennis Wise, Gronkjaer, v napadu Zola in one and only Jimmy Floyd Hasselbaink.
313representin
17. 08. 2015 09.05
+2
Jimmy je bil boljši od Coste, pa Zola daleč najboljši AM/FC PremierLige. Če to niso imena svetovnega kova. Pa še Emmanuel Petit, tist s čopkom, ki se je večkrat dajal dol s temnopoltimi nogometaši. Kako njega ne poznate, blondolasca lepo počesanga. Da vas ni sram, zgube.
FCL
16. 08. 2015 22.31
+8
Mutinjo je spet pogorel...
23345
17. 08. 2015 08.42
+4
SAMO DA JE PREPOTENTNI TRENER MURINIO DOBIL LEKCIJO. KOGA BO SEDAJ KRIVIL <???. SPET ODNIKE ???
Olcar 1
16. 08. 2015 22.30
+4
Muri nima pojma
SERIOUSLY01
16. 08. 2015 22.25
-1
čelsi res deluje slabo.pa tudi nihče od že uveljavljenih igralcev svetovne klase noče igrat pod murinjem.počasi vsi spoznavajo da ni normalen.zelo podobna zgodba kot pri LVG.dva pokvarjena diktatorčka vprašljivih kvalitet .en totalen pijanec drugi se pa obnašati ne zna.obeh se pa prave nogometne veličine v širokem loku izogibajo
20times
16. 08. 2015 22.14
+11
Če Chelsea nebo segel po nakupih potem jim lahko letos sledi razpad sistema.
mafija leva drogeraška
16. 08. 2015 21.57
-6
ja mreže niso glih napolnili...
Porocilo
16. 08. 2015 21.57
+13
Zdravnica je ze sla, kdo je v vrsti!?
Iniesta
16. 08. 2015 21.42
+4
Letosnja sezona bo za Murija kot kaze slaba. Sredina zelo sepa, ni svezine in idej ...
CFC1
17. 08. 2015 02.30
+0
Še bolj kot sredina šlepa katastrofalno slaba forma obrambnih igralcev ter tudi zdaj se vidi kako dober je Chelsea, če kot so bili lani v zelo dobri formi Costa, Fabregas in seveda Hazard. Pač vidi se, kot semže lani večkrat omenil, da ostali ofenzivci so milo rečeno slabi, predvsem pa za kakega Evropskega velikana. Preveč je bilo v zadnjih dveh sezonah odvisno predvsem od Hazarda, ki nas je reševal s nevrjetnimi predstavami ter Costa in Fabregas (asistent oz. strelec). V iobrambi pa sta bila lani tako Terry, ki je sicer po mojem mnenju med najboljšimi branilci zadnjih 20 let na svetu, a se že stara, Caihill pa je tudi povsem iz forme tako kot Ivanović. POotrebno bi bilo dobiti, dejansko dobrega ofenzivca, ki bi znal kaj narediti poleg Hazarda ter katerega branilca. Dobro pa bi bilo dobiti tudi katerega centralnega kreativnega vezista več. Tu se namreč vidi velika pomankljivost, ker ni menjave za Fabregasa in v primeru, da kot sedaj ni v formi ali pa se poškoduje pride do velikih problemov v organizaciji igre. Ne delim pa mnenja mnogih, ki pravite, da Hazard ne da tistega kar bi moral. Res je, da je manj nevaren kotr lani za enkrat, a vseeno ni toliko v slabi formi, bolj je problem bv tem kot sem že povedal, da so nasprotniki ugotovili, vda se rabijo it to res samo na Hazarda skoncentrirati v napadu ter ga najmanj kaj potrojijo vsakič ko prejme žogo, ostali pa ne izkoristijo prostora (ofenzivci) oz. preprosto rečeno nimajo te kvalitete.
JbmTiMt
16. 08. 2015 21.34
+8
pri chelseju ni svezine. zvezdice so mal uaspale . vsi so neki frizurce postimali. edino begovic danes pozitiven
rambek
16. 08. 2015 21.25
-4
Trend01
16. 08. 2015 21.34
-9
Z Otamendijem na CB-ju imajo mnogo večje možnosti za naslov.