Nogomet

Lukaku opravil zdravniški pregled in že popihal na dušo vragov: Kdo bi rekel ne največjemu na svetu?

Los Angeles, 09. 07. 2017 09.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Manchester United bo v nedeljo odpotoval v Združene države Amerike, kjer rdeči vragi začenjajo priprave na novo sezono. Ta po naslovu v Ligi Evropa prinaša tudi nastopanje v Ligi prvakov, ki jo bo United naskakoval z odmevno okrepitvijo. V ZDA namreč že čaka dozdajšnji član Evertona Romelu Lukaku.

Paul Pogba in Romelu Lukaku na treningu v ZDA.
Paul Pogba in Romelu Lukaku na treningu v ZDA. FOTO: Twitter
Dnevnik Mirror trdi, da bi se lahko Zlatan Ibrahimović januarja vrnil v ekipo Manchester Uniteda, čeprav rdeči vragi s Švedom ob hudi poškodbi kolena niso podaljšali pogodbe in je trenutno prost igralec. Ibrahimović bi tako sestavljal napad s prihajajočo okrepitvijo Lukakujem, čeprav ni preveč verjetno, da bi trener Jose Mourinho tekme začenjal z obema na zelenici. Skandinavec balkanskih korenin je bil velik hit v svoji prvi sezoni v Premier League, v kateri je bil s 17 goli sedmi najboljši strelec, nato pa si je na povratni tekmi četrtfinala Lige Evropa z Anderlechtom huje poškodoval koleno.

Romelu Lukaku je v prvih izjavah po uradni potrditvi dogovora za prestop med Manchester Unitedom in Evertonom dejal, da ni niti za hip razmišljal po tem, ko se mu je ponudila po njegovih ocenah "perfektna priložnost" za odhod na Old Trafford. 24-letni napadalec Evertona bo v kratkem podpisal pogodbo, osvajalci Lige Evropa pa bodo liverpoolskim modrim plačali 85 milijonov evrov za njihovega prvega strelca, ki ga je lovil tudi Chelsea. Londončani so Lukakuja pred leti tudi pripeljali na Otok iz Anderlechta, a jih je ob pomanjkanju priložnosti pod taktirko Joseja Mourinha zapustil. "To je klub, ki je lačen ponovne osvojitve državnega naslova, lačen, da bi bil spet dominanten v svetu nogometa," je za ESPN, menda že po opravljenem zdravniškem pregledu, povedal Lukaku. "Te vrste priložnosti sem si želel že kot otrok," je nadaljeval robustni Belgijec, ki je v zadnjih dneh skrbel za odmevne dogodke v Kaliforniji, kjer se je družil z najdražjim nogometašem na svetu, prav tako članom Uniteda Francozom Paulom Pogbajem. Skupaj sta trenirala, zaradi hrupa, ki sta ga povzročala z zabavo/zabavami, pa bo moral Lukaku menda tudi na sodišče. A zdaj je to drugotnega pomena, v prvem planu je prestop, ki bi po poročanju BBC Sporta lahko vključeval do 20 milijonov evrov bonusov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Chelsea je izenačil ponudbo Uniteda, a ni želel tako mastno plačati provizije njegovemu agentu Minu Raioli, kot so to storili rdeči vragi. Ti so v soboto oznanili, da so "presrečni", ker so dosegli dogovor o odškodnini z Evertonom, ki ni uradno potrjena. "Ko so poklicali, mi ni bilo treba razmisliti dvakrat, zato sem res presrečen, da sem del zgodovine," je še povedal Lukaku, drugi najdražji nakup Uniteda v zgodovini. "Kdo bi rekel ne največjemu klubu na svetu? Najboljši stadion v Angliji, najboljši navijači. Mislim, to je perfektna priložnost," je kar vrelo iz belgijskega reprezentanta, ki s tem prav gotovo ni navdušil ljudi, povezanih s Chelseajem. To je klub, za katerega je še pred leti seveda dejal, da si je zanj vedno želel igrati. "Vedno sem pravil, da sem si želel igrati v ekipi, ki se meri za vse trofeje, ki so na voljo," z nekajletnim razmislekom zdaj pravi Lukaku. "Mislim, da si želi Manchester United v tem trenutku biti dominantno moštvo, dominantna sila. Zdaj je čas za trdo delo, delati moram bolj trdo kot kdajkoli prej in pripravljen sem za to," je še dodal Lukaku, ki je med opravljanjem pregleda, najverjetneje pod nadzorom novega kluba, skrbel za obveščanje javnosti, podpisal pa je tudi svoj prvi dres Manchester Uniteda.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Brcavrit
09. 07. 2017 13.56
-11
Največji klub na svetu!? Mislim, da je to Real. Najboljši stadion v Angliji!? Se skrije prot Wembleyu. Najboljši navijači!? Kle ga je pa ornk brcnu v temo! Redsi jih šolajo na " Teatru sanj", vsako leto vsaj enkrat. Pol milijarde funtov v dveh letih za okrepitve, brez letošnjih, in potem borba za šesto mesto!?
kadabra
09. 07. 2017 16.55
+8
United je med največjimi klubi na svetu pa če nam je všeč ali ne. Redsi šolajo Old Trafford? Oprosti ampak nismo več leta 1980. Atmosfera na Anfieldu je "šele" na 7.mestu v premier ligi. Old Trafford in navijači Uniteda krepko na prvem mestu. Ne govori na pamet. Vedno je dobro prej vsaj malce preveriti informacije in ne živeti v letu 1980.
Le vkup uboga gmajna
10. 07. 2017 15.43
-1
Rekel je največjemu klubu na svetu in ne, enemu največjih. Velika razlika. Kar pa se tiče atmosfer v Angliji ti pa svetujem, da si kakšno tekmo ogledaš v živo. Pa ne nakladaj mi zdaj, da si že kakšno videl, ker vem da ni res.
kadabra
10. 07. 2017 21.11
+0
Bolj težko ane...že 5 let živim v Angliji, imam sezonsko karto za Chelsea tako, da najbrž res še nisem videl tekme v živo
Le vkup uboga gmajna
11. 07. 2017 15.51
JbmTiMt
09. 07. 2017 13.43
-9
te izjave so smesne. vcasih je bols da si tiho ce nimas mozga.
Zyzz_MIRIN
09. 07. 2017 13.04
-10
Največjemu klubu na svetu ? Smešno...Real Madrid, Barcelona, Bayern odpihnejo United
JbmTiMt
09. 07. 2017 13.36
+5
SAF1
09. 07. 2017 11.02
+9
Vsi bi morali reči ne Raioli in ga poslat nekam.