Liga prvakov

VIDEO: Cavani, 'strup' za Chelsea in veliki junak zmage pariške zasedbe

Pariz, 17. 02. 2016 08.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Prvi zvezdnik pariškega moštva je brez dvoma Zlatan Ibrahimović, Šved je prispeval prvi gol k zmagi proti Chelseaju na prvi tekmi osmine finala Lige prvakov. A je vlogo junaka tokrat pripadla Edinsonu Cavaniju, ki je bil mož odločitve z golom le nekaj minut po vstopu v igro.

Prvi veliki obračun osmine finala Lige prvakov se je zgodil na pariškem stadionu Park Princev. PSG si je priigral prednost pred povratno tekmo, saj so Parižani z 2:1 odpravili Chelsea. Zlatan Ibrahimović se je vpisal med strelce z golom iz prostega strela, a je po izenačenju londonske zasedbe gol odločitve zabil Edinson Cavani, ki je bil v zadnjem času tarča kritik novinarjev francoskih medijev zaradi slabih iger.

 

 

A je 29-letni Urugvajec zablestel, ko je bilo to potrebno in dosegel je gol po nekaj pičlih minutah igre, ko je vstopil v igro kot joker trenerja Laurenta Blanca v 74. minuti, v 78. pa je bilo na semaforju 2:1 za PSG. To je bil tudi končni izid tekme in Parižani so si priigrali pomembno prednost pred povratno tekmo v Londonu 9. marca. Da je Urugvajec strup za Chelsea priča tudi podatek UEFA, saj je na sedmih medsebojnih tekmah dosegel po hokejskem štetju kar pet točk, za tri gole in še dve asistenci.

O Cavaniju je po tekmi za uradno spletno stran Lige prvakov spregovoril tudi trener Blanc: "Srečen sem zaradi Cavija, vendar bi bil zadovoljen tudi, če bi gol dosegel katerikoli od igralcev. Vedno ponavljam, da je fant z izjemnim talentom. Preživljal je težke čase in upam, da mu je ta gol vrnil samozaupanje. Vedno vzpodbujam vse moje igralce, njega še posebno."

 

 

Da je Cavani dosegel zelo pomemben gol je potrdil tudi Chelseajev branilec Branislav Ivanović, ki je za BT Sport dejal: "Bila je težka tekma, želeli smo igrati našo igro in doseči gol v gosteh. To nam je uspelo, vendar na koncu so oni dosegli izjemno pomemben gol. Na koncu smo malce izgubili koncentracijo in pariški napadalci izkoristijo vsako priložnost. Doma bomo poizkušali narediti vse, da zmagamo in se prebijemo naprej."

Edinson Cavani
Edinson Cavani FOTO: AP
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mmickica
17. 02. 2016 16.47
Odlična tekma, še posebej 2.polčas in nič še ni odločeno po moje! Nekako pa bi dala več šans Chelseaju.