Nogomet

Madridčani 'zaljubljeni' v Zidana: remi v Sevilli ni ustavil hvalnic

Madrid, 28. 01. 2016 20.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Niti en mesec še ni minil, odkar je Zinedine Zidane po odstavitvi Rafaela Beniteza prevzel vodenje članske ekipe Real Madrida, toda Francoz ima že zdaj vsaj nekajkrat več privržencev od Španca, ki je veljal za pravega klubskega človeka. To je opazno tudi v medijih.

Bolj skeptični v taboru Reala so izpostavljali slabe rezultate B-ekipe, ki jih je le-ta dosegala pod vodstvom Francoza.
Bolj skeptični v taboru Reala so izpostavljali slabe rezultate B-ekipe, ki jih je le-ta dosegala pod vodstvom Francoza. FOTO: AP
Zinedine Zidane v vlogi glavnega trenerja Real Madrida "razblinja dvome" in prepričuje prav vse, so zapisali pri osrednjem španskem športnem dnevniku MARCA in dodali, da so pri Madridčanih v Zidana že "zaljubljeni". Legendarni vezist kluba in francoske reprezentance ni imel soglasne podpore na Santiagu Bernabeuu, ko ga je predsednik Florentino Perez kmalu po novem letu izbral za naslednika odstavljenega Rafaela Beniteza. Številni ugledni člani kluba so na hodnikih razpravljali, da po vodenju B-ekipe Castille Zidane še ni pripravljen za morda največji izziv v karieri, a jih je Francoz z dvema zmagama in remijem vsaj zaenkrat utišal.

"Tisti, ki so znotraj kluba dvomili o njegovi sposobnosti vodenja prve ekipe, zaradi rezultatov pri Castili, so morali stopiti korak nazaj in prepoznati, da Zinedine Zidane presega vsa pričakovanja," so zapisali pri madridskem športnem časniku. "Kot pravijo ugledni možje na Bernabeuu: 'Zrasel je kot trener. Njegovo mesto je v prvi ekipi in ne v Castilli.'"

Real je po dveh zmagah (5:1 in 5:0) na prvi gostujoči tekmi pod novim vodstvom remiziral z Betisom (1:1).
Real je po dveh zmagah (5:1 in 5:0) na prvi gostujoči tekmi pod novim vodstvom remiziral z Betisom (1:1). FOTO: AP
Zidane je sredi prvega meseca v novi službi iz dneva v dan še vedno pod povečevalnim steklom, toda v klubu ocenjujejo, da je prvotna evforija že popustila, tako da je zdaj čas za prve resne ocene očitno kakovostnega dela na treningih. Perez je bil sicer vedno prepričan v sposobnosti novega trenerja, nadaljujejo španski kolegi, zato ga je želel imeti ob sebi vse do trenutka, ko bi mu prišel še kako prav. To se je letos sicer zgodilo veliko hitreje od pričakovanj obeh, toda Zidane prvega moža kluba ni razočaral ter po sodelovanju s Carlom Ancelottijem pri pohodu na "La Decimo" hitro pristal na ponujeno.

"Francoz ni niti malo dvomil, ko so mu ponudili preskok. Dvomov ni imel niti poleti, toda zamenjati Ancelottija bi bilo zanj zelo težko. Nekateri člani upravnega odbora niso delili mnenja Pereza in se osredotočali na njegove dosežke v Castilli, toda zdaj so tisti, ki so bili prej najbolj kritični, najbolj naklonjeni Francozu,"
nadaljuje MARCA. Od prvega dne je znal osvojiti nove varovance, predvsem tiste, ki so Benitezu hitro obrnili hrbet in izpadli iz kombinacij za prvo postavo. Zidane je tudi zaustavil vedno večji razdor med navijači in nogometaši, ki je z neuspehi na zelenici postajal vedno večji, dodajajo.

