Prva liga Telekom Slovenije

VIDEO in FOTO: Preobrat na Bonifiki: Koper od zaostanka do zmage proti Mariboru

Koper, 07. 08. 2015 16.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
T.Š./STA/M.J.
Komentarji
106

V 4. krogu Prve Lige Telekom Slovenije so tokrat tekme za spremembo na sporedu v petek in v soboto. Derbi večera je bil na stadionu Bonifika, Luka Koper pa je premagala Maribor z 2:1. Na preostalih dveh tekmah je Krka zmagala v Zavrču (0:1), Gorica pa v Celju (2:3).

Več videovsebin
  • Goli na tekmi Luka Koper - Maribor
    03:09
    Goli na tekmi Luka Koper - Maribor
  • Vrhunci tekme Celje - Gorica
    04:29
    Vrhunci tekme Celje - Gorica
  • Vrhunci tekme Zavrč - Krka
    02:08
    Vrhunci tekme Zavrč - Krka

Po treh krogih je bila že kar precejšnja točkovna razlika med ekipama, ki so jo Koprčani z zmago zmanjšali. Mariborčani so bili pred tekmo na prvem mestu, zbrali so sedem točk, medtem ko so Koprčani osvojili le eno točko. V 3. krogu Prve Lige je Maribor premagal Krško s 4:1, Koprčani pa so remizirali s Celjani. Za vijoličaste je gostovanje v Kopru najbolj neugodno gostovanje na prvoligaških prizoriščih. Mariborčani imajo namreč pozitivno medsebojno statistiko tekem na tujem z vsemi člani slovenske prve lige, razen s Koprom, ki je na Primorskem doslej vknjižil le eno zmago več od državnih prvakov.

To je bila druga medsebojna tekma obeh tekmecev v letošnji sezoni, na superpokalni tekmi so po streljanju enajstmetrovk zmagali Koprčani. Mariborčani so bili v uvodnih minutah nevarnejši, v 9. minuti je z glavo poizkusil Gigli, a se je izkazal vratar Kopra Simčič, v 16. minuti pa je po lepem prodoru in podaji Mendyja čez gol ustrelil Ibraimi. V drugem delu polčasa so do svojih minuti prišli tudi gostitelji, Črnigoj je bil najbolj nevaren v 22. minuti iz a brez izrazite priložnosti in prvi polčas se je končal brez golov.

Na začetku drugega polčasa pa takoj dva gola, po eden na vsaki strani. V 47. minuti so gostje povedli, potem ko je Dare Vršič potegnil z desne strani in z natančnim strelom z roba kazenskega prostora zadel desni spodnji kot vrat vratarja Simčiča. Dve minuti pozneje so domači izenačili. Ivica Guberac je podal Jaki Štromajerju, ki se je otresel obrambe in z natančnim strelom s sedmih metrov ugnal Jasmina Handanovića. Domači vratar se je znova izkazal v 80. minuti, ko je Vršič sprožil z 18 metrov, tri minute pozneje pa je na drugi strani Ante Tomić iz ugodnega položaja z desetih metrov meril mimo koprskih vrat. V 86. minuti pa je Štromajer pošteno premešal obrambo Maribora, potem lepo podal Goranu Galešiću, ki je rutinirano zadel za koprsko zmago.

Koprčani bodo v 5. krogu v sredo gostovali v Ljubljani, Mariborčani pa bodo gostili Celje.

Koprčani so na Bonifiki premagali Mariborčane.
Koprčani so na Bonifiki premagali Mariborčane. FOTO: Aljoša Kravanja
Gorica zmagala v Celju
Novogoričani so prišli že do tretje zmage v sezoni, dosegli pa so jo v sodniškem dodatku in ostajajo pri vrhu lestvice. Gorica je sicer tradicionalno neugoden tekmec za Celjane, ki so po štirih tekmah pri le dveh točkah, saj so proti njim izgubili le eno od zadnjih 16 prvenstvenih tekem.

