Nogomet

Lionel Scaloni ostaja selektor Argentine vsaj do 2026

Buenos Aires, 27. 02. 2023 19.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, Ž.K.
Komentarji
4

Argentinska nogometna zveza (Afa) je danes potrdila, da bo Lionel Scaloni elitno izbrano vrsto vodil do leta 2026. Argentina je lani v Katarju pod vodstvom 44-letnega Scalonija osvojila tretji naslov svetovnega prvaka po zaključnih turnirjih v Argentini 1978 in Mehiki 1986.

Lionelu Scaloniju je po lanskem zmagoslavju v Katarju potekla pogodba z Afo, a je bilo bolj ali manj jasno, da bo ostal na klopi gavčev. Predsednik argentinske zveze Claudio Tapia in Scaloni sta se za podaljšanje pogodbe dogovorila v Parizu, kjer bo drevi podelitev letnih nagrad Mednarodne nogometne zveze (Fifa).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Lionel Scaloni je selektor argentinske reprezentance. Oba sva moža besede, drug drugemu sva rekla da. Ne dvomim, da bo nadaljeval," je že teden dni po osvojitvi SP o trenerju dejal predsednik argentinske nogometne zveze. 

Štiriinštiridesetletni strateg argentinske zmage vodi ekipo od leta 2018. Ko je bil po izpadu Argentine v osmini finala svetovnega prvenstva leta 2018 v Rusiji imenovan za selektorja po slovesu Jorgeja Sampaolija, ni veljal za najbolj modro izbiro. "Devetindevetdeset odstotkov ljudi je mislilo, da se motimo ali celo, da smo nori," je dejal Tapia. "Toda ta ekipa je ljudem prinesla srečo z osvojenimi naslovi."

Scaloni je nato četa 2021 Argentino popeljal na vrh južnoameriškega prvenstva Cope Americe. Šlo je za prvo mednarodno trofejo Argentine po letu 1993. Nato pa je z zmago nad Francijo v finalu v Katarju Lionela Messija in ekipo pripeljal še do močno želenega tretjega naslova svetovnih prvakov.

Scaloni pred prevzemom gavčev še ni deloval kot glavni trener katere koli članske ekipe. Deloval je le kot pomočnik trenerja pri Sevilli in Argentini ter kot glavni trener argentinske reprezentance do 20 let.

Didier Deschamp in Lionel Scaloni
Didier Deschamp in Lionel Scaloni FOTO: AP

Scaloni, ki je od leta 2018 selektor Argentine, je na današnji prireditvi v francoski prestolnici eden od treh nominirancev za trenerja leta, tako kot Italijan Carlo Ancelotti (Real Madrid) in Španec Pep Guardiola (Manchester City).

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pagliaccio 46
28. 02. 2023 08.19
+2
Edini, ki se je upal puščati Lautara na klopi...in zaupati vse Messiju...
Pagliaccio 46
28. 02. 2023 08.20
+2
Do zdaj niz 43 tekem z enim nepomembnim porazom in trojčkom lovorik v samo 18 mesecih..... ko za to premagaš v finalu aktualnega prvaka Južne Amerike , aktualnega prvaka Evrope in aktualnega svetovnega prvaka
JAZsemTI
27. 02. 2023 21.53
+2
Tih in očitno moder človek.
+9
Hvala tudi tebi da si na SP verjel v ekipo!!