Nogomet

Klopp po zmagi na Merseysidu: Všeč mi je reakcija igralcev v drugem polčasu

Liverpool, 20. 12. 2016 09.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Že 227. Merseyside po vrsti, gre za mestni nogometni derbi med Liverpoolom in Evertonom, ni ponudil atraktivnega nogometa. Je pa dvoboj na Goodisoon Parku prinesel vse, kar tekma s takšnim vložkom in tako naostrenim rivalstvom dveh osovraženih ekip lahko ponudi.

Sadio Mane slavi odločilni gol na mestnem derbiju.
Sadio Mane slavi odločilni gol na mestnem derbiju. FOTO: AP
In povrhu še zaplet in razplet globoko v sodnikovem podaljšku. Srečnejši po koncu tekme, ki je s sodnikovim podaljškom trajala skoraj 100 minut, pa so bili v predelu mesta, kjer držijo palce za Liverpool. Gol odločitve je v četrti minuti sodnikovega podaljška zabil Sadio Mane. Ta je pospravil odpadek po strelu rezervista Daniela Sturridga, ki je zadel okvir vrat. V prvem polčasu tekme na Goodison Parku so bili boljši nogometaši Evertona, v nadaljevanju pa je ritem igre diktiral Liverpool, ki je z novo zmago na derbiju Merseyside, že 227. po vrsti, ohranil izjemen niz nepremaganosti v mestnem derbiju, redsi še trinajstič po vrsti niso izgubili proti osovraženemu Evertonu, brez poraza na Goodisonu pa so vse od oktobra 2010. "Nismo si zaslužili poraza. Predvsem z igro v prvem polčasu smo pokazali svojo kakovost in v škripce spravljali kakovostnega nasprotnika. Resda nismo imeli izrazitih priložnosti, a v prvem polčasu smo bili izrazito boljši. V drugem delu smo imeli določene težave, nismo več tako pritiskali, a kljub temu si nismo zaslužili poraza. Predvsem ne na takšen način, globoko v sodnikovem podaljšku. A ta ekipa je že pokazala svoj značaj. Čeprav poraz na derbiju boli, se bomo dvignili," je po razočaranju po porazu proti Liverpoolu povedal trener Everrtonsa Ronald Koeman.

Ronald Koeman
Ronald Koeman FOTO: AP

"To ni bila tekma na visokem kakovostnem nivoju, a je vsebovala vse, kar takšni napeti derbiji prinašajo. Všeč mi je, kako smo se odzvali po slabem prvem polčasu. Najbolj od vsega cenim prav ta dober odziv igralcev po pogovoru med odmorom. V nadaljevanju smo povsem dominirali in bi morali zabiti že prej. Zmaga je lepa popotnica pred nadaljevanjem sezone," pa je uspeh na mestnem derbiju pozdravil nemški strokovnjak na klopi Liverpoola Jürgen Klopp.

Izid, 17. krog:

Everton – Liverpool 0:1 (0:0)
Mane 90.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

idiu3krasne
20. 12. 2016 13.27
+2
Nekdo je nekje opletal da ni o Live in Eve tekmi nič napisanega...in glej ga zlomka se je admin potrudil ...in ta ptiček pa potihnil fuj in fej ga bodi.
Mirhollio
20. 12. 2016 18.11
+1
jaz sem prej "opletal" In res, šok pa skoraj 24ih urah se članek pojavi. Kapo dol ažurnim "novinarjem"
Debely
20. 12. 2016 12.27
+2
Liverpool in Everton se ne sovražita! Sovraži se Manure in Čelsi.