Tekma med Celjem in Gorico se je začela zelo dinamično. Že v peti minuti so domači povedli, strelec pa je bil živahni novinec Erico De Sousa, ki je prejel žogo na robu kazenskega prostora, potegnil v desno in s strelom po tleh ugnal Grego Sorčana. Po zadetku so se v napad aktivneje podali Novogoričani, sprožili nekaj strelov, izenačili pa v 19. minuti, ko je Blessing Eleke zadel v padcu po podaji Matije Široka. Celjani so po izenačenju vzpostavili ravnotežje, v 34. minuti pa zagrozili prek Sunnyja Omoregieja, po njegovem strelu z glavo pa je novogoriški vratar dobro posredoval. V 39. minuti so bili blizu novega zadetka tudi Novogoričani, Amel Džuzdanović je namreč zadel vratnico. Ob koncu polčasa je s prostega strela na drugi strani nevarno meril še Blaž Vrhovec, a bil malce premalo natančen s 25 metrov.

V drugem polčasu so bili uvodoma konkretnejši Novogoričani, ki so povedli v 69. minuti, ko je s strelom po tleh zadel Đuzdanović. Toda veselje je bilo kratko, saj je v 74. minuti z nespretnim posredovanjem po Vrhovčevi podaji z leve strani avtogol dosegel Alen Jogan. Primorci so bili blizu zmage v 88. minuti, vendar je Džuzdanović zadel prečko. A Gorica je v sodniškem dodatku prišla do nove zmage, saj je novinec Marko Nunić izkoristil napako celjskega vratarja, ki je zgrešil žogo, novogoriški nogometaš pa jo je spravil v mrežo.

Celje bo v 5. krogu v sredo gostovalo v Mariboru, Gorica pa bo dan prej gostila Zavrč.

Goričani so se veselili zmage v Celju.
Goričani so se veselili zmage v Celju. FOTO: Damjan Žibert
Krka boljša od Zavrča
Zavrčani še naprej ne najdejo prave forme na domačem igrišču. Doma niso zmagali že osem prvenstvenih tekem, čeprav so bili tudi tokrat na videz boljši tekmec, z več priložnostmi. Toda Krka je udarila z razdalje in po zaslugi Lea Ejupa prišla do druge zmage. za Zavrč pa je to prvi poraz v sezoni. Gostitelji so bili v prvem polčasu aktivnejši tekmec, imeli nekaj priložnosti, najlepšo pa so zapravili v 36. minuti. Jure Matjašič je podal v prazen prostor, kamor je stekel doslej razpoloženi Dejan Glavica, prišel pred vratarja Miodraga Mitrovića, toda žogo poslal čez gol. Gosti so bili v napadu povsem neaktivni, v 45 minutah so sprožili vsega en strel, še po tem je žoga zgrešila vrata.

V 60. minuti so bili domači blizu vodstva, ko je Lovro Cvek zatresel prečko, potem ko je žogo že poslal čez Mitrovića. Gostitelji so imeli veliko premoč, vse je kazalo, da je završki zadetek le vprašanje časa. Toda v 76. minuti so domači doživeli šok. Leo Ejup je izkoristil enega svojih močnejših orožij - strel od daleč - in s 30 metrov s prostega strela dosegel edini zadetek na tekmi. Ed Kevin Kokorović je imel še eno priložnost za domače, toda ostalo je pri zmagi Krke.

Zavrč bo v 5. krogu v torek gostoval v Novi Gorici, Krka pa bo dan pozneje gostila Domžale.

Pasica nogomet je doma na Kanalu A
Pasica nogomet je doma na Kanalu A FOTO:

Izidi:
Luka Koper - Maribor 2:1 (0:0)
0:1 Vršič (47.), 1:1 Štromajer (49.), 2:1 Galešič (85.)

Celje - Gorica 2:3 (1:1)
1:0 De Sousa (5.), 1:1 Eleke (19.), 1:2 Džuzdanović (69.), 2:2 Jogan (74./avtogol), 2:3 Nunić (90.);

Zavrč - Krka 0:1 (0:0)
0:1 Ejup (76.);

