Nogomet

Benteke v Crystal Palace kot najdražji v zgodovini kluba, rekord s Silvo podrla tudi Benfica

London, 19. 08. 2016 12.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
J.K./STA/M.G.
Komentarji
0

Liverpoolov napadalec Christian Benteke se po povprečni prvi sezoni v taboru rdečih hitro poslavlja od Anfielda. Belgijec, za katerega so lani Aston Villi plačali kar 46,5 milijona evrov, bo kot najdražji nakup v zgodovini Crystal Palaca okrepil londonskega prvoligaša. Benfica za 15 milijonov kupila Rafo Silvo. Roberto Pereyra v Watford.

Belgijski napadalec Christian Benteke, ki je za Liverpool igral le leto dni, bo v novi sezoni oblekel dres Crystal Palacea. Zanj bo klub iz Londona po pisanju britanskih medijev plačal 30 milijonov evrov, kar pomeni, da bo 25-letni belgijski reprezentant najdražji igralec v zgodovini kluba. Benteke mora danes v Londonu opraviti le še zdravniški pregled, nato pa bo sledil še podpis pogodbe. Odkar je Jürgen Klopp prevzel ekipo Liverpoola, Benteke, ki je na Anfield Road prišel po treh letih igranja za Aston Villo, ni dobil veliko priložnosti, nemški trener pa nanj ni računal tudi na uvodni tekmi Premier League, ki so jo osemnajstkratni angleški državni prvaki, ki se lahko pohvalijo tudi s petimi evropskimi klubskimi naslovi, dobili s 4:3 na gostovanju pri Arsenalu. Crystal Palace je v prvem krogu premierlige na domačem igrišču z 0:1 izgubil proti West Bromwich Albionu. Belgijca je Liverpool prodajal kar nekaj časa, glede na to, da je želelo vodstvo iztržiti čimvišjo odškodnino, s katero bi si povrnilo čimvečji delež zneska, ki so ga leta 2015 nakazali na račun padlega birminghamskega velikana (46,5 milijona evrov).

Nekaj zadetkov je Christian Benteke prispeval tudi v evropskih tekmovanjih v pretekli sezoni, toda Belgijec se nikakor ni skladal s filozofijo trenerja Jürgen Kloppa.
Nekaj zadetkov je Christian Benteke prispeval tudi v evropskih tekmovanjih v pretekli sezoni, toda Belgijec se nikakor ni skladal s filozofijo trenerja Jürgen Kloppa. FOTO: Reuters

Zgodovino piše tudi portugalski nogometni reprezentant Rafa Silva, ki je na evropskem prvenstvu v Parizu skupaj z reprezentanco osvojil naslov evropskih prvakov, zdaj pa je zamenjal sredino. Iz Brage se je preselil k portugalskemu velikanu Benfici za odškodnino v vrednosti 15 milijonov evrov, kar je nov rekord nogometnih prestopov na Portugalskem. Triindvajsetletni Silva je po poročanju tamkajšnjih medijev z Benfico podpisal petletno pogodbo. Lizbonski klub je z zneskom, ki ga bo izplačal domačim rivalom iz Brage, za štiri milijone evrov presegla dozdajšnji portugalski rekord, ko je Porto leta 2010 za Joaa Moutinha Sportingu iz Lizbone izplačal 11-milijonsko odškodnino.

Juventus za Pereyro dobil 13 milijonov evrov
Argentinec Roberto Pereyra odhaja iz italijanskega prvaka torinskega Juventusa, svojo nogometno športno pot bo nadaljeval na Otoku pri Watfordu. Prestop 25-letnega napadalnega vezista, ki je v Juventus prišel iz Udineseja, bo blagajno Juventusa obogatil s 13 milijoni evrov, še dva milijona pa si lahko Torinčani obetajo na podlagi nagrad. Prestop Pereyre je najdražji v zgodovini Watforda.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.