Liga prvakov

VIDEO: Maribor v sredini septembra gosti Spartak Moskvo, Liverpool v Ljudskem vrtu oktobra

Monte Carlo, 24. 08. 2017 09.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
T.Š./A.V./N.A.
Komentarji
660

Po tretji uvrstitvi Maribora v skupinski del UEFA Lige prvakov so vijoličasti z nestrpnostjo pričakovali žreb skupinskega dela, kjer so bili v četrtem jakostnem bobnu. Izžrebani so bili v skupino E, kjer so še Spartak Moskva, Sevilla in Liverpool. Darko Milanič je že izrazil zadovoljstvo nad žrebom, medtem ko bi si Marko Šuler želel pristati v skupini s kraljevim klubom. Predsednik Uefe Aleksander Čeferin je predal nagrado najboljšemu igralcu sezone Cristianu Ronaldu.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Kdo so tekmeci vijoličnih šampijonov?
    01:39
    Iz 24UR: Kdo so tekmeci vijoličnih šampijonov?
  • Iz 24UR: Kaj na žreb pravijo v NK Maribor?
    01:15
    Iz 24UR: Kaj na žreb pravijo v NK Maribor?
  • Iz 24UR: Kakšne so bile pred žrebom želje Mariborčanov? Real, Barcelona?
    01:57
    Iz 24UR: Kakšne so bile pred žrebom želje Mariborčanov? Real, Barcelona?
  • Iz 24UR ZVEČER: Brane Oblak in Blaž Bolcar o izjemnem uspehu NK Maribor
    05:59
    Iz 24UR ZVEČER: Brane Oblak in Blaž Bolcar o izjemnem uspehu NK Maribor
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Razpored tekem Maribora: 13.9 Maribor - Spartak, 26.9 Sevilla - Maribor, 17.10 Maribor - Liverpool, 1.11 Liverpool - Maribor, 21.11 Spartak - Maribor, 6.12 Maribor - Sevilla

Skupinski del UEFA Lige prvakov v sezoni 2017/18 se bo s tekmami uvodnega kroga pričel 12. in 13. septembra, zaključil pa slabe tri mesece kasneje (6. oziroma 7. decembra). Februarja so na sporedu izločilni boji, finale pa bo 26. maja na Olimpijskem stadioni v Kijevi. Aktualni slovenski državni prvak Maribor je z uvrstitvijo med najboljših 32 moštev na stari celini poskrbel za novo nogometno evforijo na sončni strani Alp, žreb skupinskega dela LP pa je bil kot nalašč za novo vznemirjenje privržencev vijoličastih.

V dvorani Grimaldi Forum v Monaku so izžrebali vse skupine, ni bila pa skrivnost, da so si v vrstah Maribora želeli atraktivnih nasprotnikov, ki bi z zvezdniki svetovnega kova (Messi, Ronaldo, Neymar, Buffon,...) poskrbeli za še večji "kaos" v okolici in na tribunah Ljudskega vrta, ki nogometašem v vijoličastih dresih vliva dodatno energijo za doseganje novih evropskih rezultatskih presežkov. Žreb je bil zanimiv, Mariborčani bodo tekmovali v skupini E, skupaj z moskovskim Spartakom, špansko Sevillo in angleškim Liverpoolom.

Spartak Moskva je ruski prvak, v Ligi prvakovko je do zdaj igral petkrat (nazadnje v sezoni 2000/2001). Sevilla je blestela v Ligi Evropa, kar petkrat so osvojili to lovoriko v klubski zgodovini. Z Mariborom se že dobro poznajo, leta 2014 so se pomerili v šestnajstini finala Lige Evropa, boljši so bili Španci. Liverpool je evropska nogometna institucija, petkratni zmagovalec Lige prvakov, nazadnje leta 2005 v Carigradu, trikratni šampion Lige Evropa. Najmočnejša skupina je skupina H, v kateri so branilec naslova Real, Borussia Dortmund, Tottenham in Apoel.