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (106)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

eriner
08. 08. 2015 15.00
-5
Ni razlogov za nabijanje sovražnih govorov. Naša liga je amaterska v njej pa igrajo ljubitelji nogometa in ne profesionalci o tem ni debate. Je pa zanimivo gledat tekmo, ker ko pade gol ni navijačev, da bi se slišalo veselje :-) Tišina in malo objemanja amaterjev.. Tukaj v Nemčiji se večkrat nasmejimo na račun "naše lige"-Slovenske.. Celo na pikniku si naredimo posnetke tekem (golov) in potem smeh, smeh in še enkrat smeh. Dejansko je zabavna liga in ni za gledat, gre za šov in zabavanje maloštevilne publike :-) Pa Srbska je tudi zanimiva... :-)...
MacekMuri75A
08. 08. 2015 15.00
+2
Sem navijač Olimpije. Menim, da dokler ne bo vsaj polovica prvenstva končana je prezgodaj komentirati. A niso Domžale lani dobile 9 tekem zapored na začetku pa kljub temu končale na 3. mestu s precejšnjim zaostankom za Mariborom ? Maribor pa je očitno slabši kot lani (ne vem zakaj se ekipa ne pomlajuje) - kot sem napovedal, se razprodaja igralcev nadaljuje. Mali Zaho je moral iti na tuje, ker tukaj četudi bi bil dejansko najboljši, mu tega nihče ne bi priznal. Tudi oče se je kalil pri Partizanu, preden je lahko pokazal pravo vrednost. Olimpija pa se postavja, igra toplo/hladno. Vsaj kar sem videl, so zametki neke prave igre in upam, da bodo končno sposobni v tempu odigrati 90 minut. Šele potem se lahko pogovarjamo o čem drugem. Upam, da nam do polovice prvenstva uspe ostati blizu Maribora ter da končno začnemo igrati napadalni nogomet. Vse ostalo so sanje. Sicer paje doslej Koper meni igral najbolj všečen nogomet, ki pa do današnje tekme ni bil nagrajen.
laycan
08. 08. 2015 14.09
+1
ko ni evrope,ni eur.ni motivacije.
KomentatorPolde
08. 08. 2015 09.04
+1
Kar naenkrat ne vidim štajercev po komentarjih. Mogoče jim je končno jasno, zakaj ni Evrope.
Sybh
08. 08. 2015 13.47
+1
Ker znamo izgubit... in ne jokat. MARIBOR je še vedno MARIBOR! V naših srcih
catman
08. 08. 2015 08.32
+3
Ve kdo, kje približno kotira po kvaliteti slovenska nogometna liga v Evropi?
infostriker
08. 08. 2015 08.32
+4
Zdej pa še Olimpija premaga Maribor in prvenstvo bo postalo zanimivo.
apodgraj
08. 08. 2015 08.07
+1
Morda je kdo opazil , da je bil včerajšni prenos tekme Koper -Maribor povesem nenevaden . Glas komentatorja je močno prehiteval sliko . Komentator že govori o zadetku , slika o zadetku pa pride šele čez nekaj sekund za tonom . Tako stanje je trajalo celi drugi polčas .
apodgraj
08. 08. 2015 08.21
Armonia
08. 08. 2015 08.31
+2
Ni to to. Igralci Maribora so tako pocasni, da se po strelu igralca Maribora zoga premika z zamudo.
M@ko
08. 08. 2015 07.58
+7
Zdaj veste, zakaj na a kanalu nočejo prenašat tekme MB... ko je prenos, si naredijo sramoto...
Novorazodetje
08. 08. 2015 07.35
+1
Poslovanje nogometnih klubov bi morali vzeti pod drobnogled...Precej davkoplačevalskega denarja poberejo, v vodstvih klubov je veliko prisklednikov, ki so tam samo zaradi denarja...Vprašanje "pranja " denarja ......
malimoz2012
08. 08. 2015 01.36
+4
O Limpija.. OLimpija..OlimpijA...OLIMPIJA..OLIMPIJA
MaunelNeuer
08. 08. 2015 01.47
-2
MaunelNeuer
08. 08. 2015 03.17
-3
ahahah prvaki mocvirja najbogatejše mesto ahahah in najgrpe hkrati
Alteist
08. 08. 2015 03.19
+4
WeberGraz, je težko, a, ko veš, da je Ljubljana lepo mesto? ;-) Potlej pa te ego matra.