Predsednik Reala Perez (desno) je eden največjih podpornikov novega trenerja.
Predsednik Reala Perez (desno) je eden največjih podpornikov novega trenerja. FOTO: AP

Skrivnost njegovega sloga je, da si ne otežuje življenja v nobenem pogledu - pa naj bo to v odnosu z igralci na dnevni osnovi, v odnosu s klubom ali pri ključnih odločitvah o tem, kdo bo igral in kdo ne. Imel je to srečo, da so ga imeli nogometaši v lepem spominu iz šampionske sezone 2013/14, sam pa se jim je želel predvsem približati. Z nekaj skupinskimi sestanki so hitro našli enako valovno dolžino. Seveda ni potrebno posebej poudarjati, da je Zidane nogometni idol številnim nogometašem v klubu in po svetu, zato je imel pri vidnih članih moštva določen "popust", ki ga Benitez niti slučajno ni dobil.

Španci omenjajo tudi nasvet, ki so ga v klubu Benitezu dali že več tednov pred slovesom. Med njimi so bili "govori brez ovinkarjenja", "približaj se igralcem", toda Španec očitno le ni takšen "tip", zato se je le pol leta po prevzemu poslov na Bernabeuu znašel na poti brez povratka. Španski kolegi omenjajo tudi za Real in nekatere največje klube po svetu specifičen način izbora igralcev, v katerega je Benitez prav tako nespametno posegel. "Izbor prve postave odgovarja strukturi, v kateri so igralci, ki morajo igrati, bodisi zaradi svoje kakovosti, bodisi zaradi tega, kar predstavljajo. To je Ancelotti razumel, to pa prav tako razume tudi Zidane," poroča MARCA. "Francoz je prevzel ekipo z 12 ali 13 člani 'prve postave', od igralcev v ozadju pa želi, da prevzamejo svojo vlogo v ekipi in so pripravljeni."