V noči iz srede na četrtek so predstavniki tekmovalne komisije na Evropski nogometni zvezi (UEFA) dokončno oblikovali bobne za žreb, jasno bilo, da se v prvi fazi tekmovanja med seboj ne morejo srečati moštvi, ki spadata pod okrilje iste nogometne zveze oziroma organizacije. Mariborčani so bili uvrščeni v zadnji, četrti jakostni boben, v katerem so tudi Leipzig, Feyenoord, Celtic, Sporting Lizbona, Apoel Nikozija, Karabag Agdam in CSKA Moskva. V prvem bobnu so aktualni prvak LP (Real Madrid) in prvaki osmih najvišje uvrščenih držav, v ostalih bobnih so moštva določena glede na Uefa klubski koeficient.

Koga bo gostil slovenski prvak Maribor v skupinskem delu Lige prvakov?
Koga bo gostil slovenski prvak Maribor v skupinskem delu Lige prvakov? FOTO: Aljoša Kravanja

Žreb je tudi primerna priložnost, da je Uefa predala nagrade najboljšim posameznikom v minuli sezoni Lige prvakov. Največ kandidatov za prestižne nagrade je bilo iz vrst madridskega Reala. Po izboru trenerjev in novinarjev so na zadnjem, skrajšanem seznamu, ostala po trojica igralcev v vsaki kategoriji:
-najboljši vratar: Gianluigi Buffon (Juventus), Manuel Neuer (Bayern München), Jan Oblak (Atletico Madrid);
-najboljši branilec: Leonardo Bonucci (Juventus, sedaj AC Milan), Marcelo (Real Madrid), Sergio Ramos (Real Madrid);
-najboljši vezist: Casemiro (Real Madrid), Toni Kroos (Real Madrid), Luka Modrić (Real Madrid);
-najboljši napadalec: Paulo Dybala (Juventus), Lionel Messi (Barcelona), Cristiano Ronaldo (Real Madrid);

Nagrado za najboljšega vratarja minule sezone je dobil Gianluigi Buffon, za branilca Sergio Ramos, za vezista Luka Modrić, za napadalca Cristiano Ronaldo.

Darko Milanič je izrazil zadovoljstvo nad tekmeci v skupinskem delu.
Darko Milanič je izrazil zadovoljstvo nad tekmeci v skupinskem delu. FOTO: Damjan Žibert

Žreb so spremljali tudi v Ljudskem vrtu, kjer se že veselijo novih tekmecev. "Želje za današnji žreb so bile, kot sem jih imel takoj po končani tekmi in uvrstitvi v ligo prvakov. Da dobimo skupino, v kateri lahko tekmujemo. Če bi padli v kakšno drugo skupino, bi tekmovali veliko težje. Imamo zelo zahtevne tekmece, imamo atraktivne tekmece, če mislimo na Sevillo in Liverpool. Skupina je prava. Veselimo se vsakega srečanja posebej," so bile prve besede stratega vijoličastih Darka Milaniča, ki opozarja, da je treba do začetka lige prvakov delati naprej in ohraniti dobro formo do 6. decembra, ko bo na sporedu zadnji krog skupinskega dela. Krajši je bil prvi komentar Šulerja: "So nas presenetili. Mogoče skupina ni najbolj atraktivna, a ta skupina pušča upanje. Marsikaj je mogoče." Koroški branilec je na vprašanje, katero skupino si je želel - Maribor bi lahko dobil tudi skupino z Real Madridom, Borussio Dortmundom in Tottenhamom, odgovoril: "Jaz bi drugo. Želel bi, da nas prej potegnejo ven, da bi bil bolj odprt izbor, bolj pester. Podarjenemu konju se ne gleda v zobe. Liga prvakov je tu. Kdorkoli je, tja gremo poskušati tekmovati, ne zgolj nastopati."