Ciarra
08. 08. 2015 06.14
-1
Alteist...Kaj bi že naj pomenilo potlej?Ti takozvani ljubljančan...
myrchi
08. 08. 2015 06.46
+0
Armonia
08. 08. 2015 08.11
+1
Ja, Weber Ljubljana je najgrse mesto. Zato sem prihaja vedno vec turistov iz celega sveta. Da vidijo, kako grdo je. Eh, tebi kmetavzu razlagat kaj je to lepota arhitekture je pretezka naloga. Tebi, ki v zivljenju nisi prisel dalje od Spodnjega Dupleka.
MaunelNeuer
08. 08. 2015 14.23
-1
LJ lepo mesto ahahah, največ turistov pa je na Bledu in Obali in pomoje sem bil dlje kot ti res ne vem kaj je lepega v LJ razn par deklic
MaunelNeuer
08. 08. 2015 01.29
+1
upam na končni vrstni red Gorica, MB,Koper
MaunelNeuer
08. 08. 2015 01.43
-2
MaunelNeuer
08. 08. 2015 03.19
-2
MaunelNeuer
08. 08. 2015 14.25
lionela pa ima glavo v obliki devetokotnika , CR vsaj zadane penal
LocoBlanco
08. 08. 2015 00.19
-8
Kdor se zadnji smeje se najslajše smeje! Tisti, ki ste proti MB-u boste ob zaključku sezone razočarani! Moje mnenje je, da bo na koncu MB prvak. Zdaj bodo še kiksali, da bo na sredini oz. proti koncu prvenstva borba za 1. mesto oz. evropo. Vmešal se je kanal A in s tem se je dvignala tudi gledanost slovenskega nogometa preko televizije in če bo prvenstvo dokaj izenačeno oz. bo MB 'moral' kiksati, da bodo stadioni drugih klubov (Koper, Domžale, Celje itd. ) dosti bolj polni...Vse se dela zaradi denarja in če hočejo ostali klubi imeti kos potice potem MB preprosto mora kiksati...Me pa niti malo ne skrbi, da MB ne bi spet uspelo osvojiti lige, ker imajo daleč najmočnejo in najdaljšo klop in to je tisto kar jim daje prednost pred ostalimi klubi. Dolga, kvalitetna klop za naše razmere!
Leg69
08. 08. 2015 00.58
+2
Pa vi ste danes igrali kot veterani v nogometu, brez kaksne energije forsirate izraelce in ene crnce ki ne morejo v domaci ligi igrati.Ves denar, ki ste ga pridobili od FIFE ste ga zapravili za plače igralcev in le NEKAJ nakupov.
Leg69
08. 08. 2015 01.00
+3
In se to Dervisevic je izumu fuzbal za unga izraelca v vezni liniji.
SlikaBrezOkvirja
08. 08. 2015 02.19
+0
ti pa si izumil slovenski nogomet Legiano...
Ciarra
08. 08. 2015 06.18
+0
Legiano,ti si pa očitno zelo blizu finančni upravi Nk Maribor-a,glede na to,da VSE veš,kje je denar.S takšnimi komentarji izpadeš pravi BEBO!
User513426
08. 08. 2015 12.01
+1
šumar
08. 08. 2015 00.07
+3
hahahaha bravo koper kje ste zlatko in ante haha ste se skrili šeenkrat bravo koper
Ivan Kobal
08. 08. 2015 00.03
+0
S takim dresom lahko samo popušiš
Felipao
07. 08. 2015 23.52
+9
Zdaj se vidi, da je cel Maribor lani igral za malega Zahoviča, da ga je stari lahko prodal na Nizozemsko. Za celih 700.000 evrov… Bravo, ta pa je biznismen, ni kaj.
User513426
07. 08. 2015 23.48
+8
šimundža isto kot pred tekmo z astano, smo boljši. tudi za koper ste boljši, pa ste dobil porcijo. jutr jo naj dobijo pa še ljubljančani, da bo vikend kot mora biti
vutraš
08. 08. 2015 00.47
+1
derek angelus
07. 08. 2015 23.20
+2
pricakovani padec vaskega kluba ...no za 24 ur je udarna novica da se froci kregajo
hottie22
07. 08. 2015 23.15
+4
NE TAK GRDO PISATI!!!!!BO ADMIN ZELO HUD!!!!!!!!!!!!!!
zajebant2
07. 08. 2015 23.08
+6
Sramota ni izgovorov lani so se vadli z ligo prvakov letos pa so aucajderi denar pokvari vse
Trollka
07. 08. 2015 22.57
+4
Pričakovan naval žaljenja koliščarjev. Jutri privoščim Krškemu, da zmaga.