Nogomet

Liverpoolov poker na gostovanju v Bournemouthu, rdeči vragi do zmage po zaslugi zadetkov v prvem polčasu

West Bromwich, Bournemouth, 17. 12. 2017 19.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V 18. krogu angleškega prvenstva je Liverpool z zanesljivo zmago odpravil Bournemouth, pod zadetke redsov so se podpisali Philippe Coutinho, Dejan Lovren, Mohamed Salah in Roberto Firmino (0:4). Manchester United pa je po zaslugi dveh golov v prvem polčasu z gostovanju pri West Bromu vrača s polnim izkupičkom (1:2).

Varovanci Jürgena Kloppa so po dveh zaporednih remijih, nesrečnem mestnem derbiju proti Evertonu in zadnjem domačem obračunu z West Bromom nujno potrebovali novo zmago, v kolikor so se želeli obdržati pri samem vrhu angleškega prvenstva.

Mohamed Salah je z zadetkom še potrdil prvo mesto na lestvici strelcev angleškega prvenstva.
Mohamed Salah je z zadetkom še potrdil prvo mesto na lestvici strelcev angleškega prvenstva. FOTO: AP

Prav zato so si nove tri točke, ki so jih postavile nazaj na četrto mesto Premier League, zagotovili zanesljivo s štirimi zadetki proti Bournemouthu. Pod prvega se je v 20. minuti podpisal Philippe Coutihno, ki je po izjemni samostojni akciji sprožil močan strel proti nasprotnikovim vratom in zatresel mrežo Asmirja Begovića. Šesti minut za tem se mu je na liti strelcev pridružil še Dejan Lovren, ki ni imel veliko dela, po lepi podaji Roberta Firmina je z glavo potisnil žogo v mrežo in še povišal vodstvo redsov. Navijačem se je na zelenici po strelskem postu na zadnji predstavi na Anfieldu oddolžil tudi najboljši strelec sezone angleškega prvenstva Mohamed Salah, ki je v 44. minuti z izjemnim strelom vpisal že svoj 14 zadetek v PL. Končni rezultat je v drugem polčasu postavil Firmino, ki je izkoristil podajo Coutinha in v visokem skoku preskočil tekmece ter z glavo zatresel vrata domačega čuvaja.

Za veselje gostujočih navijačev je z zadetkom poskrbel tudi Romelu Lukaku.
Za veselje gostujočih navijačev je z zadetkom poskrbel tudi Romelu Lukaku. FOTO: AP

Lukaku in Lingard za zmago Manchester Uniteda

Rdeči vragi so v 18. krogu Premier League gostovali v West Bromwichu, kjer so si zagotovili nove tri točke in še utrdili svoj položaj na drugem mestu. United je bil sicer nevarnejši v prvem polčasu, ko si je po zadetkih Romela Lukakuja in Jesseja Lingarda zagotovil prednost dveh golov, nogometaši kluba z Old Trafforda pa so se do konca še pošteno namučili za ohranitev vodstva. V 77. minuti je namreč zadetek za domače dosegel Gareth Barry, ki je z natančnim strelom premagal Davida de Geo, kljub temu pa West Bromu vse do konca ni uspelo zbrati moči za nov zadetek in varovanci Joseja Mourinha so se razveselili nove zmage.

Izida 18. kroga: 

Bournemouth - Liverpool 0:4 (0:3)
Coutinho 20., Lovren 26., Salah 44., Firmino 66.

West Brom - Manchester United 1:2 (0:2)
Barry 77.; Lukaku 27., Lingard 35.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
18. 12. 2017 12.43
-1
Arsenal - Liverpool ta petek over 3,5 več bojo 4 goli, fix
RdečiKarton
18. 12. 2017 17.33
+1