Šuler verjame, da lahko skupaj s soigralci v šestih tekmah skupinskega dela osvojijo točke, to je nogometašem iz štajerske prestolnice že uspevalo. "Že prejšnja liga prvakov je prinesla točke, ne vem zakaj ta nebi. Maribor tekmuje, to nam je v genih, v krvi. V ligo prvakov se ne gremo kazati." Kaj veliko več pa Šuler ni povedal, hitro je namignil, da so s skupaj s soigralci osredotočeni na naslednjo misijo. "Smo pod vtisom, kaj bi, kaj bo, kako bo. Pustimo. Bliža se nekaj bolj pomembnega. Raje bomo razmišljali o Olimpiji," je pred nedeljskim največjim slovenskim derbijem z Olimpijo v ljubljanskih Stožicah končal Šuler.

Boben 1:
Real Madrid, Bayern München, Chelsea, Juventus, Benfica, Monaco, Spartak Moskva, Šahtar Donjeck
Boben 2: Barcelona, Atletico Madrid, PSG, Borussia Dortmund, Sevilla, Manchester City, Porto, Manchester United
Boben 3: Napoli, Tottenham Hotspur, FC Basel, Olympiakos Pirej, Anderlecht, Roma, Bešiktaš, Liverpool
Boben 4: Feyenoord Rotterdam, Celtic Glasgow, Leipzig, Sporting Lizbona, Apoel Nikozija, CSKA Moskva, Qarabag Agdam, Maribor 

Skupine Uefa Lige prvakov:
Skupina A

Benfica
Manchester United
Basel
CSKA Moskva

Skupina B
Bayern München
Paris Saint-Germain
Anderlecht
Celtic

Skupina C
Chelsea
Atletico Madrid
Roma
Karabag

Skupina D
Juventus
Barcelona
Olympiacos
Sporting

Skupina E
Spartak Moskva
Sevilla
Liverpool
Maribor

Skupina F
Šahtar Doneck
Manchester City
Napoli
Feyenoord

Skupina G
Monaco
Porto
Bešiktaš
Leipzig

Skupina H
Real Madrid
Borussia Dortmund
Tottenham
Apoel Nikozija

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (660)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