Edina debata, ki jo Zidane glede prve postave priznava, je tista med Iscom in Jamesom Rodriguezom. Španec zaenkrat dobiva dvoboj s povsem izgubljenim Kolumbijcem, ki pa ima ob poškodbi Garetha Balea izjemno priložnost za povratek v načrte glavnega trenerja, iz katerih je povsem izpadel pod Benitezom. Hvalijo tudi Zidanov odnos z mediji, s katerimi zdaj baranta s takšno eleganco, kakršna ga je krasila na zelenici še kot nogometaša: "Uživa pred mediji. Niti enkrat se še ni zmotil, ko so vsi mislili, da mu to ne bo po godu. To, da predstavlja grb Reala, izpolnjuje do zadnje črke. Najprej je rekel, da je Ronaldo najboljši, nato pa, da je ponosen na svoje nogometaše, ko so ti utrpeli prvi zdrs (remi z Betisom, op. a.)." To epizodo primerjajo z dogodki po derbiju z Atleticom, ko je Benitez pod vprašaj javno postavil nekaj posredovanj kapetana Sergia Ramosa in samemu sebi skopal še globljo jamo.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (27)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Barbarezo
30. 01. 2016 16.21
+2
še vedno govorim in pravim,da je Zidan nekaj kot Benitez ampak dajmo mu cas in bomo videli kako in kaj .. lp
alien8potnik
30. 01. 2016 16.13
-1
atm, toooooo!
Barbarezo
30. 01. 2016 17.25
to ??? a to je teb TO ? atletico igra kot mesarji .. zgublajo 2-1 in se dva
Felipao
30. 01. 2016 13.17
+0
Danes bo na derbiju Barcelona - Atletico spet sodil kdo drug kot Alberto Undiano Mallenco, eden od "realovih" sodnikov. Vedno delegirajo ene in iste mojstre.
realno 1
30. 01. 2016 14.37
-3
realno 1
30. 01. 2016 14.38
-3
alien8potnik
30. 01. 2016 16.14
-3
glih kar ste fasali gol, čist kot solza;) sudja nič kriv;)))
taft01
29. 01. 2016 13.54
+4
Španski kolegi omenjajo tudi za Real in nekatere največje klube po svetu specifičen način izbora igralcev, v katerega je Benitez prav tako nespametno posegel. "Izbor prve postave odgovarja strukturi, v kateri so igralci, ki morajo igrati, bodisi zaradi svoje kakovosti, bodisi zaradi tega, kar predstavljajo. To je Ancelotti razumel, to pa prav tako razume tudi Zidane," poroča MARCA. "Francoz je prevzel ekipo z 12 ali 13 člani 'prve postave', od igralcev v ozadju pa želi, da prevzamejo svojo vlogo v ekipi in so pripravljeni." TOČNO ZARADI TEGA JE REAL KJER JE IN BARCELONA TAM KJER JE. NE MORE NEK ODLUŽENI RONALDO BIT IGRALEC IN TRENER ZRAVEN.
Trend01
29. 01. 2016 13.13
+1
No, naj bo še ena informacija. Čudno, da tega ne objavijo. Messi bo imel z junijem višjo plačo. 80 M bruto. Neymar cca. 50-55 M in Suarez ostaja na 20 M bruto. Vse plače zaposlenih v klubu stanejo tako okoli 421 M evrov ali 73% celotnega proračuna (70% je zgornja dovoljena meja). Zato je ta pogodba tudi tako pomembna za FC Barcelono. Težka bo. A fuzbal znajo špilat! Ni debate.
Hammurabi
29. 01. 2016 13.31
+1
Trend01
29. 01. 2016 13.36
Tudi drugi viri. Španskim zaupam toliko kot 24ur ali nekaterim angleškim medijem. Vse raje 2x ali 3x preverim.
mmickica
29. 01. 2016 14.47
Tudi jaz sem to nekje prebrala. Messi je podpisal tako pogodbo že pred dvema letoma, a z moratorijem dve leti. zdaj se je to izteklo in plača se iz astronomske dviguje v astronomsko na kvadrat! če ga prodajo pred letom 2018, mu pa morajo plačati tudi ne vem koliko milijončkov, tako da upam, da bo še imel motivacijo in bo vsaj igral, tako kot smo od njega navajeni za ta denar! Neymar je pa menda zdaj dosegel vrtoglavo plačo (no saj že prej ni bila majhna), eni celo namigujejo, da je to z Realom, da naj bi ga kupil, on sam insciniral... Kaj pa vem, upam da ne!
Trend01
29. 01. 2016 15.18
