Liga prvakov

VIDEO: Neuer priznal napako, Pep za poraz ne krivi vratarja

London, 21. 10. 2015 09.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vratar münchenskega Bayerna je bil eden boljših v prvem polčasu, v drugem polčasu pa je postal tragični junak, ko je bil krivec za vodilni gol Arsenala. Nemški reprezentant je priznal, da je zagrešil napako, trener Guardiola pa pravi, da so izgubili zaradi drugih razlogov.

Več videovsebin
  • Vodilni gol Arsenala proti Bayernu
    01:06
    Vodilni gol Arsenala proti Bayernu
  • Vrhunci tekme Arsenal - Bayern
    02:45
    Vrhunci tekme Arsenal - Bayern

Izjemno razburljiv je bil zaključek tekme med londonskim Arsenalom in münchenskim Bayernom. Bavarci so imeli obilo priložnosti, a je blestel vratar Petr Čech, za katerega je bila to prva tekma v dresu topničarjev v Ligi prvakov. Po zaslugi češkega vratarja, ki je držal mrežo nedotaknjeno, se je Arsenal dokopal do pomembne zmage, ki jih tako še ohranja v boju za nadaljevanje.

Zato pa je bil na tragični junak tekme Bayernov vratar Manuel Neuer. Nemški reprezentant je blestel v prvem polčasu, če omenimo samo izjemno posredovanje pri Walcottovem strelu. A samozavestni vratar je nato naredil veliko napako v 77. minuti, ki jo je, tudi z malce sreče izkoristil Olivier Giroud za vodstvo z 1:0. V sodniškem dodatku je bil uspešen še Mesut Özil in topničarji so se veselili pomembne zmage. Neuer je prevzel krivdo nase, saj je po tekmi dejal: "V osnovi sem dobro branil. Vendar je bila moja velika napaka, ki je pripeljala do Arsenalovega prvega gola. Mislim, da bi bil remi bolj primeren rezultat."

Zanimivo pa je, da trener Pep Guardiola ni bil jezen ali razočaran zaradi Neuerjeve napake. "Ponosen sem na moje moštvo, igrali smo pogumno in si pripravili veliko priložnosti. V prvem polčasu je imel Neuer nekaj izjemnih obramb. Nikoli nisem kritiziral igralca, ki je sprejel odločitev, pravilno ali nepravilno. to je nogomet. Nismo izgubili zaradi Neuerja. V Ligi prvakov moraš biti perfekten v vseh elementih igre in na celotnem igrišču, tokrat v nekaterih mi tokrat nismo bili in zato smo izgubili."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MeaCulpa
21. 10. 2015 21.48
-1
No taktika dol ali gor klub kot je Arsenal lahko malo več poskušal igrati....ker ta predstava je bila nekako tako kot takrat Barcelona proti Interju ali Bayern proti Chelsea v finalu...ko je preprosto zmagala slabša ekipa. Ampak dobro tudi to je treba spoštovat, Arsenal je v obrambi odigral odlično ( cech je bil bolan)...glede gola je pa pač tako, da se zgodi
MeaCulpa
21. 10. 2015 21.49
+1
Še dobro, da zdaj in ne pozneje , lepo bi bilo videti, da klub kot je arsenal pride v izločilne boje
lean_thebest
21. 10. 2015 19.08
-1
igra neštetih podaj in malo pravih šans, ne vem kdo rad gleda tak fuzbal
Iniesta
21. 10. 2015 20.08
Iniesta
21. 10. 2015 18.50
-2
Tika-taka igra ni za bajern ...
mmickica
21. 10. 2015 14.19
-1
Vedno pade gol zaradi napake! če ne bi bilo napak, ne bi bilo golov! Potem lahko rečemo tudi, da je napaka napadalcev, da gola niso dali, kajti če ga bi, bi bil remi in ne poraz...
Inhumed
21. 10. 2015 13.54
+4
Bomo vidl kaj bo, končen rezultat je 2-0 in to je to. Kakšna je bila pa igra, je pa drugo vprašanje. Moje mnenje je, da mora Arsenal še velik narest/spremenit da bo lahko dejansko konkuriral večjim evropskim klubom, ker ta tekma ne odraža ničesar poleg tega so pa v prihodnjih krogih LP zelo odvisni od iger drugih ekip. Bayer je imel pa včeraj velik smole (kdo drug bi morda rekel da so bli res nesposobni), ker s tako posestjo žoge pač morš zadet. Sicer pa super tekma!
minimalisch
21. 10. 2015 17.22
+0
Lah mas ti 1000 podaj med sabo sam, ce si neucinkovit in ne das gola zarad dobre obrambe je to njihov problem...drugac so mel pa oboji 8 strelov na gol tko, da ne palamudit nekaj na pamet..pav so pogruntal sistem proti takim, ki imajo radi posest zoge in jih s kontram unicjo..tud te kontre morjo bit perfektno izvedene..taktika..
User792410
21. 10. 2015 11.14
+7
To ni bila napaka, ampak prej smola, saj je žoga ravno toliko počesala obrambnega igralca, da je Neuer zaplaval v prazno !