Nogomet

Ligo narodov slovenski nogometaši začenjajo v prvem bobnu skupine C z Madžari, Romuni in Škoti

Nyon, 07. 12. 2017 18.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Evropska nogometna zveza (Uefa) je sporočila, da bo žreb novoustanovljene Lige narodov 24. januarja prihodnje leto v švicarski Lozani. Slovenska izbrana vrsta, ki jo bo po novem vodil vodil Tomaž Kavčič, bo januarski žreb pričakala v prvem bobnu skupine C skupaj z Madžarsko, Romunijo in Škotsko.

Možni tekmeci Slovenije iz drugega bobna so Srbija, Grčija, Albanija in Norveška, iz tretjega Črna gora, Izrael, Bolgarija in Finska, iz četrtega pa Ciper, Estonija in Litva. V eni skupini bodo nastopile tri, v treh skupinah pa štiri izbrane vrste. Zmagovalci vseh štirih skupin bodo napredovali v skupino B, zadnjeuvrščene pa bodo nazadovale v skupino D. V prvem bobnu elitne skupine A Lige narodov so Nemčija, Portugalska, Belgija in Španija, v drugem bobnu Francija, Anglija, Švica in Italija, v tretjem pa Poljska, Islandija, Hrvaška in Nizozemska.

Tomaža Kavčiča (na fotografiji) so v ponedeljek potrdili za novega selektorja članske izbrane vrste.
Tomaža Kavčiča (na fotografiji) so v ponedeljek potrdili za novega selektorja članske izbrane vrste. FOTO: Damjan Žibert

V prvem bobnu skupine B so Avstrija, Wales, Rusija in Slovaška, v drugem bobnu Švedska, Ukrajina, Irska in BiH, v tretjem pa Severna Irska, Danska, Češka in Turčija. V prvem bobnu skupine D so Azerbajdžan, Makedonija, Belorusija in Gruzija, v drugem Armenija, Latvija, Ferski otoki in Luksemburg, v tretjem Kazahstan, Moldavija, Liechtenstein in Malta, v četrtem pa Andora, Kosovo, San Marino in Gibraltar.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.