Nogomet

Klopp se je pred derbijem lotil starega rivala: 'Guardiola? Morda je prišel gledat dober nogomet ...'

Liverpool, 28. 12. 2016 09.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Liverpool je z visoko zmago nad Stoke Cityjem (4:1) ostal prvi zasledovalec Chelseaja v Premier League. Trener rdečih Jürgen Klopp kljub kazni zaradi vožnje pod vplivom alkohola iz ekipe ni izločil Brazilca Roberta Firmina, ki je bil na spletu tarča številnih šal. Klopp se je pošalil tudi na račun obiska Josepa Guardiole.

"Nisem dvomil, ker je bil najboljši mož na treningu," je o tem, zakaj je Firmino začel tekmo, povedal Klopp, ki se je ob nedavnem pijančevanju javno postavil tudi na stran angleškega reprezentanta Wayna Rooneyja.
"Nisem dvomil, ker je bil najboljši mož na treningu," je o tem, zakaj je Firmino začel tekmo, povedal Klopp, ki se je ob nedavnem pijančevanju javno postavil tudi na stran angleškega reprezentanta Wayna Rooneyja. FOTO: AP

Trener Manchester Cityja Josep Guardiola je v živo spremljal še eno revijo zadetkov, ki jo je domačim navijačem na Anfieldu pripravila četa Jürgna Kloppa. Trener Manchester Cityja je imel kaj videti, obisk nekdanjega velikega nemškega tekmeca (Klopp je bil trener Borussie Dortmund, Guardiola pa Bayerna) pa ni ostal neopažen. Klopp in Guardiola se pred očmi javnosti sicer nista pozdravila, očitno pa ju druži vsaj veliko medsebojno spoštovanje, če že ne prijateljstvo. Nemški trener je denimo pred časom svoje moštvo odmevno odpeljal na trening in ogled tekme h Guardiolinemu nekdanjemu klubu Barceloni, tokrat pa je bil Katalonec tisti, ki je lahko videl visoko zmago Liverpoolčanov. "Zelo jih spoštujem, a jaz v tej sezoni in v prejšnji še nisem šel gledat tekme na stadion Man Cityja. Morda si želijo gledati dober nogomet," je bil šaljivo razpoložen Klopp, ki je skupaj z Guardiolovim Manchester Cityjem najresnejši zasledovalec trenutno premočnega Chelseaja. Stoke je sicer začel bolje in povedel prek Jonathana Waltersa, nato pa sta Adam Lallana in Roberto  Firmino še pred polčasom tekmo obrnila na glavo. Avtogol Giannelli Imbulaja in zadetek Daniela Sturridgea manj kot minuto po vstopu s klopi sta odločila dvoboj, ki je napovedal spektakularen spopad rdečih ravno s Cityjem, ki bo na sporedu v naslednjem krogu.

"Se že veselimo. Tekma bo težka za obe moštvi, a bo navdušujoča. Najboljša novica za nas je, da bo tekma na Anfieldu. Oni so izjemna ekipa, mi tudi nismo preveč slabi. Tekma bo lepa. Karkoli nocoj rečem o njej ... Nocoj je ne moremo dobiti. Toda morda bi lahko rekel nekaj reči, ki bi nam lahko zadeve otežile. Morda je bolje, da kar zaprem usta," je nadaljeval Klopp. Nemec je že z izborom prve postave pokazal, da se na medije in vse ostalo, kar obkroža otoški nogomet, ne ozira preveč. Medijska gonja po tem, ko so zaradi vožnje pod vplivom alkohola ustavili Liverpoolovega napadalca Firmina, se še ni pomirila, a Klopp je Brazilcu vseeno zaupal od prve minute in nekdanji član Hoffenheima je z novim zadetkom potrdil, da je med najbolj nezamenljivimi členi moštva. Klopp je po obračunu dodal, da nikoli ni niti pomislil, da Firmina, ki ga januarja čaka sojenje, ne bi uvrstil v prvo postavo. Južnoameričana so na božični večer ustavili v središču mesta. "Nisem dvomil, ker je bil najboljši mož na treningu. Ni bilo možnosti, da ga ne bi izbral. Niti slučajno. Izjemno je treniral in o tem nismo razmišljali," je na to temo na novinarski konferenci še povedal Klopp. Firmina so sicer izbrali za najboljšega posameznika obračuna, Liverpoolov pokrovitelj je sicer danska pivovarna, seveda pa se tudi zaradi teh dejstev ni mogel izogniti šalam na družbenih omrežjih. Spodnja bi lahko postala tudi navijaška pesem, v prevodu pa zveni tako: "Zadel je, zgrešil je, najbrž pa je še vedno 'nažgan' – Bobby Firmino, Bobby Firmino!"

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

drimtim
28. 12. 2016 10.54
+13
v zelo kratkem času bo liverpool prvak ,ker je klopp zakon.že letos mu odlično kaže,saj chelsea se mu ni treba bati.
mariomandzukic
28. 12. 2016 12.29
-6
ze dans grem vplacat da bo chealsea prvak.liverpool se ni dovol mocn,manjka tu se 1 world class playmaker.coutinho to ni in nikol nebo,zato pa ga Klopp koristi na krilu.
RageAgainstTheMachine
28. 12. 2016 13.27
+3
Klopp je odličen trener, to je dokazal že v Dortmundu in letos znova dokazuje v Liverpoolu, ampak letos mislim da bo prvak Chelsea.
CestniKolesar370Wattov
28. 12. 2016 13.49
-7
Nemčija je bila liga 2 klubov. Klopp z Liverpoolom ne bo prvak, niti ne bo osvojil CL. Zakaj? Nogomet njegovih ekip je poezija za gledat. Ampak brez obrambe CL + PL pač ne osvojiš. Lahko si pa večno drugi ali tretji v stilu Arsenala.