Nogomet

Liverpoolu spodrsnilo še proti West Hamu, brez zmage tudi Manchester United

London, 27. 04. 2024 15.58 | Posodobljeno pred 12 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Nogometaši Liverpoola in Manchester United so v 35. krogu Premier lige ostali brez zmage. Tekma z West Hamom se ni odvila po načrtih čete Jurgena Kloppa (2:2), ki je znova neuspešno napadala zmago v troboju za ligaški naslov. Rdeči vragi so zgolj remizirali proti predzadnjemu Burnleyu (1:1), brez zmagovalca pa sta se razšla tudi Aston Villa in Chelsea (2:2).

Statistika West Ham - Liverpool
Statistika West Ham - Liverpool FOTO: Sofascore.com

Liverpool je bil večji del prvega polčasa nevarnejši nasprotnik. Sodnik je po posredovanju sistema VAR zaradi nedovoljenega položaja razveljavil že dosojeno enajstmetrovko, Luis Diaz pa je v 40. minuti zadel vratnico. Liverpool je v letošnji sezoni že kar 23-krat zatresel okvir vrat. 

V zaključku prvega dela igre pa je po napaki gostujoče obrambe do imenitne priložnosti prišel Jarrod Bowen, a izkazal se je Alisson Becker. Sledil je kot za domače, po katerem je bil brazilski čuvaj mreže povsem brez moči. Tudi tokrat je bil na delu krilni napadalec Bowen, ki je postal prvi igralec kladiv z več kot 20 zadetki v vseh tekmovanjih posamezne sezone od leta 1992.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po prihodu iz garderobe so gostje vendarle uspeli kronati svojo premoč, ko se je med strelce vpisal Andrew Robertson. Redsi so nato poskrbeli za preobrat, po podaji iz kota je poizkušal Cody Gakpo, žoga pa je po pravem fliperju našla pot za hrbet Alphonsa Areolaja, ki se je v statistiko vpisal z avtogolom.

Liverpool
Liverpool FOTO: AP

Redsi so nadaljevali s svojim pritiskom, toda do izenačenja je v 77. minuti prišel West Ham. Takrat se je med nogometaši Liverpoola sprehajal Anglež Bowen, ki je nato s predložkom našel osamljenega Michaila Antonia, slednji pa je z glavo brez težav zatresel mrežo gostov. 

Za dodatne nevšečnosti Liverpoolovih privržencev sta poskrbela Mohamed Salah in Jurgen Klopp. Egipčan je namreč v igro vstopil šele v 79. minuti, pred njegovim vstopom pa sta se s trenerjem nekoliko sprla. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Odrešitve Kloppa, ki je na račun poraza proti Evertonu malce zarotiral udarno zasedbo, tako niso uspeli prinesti niti rezervisti Salah, Darwin Nunez in Dominik Szoboszlai. Liverpool je tako na zadnjih sedmih tekmah v vseh tekmovanjih zbral le dve zmagi in je v vse bolj izgubljenem položaju za premierligaški naslov ob poslovilni sezoni nemškega stratega. 

Moštvo iz Anfielda za vodilnim Arsenalom, ki ima tekmo manj, zaostaja za dve točki, za drugouvrščenim Manchester Cityjem pa za točko, s tem, da imajo varovanci Josepa Guardiole celo dve tekmi manj. 

Aston Villa zapravila dva gola prednosti proti Chelseaju

Zasedba iz Birminghama je sanjsko odprla srečanje in že v četrti minuti povedla, ko je strel Johna McGinna v lastno mrežo preusmeril Marc Cucurella. Sledil je zadetek Nicolasa Jacksona, ki pa je bil zaradi prepovedanega položaja razveljavljen. Senegalec je nekaj minut kasneje z glavo zadel še vratnico. 

Na drugi strani so domači v zaključku prvega polčasa povišali svojo prednost, ko se je med strelce vpisal Morgan Rogers. V drugem delu igre so bili Londončani precej konkretnejši. Sprva je zaostanek znižal Noni Madueke, ki je v napadu Chelseaja nekako kazal največ želje po zadetku, nato pa je anemičnost domače obrambe z imenitnim strelom izkoritil še Conor Gallagher.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Varovanci Mauricia Pochettina so imeli v sodniškem dodatku celo priložnost za popoln preobrat. Po napaki Diega Carlosa je do žoge prišel Cole Palmer, z odlično obrambo pa se je izkazal Robin Olsen, ki je ob odmoru zamenjal poškodovanega Emiliana Martineza.

S tem pa drame v podaljšku še ni bilo konec. Chelsea je namreč prišel do zadetka, a je sodnik po ogledu posnetka gol Axela Disasija razveljavil, saj je pred tem prekršek storil Benoit Badiashile.

Manchester United v boju za jesen v Ligi prvakov zgolj remiziral proti Burnleyu

Bruno Fernandes
Bruno Fernandes FOTO: AP

Precej odprta tekma je na stadionu Old Trafford privedla do delitve točk. Rdeči vragi so povedli v 79. minuti, ko je veliko napako gostov izkoristil Antony. Toda v zaključku tekme si je novo nevšečnost privoščil vratar Andre Onana, ki je z izletom v prazno zakrivil najstrožjo kazen. Enajstmetrovko je uspešno izvedel rezervist Zeki Amdouni.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izid, Premier liga, 35. krog:

West Ham - Liverpool 2:2 (1:0)
Bowen 43., Antonio 77.; Robertson 48., Areola 65./ag.

Aston Villa - Chelsea 2:2 (2:0)
Cucurella 4./ag., Rogers 42.; Madueke 62., Gallagher 81.

Manchester United - Burnley 1:1 (0:0)
Antony 79.; Amdouni 87./11m

Fulham - Crystal Palace 1:1 (0:0)
Muniz 52.; Schlupp 87.

Newcastle - Sheffield United 5:1 (1:1)
Isak 26., 61./11m, Guimaraes 54., Osborn 65/ag., Wilson 72.; Ahmedhodžić 5.

Wolves - Luton 2:1 (1:0)
Hwang 39., Gomes 50.; Morris 80.

Everton - Brentford 1:0 (0:0)
Gueye 60.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mmickica
27. 04. 2024 17.37
+7
Skoda za Kloppa, da se bo poslovil na tak nacin.
Richy-1260
27. 04. 2024 16.37
+1
Več sreče prihodnje leto ali pa čez 25, kdo ve...
the kop
27. 04. 2024 16.19
-5
hahaha! večni poraženci!! sedaj pa nazaj na sredino lestvice kamor spadajo!!
er0nixx
27. 04. 2024 19.02
+1
ja serbus..... dolgo te ni blo za slišat... si le prilezel iz luknje??