Liga prvakov

VIDEO: Guardiola ni izgubil zaupanja: Agüero bo še naprej izvajal enajstmetrovke

Bukarešta, 17. 08. 2016 08.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Manchester City je na prvi tekmi zadnjega kroga kvalifikacij Lige prvakov do nog potolkel romunskega tekmeca Steauo. Bilo je kar 5:0 za angleško moštvo, zablestel je napadalec Sergio Kun Agüero, ki je dosegel "hat-trick", lahko pa bi dodal še dva gola, če ne bi zapravil dve enajstmetrovki. A trener Guardiola pravi, da bo Argentinec še naprej prvi izvajalec kazenskih strelov.

Več videovsebin
  • Zgrešeni enajstmetrovki Sergia Aguera
    01:33
    Zgrešeni enajstmetrovki Sergia Aguera
  • Gol Sergia Agüera za Manchester City proti Steaui
    01:08
    Gol Sergia Agüera za Manchester City proti Steaui
  • Gol Aguera za 4:0
    01:20
    Gol Aguera za 4:0
  • Gol Agüera za končnih 5:0
    01:01
    Gol Agüera za končnih 5:0
  • Vrhunci tekme Steaua Bukarešta - Manchester City
    05:18
    Vrhunci tekme Steaua Bukarešta - Manchester City

V Bukarešti je bil sijajen večer napadalca Manchester Cityja Sergia Agüera. Argentinčev "madež" sta bila le zgrešeni enajstmetrovki, sicer bi verjetno lahko zabeležil kakšen nov rekord, če bi izkoristil vse možnosti, ki jih je imel. Hitronogi napadalec Cityja je povzročal kup težav branilcem Steaue in skorajda "lastnonožno" opravil s tekmecem. Za City bo povratna tekma v Manchestru le rutinska naloga, Agüero pa je dosegel tri od petih golov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zanj se je tekma začela slabo, najprej mu je v 8. minuti vratar ubranil enajstmetrovko, v 21. minuti pa je pri drugi žogo udaril previsoko in prav tako ni dosegel gola. To kot da bi ga razjezilo in je nato prvič zadel v 41., nato pa še v zaključku tekme, v 78. in 89. minuti. To je bil že njegov osmi "hat-trick" v sinjemodrem dresu. Zato mu je tudi soigralec Kevin de Bruyne lahko pogledal skozi prste za zapravljeni priložnosti. "Odigrali smo res dobro tekmo. Lahko bi bilo tudi osem ali devet golov v mreži. Na koncu je Sergio Aguero dosegel tri. Če ti uspe kaj takega, se nihče ne bo pritoževal zaradi dveh zapravljenih enajstmetrovk," je dejal Belgijec za BT Sport."

Manchester City je v Romuniji dosegel visoko zmago.
Manchester City je v Romuniji dosegel visoko zmago. FOTO: AP
Tudi trener Pep Guardiola je prepričan, da je Argentinca težko vreči iz tira. "Če je Agüero samozavesten, kot zna biti, potem je, kar se tiče mene jasno, da bo še naprej izvajal enajstmetrovke. Ja, zgrešil je dve, vendar je po prvi želel izvesti še drugo in rad imam igralca, ki se zaveda odgovornosti in jo prevzame. Zgrešene enajstmetrovke so del tekme, vendar je pomembno, da je Sergio ostal zbran in ni pustil, da bi ga to potrlo." Španec je pohvalil tudi hitrega Raheema Sterlinga, ki je bil ob Agüeru najbolje ocenjeni igralec Cityja.
Steaua - Manchester City
Steaua - Manchester City FOTO:
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jimjimdoe
17. 08. 2016 10.47
+2
Skorajda povsem gotov sem, da je zaradi uporabe rodilnika pri zanikanju pravilneje zapisati: "če ne bi zapravil DVEH ENAJSTMETROVK."
MM?
17. 08. 2016 10.02
-2
Slej ko prej bo zadel. Če ne tretjič ali četrtič, pa petič, je dejal "matematično dovršeni" Pep.