Nogomet

VIDEO: Buffon dobil prestižno nagrado v konkurenci Messija in Ronalda

Monte Carlo, 12. 10. 2016 11.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vratar Juventusa in italijanske reprezentance Gianluigi Buffon je letošnji prejemnik nagrade "Golden Foot". V konkurenci je bilo deset nogometašev, tudi Leo Messi in Cristiano Ronaldo, nagrado pa je po glasovanju navijačev odnesel italijanski veteran.

"Golden Foot" je nogometna nagrada, namenjena aktivnim igralcem, ki so stari 28 let ali več. Nagrada obstaja od leta 2003 in je pod pokroviteljstvom monaškega princa Alberta II. V letošnji konkurenci, 14. leto po vrsti, je bilo deset nogometašev, nagrada pa je šla v roke 38-letnega kapetana Juventusa Gianluigija Buffona. Izbor desetih nogometašev so naredili novinarji, zmagovalca pa so določili navijači s spletnim glasovanjem. V konkurenci so bili: Edinson Cavani, Frank Lampard, Iker Casillas, Kaka, Thiago Silva, Andrea Pirlo,  Lionel Messi, Cristiano Ronaldo in Wayne Rooney.

Nogometaš lahko nagrado dobi samo enkrat v življenju. Med zmagovalci še nista bila Ronaldo in Messi, so pa nagrado dobili recimo že Zlatan Ibrahimović, Andres Iniesta, Ryan Giggs, Didier Drogba, Ronaldinho, ...

Lani je nagrado prejel Samuel Eto'o, Buffon pa je četrti italijanski nogometaš, ki je dobil to nagrado (Roberto Baggio, Alessandro Del Piero, Francesco Totti). Ena od posebnosti nagrade je tudi dejstvo, da zmagovalčev mavčni odtis stopala dobi mesto na obalni promenadi, imenovani "Promenada šampionov" v Monaku, v spomin pa pusti tudi odtis dlani.

Posamezne nagrade na prireditvi so dobili tudi trener Leicester Cityja Claudio Ranieri, nekdanji branilec Barcelone Carles Puyol, nekdanji portugalski reprezentant Deco in trener milanskega Interja Frank de Boer.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Simoni?
12. 10. 2016 16.42
-9
Ja. mojser je dobil nagrado "Golden Foot" zgolj zaradi "mojstrskega" posredovanja na tekmi Italija : Španija...
modelx
12. 10. 2016 16.56
+5
+2
To je bolj nagrada za zivljensko delo..dobis jo lahko samo 1x..vrjemi da ju se sparajo za messija in ronalda..ko bosta bolj proti koncu..oz ko bosta koncala...