Saj te tri bodo nekako pokrili. Prej bo problem z Busquetsom in podobnimi. Recimo Alves, Pique, Iniesta (sicer dvomim, da bi on foušarijo zganjal) Zelo dobri igralci, a z nekajkrat nižjo plačo. A vseeno, to so igralci, ki imajo rang plače 8-12M evrov letno. Nove pogodbe bodo morali kar hitro podpisati Bartra, Adriano (malo "v letih"), Alves bo verjetno še kakšno leto potegnil, El Haddadi se spet prebuja, vprašanje kako bo z Ramírezom. Rafinha bo tudi počasi zahteval Busquetsovo plačo. Fant je super talent. Treba priznati. Pa Roberto seveda. In Turan, Vidal. Pa kakšnega novega bo treba kupiti. Ja, te plače gredo v nebo. Tudi pri ostalih klubih seveda. Še najcenejši (glede kvalitet vs plača) so pri Atleticu, Sevilli, Valencii ter Bayernu. A tudi tu se menja situacija. In, če imajo vsi podobno klavzulo (kot Messi in Neymar) glede večanja plač, bo postalo nevarno. FC Barcelona ima ogromen pogon. Ni le nogomet. Je pa dejstvo, da je najdražji. P.s. - zunaj imajo še Tella, Halilovića, Songa, Montoyo. Tudi to bo treba rešiti. No, saj ima Real tudi podobne probleme. Sicer ima več denarja, a vseeno. Ima pa Barca lovorike.
mmickica
29. 01. 2016 15.34
+1
Nekaj si bo treba izmisliti ja, sicer je a Bartomeu že govoril, da načrtuje milijardo prihodkov čez par let. Bomo videli...
sportko47
29. 01. 2016 17.21
+3
Mi je všec da se poglavljate v te števike ( Trend celo 3x preveri) , jest se rajs na kavč ulezem in dobro tekmo pogledam, za ostalo me boli džoko kot bi rekel Karl! Trend pa kva ti to tolk preverjas, vsi tavelki transferji v nogometu so slej ko prej mučke na kvadrat in ti misliš da bos s veckratnim preverjanjem prisel do točnih podatkov! Malo morgen glejte nogomet ,
Trend01
29. 01. 2016 12.04
-2
Off: ker nikjer še ne piše. Barca podpisala (pred podpisom) s Qatar Airways za 60 M / leto (4 leta). Real podpisal (pred podpisom) z Adidasom za (iz 60M) 140 M / leto. Za obdobje 10ih let. Bayern podpisal (pred podpisom) tudi s Qatar Airways za enak znesek kot Barca. Vse skupaj je postalo NORO.
Trend01
29. 01. 2016 12.07
To verjetno pomeni, da Perez ostaja. Škoda. Klinc - 1.4 milijarde za 10 let?!?!?
CURVANORD Zanetti
29. 01. 2016 12.19
Lepo si je back up nastelal da bo dalje na fotelju
Trend01
29. 01. 2016 12.47
-1
Še tale "ban" bo zrihtal (upam, da ne)..... Bwin jim zdaj plačuje 60 M na leto, Microsoft 50-60 M / leto.....Emirates za majice 40 M dolarjev, IPIC za stadion cca. 500 M za 20 let.... Samo od teh dobi (bo dobil) 300 M / leto. Denar je torej urejen. Aha, TV pravice - pomeni dodatnih 220 M (za drugo mesto v la ligi. Zmagovalec dobi cca. 245M, za tretje cca. 190 M) za Barco in Real + Liga prvakov (za polfinaliste okoli 45-50M evrov) Še "slačilnico" zrihtat! Fante poštimat. Ronalda, Jamesa.. Kolegialnost zvišat. Potem bodo tudi rezultati. Uffffff, nori denarji! Samo iz teh naslov bo v naslednji sezoni Real dobil cca. 550-600 milijonov evrov.
taft01
29. 01. 2016 13.57
+2
Ekonomija ti gre, za Pereza bi bil pravi. Ampak naj te spomnim...v vitrinah pa se nabira PRAH.
Trend01
29. 01. 2016 14.09
sportko47
29. 01. 2016 19.37
+1
Trend sm hotu povedat da mal pretiracaš a vidm da si sele dobr ogrel.. Dej še kej o dnarju objav to je res pomembno...
grozjak
29. 01. 2016 10.35
-4
zidane je fuzbalska legenda in kot tak je precelj bolj priljubljen in kredibilen kot klovn morijnjo ali zavaljeni benitez. anceloti je bil še kar v redu a je podlegel zvezdam, ki jih v realu kar mrgoli. torej, tisto, kar je ibra najbolj zameril guardioli in za silo še kar uspeva v barceloni, je že stokrat raztrgalo real. morda pa bo tokrat drugače in bo beli balet postal spoštovan klub, tudi za navijače barcelone............
7strel
29. 01. 2016 09.49
+0
Nebojo prav dolgo me zanima kako bo po elcalsicu in petarda barce :)
BayernGomez
28. 01. 2016 21.05
+7
Vprašanje koliko časa bo še v klubu glede na to da je Perez predsednik Reala?
POVEMRESNICO
28. 01. 2016 21.01
-1
V novi sezoni nov trener. SIGURNO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kiki7 best
28. 01. 2016 20.56
-4
seveda da še verjamemo v Zizouja. HALA MADRID!