milankovic
27. 08. 2017 20.46
+1
Pogrešam takojšnji pritisk na viole s strani vseh Mariborčanov, ki imajo radi mesto in klub. Odprtost mesta in prijaznost ter korektnost in spoštovanje do nasprotnikov in njihovih navijačev je od izrednega pomena za nadaljnjo usodo Maribora, ter na trženje tekem in vsega kar sodi zraven. Da se dobro zaslužiti, razen če igraš pred praznimi tribunami. Zelo lepo je na tekmi in po njej ugotoviti da so tudi nasprotnikovi navijači ljudje, ter da ni vojna temveč tekma. Dogodki izpred nekaj let ko so bili napadeni seviljanosi se ne smejo ponoviti. ( Žal je sledil šok tudi v Sevilji ).S tem je treba takoj prekiniti. Takoj je treba zadeve urediti, vodstvo kluba in viole že vedo kako, da ne pride do incidentov .Če bodo obiskovalci varni in zadovoljni bodo pripeljali s seboj družine, in bodo podaljšali obisk v lepem Mariboru in okolici. Nekaj let nazaj se Škoti niso mogli ločiti od Ljubljane, ker so bili varni in dobro sprejeti. V Barcelono vsi navijači gostojočih klubov radi pridejo zato , ker se jih nihče ne dotakne. Zasedejo Placa Real in se veselijo tekme.Pa dajmo biti pametni . Šport naj bo šport in k njemu sodi športno navijanje za svojo ekipo. Nasprotnik nas ne sme iritirati. To mora Mariborčane ločiti od BBB, grobarjev in delij, ki že delajo na tem da naredijo škodo svojim klubom in mestom.
AS1983
25. 08. 2017 20.30
Maribor bo dobil nekaj točk, sem v časopisu Ekipa prebral, da bo osvojili do sedaj 7 točk v 12 odigranih tekmah. Če pa pride Maribor tudi letos do vsaj točke ali pa morebitne zmage pol bo zelo nizek rezultat.
Decapitator
25. 08. 2017 15.28
+2
moznosti sicer vedno so.. nebi pa pricakoval cudezev.. mnenja so razlicna od tistih ki pravite da nebomo dobili niti tocke do tistih ki vidijo moznost za napredovanje.. mislim da bo najvec odvisno od spartaka ker je nekak najbol uganka.. osebno upam na tretje mesto in posledicno ligo evropa
SlikaBrezOkvirja
25. 08. 2017 14.33
+0
mislim ej, Oblak je tako dosaden že leta pa še se kar vlači po televiziji...Vsi že siti tvojih komentarjev Brane, prosim malo manj tv, malo bolj sedežna....
CFC1
25. 08. 2017 13.22
+1
Realno gledano najtežji skupini po mojem mnenju C (Chlsea, Atletico, Roma, Quarabag), za njo pa po mojem skupina H (Real, Borussiia Dortmund, Tottenham, Apoel). Pa lp.
Hophopferdo
25. 08. 2017 11.45
+7
Namesto Reala in revijalnih tekem smo dobili realne možnosti za evropsko pomlad. To bi veljalo izkoristit.
Kollerik
25. 08. 2017 12.31
+2
motorist_mb
25. 08. 2017 11.30
+1
5 pik bi blo možno in tretje mesto!
horhinjo
25. 08. 2017 10.54
+1
sem šel gledat za bežigrad olimpijo in liverpol - sem mislil da bom v stoje zaspal.
horhinjo
25. 08. 2017 10.46
+5
ja kva pa je to za em klub spartak moskva??? pa sevila in liverpol ???? čisto realno mislim da gre maribor lahko naprej!
mejacrnikal
25. 08. 2017 11.01
+6
IzmetFekalij
25. 08. 2017 09.19
+6
hm, Spartak Moskva, zanimivo. Viole, zdaj pa dokažite da niste samo lokalni frajerji, ki gazijo žabice kadarkoli je priložnost. V mesto vam prihajajo nori rusi.
revolution17
25. 08. 2017 09.36
+10
Teh Rusov ne premlati nihče.. malo si poglej dokumentarce o Rusih ki dnevno trenirajo ravno za tovrstne priložnosti in to brez alkohola. Takoj za njimi so Poljaki ostalo v evropi pa je tragikomedija.
horhinjo
25. 08. 2017 10.49
+2
čakej kdo je že premagal ruse v mariboru, ko so imeli že v hotelu zakupljeno hrano in pijačo itd. in so šli z dolgimi nosovi domov. čisto vse se pač z denarjem ne da kupit.
revolution17
25. 08. 2017 11.43
+2
IzmetFekalij
25. 08. 2017 13.49
+1
poznam jaz dobro ruse, zato pa me zanima kakšen bo odziv domačih "fajterjev"...bodo kar pustili, da jim harajo po mestu?
revolution17
25. 08. 2017 19.19
+2
Verjemi da Rusi ne bodo prišli z tem namenom v Slovenijo. Edini rivali ki jih imajo oni v glavah so Angleži in to je vse. Bodo glasni ne bodo pa iskali problemov.
26277
25. 08. 2017 08.35
+5
Slo...mediji - neatraktivna skupina. Da vas ni sram, kdo piše članke 15 letniki, kje je odgovorni urednik....in potem pljuvate po Jankoviču....ma on je predober za vas...škoda ga je za tak folk, centralno bolana Ljubljana..Včeraj ste dokazali nespoštovanje do Domžal, kot kaže, vas je večina skeširala za fax.
slos
25. 08. 2017 19.58
Sramota da vlečeš bandita Zofija v nekaj takega kot je šampion liga..kolk ti plača
Manu Cocker
25. 08. 2017 08.34
-4
Moti me ker ni omenjena grupa Ž !!!!!!
korintos23
25. 08. 2017 08.22
+8
Jaz vem da močvirnike boli, samo bo treba nogomet igrat ne pa flancat po forumih, žoga je okrogla!
DirtySanchez
25. 08. 2017 08.33
-1
A ti si pa iz Maribora Ne ???? hahahhhaa. Cel čas samo pluvaš po Mariboru, daj no .
korintos23
25. 08. 2017 08.35
+3
Zakaj bi pa te moral biti ravno iz Maribora?
Ro Bi
25. 08. 2017 10.44
+3
Ma ne boli, zakaj bi bolelo. Želimo vam veliko golov in uspeha :)
DirtySanchez
25. 08. 2017 08.15
+2
no upam da ne boste rinili v ljudski vrt tisti , ki imate toliko lepega za povedat o Mariboru......kar v stožicah na velikem platnu glejte tekme....
korintos23
25. 08. 2017 08.21
+2
Saj ti teslo tudi zelo grdo pišeš o moji domovini Sloveniji, naj te sram bo!
DirtySanchez
25. 08. 2017 08.26
+2
Tolk pluvate čez Maribor tu gor , a Maribor-Liverpool bi pa vsi šli gledat....Zavistneži Ljublajnski
macro
25. 08. 2017 08.35
+1
Boljše da frustrirajo tu ,kod da bi okrog hodli in frustrirali še druge. Tu jih tak nihče ne jemlje resno.
korintos23
25. 08. 2017 08.36
+1
Kje sem jaz pljuval po klubu Maribor? Pljuvam po po tebi teslo!
DirtySanchez
25. 08. 2017 09.15
+0
flamengo
25. 08. 2017 08.07
+5
Haha, liverpool ni atraktiven nasprotnik??? na dajte no se zresnit. Po trofejah so pred liverpoolom samo jiuve milan in real. Pravzaprav juve ima samo dva klubska naslova.
Johnny_J
25. 08. 2017 08.26
-4
radpapcam
25. 08. 2017 08.50
-2
radpapcam
25. 08. 2017 08.50
-2
revolution17
25. 08. 2017 09.34
+0
Liverpool je po dosežkih v ligi prvakov svetlobna leta pred Barcelono
mpk2
25. 08. 2017 10.42
-2
Tudi Barcelona je zgodovina! Messi ima ponovno nočne more.. reče se jim Buffon
michael87
24. 08. 2017 23.27
-7
škoda da niso padli v skupino D da bi lahko pometli z barco in juventusom :-) :-)
Johnny_J
25. 08. 2017 08.27
+4
Še bolje bi bilo videt neodločen rezultat z realom v ljudskem vrtu.
murkecc
24. 08. 2017 22.56
+1
Hmm tko no, smo upal na kaka bolj zvezdniška imena sam ok, te so pa kao lažji na papirju, tako da tudi vredi.
-zvitisir-
24. 08. 2017 22.53
-5
me res zanima kako bi izgledala tekma MB - Real...majo kr dobre šanse za 3. z nekaj sreče pa celo za naprej
Diškor
24. 08. 2017 22.29
+1
In medtem, ko se v Mariboru ogrevajo za vročo nogometno jesen, imajo v Ljubljani povsem druge probleme. Ker je župan Zoran Janković Mariboru čestital za uvrstitev v ligo prvakov, so se mu maščevali navijači NK Olimpije in pokracali zid na eni izmed stavb v središču mesta. Z grafitom so svojemu županu sporočili sledeče: “Maribor šampion?! Zoki!? Ali se ti je zmešalo?”
CURVANORD Zanetti
24. 08. 2017 22.37
+6
Zoki ve da ob nasljedni uvrstitvi Maribora v evropska tekmovanja bo potrebno igrati domace tekme v stozicah,zoki pac vadi da bo lahko navijal,nas fistra pa se mu ne da uredit zadeve da bi lahko podrli staro tribuno
unigard1
24. 08. 2017 22.24
+13
rea sramota da pop ali kanal ne prenasata v zivo..prenasajo pa ostalo bedarijo..
cool29
24. 08. 2017 23.16
+3
z realno ali Barcelono bodo lahko igral v finalu...
d66d66
25. 08. 2017 08.05
-1